Lezárták a szegedi Tisza-partot

Lezárták a szegedi Tisza-partot 

A Tisza áradása miatt zárták le a rakpartot.
Az áradások fontos vasútvonalakat is elmostak

Az áradások fontos vasútvonalakat is elmostak 

Az Eurostar Londonba és onnan visszainduló járatpárjairól van szó - miután elöntötte a víz az alagútrendszert, ahol a kötött pályás útvonalon a vonatok közlekednek.
Ne most induljon Velencébe!

Ne most induljon Velencébe! 

Ugyanis akkora árvíz sújtja a várost, hogy már nem csak a csatornákban, hanem az utcákon és a Szent Márk téren is hömpölyög a víz.
Súlyos károkat okozott a Szent Márk-székesegyházban az árvíz

Súlyos károkat okozott a Szent Márk-székesegyházban az árvíz 

A világhírű velencei Szent Márk-székesegyház egyes elemeiben nagyon súlyos károkat okozott a sós tengervíz, írták kedden a helyi lapok az MTI szerint.

Javul az árvízhelyzet Olaszországban 

Szükségállapotot hirdettek Toszkánában de az Arno folyó szintjének magassága lassan mérséklődik. A heves esőzések és az áradások miatti károkat több millió euróra becsülik, Firenze és Pisa azonban nincs már veszélyben.
Leáll a Gemenci Erdei Vasút

Leáll a Gemenci Erdei Vasút 

Az egymást követő árhullámok miatt Európa legnagyobb összefüggő ártéri erdejének egyharmada víz alá kerül. A dunai áradás nem veszélyezteti a vadállományt, azonban a kirándulók és az infrastruktúra védelmében a Gemenc Zrt. 2019. június 2-ától teljesen szünetelteti a vonatközlekedést az erdei vasúton. Az erdőgazdaság egyben tájékoztatja a természetjárókat, hogy a túraútvonalak jelentős része nem használható.
Ami korábban 20, az utóbb 4 évenként fordul elő

Ami korábban 20, az utóbb 4 évenként fordul elő 

Egyre gyakoribbak a helybeliek megélhetését és egészségét veszélyeztető katasztrofális áradások az Amazonas folyón a klímaváltozás következtében: míg az elmúlt száz év első felében húszévente fordultak elő, az utóbbi időszakban már négyévente - figyelmeztettek a jelenséget vizsgáló tudósok.

Romániának nem tett jót az eső 

Több halálos áldozatot is követelt, országutakat mosott el és egy vasúti hidat is tönkretett  az árvíz Romániában, az ország csaknem száz településén keletkeztek jelentős károk - derült ki a bukaresti belügyminisztérium vasárnapi összesítéséből.

Hetekig is eltarthat, amíg az élet helyreáll Párizsban 

A Szajna vízszintje 5,85 méteren tetőzött hétfőn Párizsban, a vízszintje már nem emelkedik, de egyelőre nem is csökken, s az ár levonulása várhatóan nagyon lassú lesz, így akár hetekig is eltarthat, amíg teljesen helyreáll az élet a francia fővárosban.

A Louvre-t és az Orsay múzeumot is bezárták Párizsban 

Tucatnyi Szajna-parti kulturális intézményt zártak be pénteken Párizsban az elrendelt árvízriasztás miatt, a zárva tartó intézmények között van a Louvre és az Orsay múzeum, a nemzeti könyvtár létesítményei és több koncerthajó is.

Nő a halálos áldozatok száma az árvízzel sújtott Mianmarban 

Eddig legalább 46 halálos áldozata és több mint 200.000 sérültje van a monszunesőzés miatt kialakult árhullámoknak és földcsuszamlásoknak a délkelet-ázsiai országban.

Víz alá került Olaszország 

A heves esőzések miatt ismét áradások sújtották Olaszország északi és középső tartományait. Velencében szerda reggel megszólaltak a tengerszint emelkedését jelző szirénák.

Rekordot döntött a Balaton vízszintje 

A ma élők által még nem látott szinten, a korábbi rekordot három centiméterrel meghaladva 132 centiméteren állt a Balaton átlagos vízszintje 2014. szeptember 15-én reggel. A kérdés az, hogy mi lesz a folytatás?

Víz alá került Milánó 

Elöntötte Milánó északi városrészét keddre virradóra a csapadéktól megduzzadt Seveso folyó. Heves esőzések sújtották egész Észak-Olaszországot.

Gyűjtés a délszláv árvízkatasztrófa áldozatainak 

A Magyar Turizmus Zrt. gyűjtést szervez a délszláv térségben bekövetkezett katasztrófa károsultjainak megsegítése érdekében.

