Fekete utazásszervezéssel bukott meg egy nő Békésben

Fekete utazásszervezéssel bukott meg egy nő Békésben 

Békés megyében kapcsolták le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai azt az utazásszervezőt, aki mindenféle engedély nélkül, saját szakállára szervezett buszos kirándulásokat. Adót nem fizetett, az utasainak pedig semmilyen jogi lehetőségük, biztosításuk nem lett volna kártérítésre, ha valami rosszul sül el az utazások alatt - olvasható a NAV honlapján.
Mindent egy helyen a fekete utazásszervezésről

Mindent egy helyen a fekete utazásszervezésről 

Béla tanár úr utazást szervez az iskolában, amit iskolán kívül is hirdet. Az utazás kételemű szolgáltatást tartalmaz, esetleges további programokkal. Ön szerint ez fekete utazásszervezés vagy sem?

A MUISZ tájékoztatása alapján fekete utazásszervezőt bírságolt az MKEH 

Erdélyi utazási csomagot kínált értékesítésre egy engedéllyel nem rendelkező szervező, az esetet a Magyar Utazási Irodák Szövetsége jelentette a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal felé.

Sítáborszervezés illegálisan? 

Üzletszerűen és rendszeresen csak engedéllyel lehet utakat szervezni, ami a sítáborok szervezésére is vonatkozik.

Fekete utazásszervezés: Varga Mihályhoz fordult a MUISZ 

A MUISZ levélben fordult Varga Mihály nemzetgazdasági miniszterhez és segítségét kérte a jogosulatlan utazásszervezés hatékony visszaszorításának érdekében.
Fekete utazásszervezőt buktatott le az Engedélyezési Hivatal

Fekete utazásszervezőt buktatott le az Engedélyezési Hivatal 

Engedély nélkül folytatott utazásszervezői tevékenységet egy vállalkozás. A Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal pénzbírsággal és eltiltással sújtotta a céget.

Minimális bírságot kapott a feketeszervező 

Csupán a lehetséges minimális összegre, ötvenezer forintra bírságolt a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal Kereskedelmi Hatóság Idegenforgalmi Osztálya egy fekete utazásszervezőt, pedig a jogszabályt többszörösen is megsértette. 

Társasutazás rendelésével buktattak le egy feketéző fuvarozót 

Társasutazás rendelésével buktattak le egy feketéző fuvarozót a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai Nyíregyházán - közölte a NAV észak-alföldi regionális adó-főigazgatóságának sajtóreferense pénteken az MTI-vel.
Erdélyi körút miatt vizsgálódott az MKEH

Erdélyi körút miatt vizsgálódott az MKEH 

Részletes programleírással jelent meg egy hirdetési újságban annak az erdélyi körutazásnak a reklámja, mely fekete utazásszervezés gyanúja miatt jutott el a Magyar Kereskedelmi és Engedélyezési Hivatalhoz.
Két új fekete utazásszervező bukott le

Két új fekete utazásszervező bukott le 

Az MKEH ismét engedéllyel nem rendelkező utazásszervezőket bírságolt, ezúttal egy kuponos oldalon megjelenő cég és egy egyéni vállalkozó ajánlatai szúrtak szemet – nem ok nélkül.

Veszprémi magánszemélyt büntetett a hivatal feketeszervezés miatt 

A Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal Kereskedelmi Hatóság (MKEH) Idegenforgalmi Osztálya pénzbírságot szabott ki egy veszprémi férfira.

10 esetben bírságolt az MKEH fekete utazásszervezőket 

A MUISZ elnökségi ülésén Békési Tamás, az MKEH főosztályvezető-helyettese számolt be az elmúlt másfél év eredményeiről.

Újabb fekete utazásszervezőt büntetett az MKEH 

Ezúttal a Karintia Travel utazási irodáról derült ki, hogy jogtalanul folytatja tevékenységét.

