Nem jut elég szállás a brit vendégeknek Spanyolországban

Tavaly rekordszámú, 18 millió brit turista látogatta meg Spanyolországot, ezáltal a dél-európai ország vált a britek első számú desztinációjává. A folyamatosan növekvő keresletnek azonban egyre nehezebben tudnak eleget tenni az utazási irodák.

Tunézia, Törökország és Egyiptom visszaszorulásával Spanyolországban szeretne a legtöbb brit pihenni. A nagy kereslet miatt azonban az árak több mint 10%-kal emelkedhetnek, de a briteket ez sem tartja vissza, akkor is kitartanak mellette.

A problémát az jelenti, amit Peter Fankhauser, a Thomas Cook csoport vezérigazgatója a BBC-nek is megfogalmazott, hogy „Lehetetlen elhelyezni ezt a sok vendéget. Spanyolország egyébként is TOP desztinációnak számít, rengetegen keresik fel a világ összes országából. Egyszerűen nincs elég ágy a vendégeknek.”

Az utazási irodáknak nehéz dolguk van, mert sokszor az utasok által választott hotel már teltházas. A szakértők szerint a spanyol szállodások előtérbe fogják helyezni a direkt értékesítést, mert a vendégek így közvetlenül nekik fizetnek és akár a nagyobb árat is hajlandók adni az áhított szállásért.

Alexander Göransson, az Euromonitor International vezető elemzője szerint, a légitársaságok előnyben vannak a szállodásokkal szemben, hiszen át tudják helyezni kapacitásukat, arra a területre, ahogy nagy a kereslet. Szakmai források szerint nőnek majd az Ibériai-félszigetre közlekedő járatok számai.

Az elemző elmondta azt is, hogy már idén is sokkal többen utaztak Tunéziába és Törökországba, mint várták és a 2018-as nyári szezonban még több brit turistára számítanak a két országban. Ezt is alátámasztja, az a hír, melyről mi is beszámoltunk, hogy a Thomas Cook brit utazásszervező két évvel a soussei terrortámadás után ismét elkezdett utakat árulni Tunéziába. 

Forrás: The Guardian


A madridiak Balatonja a magyarok kedvence

A madridiak Balatonja a magyarok kedvence  

A magyarok körében azért is lett népszerű a terület, mert más spanyol régiókhoz képest jóval könnyebben megközelíthető.
Hatalmas veszteségekre készül a párizsi kulturális szektor az olimpia miatt

Hatalmas veszteségekre készül a párizsi kulturális szektor az olimpia miatt 

 „Mi vagyunk a nagy vesztesek” – mondják a párizsi kulturális szektorban dolgozók.
Az Etna továbbra sincs nyugton - lezárták Catania repterét

Az Etna továbbra sincs nyugton - lezárták Catania repterét 

Lezárták a szicíliai Catania repülőterét, amelyet hamueső temetett be az Etna vulkán kitörése miatt kedden.
Prémium úti cél Törökországban

Prémium úti cél Törökországban 

A török félsziget a hírességek kedvenc "prémium” úti célja.
Pompeii, a betemetett város

Pompeii, a betemetett város 

A kapun belépve megcsap a történelem szaga – a hatalmas kövekkel kirakott utcákat járva úgy érzem magam, mintha egy időgép visszavitt volna az ókorba.
Idehaza egy idegenforgalmi képviselettel kevesebb

Idehaza egy idegenforgalmi képviselettel kevesebb  

A Tunéziai Idegenforgalmi Hivatal budapesti képviselete a következő információt küldte szerkesztőségünkbe.
Magyarok nélkül megállna Ausztria

Magyarok nélkül megállna Ausztria 

Tíz év alatt több mint a duplájára nőtt a magyarok létszáma Ausztriában, ami napjainkban már meghaladja a 107 ezret.
Öt lenyűgöző nemzeti park Horvátországban

Öt lenyűgöző nemzeti park Horvátországban 

Ha a nyaralást Horvátországba tervezi, mindenképp érdemes felfedezni az Adriai-tengeren található természeti kincseket.
Borravaló körkép: ennyit illik adni a különböző országokban

Borravaló körkép: ennyit illik adni a különböző országokban 

A borravaló megítélése kultúránként és nemzetenként változó: ami az egyes országokban szokás, az egy másikban akár sértés is lehet. 
Boldogság-automaták és szerelmeslevelek a turizmus szolgálatában

Boldogság-automaták és szerelmeslevelek a turizmus szolgálatában 

Linz kirobbanóan sikeres a magyar látogatók körében is.

Interjú

Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni

Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni 

A két Michelin-csillagos étterem konyháját vezető séffel többek közt a versenyről és megosztó ételekről beszélgetünk, és mesél arról is, miért nem követi a trendeket.
Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető

Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető 

Az idei újdonságokról és megújulásról a borászat tulajdonosával, Dunai Ágnessel beszélgettünk.
Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél”

Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél” 

Csernus Imrével szőlőről, borokról és a vidéki életről beszélgettünk, és nemrég megjelent könyve kapcsán egy kicsit rólunk, magyarokról is.