Ausztria visszavezeti a Schillinget?

Nem, erről szó sincs. Viszont egy leleményes grazi vendéglős olyan áron kínálja a sört, mint hajdan, ráadásul sörfőzdéjükben Schillinggel is lehet fizetni!

A grazi Puntigam sörfőzdében most újra Schillingben lehet fizetni. A frissen csapolt korsó ára 37 shilling, vagyis mindössze 2,70 eurónak megfelelő összeg, adja hírül a bécsi székhelyű GD Consulting szakmai portál.

 

Valóban rendhagyó és figyelemre méltó kampánnyal hívja fel magára a figyelmet a Brauhaus Puntigam tulajdonosa, Robert Grossauer: a vendéglős ismét Schilling árakat vezet be sörkertjében a nagy múltú grazi Brauhaus Puntigamban, akárcsak annak idején.

A frissen csapolt korsó 0,5 liter Puntigamer Panther sörrel mindössze 37 schillingbe kerül, ami 2,70 eurónak felel meg. Olyan ár ez, mint 22 évvel ezelőtt, mielőtt a valutát shillingről euróra változtatták. „Aki azonban élvezni akarja ezt az alacsony árat, annak valóban Schillinggel kell fizetnie”, mondja Grossauer.

Különben, a Nemzeti Bank szerint, az osztrákok alvó Schilling-készlete 2022. december 31-én körülbelül 6,9 milliárd Schilling volt, ami 499 millió eurónak felel meg - vagyis körülbelül 180 millió korsó sörnek a Puntigam sörgyárban.

A sörgyár egyébként ezen akció nélkül is viszonylag alacsony, 4,20 eurós árat ígér egy korsó frissen csapolt Puntigamer Panther sörért. A sörfőzde sörkertjébe csúcsnapokon akár 500 vendég sereglik. 

A különleges akció július végéig tart, aki igyekszik, még megcsíphet egy korsó sört retro-árakon.

Forrás: GD Consulting / Bécs


Magyar pezsgő a világ legjobbjai között

Magyar pezsgő a világ legjobbjai között 

A Kreinbacher Birtok Prestige Brut tétele aranyérmet vihetett haza a 2025-ös Decanter World Wine Awards-ról.
Ízek Kertje Nagyrédén

Ízek Kertje Nagyrédén 

Nagyréde nem csupán a mátrai borvidék egyik fontos központja, hanem egyre inkább kulturális és gasztronómiai élmények színtere is.
Samut, a kiselefántot örökbe fogadta a Gundel

Samut, a kiselefántot örökbe fogadta a Gundel 

Napi cukiság kimaxolva: a Gundel „család” tagja lett Samu, a kiselefánt.
Balatonfüredi siker a világ legnagyobb borversenyén

Balatonfüredi siker a világ legnagyobb borversenyén 

A Zelna Borászat Peregrina vörösbora aranyérmet nyert a Decanter World Wine Awards-on.
Jön a stuttgarti nemzetközi sütőipari szakkiállítás

Jön a stuttgarti nemzetközi sütőipari szakkiállítás 

Megkezdődtek a 2026-os Südback előkészületei.
Exkluzív vacsora Budapesten: maga Wolfgang Puck főz az este vendégeinek

Exkluzív vacsora Budapesten: maga Wolfgang Puck főz az este vendégeinek 

Négy évtized különleges fogásai a Matild Palotában – egy estén felszolgálva.
Tokaji Eszencia a világ legnagyobb borversenyének élmezőnyében

Tokaji Eszencia a világ legnagyobb borversenyének élmezőnyében 

Idén 22. alkalommal rendezték meg a világ legnagyobb, egyben legjelentősebb hatású borversenyét.
Tokaji koktélok győzelme a Magyarország Itala versenyen

Tokaji koktélok győzelme a Magyarország Itala versenyen 

A tokaji Minaro Hotel bármenedzsere két koktéllal aratott győzelmet a Magyarország Itala 2025 versenyen.
Rizsföldek Magyarországon – helyszíni beszámoló Szarvasról

Rizsföldek Magyarországon – helyszíni beszámoló Szarvasról 

Rizs a magyar alföldről, a Körösök völgyéből.
Kinek, mennyit, mikor? – hazai borravaló körkép

Kinek, mennyit, mikor? – hazai borravaló körkép  

Egy friss felmérésből kiderült, ahol van lehetőség digitális borravalóadásra, ott a vendégek szívesebben honorálják a színvonalas kiszolgálást.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.