Az Egyesült Királyságba ne próbáljon beutazni, ha ilyen kutyája van!

Az Egyesült Királyságba ne próbáljon beutazni, ha ilyen kutyája van! 

Ugyanis mindegyiket betiltották, tartani sem lehet a szigetországban, jelentette be Rishi Sunak brit miniszterelnök. Legutóbb múlt hét pénteken bővítették a listát.
Párducok, pumák és hiúzok flangálnak a brit vidéken

Párducok, pumák és hiúzok flangálnak a brit vidéken 

DNS-tesztek bizonyítják, hogy az Egyesült Királyságban több száz nagymacska él. Egy egészséges létszámú fekete párduc populáció nemcsak a szigetország állatvilágát színesíti, hanem a fajta megmentésében is szerepet játszhat - írja az Euronews.com.
Brit turistadömping várható jövőre

Brit turistadömping várható jövőre 

A TUI utazásszervező cég brit szabadidős légitársasága 2024-es nyári kapacitásbővítése részeként London-Gatwick és Manchester repülőtereiről járatot indít Budapestre - írja az AIRportal.hu.
Folyamatosan nő a brit álláskeresők száma

Folyamatosan nő a brit álláskeresők száma 

Egyre többen keresnek munkát az Egyesült Királyságban, miközben ezzel párhuzamosan az elérhető álláshelyek száma csökken, írja a BBC. A tendencia arra utal, hogy a bizonytalan gazdasági kilátások hatással vannak a foglalkoztatásra.
Súlyos harangozóhiány Károly királlyá avatásának ceremóniáján

Súlyos harangozóhiány Károly királlyá avatásának ceremóniáján 

Hetven év után ismét nagyszabású koronázási ünnepségre készülnek májusban a britek. A Westminster-apátságban a hagyományos ceremónia kellékeit restaurálják, és közben mindenütt önkéntes harangozókat toboroznak, mert kevés harangozó található a Királyság területén.
Inkább ne induljon most az Egyesült Királyságba repülővel!

Inkább ne induljon most az Egyesült Királyságba repülővel! 

Ugyanis az Egyesült Királyság járatait érintő, rendkívüli időjárás miatti fennakadásokról számol be a Witzz Air közleménye is.
Ezt a betlehemet csak mikroszkóppal fogja látni

Ezt a betlehemet csak mikroszkóppal fogja látni 

A világ vélhetően legkisebb, alig tűhegynyi betlehemét mutatták be hétfőn az Egyesült Királyságban - jelentette a BBC hírportálja.
Tömegével zárnak be a brit éjszakai klubok

Tömegével zárnak be a brit éjszakai klubok 

Több mint két évtizede nem üzemelt ilyen kevés éjszakai klub az Egyesült Királyságban. Az elmúlt három évben ugyanis ötből egy szórakozóhely bezárt Angliában, Skóciában és Walesben - írja az Origo.
Minden beutazási korlátozás megszűnik az Egyesült Királyságban

Minden beutazási korlátozás megszűnik az Egyesült Királyságban 

Megszűnik péntektől a koronavírus-járvány miatt korábban elrendelt összes beutazási korlátozás az Egyesült Királyságban - közölte hétfőn Grant Shapps brit közlekedési miniszter.
Két angliai helyszínen magyar furmint fesztivál

Két angliai helyszínen magyar furmint fesztivál  

Első alkalommal rendeztek két helyszínen Furmint February-t az Egyesült Királyságban.

Péntektől könnyebb a beutazás Angliába 

Megszűnik a héten a külföldről Angliába utazók indulás előtti koronavírus-tesztelési kötelezettsége, és az érkezés után is elégséges lesz egy gyorsteszt, amelynek eredményét nem kell elkülönítésben megvárni - jelentette be szerdán Boris Johnson brit miniszterelnök.

A pultosokért, felszolgálókért 

A pultosok előre félnek, mi lesz a karácsonyi szezonban. A Stella ezért megjutalmazza azokat, akik tisztelettel beszélnek a pultosokkal, felszolgálókkal.

