Rengeteg az eladó ingatlan a lengyel horecában

Akinek van pénze és türelme, az nagyon jól járhat most Lengyelországban, mert a vendéglátásban fillérekért szerezhet ingatlanokat és felszereléseket, amelyeket a járvány után az idegenforgalomban meginduló fellendülésben hasznosíthat - írja a napi.hu.

Lengyelországban a gasztronómia-turisztikai ágazatban bárokat, lokálokat, éttermi felszereléseket, panziókat, klubokat értéken alul lehet vásárolni - írta piaci körképében a Business Insider Polska. Az internet rogyadozik az ingatlanok és az eszközök ajánlataitól. A zárlat miatt az üzletemberek megpróbálnak megszabadulni ezektől, hogy kifizessék a csőd okozta költségeiket.

A második, őszi zárlat az utolsó szög volt a koporsóban az ágazatban tevékenykedő sok vállalkozásnak. Az interneten számos hirdetés fél áron kínálja a gasztronómiai helyeket és eszközöket. Nem hiányoznak sem a hegyi, sem a tengerparti panziók a sorból. Még az esküvőkre szánt, különleges kialakítású helyeket is fillérekért kínálják.



Az eladók között olyanok is vannak, akik évek óta a szakma művelői, de akadnak kezdő vállalkozó fiatalok is, akik reménykedtek a sikerben, ezért hiteleket vettek fel. Egy restaurátor például egy egész konyhát, asztalokat, székeket kínál nevetséges áron, 50 zlotyért (4000 forint).  Egy másik hirdetés olyan teljes konyhai felszerelést tartalmaz amellyel egyszerre 120 vendéget lehet kiszolgálni, 3000 zlotyért. Eladók ezenfelül a méregdrága klímaberendezések is. Van köztük olyan, amelyiket 160 zlotyra becsültek, és ezért a pénzért még el is szállítják és be is szerelik.

A szakemberek szerint a vakáció előtt nincs remény a javulásra, a vendéglátásban nem fog visszatérni az élet a normális kerékvágásba.

Forrás: napi.hu


Ketten Comóról – exkluzív hoteldizájn a felhők felett

Ketten Comóról – exkluzív hoteldizájn a felhők felett 

Olasz elegancia, festő ecsetjére kívánkozó háttér, magyar kreativitás és időtlen luxus a hegyek ölelésében – ez a Nuvole Garden hotelprojekt a Comói-tónál.
Ez történt Linzben egy rendhagyó eseményen

Ez történt Linzben egy rendhagyó eseményen 

A jövő nem fenyegetés, hanem lehetőség: felhívás az aktív alakításra.
Spanyolországot brutális hőség éri el

Spanyolországot brutális hőség éri el 

A nyár közepét idéző időjárás várhatóan e hét csütörtöktől vasárnapig tart majd.
Az idei nyár titkos favoritja: Bulgária

Az idei nyár titkos favoritja: Bulgária 

Feljebb ugrott a Kiwi.com foglalási listáján Portugália és Málta is.
Válságstáb alakult a parajdi sóbánya turizmusának megmentésére

Válságstáb alakult a parajdi sóbánya turizmusának megmentésére 

Jelenleg a bánya egyik legújabb részét, a Telegdy-szárnyat próbálják megmenteni két szigetelőgát kialakításával.
Ömlik a víz a parajdi sóbányába, drámai a helyzet

Ömlik a víz a parajdi sóbányába, drámai a helyzet 

A hétfő éjszakai és keddi esőzések nyomán a Korond-patak vízhozama másodpercenként 50 köbméterre nőtt.
Turisztikai fejlesztés Afrikában

Turisztikai fejlesztés Afrikában 

A győri székhelyű, nemzetközi médiavállalat, a Flying Media Hungary tovább erősítette pozícióját a globális turizmus- és légiközlekedési szakmában.
Hová indulnak idén a magyarok Horvátországban?  – itt a toplista

Hová indulnak idén a magyarok Horvátországban? – itt a toplista 

A nyaralók többsége saját autóval kel útra, és a klasszikus, 7 éjszakás vakáció a legjellemzőbb, csaknem minden harmadik foglalás esetén.
Kevesebben utazunk külföldre, de hosszabb ideig maradunk

Kevesebben utazunk külföldre, de hosszabb ideig maradunk  

Idén is leginkább Horvátországba utaznak a magyarok.
Magyar Nemzeti Nap az Oszakai Világkiállításon

Magyar Nemzeti Nap az Oszakai Világkiállításon 

Közel 250 ezer érdeklődő ismerhette már meg hazánkat a pavilon nyújtotta egyedi látogatói élményen, valamint a gazdag kulturális programkínálaton keresztül.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.