Cleanspire: a környezettudatos takarítás területén egyedülálló hazai újítás

Cleanspire: a környezettudatos takarítás területén egyedülálló hazai újítás 

Mondhatnánk, olyan ez a történet, mint a mesékben – csakhogy nem egészen lenne igaz.
Továbbra is kevesebb sör fogy a horeca szektorban

Továbbra is kevesebb sör fogy a horeca szektorban 

Nőtt tavaly a magyarországi söripari cégek értékesítése az előző évhez képest, de továbbra is elmaradt a 2019. évitől, a hazai termelés 2022-ben a 2021-es szint közelében alakult. A termékek között - az előző évek tendenciáját folytatva - tovább emelkedett a prémium- és szuperprémium kategóriájú, illetve az alkoholmentes sörök aránya - mondta el Kántor Sándor, a Magyar Sörgyártók Szövetsége igazgatója az MTI kérdésére.

A horeca álláshirdetések lőttek ki a leginkább  

A harmadik negyedévben jelentős toborzási hullám söpört végig a hazai munkaerőpiacon, a cégek intenzív munkaerőfelvételbe kezdtek, a nyár folyamán minden eddiginél több állást hirdettek meg. 2020 rendhagyó év volt, rendhagyó viszonyokat kialakítva a munkaerőpiacon is, amely az idei nyár beköszöntével újjáéledt, majd szeptemberre már egyenesen szárnyalt: a Profession.hu 86 százalékos hirdetésszám növekedést mért adatbázisában az előző év azonos időszakához képest - tudtuk meg a társaságtól.
Az újranyitás is veszteséggel jár a vendéglátásban

Az újranyitás is veszteséggel jár a vendéglátásban 

A HoReCa szektor újranyitása ugyanolyan sokkot jelent a tulajdonosoknak, mint annak bezárása - derült ki a METRO Kereskedelmi Kft. online kerekasztal-beszélgetésén.
Az osztrák horeca-szektor készen áll a nyitásra

Az osztrák horeca-szektor készen áll a nyitásra 

Az osztrák vendéglősök és fogadósok készen állnak a május 19-ei nyitásra - jelentette ki Sebastian Kurz kancellár hétfőn az alsó-ausztria Mauerbach településen Johanna Mikl-Leitner tartományi vezetővel közösen tartott sajtótájékoztatóján.
Virtuális csúcs az optimális higiéniai szabályokról

Virtuális csúcs az optimális higiéniai szabályokról 

Tudományos, fenntarthatósági és fogyasztói elemzési szakértőket gyűjtöttek össze annak érdekében, hogy tanácsokat adjanak a Horeca-személyzet és a vendégek biztonságának megőrzéséhez.
Így látja az infektológus az éttermi újranyitást

Így látja az infektológus az éttermi újranyitást 

Európa-szerte tiltakoznak a vendéglátósok a kényszerű bezárások ellen, -  ahogy nálunk is - és most már hazai politikusok is szorgalmazzák az átoltottság előtti újranyitást a gasztronómiában. Infektológust kérdeztünk arról, lehet-e ennek reális alapja.
Rengeteg az eladó ingatlan a lengyel horecában

Rengeteg az eladó ingatlan a lengyel horecában 

Akinek van pénze és türelme, az nagyon jól járhat most Lengyelországban, mert a vendéglátásban fillérekért szerezhet ingatlanokat és felszereléseket, amelyeket a járvány után az idegenforgalomban meginduló fellendülésben hasznosíthat - írja a napi.hu.
A horeca helyszínek a legnagyobb járványgócok?

A horeca helyszínek a legnagyobb járványgócok? 

Az éttermek, a kávézók, az edzőtermek és más beltéri helyszínek voltak a felelősök a koronavírus-fertőzések mintegy 80 százalékáért a járvány első hónapjaiban az Egyesült Államokban kutatók elemzése szerint.
Töltse ki! Nyerje meg!

Töltse ki! Nyerje meg! 