Utazás az Egyesült Királyságba a Brexit után és a pandémia idején 

A Weco-Travel webinárium-sorozatának legfrissebb, 11. adása azal foglalkozott, milyen szabályok érvényesek jelenleg az Egyesült Királyságba történő utazás esetén.

EU-brit megállapodás a védettségi igazolványok kölcsönös elfogadásáról 

Az Európai Bizottság egyenértékűségi határozatot fogadott el Örményországgal és az Egyesült Királysággal a koronavírus elleni védettséget igazoló okmányok kölcsönös elfogadásáról, ezzel a két ország csatlakozott a koronavírus-járvány elleni küzdelmet célzó uniós rendszerhez.

Skóciában nő a fertőzésszám 

Míg Angliában stagnál, addig Skóciában jelentősen megugrott a koronavírus-hordozók száma a brit statisztikai hivatal (ONS) pénteken ismertetett legfrissebb becslése szerint.

Wizz Air: Hamarosan útlevél kell az Egyesült Királyságba induló utasoknak 

Mivel 2021. október 1-től az európai uniós személyazonosító igazolványokat nem fogadják el, ettől az időponttól kezdve minden odautazó európai uniós állampolgárnak útlevélre lesz szüksége.

"Ne hallgassanak a brit utasok a politikusokra!" 

Az Egyesült Királyság oltási programjának előrehaladtával a Ryanair arra készül, hogy több ezer járatot indít a nyári időszakban az országból, de Európa többi részén is erősítene - írja az AIRportal.hu.

Az üzleti utakat is nehezebb megszervezni a Brexit után 

Az átmeneti időszak lejártával a britek idén már a harmadik országbeli állampolgárokra vonatkozó szabályok szerint utazhatnak be és vállalhatnak munkát Magyarországon – hívja fel a figyelmet dr. Óváry-Papp Nóra és dr. Hajduk Gábor, a Baker McKenzie nemzetközi ügyvédi iroda szakértői. Számos olyan kedvezmény van azonban, amely jelentősen megkönnyíti a hazánkba érkező üzleti utazók helyzetét.

Egyesült Királyság: hétfőtől kötelező a karantén a beutazóknak, nincs kivétel  

A brit kormány hétfőtől átmenetileg minden ország esetében megszünteti a karanténkötelezettségtől mentes beutazás lehetőségét az Egyesült Királyságba, jelentette be pénteken Boris Johnson brit miniszterelnök.

Új bázist nyitott a Wizz Air Gatwicken 

A légitársaság bejelentette, hogy új bázist nyit a londoni Gatwick Repülőtéren, amely London-Luton és a közelmúltban bejelentett Doncaster Sheffield után a Wizz Air UK, a csoport Egyesült Királyságban bejegyzett légitársaságának harmadik bázisa lesz. Egy Airbus A321 típusú repülőgépet telepít a dél-londoni központba, és 2020. október 22-től négy új járatot indít szabadidős desztinációkra, Görögországba, Olaszországba, Spanyolországba és Máltára.

Már 2035-től bevezetik a benzines és dízel autó eladási tilalmát az angoloknál 

A korábban tervezett 2040 helyett már 2035-től bevezetik az Egyesült Királyságban a nem elektromos autók eladási tilalmát - írja a BBC.

Keletebbre kerül az unió középpontja 

Keletebbre kerül, de Németországban marad az unió földrajzi középpontja az Egyesült Királyság kilépésével.

Brexit: hivatalosan is kiléphetnek a britek 

Aláírta az Egyesült Királyság európai uniós tagságnak megszűnéséről (brexit) szóló megállapodást Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke, valamint Charles Michel, az Európai Tanács elnöke pénteken Brüsszelben.

Ideiglenes üzemelési engedélyt kaphatnak a csődbe ment brit légitársaságok 

Ideiglenes üzemelési engedélyt kaphatnak a csődbe ment brit légitársaságok, amelynek birtokában a cégek hazaszállíthatják a kint rekedt utasokat.

