Közel 50 százalékkal drágább az étel az itthoni karácsonyi vásárban

Az ételek minegy 50 százalékkal többe kerülnek a budapesti, Vörösmarty téri karácsonyi vásárban, mint Bécsben, ugyanakkor a forralt bor itthon sokkal olcsóbb.

A Nosalty.hu körképét a Pénzcentrum dolgozta fel, a gasztronómiai témájú oldal saját gyűjtése szerint amíg Budapesten 2200 forintért adnak egy sült kolbászt kenyérrel és mustárral, addig ugyanez Bécsben átszámolva 1500 forintba, Pozsonyban pedig 840 forintba kerül.

A hotdogért a kimondottan drágának számító Vörösmarty téri vásárban 3500 forintot is elkérnek, míg Bécsben 2000 forintnak megfelelő euróból megúszható ez a street food. Kürtös kalács árban is verhetetlenek vagyunk (a Vörösmarty téren 1200 forint, Pozsonyban ezer forint).

A strandokon megszokott lángos pedig itthon és a szlovák fővárosban is ugyanolyan drága. A Balatonnál 700 forint már soknak számít a nyári szezonban egy sima lángosért, ugyanez most Budapesten és pozsonyban is ezer forintba kerül.

Míg a hotdog és a sült kolbász nem feltétlenül tartozik hozzá a karácsonyi hangulathoz, a forralt bor annál inkább. Ebben pedig Budapest annyival olcsóbb, mint amennyivel a többi tételben drágább: itthon 600 forintért lehet kapni két decit, míg Bécsben 1340, Pozsonyban 670 forintnak megfelelő eurót kóstál.

 

Forrás: Pénzcentrum/Nosalty.hu


Újabb hazai telepen ütötte fel a fejét a száj-és körömfájás járvány

Újabb hazai telepen ütötte fel a fejét a száj-és körömfájás járvány 

A Győr-Moson-Sopron vármegyei Rábapordányban is találtak ragadós száj- és körömfájásban fertőzött szarvasmarhát.
Májusban jön a Budapest100

Májusban jön a Budapest100 

Rekordmennyiségű ház- és közösségi kert nyitja meg idén a kapuit.
Húsvéti tojáskeresés a DinoParkban

Húsvéti tojáskeresés a DinoParkban 

Izgalmas kalanddal várja a DinoPark KÖKI látogatóit a húsvéti ünnepek alatt.
Vízi, szárazföldi és légi járművek főszerepben: jönnek az Esztergom Napok

Vízi, szárazföldi és légi járművek főszerepben: jönnek az Esztergom Napok 

Két hétvége, négy rendezvény: tavaszi pezsgés Esztergomban.
Új világsztárokat és az E.T. -t is elhozta a húsvéti nyúl a Madame Tussauds-ba

Új világsztárokat és az E.T. -t is elhozta a húsvéti nyúl a Madame Tussauds-ba 

Húsvét a Madame Tussauds Budapestben: programok és új figurák várják a látogatókat.
Nincs húsvét Tojás-kút nélkül

Nincs húsvét Tojás-kút nélkül 

Húsvét és tavaszi szünet Székesfehérváron.
Varázslatos világot idéző produkció a Millenárisban

Varázslatos világot idéző produkció a Millenárisban  

Elkezdődött a mitikus világot megidéző Walk My World immerzív produkció építése a Millenárison
Három nap – nyolc világsztár Paloznakon

Három nap – nyolc világsztár Paloznakon 

Idén nyáron ismét jazzbe borul a Balaton-felvidék.
Pár napig még megnézheti a Munkácsy-kiállítást

Pár napig még megnézheti a Munkácsy-kiállítást 

A nagy érdeklődésre való tekintettel a tervezetthez képest három héttel később, április 21-én, húsvéthétfőn zár a Szépművészeti Múzeum Munkácsy-kiállítása,
Két hétvége, két piknik a Zsolnay-negyedben

Két hétvége, két piknik a Zsolnay-negyedben 

Májusban újra a szabadtéri élményeké a főszerep a Zsolnay Negyedben.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.