Bejelentés nélkül is fizet az Erste, ha késve száll fel a repülő

Bejelentés nélkül is fizet az Erste, ha késve száll fel a repülő 

A George-on keresztül megköthető biztosításnál nincs bonyolult ügyintézés, nem kell igazolások után rohangálni, a pénz automatikusan érkezik a számlánkra.
Egyre fontosabb lehet a síelőknek a felelősségbiztosítás

Egyre fontosabb lehet a síelőknek a felelősségbiztosítás 

Az elmúlt napok havazása lendületet adhat a nehezen induló síszezonnak, és a külföldi utazás megkezdése előtt nem elég arra figyelni, hogy meglegyen valamilyen utasbiztosítás, hanem annak tartalmával is tisztában kell lennie az utazónak - hívta fel a figyelmet hétfői közleményében a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ).
Milliókba fájhat egy síbaleset külföldön

Milliókba fájhat egy síbaleset külföldön 

Hatmillió forintot is kifizethet az a síelő, aki nem köt utasbiztosítást és külföldi pályán szenved balesetet - hívta fel a figyelmet az Allianz Hungária Zrt. az MTI-nek hétfőn elküldött közleményében.
Átlagosan 150 ezrünkbe kerül, ha gond adódik síeléskor

Átlagosan 150 ezrünkbe kerül, ha gond adódik síeléskor 

Egy átlagos évben a novembertől március végéig tartó síszezonban már közel 600 ezer magyar keresi fel a legnépszerűbb európai terepeket. A becslések szerint a hazai síelők és snowboardozók több mint kétharmada köt utasbiztosítást – ráadásul ez az arány a Covid miatt idén várhatóan tovább emelkedik –, méghozzá átlagosan és személyenként napi 800 forintot költenek biztosításra. Az UNION Biztosító legfrissebb blogcikke annak járt utána, hogy milyen esetekben fizeti a biztosító a gyakran milliós kártérítési igényeket.
Ezért fontos, hogy a síelők kössenek biztosítást

Ezért fontos, hogy a síelők kössenek biztosítást 

A síelők körében nagyjából minden második határátlépéshez társítható utasbiztosítás kötése, de sokan, főleg az "egynapos" kiruccanók megfeledkeznek a kockázatokról - erre hívta fel a figyelmet a Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz) az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményében.
Milyen káresetnél fizet az utasbiztosító?

Milyen káresetnél fizet az utasbiztosító? 

Íme, 9 olyan káresemény, amire fizethet a biztosító, ha megfelelő biztosítást kötünk az utazást megelőzően. Még kalóztámadás esetén is fizetnek, ha úgy hozza a sors!
Óvatosabbak lesznek a fogyasztással az utazni vágyók

Óvatosabbak lesznek a fogyasztással az utazni vágyók 

Egy biztosítások összehasonlítására létrejött portál, a Comparethemarket.com új kutatása feltárja, hogyan változott az emberek utazáshoz való hozzáállása a világjárvány kezdete óta.
Újabb csapás az airbnb-zőkre

Újabb csapás az airbnb-zőkre 

A korábban az Airbnb keretében kiadott, ám a járványhelyzet miatt immár hónapok óta üresen álló ingatlanok biztosítását mielőbb újra kell egyeztetni a biztosítóval, különben káresemény esetén előfordulhat, hogy a biztosító nem fedezi a felmerülő károkat - hívja fel a figyelmet a Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetsége (FBAMSZ).
Megjelent a piacon az első Covid-biztosítás

Megjelent a piacon az első Covid-biztosítás 

Lépést tartanak a mai járványhelyzettel a biztosítók, és némi útkeresés után megjelent az első olyan kínálati csomag, amellyel még ebben a bizonytalan, járványos időszakban is viszonylag nyugodtan útra lehet kelni, akár külföldre is, olvasható a CLB biztosítási alkusz közleményében.

Hogyan fizet a biztosító utazásra nem ajánlott ország esetében? 

Amikor egy országot vagy azon belül egy régiót utazásra nem ajánlottnak minősítenek, a későbbi utazásoknál az ott történt kárra a biztosító elutasíthatja a kártérítést - mondta Szatmári-Margitai Gergely ügyvéd az M1 aktuális csatorna vasárnapi műsorában.

Már sípálya zárvatartásra is kínálnak biztosítást 

Sípályák zárva tartására készített az egyik biztosító  teljesen digitális, blockchain alapú biztosítási megoldást.

A külföldre utazók 60 százaléka köt biztosítást 

A Magyar Biztosítók Szövetségének (Mabisz) kommunikációs igazgatójának elmondása alapján már a külföldre utazó magyarok 60 százaléka köt biztosítást, ez pedig javuló arány az előző évek alig 50 százalékához képest.

