Ausztria visszavezeti a Schillinget?

Nem, erről szó sincs. Viszont egy leleményes grazi vendéglős olyan áron kínálja a sört, mint hajdan, ráadásul sörfőzdéjükben Schillinggel is lehet fizetni!

A grazi Puntigam sörfőzdében most újra Schillingben lehet fizetni. A frissen csapolt korsó ára 37 shilling, vagyis mindössze 2,70 eurónak megfelelő összeg, adja hírül a bécsi székhelyű GD Consulting szakmai portál.

 

Valóban rendhagyó és figyelemre méltó kampánnyal hívja fel magára a figyelmet a Brauhaus Puntigam tulajdonosa, Robert Grossauer: a vendéglős ismét Schilling árakat vezet be sörkertjében a nagy múltú grazi Brauhaus Puntigamban, akárcsak annak idején.

A frissen csapolt korsó 0,5 liter Puntigamer Panther sörrel mindössze 37 schillingbe kerül, ami 2,70 eurónak felel meg. Olyan ár ez, mint 22 évvel ezelőtt, mielőtt a valutát shillingről euróra változtatták. „Aki azonban élvezni akarja ezt az alacsony árat, annak valóban Schillinggel kell fizetnie”, mondja Grossauer.

Különben, a Nemzeti Bank szerint, az osztrákok alvó Schilling-készlete 2022. december 31-én körülbelül 6,9 milliárd Schilling volt, ami 499 millió eurónak felel meg - vagyis körülbelül 180 millió korsó sörnek a Puntigam sörgyárban.

A sörgyár egyébként ezen akció nélkül is viszonylag alacsony, 4,20 eurós árat ígér egy korsó frissen csapolt Puntigamer Panther sörért. A sörfőzde sörkertjébe csúcsnapokon akár 500 vendég sereglik. 

A különleges akció július végéig tart, aki igyekszik, még megcsíphet egy korsó sört retro-árakon.

Forrás: GD Consulting / Bécs


Meghosszabbított nyitvatartás a brit puboknál a második világháborús győzelem napján

Meghosszabbított nyitvatartás a brit puboknál a második világháborús győzelem napján 

Hajnali 1-ig nyitva tarthatnak a pubok a brit győzelem 80. évfordulóján.
Tízéves a budapesti topétterem, legendás túrógombócuk maradt az étlapon

Tízéves a budapesti topétterem, legendás túrógombócuk maradt az étlapon 

Tízéves az egerszalóki St. Andrea Szőlőbirtok értékeit továbbgondoló, 2015-ben az Eiffel Palace épületében megnyitott St. Andrea Restaurant.
A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.