Turizmusutalvánnyal mentenének Ausztriában

Az osztrák Vida szakszervezet elnöke, Roman Hebenstreit az osztrák turizmusgazdaság élénkítése érdekében 1000 eurós utalványok szétosztását javasolja minden ausztriai lakosnak.

A kuponokat turizmushoz köthető szolgáltatásokra, illetve helyi regionális termékek vásárlására lehetne beváltani. A minta a Bécsben már sikeresen alkalmazott gasztrocsekk, amely az elmúlt pár hónapban mintegy 30 millió eurós pótlólagos direkt költést eredményezett az osztrák főváros éttermeiben. Az utalványok beváltása egy konkrét időszakhoz is köthető, így akár már az idei téli síszezon alatt is éreztetné jótékony hatását – nyilatkozta a Vida elnöke. A forgalomélénkítő javaslatot üdvözölte az Osztrák Szállodaszövetség (ÖHV) elnöke, Michaela Reitterer is, aki szerint most minden támogatás jól jön a szállodai szektor számára.

Az utalványok mellett párhuzamosan törekedni kell arra is, hogy a járványhelyzet mielőbb lehetővé tegye az utazási figyelmeztetések visszavonását - tette hozzá. Az Osztrák Gazdasági Kamara (WKO) turisztikai szakosztályának vezetője, Robert Seeber szintén jó ötletnek tartja a turizmusbont, ugyanakkor felhívta a figyelmet, hogy ez csak egy „egyszeri ajándék” lenne. A kamara szempontjából hosszabb távú gazdaságélénkítés is szükséges, amelynek legjobb módszere a vállalkozások fixköltség-visszatérítésének meghosszabbítása - írja a GD Consulting.

Ausztriában több unortodox gazdaságélénkítési modellt is kipróbáltak már, illetve sok kreatív megoldás született a nehéz helyzetbe került ágazat helyzetének javítására. A célzott támogatások és hitelek mellett újszerű megközelítés volt az a javaslat is, miszerint az utazásra, nyaralásra szánt családi költségek az adóból leírhatóak legyenek.


Van, aki forrón szereti - de Borneón a hőség minden határon túlmegy

Van, aki forrón szereti - de Borneón a hőség minden határon túlmegy 

Nincs rá jobb szó, dögletes meleg van Borneón – de túl lehet lendülni rajta.
A város, ahol érdemes hosszabb időt eltölteni - Stuttgart, nem csak focirajongóknak

A város, ahol érdemes hosszabb időt eltölteni - Stuttgart, nem csak focirajongóknak 

Stuttgart az itt megrendezendő öt izgalmas mérkőzésen túl is tartogat számos látnivalót és izgalmas programot.
Elegük van a turistákból a helyieknek a Kanári-szigeteken

Elegük van a turistákból a helyieknek a Kanári-szigeteken 

A Kanári-szigetek lakosai tiltakozásokat és sztrájkokat terveznek a túlturizmus elleni védekezés érdekében.
Ezek a színes programok várnak Opatijában

Ezek a színes programok várnak Opatijában  

Izgalmas programok, zenei fesztiválok és koncertek.
Ezért ne utazzon senki jogosulatlan utazásszervezővel!

Ezért ne utazzon senki jogosulatlan utazásszervezővel! 

Az engedély nélküli utazásszervezőkkel való utazás veszélyeire figyelmeztet a MUISZ.
Elindult a Mezopotámia Expressz

Elindult a Mezopotámia Expressz 

Az új vasútvonallal felfedezhetjük Törökország kultúrális kincseit.
Indul a német nyelv hete

Indul a német nyelv hete 

Idén is összefogtak a német nyelvű országok nagykövetségei, kulturális és oktatási intézményei, hogy még több magyar tanuljon németül.
Amszterdam új üzenete a turisták számára

Amszterdam új üzenete a turisták számára 

Amszterdam finomított a korábbi "Maradj távol" üzenetén, de bizonyos turistákból továbbra sem kér.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Az Alpokegyesület figyelmeztetése: 45 év múlva eltűnnek Ausztria glecserei

Az Alpokegyesület figyelmeztetése: 45 év múlva eltűnnek Ausztria glecserei 

Még soha nem mértek ilyen mértékű gleccserolvadást Ausztriában.

Interjú

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?
Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.