Tanulságok a Nivegy-völgyi eredettvédett borok kóstolóján

Tanulságok a Nivegy-völgyi eredettvédett borok kóstolóján 

Az ősz utolsó hétvégéjén a szentantalfai Dobosi Birtokközpontban gyűltek össze a Nivegy- völgyi borászok, hogy szűkebb pátriájuk eredetvédett borait bemutassák a borkedvelőknek.
Bakancsos bortúrák várják Badacsony szerelmeseit

Bakancsos bortúrák várják Badacsony szerelmeseit 

Idén is elindult a Badacsony Borközelből túrasorozat a Badacsonyi Turisztikai és Borút Egyesület szervezésében. De folytatódnak a szakvezetett bakancsos élménytúrák is. 
Vakteszt - profiknak

Vakteszt - profiknak 

Amikor kitaláltuk, arra gondoltunk, milyen jó kikapcsolódás lesz ez a közös borkóstolós program meghívott szakmai partnereinknek. Nem számoltunk azzal, mekkora munka összerakni egy ilyen eseményt, de utólag visszagondolva kijelenthetjük: megérte. 
Valami mást

Valami mást 

Olasz borsor mellé magyaros ételek? Kóstoltuk, és nagyon bejött a GondozóKert Kávézó borteraszán, Balatonarácson, augusztus első szombatján.

Borásznők tartanak borkóstolót a Sofitelben 

Márciusban ismét összejönnek Magyarország borásznői, hogy bemutassák boraikat a közönségnek. A Gyengébb? Nem! kóstolónak az idén is a Sofitel Budapest Chain Bridge ad otthont.

Boretikett a bor világnapja alkalmából 

Magyarországon is egyre többen ünneplik május 25-ét, a bor világnapját, amely Szent Orbán napjához, a szőlő és bor védőszentjéhez kapcsolódik. Az Ital Magyarország Kft. összeállította a legfontosabb tudnivalókat a helyes borkóstoláshoz/ borfogyasztáshoz.

A sofőrök is ihatnak a balatoni borkóstolókon 

Közel 160 szálláshely, több mint 90 pincészet és étterem segíti azt a kampányt, amelynek ideje alatt lovaskocsival, kisbusszal, vagy hajóval szállítják azokat, akik leteszik autójukat és gyalogosan indulnak felfedezni egy-egy régió pincéit.

A férfias borok hazája 

A Móri Borvidék TDM Egyesület közel harminc szakmabelinek mutatta be május 23-án a Móri Borvidéket. Az utazás célja az volt, hogy a csoport közelebbről is megismerhesse ezt az ezerarcú vidéket. Az "Ezerjó élmény és konferencia" alkalmából összesen hat pincét járt körbe a népes sereg, mialatt a kiváló borok mellett különleges sajtokat és hidegtálakat kóstolhattak.
A borturizmus és jótékony hatásai

A borturizmus és jótékony hatásai 

A borturizmus a borok kóstolása, fogyasztása, készítésének megismerése által motivált utazás. A pincelátogatások, a borkóstolás, a borral kapcsolatos események egyre sikeresebbek, de a borturizmus önmagán túl is jelentős mértékben hozzájárul a turizmus fejlődéséhez.
Jótékonysági  dűlőfesztivál lesz a hétvégén Egerben

Jótékonysági dűlőfesztivál lesz a hétvégén Egerben 

Jótékonysági dűlőfesztivált rendez május 28-án az egri Dűlő Klub, ahol az érdeklődők testközelből tapasztalhatják meg, mi van a palackban.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!