Gazdag gasztronómiai kínálat a karácsonyi vásáron

Izgalmas gasztronómiai kínálattal, zsűrizett kézműves és iparművészeti termékekkel, ünnepi műsorokkal várja a Budapesti Adventi- és Karácsonyi Vásár a látogatókat 2017. november 10. és december 31. között.

A hütte a Budapesti Adventi- és Karácsonyi Vásár egész vendéglátásának reprezentációs színhelye. Funkciója, hogy a látványkonyhájában (amely ugyanaz az installáció, amely a világ legrangosabb szakácsversenyén, a lyoni Bocuse d’Oron is kiszolgálta a versenyzőket) hétről-hétre bemutatott, különböző témakörű gasztronómiával sűrítve közvetítse a vásár vendégei felé a vásár, a tér megújulását.

A Hütte elkötelezett házigazdái a Vörösmarty tér szabadtéri vendéglátósai. A rezidens séf Batta Ramon Domingo, a kiemelt vendégséf Serényi Zsolt.

„Melegen füstölt lazac, kapros vinaigrette, édesburgonya, malac-burger, lazac-burger, marha rilette, bárány csülök, kakashere pörkölt, nyárson sült, szabad tűzi malac. Nem csak a kolbászok vannak jelen a téren, ráadásul azokból sem egyféle sütnivaló kolbász fordul elő” – sorolják a karácsonyi vásár szabadtéri vendéglátósai.

Majd így folytatják: „A kolbászválasztékban akad sütőtökös kacsa, bazsalikomos szarvas, sajtos mangalica, sima mangalica, kézzel vágott debreceni, vadkacsa kolbász, halkolbász, harcsa kolbász. Töltött káposzta. Az alap töltött káposztán kívül, van füstölt libamelles töltött káposzta is. A forralt bor természetes eleme a téli választéknak, ám az idén már zsűrizett, minőségi forralt bor alapanyaggal dolgoznak a téren. Számos olyan étel és ital van a vásári kínálatban, amely a hagyományos, az eladás 60-70%-át képviselő ételeken kívül, tovább színesíti a választékot."

 


Magyar pezsgő a világ legjobbjai között

Magyar pezsgő a világ legjobbjai között 

A Kreinbacher Birtok Prestige Brut tétele aranyérmet vihetett haza a 2025-ös Decanter World Wine Awards-ról.
Ízek Kertje Nagyrédén

Ízek Kertje Nagyrédén 

Nagyréde nem csupán a mátrai borvidék egyik fontos központja, hanem egyre inkább kulturális és gasztronómiai élmények színtere is.
Samut, a kiselefántot örökbe fogadta a Gundel

Samut, a kiselefántot örökbe fogadta a Gundel 

Napi cukiság kimaxolva: a Gundel „család” tagja lett Samu, a kiselefánt.
Balatonfüredi siker a világ legnagyobb borversenyén

Balatonfüredi siker a világ legnagyobb borversenyén 

A Zelna Borászat Peregrina vörösbora aranyérmet nyert a Decanter World Wine Awards-on.
Jön a stuttgarti nemzetközi sütőipari szakkiállítás

Jön a stuttgarti nemzetközi sütőipari szakkiállítás 

Megkezdődtek a 2026-os Südback előkészületei.
Exkluzív vacsora Budapesten: maga Wolfgang Puck főz az este vendégeinek

Exkluzív vacsora Budapesten: maga Wolfgang Puck főz az este vendégeinek 

Négy évtized különleges fogásai a Matild Palotában – egy estén felszolgálva.
Tokaji Eszencia a világ legnagyobb borversenyének élmezőnyében

Tokaji Eszencia a világ legnagyobb borversenyének élmezőnyében 

Idén 22. alkalommal rendezték meg a világ legnagyobb, egyben legjelentősebb hatású borversenyét.
Tokaji koktélok győzelme a Magyarország Itala versenyen

Tokaji koktélok győzelme a Magyarország Itala versenyen 

A tokaji Minaro Hotel bármenedzsere két koktéllal aratott győzelmet a Magyarország Itala 2025 versenyen.
Rizsföldek Magyarországon – helyszíni beszámoló Szarvasról

Rizsföldek Magyarországon – helyszíni beszámoló Szarvasról 

Rizs a magyar alföldről, a Körösök völgyéből.
Kinek, mennyit, mikor? – hazai borravaló körkép

Kinek, mennyit, mikor? – hazai borravaló körkép  

Egy friss felmérésből kiderült, ahol van lehetőség digitális borravalóadásra, ott a vendégek szívesebben honorálják a színvonalas kiszolgálást.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.