Képek, szavak – A Magyarázat mindenre rendhagyó fotókiállítása

Képek, szavak – A Magyarázat mindenre rendhagyó fotókiállítása 

December 7. és 16. között látogatható a Főfotó caféban a Magyarázat mindenre című filmhez kapcsolódó kiállítás, amelyen a forgatáson készült képek személyes, kézzel írt versekkel alkotnak különleges egységet.
Lengyel témájú fotókiállítás a Városligetben

Lengyel témájú fotókiállítás a Városligetben 

Lengyelország az elsők között írta alá a világörökség védelméről szóló UNESCO egyezményt. A lengyel természeti és történelmi, építészeti értékek ugyanúgy az emberiség közös kincsét alkotják, akárcsak a magyar UNESCO világörökségek. Tizenhét lengyel UNESCO-helyszínről nyílt szabadtéri fotókiállítás a nagykövetség Városligeti fasori székháza körül, az épület kerítésén.
Külföldieknek is izgalmas szabadtéri kiállítás az Andrássy úton

Külföldieknek is izgalmas szabadtéri kiállítás az Andrássy úton 

Andrássy Gyula születésének 200. évfordulója alkalmából az Andrássy út történetét bemutató szabadtéri fotókiállítás látható hétfőtől az Andrássy úton, az Oktogon és a Kodály körönd között.
Fotókiállítás nyílt a Várkert Bazárban

Fotókiállítás nyílt a Várkert Bazárban 

Októberben Csehország, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia frissdiplomás fotográfusainak alkotásai mutatkoznak be a hazai nagyközönség előtt.
André Kertész fotókiállítás Belgiumban

André Kertész fotókiállítás Belgiumban 

A magyar származású fotóművész fényképeiből nyílt kiállítás szombaton a dél-belgiumi Charleroi Fényképmúzeumban.
Jótékonysági árveréssé alakul át a turizmus fotókiállítása

Jótékonysági árveréssé alakul át a turizmus fotókiállítása 

Online jótékonysági árveréssé alakul a turizmus és vendéglátás témakörében elsőként debütáló és nagy sikert arató Tourism Is Our Passion című fotópályázat díjnyertes darabjaiból álló kiállítás.
Magyar fotós núbiai képei Szudánban

Magyar fotós núbiai képei Szudánban 

Az Eltűnő Núbia címmel nyílt kiállítás Lantai-Csont Gergely fotóművész képeiből a Magyar-Szudáni Regionális Kereskedőházban Kartúmban. 
Grönland, az álomország - ingyenes fotókiállítás márciustól

Grönland, az álomország - ingyenes fotókiállítás márciustól 

Két grönlandi férfi, az Air Greenland egyik pilótája és egy marketingmenedzser fényképezőgépet ragadtak, hogy dokumentálják mindennapjaikat a grönlandi kisvárosokban és a természetben egyaránt.
Szép ételek szép képeken - gasztrofotó-kiállítás nyílt Budapesten

Szép ételek szép képeken - gasztrofotó-kiállítás nyílt Budapesten 

A Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum, valamint a Magyar Fotóművészek Világszövetsége közös fotópályázatának kiállítását április 30-án, szombaton a múzeumban nyitotta meg Kiss Imre muzeológus.
Indiát, Kínát és a Közel-Keletet viszi Debrecenbe egy állandó fotókiállítás

Indiát, Kínát és a Közel-Keletet viszi Debrecenbe egy állandó fotókiállítás 

Világok címmel T. Nagy László fotográfus képeiből nyílik állandó kiállítás a debreceni Egyetemi Klinikák 1-es telepén működő diákszállón, az OEC West Hostelben.

60 év legendás sajtófotói: megnyílt a World Press Photo-kiállítás 

Az elmúlt 60 év legendás sajtófotóit bemutató tárlat kíséri az idei World Press Photo-kiállítást a Néprajzi Múzeumban.

Gyönyörű fotók ínycsiklandó ételekről a Vendéglátóipari Múzeum új kiállításán 

Megnyílt a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum első gasztrofotó-kiállítása, amely a Konyhaművészet című gasztronómiai folyóiratban 1990 és 2006 között megjelent képekből válogat.

Marilyn Monroe és Sophia Loren a bécsi múzeum fotókiállításán 

Fotógyűjteményének legjobbjait állítja ki a bécsi Albertina múzeum, a híres fotóművészek felvételein Marilyn Monroe és Sophia Loren is látható.

Nem csak rocksztár, fotós is: Lenny Kravitz kiállítása Bécsben 

Lenny Kravitz amerikai rockénekes fotóiból nyílik kiállítás a bécsi Ostlicht galériában, a hétfői megnyitón az énekes várhatóan személyesen vesz részt.

"Revealed” by Sofitel Budapesten 

Sofitel Budapest Chain Bridge Hotel bemutatja a “Revealed” by Sofitel fotókiállítást, mely a világ leghíresebb modern és kortárs művészeit ábrázolja alkotás közben. A “Revealed” by Sofitel kiállítás különleges hangulatú képei a Sofitel Budapest Chain Bridge Hotel lobby falait 2015. május 5-től június végéig díszítik, és éjjel-nappal megtekinthetők a nagyközönség számára.

