Csődbe ment a magyar származású nagyvállalkozó - eladják bécsi luxusszállodáját

Csődbe ment a magyar származású nagyvállalkozó - eladják bécsi luxusszállodáját 

Meghirdetik eladásra Bécs egyik legimpozánsabb luxusszállodáját, a számos magyar vonatkozással rendelkező Park Hyatt Vienna hotelt.
Bécs külső kerületei kerülnek a látogató-forgalom fókuszába

Bécs külső kerületei kerülnek a látogató-forgalom fókuszába 

Idén november 13-án került megrendezésre a Wien Tourismus éves szakmai konferenciája, amely a bécsi turisztikai és kulturális szcéna egyik rangos találkozási fóruma.
Mesélő történelem és slow living az idei ÖRV kongresszus fókuszában

Mesélő történelem és slow living az idei ÖRV kongresszus fókuszában 

Az ÖRV őszi kihelyezett ülésének fókuszában a mítoszokon nyugvó történetmesélés és a turisztikai termékfejlesztés kapcsolata állt, számolt be a fontos turisztikai eseményről a GD Consulting szakmai hírportál.
Mindent Linz-ről

Mindent Linz-ről 

Az elmúlt két évtized sikerei után a linzi turisztikai egyesület (Linz Tourismus) önálló szakmai könyvvel jelentkezett.
Ausztria visszavezeti a Schillinget?

Ausztria visszavezeti a Schillinget? 

Nem, erről szó sincs. Viszont egy leleményes grazi vendéglős olyan áron kínálja a sört, mint hajdan, ráadásul sörfőzdéjükben Schillinggel is lehet fizetni!
Itt a világ legjobb életminőségű városa

Itt a világ legjobb életminőségű városa 

Ismét az osztrák fővárost tartják a világ legjobb életminőségű városának, derül ki az Economist magazin által publikált elemzésből. Bécset Koppenhága, majd az ausztráliai Melbourne és Sydney követik a sorban, áll a GD Consulting egyik hírében.
Rekord bevétel és utasforgalom az ÖBB-nél

Rekord bevétel és utasforgalom az ÖBB-nél 

A 42.600 főt foglalkoztató Osztrák Szövetségi Vasúttársaság (ÖBB) az előző évekhez képest jelentősen növelni tudta nyereségét. A kiemelkedő eredmény oka a személyszállítási üzletág felfutása.
27 pontos kiáltvány született az újturizmusért

27 pontos kiáltvány született az újturizmusért 

A Föld-napjára (április 22.) időzítve tette közzé a körforgásos turizmus megteremtését sürgető kiáltványát a GD Consulting bécsi székhelyű tanácsadó iroda, amely a jövő turizmusával, az újturizmus világával foglalkozik. 
Változás a Linz Tourismus  élén

Változás a Linz Tourismus élén 

Március 30-a Georg Steiner utolsó munkanapja, aki a Linzi Turisztikai Hivatal - a Linz Tourismus - ügyvezetőjeként 16 éves sikertörténet után adja át a stafétabotot pályázat útján kiválasztott utódjának, Marie-Louise Schnurpfeil-nek.
Tovább enyhítik a járványügyi előírásokat Ausztriában

Tovább enyhítik a járványügyi előírásokat Ausztriában 

Ahogy arról korábban beszámoltunk május 19-től nyitva lehetnek az ausztriai szálláshelyek, vendéglátó egységek és a kulturális szolgáltatók. A szövetségi kormány, járványügyi szakértők és a tartományok képviselőinek május 28-ai tanácskozását követően - több szakaszban - újabb enyhítéseket jelentettek be.

Posztkorona turizmus a szomszédban 

Egyszer minden véget ér. Így vagyunk a mostani koronakrízissel is. Ausztriából, ahol két héttel korábban kezdődött a járvány, már érkeznek az első bíztató jelek - állítja Kovács Balázs, a GD Consulting tulajdonos-ügyvezetője.

Egy milliárd euróra emelték a turisztikai vállalkozások hitelkeretét Ausztriában 

Ahogyan a világban mindenütt Ausztriában is most a helyzet percről-percre változik. Az egészségügy mellett a turizmus is hatalmas kihívások elött- és alatt áll. Mivel Ausztriához a hazai turisztikai ágazat is ezer szállal kapcsolódik, a GD Consulting igyekszik egy helyen összegyűjtve, folyamatosan közzéteni a releváns ágazati információkat.

100 millió eurós kezességvállalás az osztrák turizmusnak 

Az osztrák turisztikai ágazat is jelentős károkat szenved a koronavírus járvány következményeitől – írja a GD Consulting elemző blogjában Kovács Balázs, Bécsben élő turisztikai szakértő.

Felelősségteljes turizmuspárti az új osztrák kormány 

A tavaly szeptemberi végi választásokat követő hosszú koalíciós tárgyalások eredményeként az új év eléjén, január 7-én megalakult Ausztria új kormánya. Összességében megállapítható, hogy az új, néppárti és zöld koalíciós kormány elköltelezett a turisztikai ágazat fejlesztése és támogatása mellett – olvasható a GD Consulting elemző blogjában.

Egekben az osztrákok utazási kedve 

A bécsi Ferien Messe-hez időzítve tette közé minden idők legoptimistább piaci prognóziásot az ausztriai RUEFA utazási iroda – tájékoztatta szerkesztőségünket Kovács Balázs, a GD Consulting ügyvezetője, aki helyszíni tapasztalatok alapján foglaja össze az elemzés lényegét. 
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!