Vegyen részt pár perces kérdőíves felmérésünkben, és nyerjen egy Saeco Lirika automata kávégépet 6 hónapos magánhasználatra!

Új támogatás a vendéglátásra termelő borászok számára 

2020. augusztus 10-24. között nyújthatják be igényüket átmeneti támogatásra a HORECA szektorban és a borturizmusban érintett bortermelők a 38/2020. (VII.30.) AM rendelet és a 83/2020 (VIII.3.) Kincstári közlemény alapján.

Negyedik alkalommal rendezik meg a Sirha Budapest Nemzetközi Élelmiszeripari és HoReCa szakkiállítást 

Idén negyedik alkalommal rendzeik meg Budapesten február 4-6 között a Sirha Budapest Nemzetközi Élelmiszeripari és HoReCa szakkiállítást.

Heuréka! - Horeca 

Környezettudatos csomagolás, higiéniai módszer, szállodaszoftver és légtér illatosítás: új fejlesztések a szálloda- és vendéglátóiparban.

Egész Európában munkaerőhiánnyal küzd a horeca ágazat 

Az osztrákoknál, olaszoknál, németeknél, portugáloknál, franciáknál egyaránt felütötte már a fejét a probléma, a közép-kelet-európai országokról nem is beszélve. A migráció hozhatja a megoldást?

Turizmus & Vendég Horeca Meetup 

Több éven át tartó Business Klub rendezvényünket felváltja most induló Horeca meetup programunk, amelynek célja, hogy a hazai szállodások, éttermesek topkörnyezetben szerezzenek olyan információkat, építsenek új kapcsolatokat, amelyek elősegítik a sikeres üzletmenetet, üzemeltetést, miközben high-end gasztronómiát kóstolhatnak, és Horeca-beszállítókkal találkozhatnak közvetlenül.

5300 éves ásványvíz a vendéglátóhelyeken 

Hotelekben, éttermekben és a cateringszolgáltató cégeknél szolgálják fel a 400 méterről érkező régi-új ásványvizet. A Römerquelle 2003 óta a Coca-Cola Company tulajdonát képezi. 

Fellendült a turizmus Belgiumban 

Belgium turizmusa a fővárosban, a 2016 márciusában elkövetett merényleteket követő jelentős visszaesés után az év végéig visszatérhet a 2015-ben regisztrált, jó eredményeket mutató értékekhez - közölte Kris Peeters belga gazdasági miniszter.

A METRO jelentős összeggel támogatja a HORECA szektor start up-jait 

A METRO annak érdekében, hogy a nemzetközi HORECA start up-ok a szektor digitalizálását elősegítsék, 120.000 euro-t és a METRO szakértői hálózatát ajánlja fel 10 kiválasztott cég számára. A program folytatása lesz a HORECA szektor digitális megoldásait segítő, a világon eddig egyedülálló programjának, amely szeptemberben kezdődik Berlinben. Jelentkezni 2016. június 20-áig lehet a www.metroaccelerator.com honlapon.

Nagy siker, professzionális rendezés 

A francia alapítású Sirha, amely két éve debütált Magyarországon, május elején hatalmas sikerrel zárult: a prémiumkategóriájú nemzetközi élelmiszer-ipari és Horecaszakkiállításon idén 400 kiállító vett részt 19 országból, és több mint 20 ezer szakmai látogató érkezett.

Rauch-túra Salzburgban 

Már csak azért is érdemes Ausztria Salzburg tartományába, Mozart szülővárosába késő ősszel egy tartományi Horeca-szakkiállításra ellátogatni, mivel idehaza ez évben a szállodásokkal, éttermesekkel igencsak mostohán bántak: egyetlen komoly, átfogó szintű, több napos szakmai rendezvény sem volt.

Válságban született 

Egyéves születésnapját ünnepli a 2012 tavaszán alakult Horeca Marketing Klub, az a vendégszerzés, vendégkezelés és üzemeltetés/gazdálkodás hatékonyság területén tevékenykedő szakmai cég, amellyel mi is együttműködünk. 
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!