Beköltöztek a hungarikumok az Európai Parlamentbe 

Hungarikumok címmel nyílt fotókiállítás 2015. április 21-én Brüsszelben az Európai Parlamentben.

"Amatőr fényképész vagyok, aki szereti elkapni a pillanatot" 

"Amatőr fényképész vagyok, aki szereti elkapni a pillanatot" - mondta el az idén 85 éves Zsigmond Vilmos Oscar-díjas operatőr az MTI-nek abból az alkalomból, hogy a pénteken kezdődő Budapesti Tavaszi Fesztivál (BTF) az ő fotókiállításával nyílik meg.

A boldogsághoz nem vezet út, az út maga a boldogság 

A címben jelzett buddhista mondás jegyében készítette képeit Szabó Nóra Nepálban. A fotókiállítás április 10-ig látható Budapesten. 

Óriási fotófesztivál lesz 175 kiállítással 

Százhetvenöt fotókiállítással emlékezik meg a fotóművészet születésének 175. évfordulójáról Ausztria legnagyobb fotómustrája, az Eyes On fesztivál, amely kedden kezdődött meg Bécsben.

A fotósok az életveszélytől sem riadnak vissza 

A World Press Photo tavalyi pályázatának csaknem 100 ezer felvételéből kiválasztott 143 díjnyertes fotót láthatja a World Press Photo utazó kiállításának közönsége péntektől a Néprajzi Múzeumban.

Repülőgépek, helikopterek, amphibiák a Közlekedési Múzeumban 

Különleges fotók a magyar kisgépes polgári repülés világából. A Közlekedési Múzeumban megrendezett kiállítás az ország repülőterein és javítóműhelyeiben készült felvételekből kínál egy kis ízelítőt, helyzetképet adva a polgári, hobbi és tudományos célú repülésről.

Óriásplakátokon a három népszerű fotós budapesti képei 

A Bálna előterében kültéri kiállítás nyílt a Budapest a szemünk előtt című fotókampányban szereplő ikonikus fővárosi helyszíneket megjelenítő képekből.

Budapest felújított műemlékeiről nyílt fotókiállítás 

Öt kiemelt jelentőségű budapesti műemléket mutat be a Megújult műemlékek friss szemmel című fotópályázat díjnyertes képeiből rendezett kiállítás, amely hétfőtől látható a Pesti Vigadóban.

„Színeim története” fotókiállítás Budapesten 

Turós Margaréta fotókiállítása szeptember 15. és október 10. között tekinthető meg az Izraeli Kulturális Intézetben.

Grúzia misztikus világa elevenedik meg a magyar fotós kiállításán 

Grúzia misztikus világa elevenedik meg Balogh Ádám A Hold menyegzője című fotókiállításán, amely augusztus 11-én nyílik a Magyar Újságírók Országos Szövetségének székházában Budapesten.

Megnyílt az Országház Látogatóközpontjának kiállítótere 

A Kossuth tér felújítását bemutató, TÉRképek című fotókiállítással nyílt meg kedd este az Országház Látogatóközpontjának kiállítótere.

A vadvilág legszebb felvételei 

Október 15-én, a londoni Természettörténeti Múzeumban adták át a legjobb természetfotósoknak járó idei díjakat.

Megnyílt a World Press Photo kiállítás Budapesten 

Szeptember 27-től látogatható a 2013-as World Press Photo kiállítás Budapesten, a Néprajzi Múzeumban, amely az idén is a világ legnagyobb fotós versenyének díjnyertes képeit mutatja be.

Budapestre érkezett a Sofitel új kiállítása 

A nagysikerű londoni és brüsszeli bemutató után Budapestre érkezett a Limelight, a Sofitel új fénykép kiállítása, amelyet nagyszabású koktélpartival nyitottak meg szeptember 25-én.

Világok Vára a Füleki Vármúzeum 

2012. november 15-ig tekinthető meg a Füleken a Bebek-torony felső emeletein az immár hatodik alkalommal megrendezett Világok Vára nemzetközi fotóművészeti kiállítás.

Kukkantás az ajtó mögé 

Új időszaki kiállítás nyílik a Néprajzi Múzeumban "Casa mare" címmel. Frank Gaudlitz fényképein Délkelet-Európa lakóinak otthonaiba nyerhetünk pillantást.

Birkák a templomban 

A bánsági Temesbabsán a romos templom megmaradt falai között tartja birkáit a helyi juhász, miután a padokat és berendezési tárgyakat az elmúlt években eltüzelték. A Bánság ezen eltűnőben lévő emlékeit örökítette meg Czank Gábor katolikus plébános: háromszáz faluban körülbelül 150 ezer fotót készített a hívek nélkül maradt templomokról, a fogyatkozó gyülekezetekről és gót betűs sírköveket rejtő temetőkről. „Ennyien maradtunk…” - Szakrális emlékek a Bánságban címmel nyílik időszaki kiállítás szeptember 23-án, pénteken délután 4 órakor a Móra Ferenc Múzeumban.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!