Mindent Linz-ről

Az elmúlt két évtized sikerei után a linzi turisztikai egyesület (Linz Tourismus) önálló szakmai könyvvel jelentkezett.

A „linzi változások” lényegét összefoglaló turizmusfejlesztési kézikönyv rövid időn belül a kultúra- és a turizmusfejlesztés területén dolgozó elméleti és gyakorlati szakemberek „bibliájává” vált. A nyolc fejezetből álló "Változás, Linz” / „Verändert, Linz" címet viselő mű a város fejlődését az 1980-as évektől vázolja fel és kordokumentumok segítségével követi végig napjainkig, adja hírül a GD Consulting bécsi turisztikai portál.

 

Ismerteti a tudatos turizmusfejlesztés kezdőlépéseinek körülményeit, az Európa Kulturális Fővárosa (EKF) programsorozat előkészítő munkáját, a „Linz09” EKF-évet, valamint az arra épülő további fejlesztéseket, illetve az ezek mögött meghúzódó koncepciókat, narratívákat és stratégiai döntéseket. A könyv elkészítéséhez nem csak Georg Steiner és Manfred Grubauer, a Linz Tourismus korábbi ügyvezetője és FB elnöke járultak hozzá, hanem szerzőtársként jövőkutatók, egyetemi professzorok és a város kulturális életet meghatározó gondolkodók esszéi is helyet kaptak benne.

A könyv nemrégiben megkapta a nemzetközi Red Dot Design Award díját "Brands & Communication Design" kategóriában, amely a reklám és kommunikációs szakma egyik legrangosabb kreatív elismerése. A kreatív megoldások és az újturizmus világát meghatározó termékfejlesztés és kommunikációs narratívák megalkotásában a linzi turisztika egyesület mindig is élen járó volt.

A frissen megjelent kiadvány hasznos irodalom az új típusú megoldásokat kereső, illetve a mainstream gondolkodástól eltérő utakat kereső bátor szakemberek számára – ajánlja szakmai blogjában a könyvet Kovács Balázs, nemzetközi turisztikai tanácsadó, aki GD Consulting irodáján keresztül látja el a Linz Tourismus magyarországi képviseletét is.

Forrás: GD Consulting / Bécs


A madridiak Balatonja a magyarok kedvence

A madridiak Balatonja a magyarok kedvence  

A magyarok körében azért is lett népszerű a terület, mert más spanyol régiókhoz képest jóval könnyebben megközelíthető.
Hatalmas veszteségekre készül a párizsi kulturális szektor az olimpia miatt

Hatalmas veszteségekre készül a párizsi kulturális szektor az olimpia miatt 

 „Mi vagyunk a nagy vesztesek” – mondják a párizsi kulturális szektorban dolgozók.
Az Etna továbbra sincs nyugton - lezárták Catania repterét

Az Etna továbbra sincs nyugton - lezárták Catania repterét 

Lezárták a szicíliai Catania repülőterét, amelyet hamueső temetett be az Etna vulkán kitörése miatt kedden.
Prémium úti cél Törökországban

Prémium úti cél Törökországban 

A török félsziget a hírességek kedvenc "prémium” úti célja.
Pompeii, a betemetett város

Pompeii, a betemetett város 

A kapun belépve megcsap a történelem szaga – a hatalmas kövekkel kirakott utcákat járva úgy érzem magam, mintha egy időgép visszavitt volna az ókorba.
Idehaza egy idegenforgalmi képviselettel kevesebb

Idehaza egy idegenforgalmi képviselettel kevesebb  

A Tunéziai Idegenforgalmi Hivatal budapesti képviselete a következő információt küldte szerkesztőségünkbe.
Magyarok nélkül megállna Ausztria

Magyarok nélkül megállna Ausztria 

Tíz év alatt több mint a duplájára nőtt a magyarok létszáma Ausztriában, ami napjainkban már meghaladja a 107 ezret.
Öt lenyűgöző nemzeti park Horvátországban

Öt lenyűgöző nemzeti park Horvátországban 

Ha a nyaralást Horvátországba tervezi, mindenképp érdemes felfedezni az Adriai-tengeren található természeti kincseket.
Borravaló körkép: ennyit illik adni a különböző országokban

Borravaló körkép: ennyit illik adni a különböző országokban 

A borravaló megítélése kultúránként és nemzetenként változó: ami az egyes országokban szokás, az egy másikban akár sértés is lehet. 
Boldogság-automaták és szerelmeslevelek a turizmus szolgálatában

Boldogság-automaták és szerelmeslevelek a turizmus szolgálatában 

Linz kirobbanóan sikeres a magyar látogatók körében is.

Interjú

Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni

Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni 

A két Michelin-csillagos étterem konyháját vezető séffel többek közt a versenyről és megosztó ételekről beszélgetünk, és mesél arról is, miért nem követi a trendeket.
Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető

Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető 

Az idei újdonságokról és megújulásról a borászat tulajdonosával, Dunai Ágnessel beszélgettünk.
Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél”

Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél” 

Csernus Imrével szőlőről, borokról és a vidéki életről beszélgettünk, és nemrég megjelent könyve kapcsán egy kicsit rólunk, magyarokról is.