Kockázat az utazás alatt? 

Megfelelő fedezetet nyújtó utasbiztosítás nélkül nem érdemes elindulni külföldre, még a szomszédos országokba sem. Az utasok, sőt sokszor az utazási irodák körében is gyakori tévhit, hogy az EU országaiban az Európai Egészségbiztosítási Kártya (EEK) elegendő, pedig az nem nyújt fedezetet hazaszállításra és magánorvosi költségekre, és nem nyújt assistance szolgáltatásokat.

Mától nagyobb a biztonság 

Mától, 2018. július 1-től hatályba lépnek azok az új kormányrendeletek amelyek az Európai Unió utazási csomagokról és az utazási szolgáltatásegyüttesekről szóló irányelvének átültetését szolgálják. Ennek köszönhetően azok az utasok, akik az utazási irodák kínálatából választanak, még pontosabb tájékoztatást kapnak, és az eddigieknél is nagyobb védelmet és biztonságot élveznek majd, mind az előre befizetett pénz, mind a hazaút, vagy a kényszerű kint tartózkodás esetén.

Green Holidays - csőd esetén megoldás lehet a "védőháló"? 

Megoldás lehet-e egy utazásszervező csődje esetén ha viszonteladói rendelkeznek, egy úgynevezett védőháló, speciális biztosítási csomaggal?

Idén messzebbre és hosszabb időre utaznak a magyarok 

Tavaly óta átlagosan 10 százalékkal emelkedtek az utasbiztosítások díjai: egy évvel ezelőtt az utazásonkénti átlagdíj 13 300 forint volt, azonban ez idén már átlagosan 14 500 forint körül mozog. A látványos díjemelkedést elsősorban az utazási szokások megváltozása okozza - derül ki az Agenta -Consulting Biztosítás- és Pénzügyi Szolgáltatás Közvetítő Kft. felméréséből.

Tudjon meg mindent az utazási irodai felelősségbiztosításról! 

Megszületett a várva várt utazási irodai felelősségbiztosítási termék, amely a Colonnade Insurance S.A. biztosítótársaságnál lesz hamarosan elérhető. A termék részleteit a Magyar Utazási Irodák Szövetsége foglalta össze.

580 forint volt az utasbiztosítások átlagos napidíja 2016-ban 

A Netrisk.hu adatai szerint 2016-ban naponta egy főre átlagosan 580 forintért kötöttek utasbiztosítást a külföldre készülő ügyfelek, ami tavalyhoz képest 7 százalékos átlagdíj-növekedést jelent. A legnagyobb online biztosításközvetítő portálon a kötések 40 százaléka az utazást megelőző napon, további 14 százaléka az utazás napján született. A síelni indulóknak – elsősorban a magasabb mentési és ellátási költségek miatt – a teljes átlagnál több mint 30 százalékkal magasabb díjat, napi 760 forintot kell átlagosan kifizetniük, többnyire (75 százalékban) ausztriai síutakra.

Stagnál a síbiztosítási piac 

Lassan bővül csak a síbiztosítási piac az MTI által megkérdezett biztosítók és alkuszok szerint, még most is csupán minden második-harmadik magyar síelő köt utasbiztosítást, noha a balesetek mintegy 10 százalékánál az egymillió forintot is meghaladta tavaly a megtérített összeg.

Fontos határidő közeleg az utazási irodák számára 

Az ősz fontos kötelező biztosítási időszak az utazási irodáknak, utazásszervezőknek is, ekkor újíthatják meg vagyoni biztosítékukat, amely nélkül nem működhetnek. A piacon jelen lévő biztosítók 10 év alatt több mint másfél milliárd forint kárkifizetést teljesítettek.

Mire jó az Európai Egészségbiztosítási Kártya és mire nem? 

Külföldi utaknál a szálláshelyek, útvonalak tervezgetése mellett érdemes gondolni a kinti biztonságra is. Fontos, hogy tudjuk, mire számíthatunk, ha otthontól távol esetleg baj ér bennünket.

A legtöbb biztosító már terrorcselekményre is köt biztosítást 

A Magyar Biztosítók Szövetségének (Mabisz) majdnem minden tagbiztosítója felvette a kockázatok közé a terrorcselekményeket valamilyen módon - mondta a Mabisz utasbiztosítási bizottságának elnöke az M1 aktuális csatornán csütörtökön.

A spórolás sokba kerül 

Legyen az egzotikus üdülés egy trópusi szigeten vagy síelés Ausztriában, a telelés számos kockázatot rejt. Meglepetések és váratlanul nagy költségek helyett kössünk megfelelő utazási biztosítást, és ne elégedjünk meg a csupán alapellátást nyújtó E101-es európai vagy a bankkártyával járó baleset-biztosítással – javasolja Nagy Róbert, a Mondial Assistance Magyarországi Fióktelepének vezetője.

