Ennyibe kerül az adventi vásár Bécsben és Budapesten

Bármily meglepő, az árak és a szolgáltatások nagyjából azonosak, az dönti el, melyik olcsóbb, hogy kinek melyik van közelebb.

A budapesti és a bécsi vásárt gyakran hasonlítják össze, főknént az árak alapján, idén is megnéztük, mi hol olcsóbb. Tulajdonképpen óriási különbségek nincsenek igaz, a sültgesztenyét jobban megéri kint enni - a Portfolio összefoglalóját ajánljuk.

A Vörösmarty téri karácsonyi vásárban, ahol a gasztronómiai kiállítók a hagyományos magyar étel- és italkultúra karácsonyi ünnepkörhöz kapcsolódó ételeit kínálják a közönségnek, idén is minden nagykonyhánál elérhető naponta egy olyan étel, amelyet 1500 forintos fix áron vásárolhatnak meg a látogatók, ugyanakkor a többi étel ára már korántsem baráti, legalábbis nem a magyar pénztárcához van szabva.

Persze nem csak a fővárosban, több kerületben, és vidéken is tartanak karácsonyi vásárokat, sőt, a híres bécsi Christkindl Markt is megnyitott és nagyon hasonló árakkal találkozhatunk, mint a Vörösmarty téren.

  • 3 dl forralt bor Budapesten 1350 forint, Bécsben 2090 forint                   
  • forrócsoki mindkét helyen 2200 forint
  • kürtőskalács Budapesten 3200 forint Bécsben 2300 forint, de kisebb
  • sajtos-tejfölös lángos 3200 forint mindkét városban
  • sült gesztenye Budapesten 2500 forint, Bécsben 1520 forint

Tovább azárakért, részletekért >>

Forrás: Portfolio


IBUSZ – ahol 2025-re magasra tették a lécet a piac többi szereplője számára

IBUSZ – ahol 2025-re magasra tették a lécet a piac többi szereplője számára 

Az IBUSZ exkluzív partnerrendezvényén jártunk január 23-án, a Várkert Bazár elegáns tereiben, ahol a tartalmas szakmai részt követően gáláns fogadás, majd ezt követően zene, tánc zárta a programot.
A szakma reagálása a SZÉP-kártya felhasználásának változásáról – FRISSÍTVE

A szakma reagálása a SZÉP-kártya felhasználásának változásáról – FRISSÍTVE 

A SZÉP-kártya felhasználási szabályainak 2025. január elsejei módosítása kapcsán kikértük az MSZÉSZ véleményét is, most megérkezett reagálásuk – így cikkünket frissítve ismét közreadjuk.
Jégszoboravatás a mátraszentistváni Síparkban

Jégszoboravatás a mátraszentistváni Síparkban 

Hamisítatlan téli díszletek között, kiváló pályákkal ünnepelte 20. születésnapját a mátraszentistváni Sípark.
Szakma Kiváló Tanulója: indul a verseny

Szakma Kiváló Tanulója: indul a verseny 

Tavalyhoz képest is jelentősen nőtt az érdeklődés.
Hiszi, nem hiszi: kitüntetést kapott a csárdás tánc

Hiszi, nem hiszi: kitüntetést kapott a csárdás tánc 

Az előkelő kitüntetést természetesen nem maga a tánc, hanem hanem annak jeles képviselői vehették át a Hagyományok Háza Színháztermében.
Martonvásár az óvodájáról elhíresült grófnőre emlékezik

Martonvásár az óvodájáról elhíresült grófnőre emlékezik 

A rendezvények helyszínei többek között Sárospatak, Martonvásár, Pozsony és Párizs.
Ők nyerték a 2024-es HAB-ot

Ők nyerték a 2024-es HAB-ot 

Idén is ünnepélyes díjátadó keretében hirdették ki a HAB Díj nyerteseit a Hungarian Art & Business (HAB) művészeti központban, ahol ezúttal két kategóriában is adtak át elismerést.
Hamis szignók, igaz sztorik,  eltűnt, majd megtalált képek – izgalmas témájú könyv és kiállítás a Kieselbach Galériában

Hamis szignók, igaz sztorik, eltűnt, majd megtalált képek – izgalmas témájú könyv és kiállítás a Kieselbach Galériában 

A Kieselbach Galériában február 15-ig látható az a kiállítás, amelynek anyaga könyvformátumban is megjelent. Interjú a szerzővel, Molnos Péterrel, a magyar képzőművészet egyik kiemelkedő szakértőjével.
Nexus jelentés: a világ környezeti és természeti válságáról

Nexus jelentés: a világ környezeti és természeti válságáról 

Kiderül, hogyan menthetjük meg a Földet.
Kétszáz korcsolyázó egyszerre a jégen a Jégpályák Éjszakáján

Kétszáz korcsolyázó egyszerre a jégen a Jégpályák Éjszakáján 

Az izgalmas programokkal tűzdelt közösségi aktivitáshoz számos vidéki jégpálya is csatlakozott országszerte.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.