Közel 50 százalékkal drágább az étel az itthoni karácsonyi vásárban

Az ételek minegy 50 százalékkal többe kerülnek a budapesti, Vörösmarty téri karácsonyi vásárban, mint Bécsben, ugyanakkor a forralt bor itthon sokkal olcsóbb.

A Nosalty.hu körképét a Pénzcentrum dolgozta fel, a gasztronómiai témájú oldal saját gyűjtése szerint amíg Budapesten 2200 forintért adnak egy sült kolbászt kenyérrel és mustárral, addig ugyanez Bécsben átszámolva 1500 forintba, Pozsonyban pedig 840 forintba kerül.

A hotdogért a kimondottan drágának számító Vörösmarty téri vásárban 3500 forintot is elkérnek, míg Bécsben 2000 forintnak megfelelő euróból megúszható ez a street food. Kürtös kalács árban is verhetetlenek vagyunk (a Vörösmarty téren 1200 forint, Pozsonyban ezer forint).

A strandokon megszokott lángos pedig itthon és a szlovák fővárosban is ugyanolyan drága. A Balatonnál 700 forint már soknak számít a nyári szezonban egy sima lángosért, ugyanez most Budapesten és pozsonyban is ezer forintba kerül.

Míg a hotdog és a sült kolbász nem feltétlenül tartozik hozzá a karácsonyi hangulathoz, a forralt bor annál inkább. Ebben pedig Budapest annyival olcsóbb, mint amennyivel a többi tételben drágább: itthon 600 forintért lehet kapni két decit, míg Bécsben 1340, Pozsonyban 670 forintnak megfelelő eurót kóstál.

 

Forrás: Pénzcentrum/Nosalty.hu


A közlekedési napot szimulátorral és élménykamionnal ünnepli a szentendrei múzeum

A közlekedési napot szimulátorral és élménykamionnal ünnepli a szentendrei múzeum 

A BKV – a Magyar Autóklubbal együttműködve – az idén is csatlakozik a közlekedési kultúra napja programsorozathoz.
Új feladatkörök és bővülő csapat a Kartago Tours-nál

Új feladatkörök és bővülő csapat a Kartago Tours-nál 

Új értékesítési vezető érkezett a német hátterű utazásszervezőhöz.
Új vizuális megoldások a Szabadság Szigetén

Új vizuális megoldások a Szabadság Szigetén 

Új fejezet nyílik a Sziget életében, megőrizve a különleges atmoszférát és a változatos programokat, miközben látványos újításokkal is várják a látogatókat.
Befutóékszer és kávés pezsgés – izgalmas párosítás a 30. ALDI Női Futógálán

Befutóékszer és kávés pezsgés – izgalmas párosítás a 30. ALDI Női Futógálán 

„Ez Magyarország legszebb szabadidősport-rendezvénye”, hallhattuk az ALDI Futógála beharangozó eseményén május 8-án, a Cafe Frei BudaParton lévő egységében.
75 helyszín, 300 program, világsztárokkal – jön a SopronFest

75 helyszín, 300 program, világsztárokkal – jön a SopronFest 

Idén Sopronban indul a fesztiválszezon.
Különleges ereklyék a veszprémi Gizella-napokon

Különleges ereklyék a veszprémi Gizella-napokon  

Az idei Gizella Napok keretében, május 10-én és 11-én vezetett sétákon fedezhetjük fel a Szent Mihály Főszékesegyházat, ahol Szent István király hitvesének két ereklyéjét is őrzik.
Szipál 101: programsorozat a fotóslegenda nyomában

Szipál 101: programsorozat a fotóslegenda nyomában 

Hamarosan az ország több pontján is megtekinthető a Szipál-univerzum.
TKI: az ágazat szereplői negatívan látják helyzetüket

TKI: az ágazat szereplői negatívan látják helyzetüket 

Bár a turizmus bizalmi mutatói még így is kedvezőbbek, mint a nemzetgazdasági átlag vagy más ágazatok indexei, a szálláshely-szolgáltatás, a vendéglátás és az egyéb turisztikai szektor is visszaesést mutat.
Együttműködési megállapodás az erdő és a természet védelméért

Együttműködési megállapodás az erdő és a természet védelméért  

Célja, hogy a terület ökológiai, klímavédelmi és turisztikai szempontból is megújulhasson.
Új szakember a HotelPremio Group csapatában

Új szakember a HotelPremio Group csapatában 

Senior event szakember érkezett az ügynökséghez.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.