Kamarai segítség az illegális utazásszervezés ellen 

A becsületes utazási irodák életét megkeserítő fekete utazásszervezésről tartottak civil kezdeményezésre szakmai kerekasztal-beszélgetést Győrben. Az eseményen nem vett részt sem az utazási irodák szövetsége, sem az irodák működését ellenőrző hivatal. A kamara ellenben felajánlotta segítségét a probléma megoldásához.

Kerekasztal az illegális utazásszervezésről MUISZ nélkül 

Ezúttal Győrben, az N-Tours Utazási Iroda szervezésében, civil kezdeményezésre ülnek össze zártkörű szakmai megbeszélésre az érintettek, hogy valami végre történjen az illegális utazásszervezés ellen.

Végre egy szakmai összefogás a fekete utazásszervezők ellen 

Az utóbbi években egyre inkább elszemtelenedtek a feketeszervezők, de egy most indult civil kezdeményezés segíthet véget vetni ártalmas tevékenységüknek.

Akár 200 milliárd lehet a jogosulatlan utazásszervezők éves forgalma 

Sokszor azonban bejelentők sincsenek tisztában azzal, mi is a jogosulatlan utazásszervezés - tudtuk meg Békési Tamástól, a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal Idegenforgalmi Osztályának főosztályvezető-helyettesétől a MUISZ szerdai közgyűlésén.

Indulatok és kételyek a MUISZ-közgyűlésen 

Megtartotta éves közgyűlését a MUISZ, ahol a tagszervezetek vezetői vettek részt.

Tömeges fekete szervezés Borsod-Abaúj-Zemplén megyében 

Egy becsült adat szerint az autóbuszos utak 30-40 százalékát feketén szervezik Borsod-Abaúj-Zemplénben, írja a boon.hu. A jellemzően internetes ajánlatok 10-20 százalékkal olcsóbban csalogatják az utazni vágyókat, mint a hivatalosan regisztrált utazásszervezők.

Újra terítéken a fekete szervezés 

Május negyedikén újra előkerült a fekete utazásszervezés régóta húzódó témája a Országgyűlés Sport- és Turizmus Bizottságának ülésén. 

Akció a fekete utazásszervezés ellen: a MUISZ örül 

A Magyar Utazásszervezők és Utazásközvetítők Szövesége (MUISZ) örömmel üdvözli a hírt, hogy több éves erőfeszítése eredményeként a Nemzetgazdasági Minisztérium, a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal és a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság összehangolt közös vizsgálatot indít a jogosulatlanul működő utazásszervezők ellen - közölte a szövetség a Turizmus Online-nal.

Matolcsy hadat üzen a fekete utazásszervezőknek 

Azonnali, teljes körű vizsgálatot rendelt el a nemzetgazdasági miniszter, hogy kiderüljön, hány utazási iroda végez engedély nélküli utaztatást. Ha a vizsgálat eredménye indokolja, akár a jogszabályok is módosításra kerülnek - tájékoztatta a Turizmus Online-t a minisztérium.

Az Aeroviva-csődtől a határon túli iskolai utaztatásig 

A 800 bejegyzett utazásszervező közül évente csupán 3-4 megy csődbe Magyarországon, más ágazatokhoz képest nem magas ez a szám, ugyanakkor egy csőd is könnyen vet rossz fényt az egész szakmára – hangzott el a Magyar Utazásszervezők és Utazásközvetítők Szövetsége (MUISZ) sajtóreggelijén. Munkatársunktól

Újabb MUISZ levél az Apáczai Közalapítványnak 

A Magyar Utazásszervezők és Utazásközvetítők Szövetsége ismét levélben fordult a Határon Túli Magyar Oktatásért Apáczai Közalapítványhoz, segítséget ajánlva a határon túli tanulmányi kirándulások szervezésében.

A fekete utazásszervezésről magas szinten 

Megbeszélést folytatott a MUISZ a fogyasztóvédelemmel, az ágazat politikai vezetésével a fekete utazásszervezésről.

Központilag koordinált osztálykirándulások 

Hétfőn dönt a parlament a szomszédos országok magyarlakta területeire induló osztálykirándulások szervezését támogató intézmény felállításáról.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!