Ausztria visszavezeti a Schillinget?

Nem, erről szó sincs. Viszont egy leleményes grazi vendéglős olyan áron kínálja a sört, mint hajdan, ráadásul sörfőzdéjükben Schillinggel is lehet fizetni!

A grazi Puntigam sörfőzdében most újra Schillingben lehet fizetni. A frissen csapolt korsó ára 37 shilling, vagyis mindössze 2,70 eurónak megfelelő összeg, adja hírül a bécsi székhelyű GD Consulting szakmai portál.

 

Valóban rendhagyó és figyelemre méltó kampánnyal hívja fel magára a figyelmet a Brauhaus Puntigam tulajdonosa, Robert Grossauer: a vendéglős ismét Schilling árakat vezet be sörkertjében a nagy múltú grazi Brauhaus Puntigamban, akárcsak annak idején.

A frissen csapolt korsó 0,5 liter Puntigamer Panther sörrel mindössze 37 schillingbe kerül, ami 2,70 eurónak felel meg. Olyan ár ez, mint 22 évvel ezelőtt, mielőtt a valutát shillingről euróra változtatták. „Aki azonban élvezni akarja ezt az alacsony árat, annak valóban Schillinggel kell fizetnie”, mondja Grossauer.

Különben, a Nemzeti Bank szerint, az osztrákok alvó Schilling-készlete 2022. december 31-én körülbelül 6,9 milliárd Schilling volt, ami 499 millió eurónak felel meg - vagyis körülbelül 180 millió korsó sörnek a Puntigam sörgyárban.

A sörgyár egyébként ezen akció nélkül is viszonylag alacsony, 4,20 eurós árat ígér egy korsó frissen csapolt Puntigamer Panther sörért. A sörfőzde sörkertjébe csúcsnapokon akár 500 vendég sereglik. 

A különleges akció július végéig tart, aki igyekszik, még megcsíphet egy korsó sört retro-árakon.

Forrás: GD Consulting / Bécs


Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris

Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris 

A tranzakció értelmében a Culinaris Wholesale Kft. kereskedelmi tevékenységét teljes egészében a Chef Market Zrt. veszi át.
MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának

MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának 

Május 14-én tartották a Magyar Vendéglátók Ipartestületének (MVI) éves Közgyűlését a pesti Vigadó épületében található VígVarjú étteremben.
A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem

A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem 

Jelentős mérföldkőhöz érkezett a patinás Fővám téri Nagycsarnokban működő Fakanál étterem, amely a napokban ünnepelte 25 éves születésnapját.
Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját

Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját  

Ismét virágzik a Kéknyelű Badacsonyban.
Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten

Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten 

Kína borászati nagyhatalmi címre tör – nem véletlenül.
A lengyel sörgyártás új trendjei

A lengyel sörgyártás új trendjei 

A lengyelországi sörgyártás az alkoholmentes sörök előállítása felé tolódik el a csökkenő alkoholfogyasztási tendenciák miatt.
Új Michelin-csillagos menü az égben

Új Michelin-csillagos menü az égben 

Az Emirates Business osztályán utazók 18 új ételt kóstolhatnak, amelyeket a Moët & Chandon válogatott pezsgőivel párosítottak.
Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen

Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen 

Az idei Balaton Fagyija versenyen 31 kreáció közül a veszprémi Füge Fagyizó MEKKóstollak nevű kreációját ítélték a legjobbnak.
Borünnep Szegeden

Borünnep Szegeden 

A bortermelőkhöz több mint húsz vendéglátós csatlakozik, akik sajtokat és egyéb specialitásokat is kínálnak majd a borok és pálinkák mellé.
Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból

Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból 

Műanyag fóliadarab lehet benne.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.