Jelentős számú járattörlés a British Airways-nél

Jelentős számú járattörlés a British Airways-nél 

Több mint 150 járatát törölte egy informatikai hibára hivatkozva a British Airways, ráadásul pont egy olyan napon, amely 2019 óta a légi közlekedés egyik legforgalmasabb napjának ígérkezett.
Tíz napig tartó sztrájk a British Airways-nél

Tíz napig tartó sztrájk a British Airways-nél 

Tíz napos sztrájkba kezdtek a British Airways dolgozói pénteken. A munkabeszüntetés a terveik szerint Húsvétvasárnap ér majd véget. A sztrájkban a londoni Heathrow repülőtér mintegy 1400 biztonsági dolgozója vesz részt.
A BA jelentősen átalakítja téli menetrendjét

A BA jelentősen átalakítja téli menetrendjét  

Az utasforgalmi korlátozás miatt több ezer járatát törli Nagy-Britannia legnagyobb légitársasága, a British Airways (BA). Október végétől mintegy 600 járatpár nem közlekedik.  
Semmi kétség: tovább nő a repülés költsége

Semmi kétség: tovább nő a repülés költsége 

Ne reménykedjünk, még drágább lesz repülni a jövőben – üzeni nekünk a British Airways volt vezérigazgatója, Willie Walsh. A Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) vezetője a BBC-nek arról beszélt, szerinte „minden kétséget kizáróan” emelkedni fog a repjegyek ára az üzemanyagköltségek megugrása miatt - írja a Telex.
Ismét elindította európai járatait Gatwickről a British Airways

Ismét elindította európai járatait Gatwickről a British Airways 

Mintegy két évvel a kivonulása után ismét megnyitotta a rövid- és középtávú európai útvonalait a London-Gatwick repülőtérről a British Airways, később egy alacsonyabb költségekkel működő leányvállalathoz kerül át ez a bázis - írja az AIRportal.hu.
Megszüntetheti heathrow-i bázisát a British Airways

Megszüntetheti heathrow-i bázisát a British Airways 

A tulajdonos IAG holding szerint a brit légitársaság részben kivonulhat Heathrow-ról, ha a reptérüzemeltető nagyon megemeli a használati díjakat - írja az AIRportal.hu.
Zseniális képpel üzente meg a British Airways a tengerentúli járatnyitást

Zseniális képpel üzente meg a British Airways a tengerentúli járatnyitást 

"New York. We're back!" - üzenik az ikonikus fotó újragondolt verzióján - szúrta ki testvérlapunk, a Kreatív.
Így menti a British Airways a dolgozóit

Így menti a British Airways a dolgozóit 

A British Airways megválik sokmillió fontot érő műgyűjteménye néhány darabjától, hogy pénzhez jusson és ne kelljen elküldenie dolgozóit - számolt be róla csütörtökön a BBC News.

A jelenleginél is rosszabb helyzetbe kerülhet a British Airways 

A jelenleginél is rosszabb helyzetbe kerülhet a British Airways és a brit légiközlekedés, ha Boris Johnson kormánya kötelező karantént ír elő az országba légi úton lépők többsége számára - figyelmeztetett Willie Walsh, a légitársaság anyacége, az International Airlines Group (IAG) vezérigazgatója hétfőn.
Sofőr nélküli poggyászkocsikat tesztelnek Heathrow-n

Sofőr nélküli poggyászkocsikat tesztelnek Heathrow-n 

Autonóm poggyász-szállító járműveket tesztel a British Airways Heathrow repülőterén, amelyek segítségével a brit légitársaság javítaná a járatok pontosságát - írja az AIRportal.hu

1700 járatot töröltek, köztük 17 budapestit 

Sztrájkolnak a British Airways pilótái, a légitársaság majdnem összes járatát törölni kellett, írja az Independent és a BBC. A szakszervezet hónapokon keresztül próbálta tárgyalással elérni a kívánt béremelést, de a légitársaság nem engedett a követeléseknek.

Sztrájkolhatnak a British Airways pilótái 

Elutasította a fellebbviteli bíróság a British Airways (BA) arra irányuló keresetét szerdán, hogy megakadályozza a brit légitársaság pilótáinak munkabeszüntetését, akik így várhatóan augusztusban sztrájkot tartanak.

A British Airways válasza a transzatlanti, hosszú távú dömpingre 

A British Airways-re hivatkozva számolt be az AIRportal arról, hogy a légitársaság jövő év április 1-től napi ötre növeli budapesti járatai számát.

Hetekig tartó hackertámadás a British Airways ellen 

A British Airways (BA) hozzávetőleg 380 ezer utasának banki adatait lophatták el egy hetekig tartó hackertámadásban. A brit nemzeti légitársaságként számon tartott cég vezérigazgatója pénteken elnézést kért a történtekért.

Egymilliárd dolláros baby 

A legforgalmasabb útvonalán, London és New York között sikerült a British Airwaysnek elérni az egymilliárd dolláros bevételt hozó járatot. Ezzel a világon az elsők.

Lehet, hogy a Lufthansának sikerül, ami az IAG-nek nem? 