Londonban betiltották az Ubert 

Megvonták a közösségi taxiscég működési engedélyét az Egyesült Királyság fővárosában. A londoni közlekedésfelügyelet szerint a cég nem felel meg az előírásoknak.

A kapatos utas ciki 

A repülőtéri ivászat elleni kampány kezdődött a brit kormány támogatásával pénteken, az év legforgalmasabb napján az Egyesült Királyság repülőterein. A One Too Many elnevezésű akció célja megakadályozni, hogy az ittas utasok fennakadásokat okozzanak a légi közlekedésben.

Aggódnak a britek 

Annak ellenére, hogy az Egyesült Királyság gazdaságában problémák vannak, a divat szektor folytatta a növekedést. A Brit Divat Tanács szerint az ország divatipara a 2009-es 21 milliárd fontról 2015-re 28,1 milliárd fontra növekedett -írja a greenfo.hu.

Hurrikánveszély nehezíti Európa légi közlekedését 

Az eddig mért legerősebb Európa felé tartó hurrikán az Ophelia miatt több járatát törölte többek között a Ryanair és az easyJet is.  

Maradásra kérték az EU-s munkavállalókat a britek 

Theresa May azt kérte a kormányzó Konzervatív Párt Manchesterben rendezett éves kongresszusának szerdai zárónapján, hogy a Nagy-Britanniában élő és dolgozó külföldi EU-állampolgárok a brit uniós tagság megszűnése után is maradjanak az országban. 

Nem jut elég szállás a brit vendégeknek Spanyolországban 

Tavaly rekordszámú, 18 millió brit turista látogatta meg Spanyolországot, ezáltal a dél-európai ország vált a britek első számú desztinációjává. A folyamatosan növekvő keresletnek azonban egyre nehezebben tudnak eleget tenni az utazási irodák.

Brexit: nem lesz ellenőrzés az ír határon 

A brit kormányfő arra készül, hogy saját "schengeni övezet" létrehozását javasolja Írországnak a Brexit után - tudta meg a The Sunday Telegraph című lap.

Elveszítheti az uniós szabad légi piacot az Egyesült Királyság 

Európa legnagyobb diszkont légitársasága, a Ryanair attól tart, hogy a Brexit miatt két éven belül az Egyesült Királyság elveszítheti a hozzáférést az uniós közös légipiachoz, amit a Nyitott Égbolt megállapodás biztosít.

A brit vendéglátóipar az EU-kilépésről 

A brit vendéglátóipar az EU-kilépésről

Maradék kenyérből főzik a sört 

Egy kelet-londoni, Hackney Brewery nevű főzde sörbe kotyvasztott kenyérrel veszi fel a harcot az élelmiszer-pazarlással.

Kingston: ahol egykor hét király fejére tették a koronát 

A mezővárosként emlegetett angliai Kingston upon Thames több szempontból is híres hely. A Londontól dél-nyugatra levő településen a régi és a modern jól kapcsolódik egymáshoz. Manapság a növekvő idegenforgalom, a kereskedelem és a pénzügyi együttműködések egyik központja.

Olajat találtak a londoni repülőtér közelében 

Az Egyesült Királyság fővárostól délre fekvő Gatwick repülőtér közelében egy próbafúrás alkalmával egy kis olajcég értékes nyersolaj-lelőhelyre bukkant.

Végre egy hagyma, amitől nem sírunk! 

Az Egyesült Királyság egyik szupermarketlánca bemutatta új hagymáját (nem újhagymáját), amely a cég ígérete szerint nem csal könnyeket a szemünkbe, és nem okoz rossz leheletet. A zöldséget a Fox News cikke mutatja be számunkra közelebbről.

Debrecen lehet a britek új célpontja 

A Magyar Turizmus Zrt. a Debrecen és Hortobágy Turizmusáért Egyesülettel közösen egy hónapos desztinációs kampányt folytatott az Egyesült Királyságban 2014. február 15-től. A kampány sikerességét jelenti, hogy összesen 2,8 millió látogatót sikerült elérni a hirdetésekkel, akik közül több mint 8000-en kattintottak át az iranydebrecen.hu weboldalra.

