Bakancsos bortúrák várják Badacsony szerelmeseit

Idén is elindult a Badacsony Borközelből túrasorozat a Badacsonyi Turisztikai és Borút Egyesület szervezésében. De folytatódnak a szakvezetett bakancsos élménytúrák is. 

Idén is elindult a badacsonyi vezetett bortúra szezon: a május 21-i hétvégén szervezték az első háromórás Badacsony Borközelből túrát három izgalmas borászat - az Istvándy Borműhely, a Borbély Pince és az Éliás birtok - felkeresésével - adta hírül a Badacsonyi Turisztikai és Borút Egyesület. A túra útvonalán a geológia, ornitológia és a borkultúra területén nagyon mély ismeretekkel rendelkező túravezető kíséri végig a vendégeket, de része az is, hogy a felkeresett pincészeteknél 3-3 fajta bor kóstolása közben a gazda bemutatja történetüket, a sajátosan egyéni ízű borait, a kóstolt fajtákat, mellé pedig borkorcsolyákat, borkísérő falatkákat is kínál.

Az Istvándy Borműhelynél gyöngyöző rosébor, könnyed, szárazra hangolt ottonel muskotály és a vidék különlegessége, a kéknyelű került a poharakba. Borbély Tamás - akit 2020-ban az év bortermelőjévé választott a szakma - a pince csúcsborait kóstoltatta: a rózsakő, a rajnai rizling és a bács-hegyi olaszrizling is belopta magát mindenki szívébe. Az Éliásnál pedig a borvidéken nem a szokványos fajták közé tartozó királyleányka gyöngyözőborral lepték meg az érdeklődőket, a tradícionálisabb olaszrizling és szürkebarát kóstoltatása mellett. 

Június 18-ig szombati napokon, majd augusztus végéig szerdánként, szeptembertől október végéig pedig újra szombatonként várja a borvidék a túrázás és a badacsonyi borok szerelmeseit a Badacsony Borközelből túrákra.

Emellett június 6. és december 31. között - szintén az egyesület szervezésében - egész évben vezetett, bakancsos élménytúrákkal várják az érdeklődőket, amelyeknek keretén belül szakavatott túravezető segítségével felfedezhetjük a Badacsonyi borvidék ismert nevezetességeit, hegyeit, közben megismerhetjük történelmi értékeit, állat- és növényvilágát, valamint gazdag, több mint ezer éves szőlő- és kultúrtörténetét. A programokon előzetes regisztráció után lehet részt venni. 

 


Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.