A Lufthansa csoport "kapcsolatban áll" a Norwegian Air-rel annak akvirálása kapcsán- írta a német Sueddeutsche Zeitung, Carsten Spohr, a Lufthansa Csoport elnök-vezérigazgatója szavaira hivatkozva. 

Javította pénzügyi helyzetét az International Airlines Group 

A cég üzemi eredménye 2,7 milliárd eurót tett ki, 9,7 százalékkal többet, mint egy évvel korábban, az adózott eredmény pedig 2 milliárd euró lett, 3,5 százalékkal több, mint 2016-ben - adta hírül az MTI.

Rossz hír a British Airways utasainak 

A British Airways új, csoportos beszállítási rendszert vezet be december 12-ével az összes járatán, a Daily Mail szerint így az utasok a jegyár alapján szállhatnak majd be: a legolcsóbb jeggyel utazók foglalhatnak helyet utolsóként.

Javította anyagi helyzetét az IAG 

Jelentősen javította anyagi helyzetét a harmadik negyedévben az előző évihez viszonyítva az International Airlines Group (IAG).

Megújuló üzemanyaggal akarja üzemeltetni repülőgépeit a British Airways 

Együttműködésre lépett egy megújuló üzemanyagokat gyártó céggel a British Airways olyan hulladékfeldolgozók tervezésére és létesítésére, amelyek megújuló repülőgép-üzemanyagot állítanak elő háztartási hulladélből.

A MUISZ is aláírta a EU-s kereskedelmi szervek kezdeményezését 

A kereskedelmi szervek és fogyasztói csoportok koalíciója írt az EU felelős szervének azért, hogy vizsgálatot kérjen a légitársaságok nem versenyképes gyakorlatairól, beleértve a Lufthansa és a British Airways által kiszabott GDS rendszereken keresztül foglalt jegyek pótdíjairól.

Egy véletlen baleset okozta a British Airways informatikai rendszerének összeomlását 

Pénteki brit sajtóértesülés szerint az áramellátás véletlen kikapcsolása okozhatta a múlt hétvégén a British Airways globális informatikai rendszerének teljes összeomlását, amely napokig elhúzódó súlyos fennakadásokat okozott a légitársaság forgalmában.

Összeomlott a Britsh Airways rendszere a hétvégén 

Fokozatosan elkezdte londoni járatainak újraindítását vasárnap a British Airways légitársaság, amelynek működését szinte teljesen megbénította globális informatikai rendszerének előző napi összeomlása. A cég azonban továbbra is jelentős késések és járattörlések lehetőségére hívta fel utasai figyelmét.

Csábító árakat kínálnak a légitársaságok januárban 

Év elején a légitársaságok jelentős része akciós árakkal igyekszik foglalásra csábítani az utazókat. Az Emirates aktuális akciója keretében most akár novemberi utak is foglalhatók kedvezményes áron. A Qatar Airways arra próbálja ösztönözni az utazókat, hogy ketten vagy hárman foglaljanak együtt, de az Air France, a British Airways és a Norwegian is akciós jegyárakat kínál január végéig. 

Felfüggesztették a British Airways utaskísérőinek karácsonyi sztrájkját 

Felfüggesztették azt a kétnapos sztrájkot, amelyet a British Airways (BA) légitársaság utaskísérői hirdettek meg karácsony két napjára.

Tizennyolc brit repülőtéren sztrájkolnak karácsony előtt 

Tizennyolc brit repülőtéren kétnapos sztrájkot tart a földi kiszolgáló személyzet közvetlenül karácsony előtt az elégtelennek tartott bérajánlat miatt, karácsony két napján pedig a British Airways légitársaság több ezer utaskísérője is sztrájkba lép.

Lábakat a nyakba: fapadosít a British Airways! 

Kissé átrendezi Boeing 777-200-as illetve A320/321-es gépeinek kabinját a British Ariways — írja a BoardingArea értesüléseire hivatkozva az AIRportal.

Kevesebbet ehetünk a British Airways járatain 

A légitársaság rövidebb transzatlanti járatain mostantól egy étkezéssel kell beérni.

Csak az IAG utasforgalma nőtt júliusban 

Csak az International Airlines Group (IAG) légitársaságai, a British Airways, az Iberia és az Aer Lingus növelte utasforgalmát júliusban a tavalyihoz képest, a Lufthansa és az Air France-KLM csökkenésről számolt be.

A British Airways is eltörli az ingyenes fedélzeti étkezést 

A British Airways, amely eddig kitartott a fedélzeti ingyenes ellátás mellett, bejelentette, hogy ezentúl fizetni kell az ételért a rövid távú járataikon. 

Drónnal ütközött a British Airways repülőgépe 

Valószínűleg drónnal ütközött vasárnap London légterében a British Airways légitársaság egyik repülőgépe.

Jelentősen javított adózott eredményén az International Airlines Group 

Negyven százalékkal javította adózott eredményét a harmadik negyedévben az előző év azonos időszakához képest a British Airways, az Iberia és a diszkont Vueling anyavállalata, az International Airlines Group (IAG).

