Az osztrák utaztatókat aggasztja a klímaválság

Az ÖRV kongresszusának második napján a fogyasztói elvárások változása és az utaztatás jövőjének a kérdése állt a fókuszban. Az előadások a digitalizációs hajtóerő, a munkaerő-piaci helyzetet, valamint a klímaváltozás okozta kihívásokat érintő témákban hangoztak el - írja a GD Consulting.

A prezentációkban közös volt, hogy a jövő turizmusa, az újturizmus világában az ember kerül a középpontba, az innovációnak az ő igényeit kell szolgálni, mind az utazó, mind a szolgáltató oldaláról nézve a kérdést. Az utazási irodákra az emberi faktor miatt a jövőben is szükség lesz – foglalható össze az elhangzottak lényege. A többletértékeket a jövőben az emberi érték (Mehrvert vrs Mehrmensch) adja a szolgáltató szektorban. Munkáltatóknak a munka értelme felől kell meggyőzni és ezáltal megnyeri a munkatársaikat. Az ÖBB vasúttársaság a közeljövőben 2700 új álláshelyet már ennek az emberközpontú HR-stratégiának a mentén hirdet meg. A munkaközpontú munkahelyeket a turizmusban is emberközpontú munkahelyeknek kell felváltani, ezt tűnik a siker receptjének.

 

A kongresszus témában külön blokkot képviseltek a klímaváltozás és az utazás összefüggéseit tárgyaló prezentációk. A turizmus a globális káros anyag kibocsátás 8 százalékért felelős ennek közel felét (49%) a közlekedés teszi ki. Ennek ismeretében mostantól mindenkinek morális felelőssége van abban, hogy hova és hogyan utazik. Az előadók az utazási irodák szemléletformáló szerepének jelentőségét egyaránt hangsúlyoztak. A globális felmelegedés tendenciája az elmúlt években „katapultált”, drámai következményei lesznek, ha az azonnali cselekvés elmarad – hívta fel a figyelmet a konferencia utolsó meteorológus előadója. Mi vagyunk az első generáció, amelyik már a bőrén érzi a klímaváltozás hatásait és az utolsó, amely még aktívan tehet a káros folyamatok megállításáért. Az előadások visszakövethetőek ITT.


A madridiak Balatonja a magyarok kedvence

A madridiak Balatonja a magyarok kedvence  

A magyarok körében azért is lett népszerű a terület, mert más spanyol régiókhoz képest jóval könnyebben megközelíthető.
Hatalmas veszteségekre készül a párizsi kulturális szektor az olimpia miatt

Hatalmas veszteségekre készül a párizsi kulturális szektor az olimpia miatt 

 „Mi vagyunk a nagy vesztesek” – mondják a párizsi kulturális szektorban dolgozók.
Az Etna továbbra sincs nyugton - lezárták Catania repterét

Az Etna továbbra sincs nyugton - lezárták Catania repterét 

Lezárták a szicíliai Catania repülőterét, amelyet hamueső temetett be az Etna vulkán kitörése miatt kedden.
Prémium úti cél Törökországban

Prémium úti cél Törökországban 

A török félsziget a hírességek kedvenc "prémium” úti célja.
Pompeii, a betemetett város

Pompeii, a betemetett város 

A kapun belépve megcsap a történelem szaga – a hatalmas kövekkel kirakott utcákat járva úgy érzem magam, mintha egy időgép visszavitt volna az ókorba.
Idehaza egy idegenforgalmi képviselettel kevesebb

Idehaza egy idegenforgalmi képviselettel kevesebb  

A Tunéziai Idegenforgalmi Hivatal budapesti képviselete a következő információt küldte szerkesztőségünkbe.
Magyarok nélkül megállna Ausztria

Magyarok nélkül megállna Ausztria 

Tíz év alatt több mint a duplájára nőtt a magyarok létszáma Ausztriában, ami napjainkban már meghaladja a 107 ezret.
Öt lenyűgöző nemzeti park Horvátországban

Öt lenyűgöző nemzeti park Horvátországban 

Ha a nyaralást Horvátországba tervezi, mindenképp érdemes felfedezni az Adriai-tengeren található természeti kincseket.
Borravaló körkép: ennyit illik adni a különböző országokban

Borravaló körkép: ennyit illik adni a különböző országokban 

A borravaló megítélése kultúránként és nemzetenként változó: ami az egyes országokban szokás, az egy másikban akár sértés is lehet. 
Boldogság-automaták és szerelmeslevelek a turizmus szolgálatában

Boldogság-automaták és szerelmeslevelek a turizmus szolgálatában 

Linz kirobbanóan sikeres a magyar látogatók körében is.

Interjú

Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni

Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni 

A két Michelin-csillagos étterem konyháját vezető séffel többek közt a versenyről és megosztó ételekről beszélgetünk, és mesél arról is, miért nem követi a trendeket.
Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető

Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető 

Az idei újdonságokról és megújulásról a borászat tulajdonosával, Dunai Ágnessel beszélgettünk.
Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél”

Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél” 

Csernus Imrével szőlőről, borokról és a vidéki életről beszélgettünk, és nemrég megjelent könyve kapcsán egy kicsit rólunk, magyarokról is.