Végéhez közeledik a több mint 1 milliárdos árvízvédelmi fejlesztés 

Befejező szakaszához érkezett a Dunakanyar környezetébe illeszkedő árvízvédelmi beruházás Nagymaroson. Az uniós forrásból megvalósuló, 1 milliárd forintot meghaladó összköltségvetésű fejlesztés a lakosság ötödét, mintegy 1000 fő megvédését jelenti.

Sürgős segítséget vár Szerbia 

Éjjel mintegy kétezer embert telepítettek ki. A településre egyelőre senki nem térhet vissza, és azoknak is el kell hagyniuk házukat, akik eddig ezt vonakodtak megtenni.

Pénteken megnyílik a Margitsziget 

Péntek délután két órakor megnyitják a Margitszigetet a közösségi közlekedés, a gyalogos forgalom és az engedéllyel rendelkezők előtt, de továbbra is van egy szűk szakasz, amelyet kordonnal zárnak el – jelentette be Pesti Imre, a fővárosi védelmi bizottság elnöke, budapesti kormánymegbízott pénteki sajtótájékoztatóján.

Két Csinibaba és James Bond veri fel a Margitsziget csendjét 

Fenyő Miklós a meghirdetettnél később csavarja fel a Margitszigeten a szőnyeget. Wagnernek már életében meggyűlt a baja a Dunával, nyitányait most az árvíz mosta el, a színházigazgató azonban naponta küzd, hogy júliusban kezdődhessen a szezon a kicsinosított Nagyszínpadon. Mátraházi Zsuzsa interjúja Bán Teodórával, a Szabad Tér Színház igazgatójával.

Működhetnek a margitszigeti szállodák 

Részlegesen megnyílt szerdán a budapesti Margitsziget, ahol jelenleg csak a két szálloda működik.

Péntek déltől újra teljes vonalon közlekedik a H5-ös HÉV 

A BKK és a BKV műszaki szakemberei által tartott helyszíni bejárás után a H5-ös HÉV ma 12 órától ismét teljes vonalon közlekedik a Batthyány téri végállomásához, ezzel egy időben a H5-ös jelzésű HÉV-pótló megszűnik. A H5-ös HÉV Békásmegyerről és Szentendréről a Batthyány térig közlekedik az eredeti, szokásos menetrend szerint. 

Újra járhatók a felső rakparti utak Budán 

Péntektől újra járhatók a felső rakparti utak Budán a közúti forgalom számára.

Jövő héttől újra fogad vendégeket az Alfa Art Hotel 

Az Alfa Art Hotel emberfeletti küzdelemben kivédte az árvizet. A Római-parton fekvő szállodát több ezer homokzsákkal védték körbe, közölték.

Kedves Turisták! A Duna tetőzött 

A Nemzetgazdasági Minisztérium Turizmusért Felelős Helyettes Államtitkársága és a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ Nonprofit Kft. a bel- és külföldi turistákat az árvízről tájékoztatja.

Brit hír: 20 halottja van az árvíznek Magyarországon 

Nagy-Britanniától, úgy látszik, nagyon messze van Magyarország. Egy brit lap szerint „húsz halottja van az árvíznek Magyarországon”.

Így közlekedjen Budapesten - Letölthető térképekkel! 

Jelentős forgalmi változások lépnek életbe hétfőtől Budapesten a Duna áradása miatt, a Bem rakpart, a Batthyány tér térsége és az alsó rakpartok továbbra is lezárva maradnak - közölte a Főpolgármesteri Hivatal vasárnap éjjel az MTI-vel.

Elvonult a tetőzés Budapestről, nincs katasztrófahelyzet 

Az árvíz tetőzése átvonult Budapesten, mostantól a déli országrészre kell összpontosítani az erőket - mondta Orbán Viktor miniszterelnök a főpolgármesterrel közösen tartott hétfői sajtótájékoztatón a Római-parton. Tarlós István hangsúlyozta, Budapesten 888-889 centiméteren stagnál a vízszint, sehol sincs katasztrófahelyzet.

Lezárják a Batthyány téri metróállomást 

Hétfőre prognosztizálják Budapesten a Duna tetőzését 895 centiméterrel, „plusz, mínusz öt centiméter”. A jelenlegi állás szerint 930 centiméterig meg tudjuk védeni a várost, beleértve a Római-partot és a Margit-szigetet is – mondta pénteki tájékoztatóján Tarlós István, Budapest főpolgármestere. 

Bezár három budapesti fürdő 

Bezár három budapesti fürdő

Június 17-ig nem fogadnak vendéget a szigeti szállodák 

Folyamatos a tájékoztatás az árvízi helyzetről a Budapestre látogatóknak.

A Római-parti védmű magasításával elkerülhető az evakuálás 

A Római-parti védmű magasításával minden valószínűség szerint elkerülhető a csillaghegyi terület evakuálása a Duna áradása miatt – mondta csütörtöki, a helyszínen tartott sajtótájékoztatóján Tarlós István főpolgármester. Hozzátette: a Fővárosi Csatornázási Művek már bezárt 33 kaput, és 30 ezer homokzsákot elhelyeztek, az éjszaka pedig további 30 ezret megtöltöttek.