Milliókat bukhatnak az utazásszervezők a nepáli helyzet miatt 

Nincsenek könnyű helyzetben azok az utazásszervezők és utasok, akiknek a jelenleg katasztrófa sújtotta Nepálba indulna útjuk. Az utasok eddig amiatt aggódhattak, hogy vis maior helyzetre nem terjed ki a sztornóbiztosítás, viszont azzal, hogy a Konzuli Szolgálat feltette az országot az utazásra nem javasolt térségek listájára, az utazásszervezők veszíthetnek, nem is keveset.

Sokba kerülhet, ha síeléskor balesetet szenvedünk 

Miközben az év első hónapjaiban a magyarok közül is sokan utaznak el síelni, a néhány napos kiruccanásokra sokan nem kötnek utasbiztosítást – tájékoztatott a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ).

Nincsenek biztosítva a magyar erdőink 

A több mint kétmillió hektárnyi magyarországi erdőből kevesebb mint 100 ezer hektár biztosított, a tavaly decemberi jégkár miatt a biztosítói kárkifizetés biztosan meghaladja a díjbevételt - mondta Póczik András, a főleg mezőgazdasági biztosításokkal foglalkozó Agape 2000 Kft. alkusz cég ügyvezetője az MTI-nek.

Hosszú hétvége előtt: az utazás kockázatai 

Az idei évben szokatlanul hosszúra nyúló őszi szünetet és a közelgő hosszú hétvégét várhatóan sokan használják majd ki utazásra. Minden esetben érdemes előre felkészülni a váratlan helyzetekre: az utasbiztosítás megkötése és az elővigyázatosság együtt jelenthet biztonságot – hívja fel a figyelmet a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ).

Tömeg a sípályákon, növekvő balesetveszély 

Évente átlagosan mintegy félmilliós látogatottsága van a hazai sípályáknak, illetve közel félmillió magyar utazik külföldre síelni . A pályákon a hosszú ideig tartó enyhe időjárás után a szokásosnál is nagyobb tömeg várható a következő napokban, a zsúfoltság a balesetveszélyt is növeli. Érdemes tisztában lenni azzal, hogyan fokozhatjuk biztonságunkat és szükség esetén milyen kártérítést lehet igénybe venni. Ráadásul, a baleseti sérülések mellett más típusú károkkal is számolni kell. 

December az év legveszélyesebb hónapja 

Na, nem azért, mert a Télapó krampuszai laposan helyben hagynak. Az egyik hazai biztosító lát el hasznos tanácsokkal.

Újra érvényesek az utasbiztosítások Egyiptom üdülőhelyein 

Miután Egyiptom üdülőhelyeit újra biztonságosnak minősítette a külügyminisztérium, ismét érvényesek oda az utasbiztosítások

Utasbiztosítás telefonról 

Mobiltelefonon köthető utazási biztosítást dolgozott ki az Union Biztosító és a magyarországi Generali csoporthoz tartozó Európai Utazási Biztosító (EUB) a három mobil szolgáltatóval - közölte az Union és a Generali az MTI-vel.

Felelőtlenebb az idősebb korosztály, ha síelni indul 

A fiatalok meglepően felelősségteljesek, ha a téli biztonságról van szó: nagyobb arányban melegítenek be és viselnek védőfelszerelést, mint az idősebb korosztály tagjai. A snowboardosok emellett a felszerelésüket is biztosítják, ha csúszni indulnak. A legtudatosabbak a 30-39 év közötti sportolók – derül ki az 1000 fő megkérdezésével készített Wáberer Hungária Biztosító Hógolyó felmérésből.

Az egészségkártya nem váltja ki a biztosítást 

Közleményben hívja fel az utazóközönség figyelmét az utasbiztosítás és az Európai Egészségkártya különbségeire a Netrisk.hu. A biztosítási portál szerint nem érdemes az utasbiztosításon spórolni. 

Jár-e kártérítés, ha az utas ittasan sérül meg? 

Az alkoholfogyasztás kérdése kényes pontja az utasbiztosításoknak, hiszen - pláne all inclusive-utak esetén - nehéz elképzelni, hogy egész üdülése alatt ne inna meg néhány pohár italt a kikapcsolódásra vágyó turista. Ugyanakkor az is tény: az alkoholos befolyásoltság gyakran közrejátszik, sőt sok esetben kiváltó oka lehet baleseteknek. A biztosító ez esetben pedig nem fizet. Vagy mégis?

