A fürdőkben is a biztonság az első

Pozitív tapasztalatai vannak azoknak a fürdő- és hotelüzemeltetőknek, akik újra kötelezővé tették a védettségi igazolványt a vendégeik számára. 

Csak rövid időre vagy egyáltalán nem esett vissza forgalmuk. Sőt, a vendégek a döntés miatt nagyobb biztonságban érzik magukat járványügyi szempontból – írja cikkében a portfolio.hu.

November 5-e óta kötelező az AquaWorld Resortban a szálloda a fürdő vendégei számára, hogy igazolják a koronavírussal szembeni védettségüket. Ez az előírás bevezetése utáni második héten okozott néhány százalékos vendégszámcsökkenést, de utána újra fokozatosan emelkedett a látogatók és a hotelvendégek száma. Novemberben a szállodai részben sikeres hónapot zártak, közel 63 százalékos kihasználtsággal, sok vendégük volt Romániából is. A fürdőben viszont érezhető volt a visszaesés, ami Sívó Roland létesítményigazgató szerint már egyértelműen a romló járványügyi helyzettel magyarázható.

„Az omikron vírusvariánsnak nincs hatása, de az ausztriai zárlat miatt biztos, hogy veszítettünk vendégéjszakákat. Az év végi hotelszoba értékesítéseink is lelassultak” – sorolta az év végi üzleti tapasztalataikat Sívó Roland. Jelen állás szerint a karácsonyi és a szilveszteri időszak 50 százalékos telítettségen áll, az ünnepek közötti időszak pedig 75 százalékon.  

 A turisták felkeresik a fürdőket

Szűts Ildikó, a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. vezérigazgatója elmondta, hogy idén november 20-án vezették be ismételten, hogy vendégeik kizárólag védettségi igazolvánnyal vagy oltási igazolással és személyazonosításra alkalmas dokumentummal tudják meglátogatni a fürdőiket. A vendégek elfogadták ezt a feltételt, de nagyon sok visszajelzést kaptunk arra vonatkozóan, hogy szorgalmazzák, hogy a fürdőkbe kizárólag oltott személyek jöhessenek be, így ennek november 20-i bevezetése nem okozott komolyabb fennakadást – ecsetelte a döntés hátterét Szűts Ildikó.

 A történelmi műemlékfürdőiket jelentős részben most is a külföldi turisták keresik fel. Nagy részük rendelkezik védetts és a Rudas fürdőkben. Vannak napok, amikor már a 2019-es forgalmat meghaladó belépési adatokat láthatunk.

A főleg magyarok által látogatott fürdők tekintetében tapasztalunk kisebb mértékű vendégforgalom visszaesést, de ez is fürdőként változó. „Azt tapasztaltuk, hogy nem a védettségi igazolvány hiánya, hanem inkább a november vége óta tapasztalható magas koronavírus járvány esetszámok miatt óvatosabbak a hazai látogatók” – magyarázta tapasztalataikat Szűts Ildikó.

Forrás: http://www.portfolio.hu


Teltház a golfszezon legmenőbb versenyén

Teltház a golfszezon legmenőbb versenyén 

Teltházzal, több, mint száz versenyzővel és kiemelt érdeklődés mellett rendezték meg az idei szezon eddigi legsikeresebb versenyét.
Kádár-kockák a Skanzenben

Kádár-kockák a Skanzenben 

A kockaház. Lakóház, életforma és annak reprezentációja a Kádár-korban címmel nyílt kiállítás június 21-én a szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeum Skanzen Galériában.
Nyitva a Flava-brand legújabb tagja

Nyitva a Flava-brand legújabb tagja 

Lehetőséget kínálva arra, hogy Budapesten maradva, nyáron a fővárosban találjanak rá a természetközeli pihenés és felfrissülés lehetőségére a városlakók.
Új arculatot kapott a Miskolc Pass

Új arculatot kapott a Miskolc Pass 

Megújult arculattal, számos új partnerrel jelentkezik a Miskolc Pass turisztikai kártya.
Titkos kódok és szimbólumok a kiállításon

Titkos kódok és szimbólumok a kiállításon 

Összművészeti eseménnyel zárul a szentendrei Virágnyelven kiállítás.
17. századi női papucs került elő a veszprémi várnegyedben

17. századi női papucs került elő a veszprémi várnegyedben 

A különleges leletet már a Múzeumok Éjszakáján megnézhetik az érdeklődők a veszprémi várnegyed Work in Progress kiállításán.
Indul Tokaj legmenőbb éjszakai futása

Indul Tokaj legmenőbb éjszakai futása 

Június 28-án nemzetközi mezőny indul a Fesztiválkatlanból.
Kutya melegben a kutyájával strandolna? Nincs akadálya

Kutya melegben a kutyájával strandolna? Nincs akadálya 

Itt a legfrissebb országos kutyabarát strandtérkép, hozzá hasznos tippekkel.
Elfogadták az Európai Zöld Megállapodást - mit jelent?

Elfogadták az Európai Zöld Megállapodást - mit jelent? 

„Az Európai Uniónak át kell gondolnia a stratégiáját” – mondja Bárány László,az ország piacvezető és a magyarországi csirketermelés és -feldolgozás közel 50 százalékát adó piaci szereplőjének tulajdonos-ügyvezetője.
Tánc és a századforduló szerelmi élete a Szentendrei Skanzenben

Tánc és a századforduló szerelmi élete a Szentendrei Skanzenben 

Tánc, tűzugrás, szerelmi jóslás és csoki bonbonok - izgalmas lesz az idei Múzeumok éjszakája a Skanzenben.