Elkészült a világ gasztrotérképe 

Végre elkészült a világ gasztrotérképe, legalábbis annak egy hangsúlyos része. A New York-i fotós, Henry Hargreaves és Caitlin Levin foodstylist egyesítették erejüket, és megalkották pár jelentős ország, illetve kontinens térképét, pusztán a régiókra jellemző ételek, élelmiszerek alapján.  A végeredmény látványos lett, kíváncsian várjuk a folytatást, a csokialapú Belgiumot vagy Izlandot rothasztott cápahúsból.

Furcsa túrák Csernobiltól a bolíviai börtönökig 

Ha valaki azt gondolja, hogy már mindent látott és elege van a klasszikus turistalátványosságokból, ideje áttekintenie a Tourism Review furcsa túrákat tartalmazó összeállítását. Látogasson gabonaköröket, gyilkossági helyszíneket, bűzölgő csatornákat vagy menjen Csernobilba!

Olcsóbb lehet a szállás a közvetítőnél, mint a hotelnél 

A Brit Versenyhivatal a minap véglegesítette augusztusi előzetes határozatát, melynek értelmében az Expedia és Booking foglalási portálok jogosultak alacsonyabb tarifával értékesíteni az InterContinental hotelszobáit, mint maga a szállodavállalat. 

Egy igen jól fizető hivatali utazóval kevesebb 

Vasárnapi brit sajtóértesülések szerint lehetséges, hogy az idén befejezi hivatalos külföldi látogatásait a brit uralkodó, és várhatóan hazai kötelezettségei közül is egyre többet átad legidősebb fiának, Károly trónörökösnek.

Vízum nélkül utazhatnak Angliába az emírségek polgárai 

2014. január elsejétől az Egyesült Arab Emírségek és Omán felkerül a vízumkényszer alól mentesülő országok listájára Nagy-Britanniában. A brit kormány hasonló megállapodásra készül Kuvait esetében is 2014 végéig. 

Mi lett a Jet2.com legszebb európai desztinációja? 

a Jet2.com ma nyilvánosságra hozta, hogy legnépszerűbb egyesült királyságbeli desztinációját Európa egyik legszebb úti céljaként jelölték meg. Az Anglia északi részén fekvő Chester, mely csupán 40 percnyi autóútra van a manchesteri repülőtértől, egyedüli nagy-britanniai városként került Európa legszebb városainak listájára - közölte szerdán a légitársaság.

Hatalmas biznisz a zenei turizmus 

A brit popzenének mindig is jelentős hagyományai voltak, amit most számokkal is bebizonyítottak. A UKMusic és a VisitBritain kutatásából kiderül, hogy az elmúlt évben 6,5 millió turista érkezett az Egyesült Királyságban tartott zenei eseményekre, írja a Skift.

Egyre több a brit, orosz és cseh turista 

Márciusban 11%-kal nőtt a szálláshelyek vendégforgalma, különösen jelentős az erősödés a brit, orosz és cseh piacról

Budapestre éri meg leginkább utazni az angoloknak 

Fővárosunk a brit turisták számára a legjobb ár-érték arányt nyújtó úti cél, derül ki a Post Office Travel Money éves City Costs Barometer felméréséből.

2012: nem a legolcsóbb utakat keresik a turisták 

Miközben a kínálat középső szegmense zsugorodik – derül ki a brit utazási irodák szövetségének (ABTA) 2012-es trendriportjából. Az eredeti, különleges élményt nyújtó, valamint az all inclusive utak igen népszerűek lesznek. Mindenesetre az utasok a kedvező ár-érték arányt keresik majd. Jóllehet, a jelentés a brit utazási piac trendjeiről szól, azért ránk nézve is érdekes lehet, az Egyesült Királyság mégis csak fontos küldőpiacunk.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!