Utólag is térít a Posta Biztosító a Malév-utasoknak 

A Posta Biztosító meghosszabbítja utasbiztosítási szerződését azon ügyfeleknek, akik a Malév leállása miatt rekedtek külföldön, így aki a leállás időpontjában, február 3-án érvényes utasbiztosítási szerződésben állt vele, s hazatérésekor bizonyítani tudja, hogy a légitársaság leállása miatt nem tudott hazautazni és a külföldön töltött idő alatt szenvedett kárt, annak minden esetben megtéríti a kárát - közölte a Posta Biztosító csütörtökön.

Átlagosan hetvenezret bukhatunk egy síbalesetben 

A síszezon beköszöntével a magyar utazók közül egyre többen töltik külföldön szabadságukat a téli sportoknak hódolva, sőt ebben az időszakban, az iskolákban már külön sí-szünetet is tartanak.

A gyenge forint miatt drágulhatnak az utasbiztosítások 

A forint gyengülése miatt jelentősen drágult az elmúlt egy évben a külföldi egészségügyi ellátás költsége, ami a biztosítókat az utasbiztosítások árának emelésére kényszerítheti. A szolgáltatók azonban egyelőre kivárnak, a síszezon elején még a tavalyi árakon kínálják utasbiztosítási termékeiket, derül ki a Netrisk.hu biztosítási portál elemzéséből.

Ki biztosítja az utast a BKV járatain? 

Nehéz gazdasági helyzetére hivatkozva a BKV felmondta szerződését a Generali-Providencia Biztosító Zrt-vel, de az utasok azt követően sem maradnak biztosítás nélkül - ha jegyet is váltanak - közölte a közlekedési társaság honlapján.

A Best Reisen egyeztet az utasbiztosításról 

 A Best Reisen egyeztetést folytat arról, hogy az egyiptomi hurghadai balesetben érintettek közül kinek, melyik társaságnál van megkötve az utasbiztosítása  A Best Reisen egyeztetést folytat arról, hogy az egyiptomi hurghadai balesetben érintettek közül kinek, melyik társaságnál van megkötve az utasbiztosítása - közölte Zám Tibor irodavezető hétfőn az MTI érdeklődésére.

Hogy válasszunk utasbiztosítást? 

Naponta jelennek meg hírek, miszerint hatalmas kockázatnak tesszük ki magunkat, ha utasbiztosítás nélkül indulunk nyaralni. Az egyes utasbiztosítások árának és szolgáltatásainak különbségéről azonban szinte alig tudni, pedig jelentős eltérések vannak utasbiztosítás és utasbiztosítás között.

Kevesen kötünk utasbiztosítást 

Tavaly 16,9 millió magyar állampolgár látogatott külföldre, de csak egyharmaduknak volt utazási biztosítása, közölte a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ) az MTI-vel.

Nem volt jogsértő a QBE kárrendezési gyakorlata 

Dr. Horváth Péter a QBE-Atlasz értékesítési igazgatója a Napi Turizmus korábbi hírére reagált, melyben a Nettravel.hu stratégiai igazgatója tartotta a QBE kárrendezési gyakorlatát jogsértőnek.

A Karya-csőd nemzetközi háttere 

A Karya Tour múlt heti fizetésképtelenné válása nem csak Magyarországon, hanem Ukrajnában, Lengyelországban és Szlovákiában is gondot okozott az utazási piacon. Török lapértesülések szerint 3640 utast érintett közvetlenül az iroda csődje.

Egyre többen online kötnek biztosítást 

Az online utazási biztosítást kötők száma 64 százalékkal nőtt az előző évhez képest.

Már a nyaralásunkat megörökítő fotókra is köthetünk biztosítást 

A Generali csoport tagja, az Európai Utazási Biztosító (EUB) hazánkban újdonságnak számító „Flash Doktor” szolgáltatást fejlesztett ki az adatok helyreállítására.

Biztosítások utazóknak, kerékpárosoknak, búvároknak 

Különleges biztosítási termékeket, búvárbiztosítást és belföldi kerékpáros biztosítást is kínál az utazási piacra a BBP termékkörén belül az Uniqa Biztosító – tudtuk meg Kovács Kolostól, a biztosítótársaság stratégiai partnere, az ASP Magyarország kft. üzletágvezetőjétől.

A magyar utasok 70 százaléka nem köt utasbiztosítást 

Bár egyre többen töltik külföldön a szabadságukat honfitársaink közül, a magyar turisták 70 százaléka még mindig utasbiztosítás nélkül utazik nyaralni.

Milyen biztosítást érdemes köti a nyaraláshoz? 

Tavaly 2,1 milliárd forintot fizetett az OEP a magyarok külföldi ellátásáért, és 261 millió forintot kapott a nálunk ellátott külföldiek után.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!