Nézze élőben az árvizet! 

A Ustream az A38-ról közvetít, a csatorna bevételét az árvízkárosultaknak adják.

Margitszigeten is épül az ideiglenes gát 

Nagy erőkkel zajlanak Budapesten a védvonali zárások.

Víz alatt a budapesti rakpartok 

Budapestnél a Duna vízállása elérte a rakpartok szintjét - közölte az Országos Műszaki Irányító Törzs (OMIT) szerda reggel az MTI-vel.

Rendben zajlik a Danubius margitszigeti szállodáinak evakuálása 

A vendégek biztonsága érdekében a Danubius két margitszigeti szállodájából megkezdték a vendégek evakuálását, amely a mai nappal be is fejeződik, közölte lapunkkal a szállodalánc.

Külügyminisztériumi figyelmeztetés a Csehországba utazóknak 

A hosszantartó, kiadós esőzések miatt árvízveszély alakult ki Csehországban, az országban szükségállapot van érvényben, ezért a Külügyminisztérium arra kéri az országba induló magyarokat, hogy utazás előtt tájékozódjanak úti céljuk aktuális helyzetéről.

Ausztria nyugati részein javul a helyzet 

Tovább emelkedik a Duna és az Inn vízállása Ausztriában az előrejelzések szerint hétfőn, míg a nyugatabbra fekvő tartományokban már nagyrészt levonult az árhullám a folyókon.

Pozsonynál lezárták a Duna rakpartját 

Lezárták a Duna rakpartját Pozsonynál a fokozódó árvízveszély miatt hétfőn délelőtt, a folyó egész szlovákiai szakaszán másodfokú árvízvédelmi riasztást rendelt el a Szlovák Hidrometeorológiai Intézet (SHMÚ), amely a nap folyamán a veszély fokozódására számít.

Árvíz: rekordárvíz jöhet a Dunán 

A 2002-es rekordárvíz szintjén, esetleg annál is magasabban tetőzhet a Duna a mostani árhullám során - mondta Bakondi György országos katasztrófavédelmi főigazgató hétfőn Győrben, sajtótájékoztatón, miután megbeszélést folytatott a védekezésben résztvevő szervek képviselőivel.

7 méternél magasabb lehet a budapesti vízállás 

Tarlós István főpolgármester hétfő reggel másodfokú árvízvédelmi készültséget rendelt el Budapesten - közölte a Főpolgármesteri Hivatal az MTI-vel.

Semmi sem rettenti el a turistákat Thaiföldtől 

A Thai Turisztikai Hivatal (TAT) közlése szerint mára az érkezések száma visszatért a normális szintre az áradásokat követő visszaesés után.

Javul az árvízi helyzet Thaiföldön 

Folyamatosan javul a helyzet Thaiföldön, így a téli turisztikai szezon jóformán zökkenőmentesen indulhat – tudta meg lapunk Sulyok Tamástól, a Best Reisen ügyfélkapcsolati menedzserétől, aki jelenleg a délkelet-ázsiai országban tartózkodik.

Nem önt el mindent Bangkokban a víz 

Úgy tűnik, nem kerül víz alá Bangkok teljes belvárosa a Csaophraja folyó pénteki tetőzése esetén sem - mondta el az MTI-nek a Bangkok Charlie név alatt blogoló és tweetelő magyar férfi, aki hosszabb ideje él a thai fővárosban.

Dublin: káosz az árvíz miatt 

Vészforgatókönyvet dolgozott Dublin városa a hétfői áradásokat követően. A heves esőzés azonban nem csupán őket érinti - számolt be a TravelMole internetes szakportál kedden.

Thaiföld: a főbb turisztikai célpontokat nem érinti az árvíz 

Tájékoztatást adott ki a VisitThailand az ország jelenlegi helyzetéről. A közlemény szerint az elmúlt napok szezonális esőzései erősebbek voltak, mint szoktak, ami árvizeket okozott Thaiföld szerte.

Thaiföld: a magyar utasok jól vannak 

Korábbi hírünkkel ellentétben mégiscsak vannak magyar turisták Thaiföld árvízsújtotta területein. 

Békaember úszott át a Szent Márk téren 

Az Adriai-tenger megnövekedett szintje miatt víz alá került pénteken Velence nagyobbik fele, és egy búvár az alkalmat kihasználva látványosan átúszott a Szent Márk téren.

Horgászturizmus, a Tisza-tó idei megmentője 

A Tisza-tavi turizmus év eleji kríziséből való kilábalás reménykeltő lehetőségét rejti a horgászturizmus irányába tapasztalható fokozott érdeklődés.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!