Ausztria visszavezeti a Schillinget?

Nem, erről szó sincs. Viszont egy leleményes grazi vendéglős olyan áron kínálja a sört, mint hajdan, ráadásul sörfőzdéjükben Schillinggel is lehet fizetni!

A grazi Puntigam sörfőzdében most újra Schillingben lehet fizetni. A frissen csapolt korsó ára 37 shilling, vagyis mindössze 2,70 eurónak megfelelő összeg, adja hírül a bécsi székhelyű GD Consulting szakmai portál.

 

Valóban rendhagyó és figyelemre méltó kampánnyal hívja fel magára a figyelmet a Brauhaus Puntigam tulajdonosa, Robert Grossauer: a vendéglős ismét Schilling árakat vezet be sörkertjében a nagy múltú grazi Brauhaus Puntigamban, akárcsak annak idején.

A frissen csapolt korsó 0,5 liter Puntigamer Panther sörrel mindössze 37 schillingbe kerül, ami 2,70 eurónak felel meg. Olyan ár ez, mint 22 évvel ezelőtt, mielőtt a valutát shillingről euróra változtatták. „Aki azonban élvezni akarja ezt az alacsony árat, annak valóban Schillinggel kell fizetnie”, mondja Grossauer.

Különben, a Nemzeti Bank szerint, az osztrákok alvó Schilling-készlete 2022. december 31-én körülbelül 6,9 milliárd Schilling volt, ami 499 millió eurónak felel meg - vagyis körülbelül 180 millió korsó sörnek a Puntigam sörgyárban.

A sörgyár egyébként ezen akció nélkül is viszonylag alacsony, 4,20 eurós árat ígér egy korsó frissen csapolt Puntigamer Panther sörért. A sörfőzde sörkertjébe csúcsnapokon akár 500 vendég sereglik. 

A különleges akció július végéig tart, aki igyekszik, még megcsíphet egy korsó sört retro-árakon.

Forrás: GD Consulting / Bécs


Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány

Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány 

Az idei nyár hivatalos fröccse pedig nem más, mint a Macifröccs.
Helyi termelőkre épít az Auchan – Debrecenből indul az új program

Helyi termelőkre épít az Auchan – Debrecenből indul az új program 

Mert fontosnak tartják, hogy áruházaik térségében lévő termelők, a kis- és középvállalkozások termékei felkerülhessenek az áruházaik polcaira.
A hely, amely nem csupán a finom falatokról és a süteményekről szól

A hely, amely nem csupán a finom falatokról és a süteményekről szól 

Az új helyszín a Gesztenyéskertben, a legendás Nagyvendéglő épületében kapott otthont – új arculattal, friss kínálattal, de a már jól ismert „czinieles” vendégszeretet szellemében.
Négy étterem, ami biztosan ott lesz a Time Out Market Budapest kínálatában

Négy étterem, ami biztosan ott lesz a Time Out Market Budapest kínálatában 

A gasztronómiai és kulturális piac felfedte első négy éttermét.
Pecsét került a palackokra – kihirdették az év legjobb borait

Pecsét került a palackokra – kihirdették az év legjobb borait 

Kihirdették 2025. évi Országos Borverseny győzteseit.
Az élet túl rövid ahhoz, hogy az utazó ne kóstolja Erzsike fahéjas csigáját az M7-es fehérvári lehajtójánál

Az élet túl rövid ahhoz, hogy az utazó ne kóstolja Erzsike fahéjas csigáját az M7-es fehérvári lehajtójánál 

Fél évszázad az autópálya mentén – 50 éves az M7 Bisztró.
Ha kitör a nyár, akkor érkezik a Balaton Gasztrokalauz

Ha kitör a nyár, akkor érkezik a Balaton Gasztrokalauz 

323 balatoni étterem, strandbüfé, termelői piac, kávézó, kultúrbisztró, kézműves hamburgerező és pékség – egyetlen kisméretű kiadványban.
Itt a vége: mostantól nem vásárolhatnak energiaitalt a 18 év alattiak

Itt a vége: mostantól nem vásárolhatnak energiaitalt a 18 év alattiak 

Megjelent a rendelet, és már hatályba is lépett.
Friss felmérés a magyarok italfogyasztásáról

Friss felmérés a magyarok italfogyasztásáról 

A kutatás rámutatott, hogy a rendszeresség hatással van az elfogyasztott adagokra.
Hazai borkalauzt díjaztak a Gourmand International Awardson

Hazai borkalauzt díjaztak a Gourmand International Awardson 

A legjobb európai borturisztikai könyv díját nyerte el a TokajGuide ötödik kiadása a gasztronómiai kiadványok világversenyén, a Gourmand International Awardson.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.