Kitiltják a randalírozókat a British Airways járatairól 

Újszerű határozatot fogadott el a British Airways, melynek bevezetését több európai légitársaság vezetése is fontolgatja.

British Airways: itt a negyedik napi járat Londonba 

Jelentősen növeli járatainak számát a British Airways a jövő nyári menetrendben. Budapest és London legnagyobb repülőtere között már napi négy járat közlekedik 2016. május 3. és 2016. október 29. között. Az újabb járattal még kényelmesebb átszállási lehetőséget kínál a British Airways Budapest felé a tengeren túlról vagy a Távol-Keletről érkező utasok számára.

Idén először csökkent a Lufthansa utasforgalma 

Eltérően teljesítettek Európa legnagyobb hálózatos légitársaságai szeptemberben, az International Airlines Group (British Airways, Iberia) és az Air France-KLM növelte utasszámát, míg idén először csökkent a Lufthansa ügyfeleinek száma - derül ki a légitársaságok honlapján közzétett utasforgalmi statisztikából.

Szigorítja a kézipoggyász-szabályokat a British Airways 

Az eddig meglehetősen nagylelkű kézipoggyász-szabályokat alkalmazó British Airways is szigorítja a szabályokat augusztus közepétől. 

Mi mindent tudunk elveszíteni repülés közben? 

A válasz röviden az, hogy majdnem mindent, ami a tulajdonunkban van. Utazáskor megoszlik a figyelem, kevésbé koncentrálunk a dolgainkra. Különösen igaz ez a repülős utazásra.

Kevesebb utas a Lufthansánál, több az Air France-KLM-nél és az IAG-nál 

Kevesebb utast szállítottak márciusban a Lufthansa csoport légitársaságai, az Internatinal Airlines Group (British Airways, Iberia, diszkont Vueling) és az Air France-KLM viszont növelte utasforgalmát az év harmadik hónapjában - derül ki a légitársaságok honlapján közzétett statisztikákból.

Eredményes évet zárt az International Airlines Group 

Növelte 2014-ben árbevételét és adózás utáni nyereségét 2013-hoz képest a British Airways, az Iberia és a diszkont formában működő Vueling légitársaság tulajdonosa, az International Airlines Group (IAG).

Tarolt az Emirates a magyarok körében 

3900 szavazat és 2000 írásos beszámoló alapján a magyar utazóközönség minden szempontból kedvenc légitársasága az Emirates lett 2014-ben. A repjegy.hu oldalt üzemeltető Weco-Online Kft. és a Travelo Utazási Magazin kezdeményezésére indult szavazáson példa nélküli az Emirates sikere, hiszen a dubaji központú légitársaság valamennyi kategóriában és az összesítésben is az első helyre került, amire a felmérés 3 éve alatt még nem volt példa.

Szerényen nőtt a hagyományos európai légitársaságok forgalma tavaly 

Az International Airlines Group (IAG) légitársaságai, a British Airways, az Iberia és a diszkont Vueling, valamint az Air France-KLM növelte utasai számát decemberben, míg a Lufthansa-csoportnak a sztrájkok miatt csökkent a forgalma - derül ki a társaságok honlapján közölt utasforgalmi statiszikából.

Nyolc napot várhatnak a Mumbai repülőterén ragadt utasok 

A British Airways 38 utasa kénytelen bizonytalan ideig Mumbai repülőterén várakozni, miután az Air India Goáról Mumbaiba tartó járata késett, ezért az utazók nem érték el a londoni csatlakozást.

Ezzel kötheti le legjobban gyermeke figyelmét a repülőút alatt 

A British Airways Holidays, Robert Winstron professzor vezetésével egy kísérlet keretében arra kereste a választ, hogy milyen játékokat érdemes a repülőre vinni, amelyek lefoglalják a gyermekeket utazás közben.

Nyereségessé vált az IAG-csoport az első félévben 

Nyereségessé vált az International Airlines Group (IAG) 2014 első felben a tavaly első fél évi veszteséges működés után, miután a British Airways-t, az Iberiát és a Vuelinget magában foglaló cégcsoport jelentősen növelte árbevételét.

Új ügynökséggel dolgozik a British Airways 

A brit légitársaság az Ogilvy menesztése után jelentette be, hogy az egyéb kreatívfeladataikat is végző Bartle Bogle Hegarty készítheti a jövőben a vállalat kiemelt ügyfeleinek szóló lojalitásmarketing-aktivitásait is.

Napi négy Austrian járat Londonba 

Napi négyre növeli londoni járatainak számát az Austrian Airlines Bécsből.

Nicsak, mi repül ott! 

Hihetetlenül kreatív reklámot helyezett el a Piccadilly Circuson a British Airways. 

Hány ember kell ahhoz, hogy elreptessen egy utast? 

Összesen 96 ember összehangolt munkája szükséges ahhoz, hogy egy utas a repjegy foglalásától eljusson kiválasztott célállomására, derül ki a British Airways ma bemutatott, "To fly. To Serve" üzenetet hordozó új reklámfilmjéhez kapcsolódó kutatásból.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!