Gyerekek zuhantak le egy kilátóról Csehországban

Gyerekek zuhantak le egy kilátóról Csehországban 

A kilátó felső szintjét négy felnőttre tervezték, de a baleset idején 15 gyerek tartózkodott ott.
Az ibafai papnak új fapipája lesz

Az ibafai papnak új fapipája lesz 

Új, csaknem huszonöt méter magas kilátó épül a Zselic legmagasabb dombján, továbbá megújul az ibafai pipamúzeum - közölte a Baranya megyei önkormányzat az MTI-vel kedden.
Balatonberényből is gyönyörködhetünk a kilátásban

Balatonberényből is gyönyörködhetünk a kilátásban 

A SEFAG Zrt. idén is számos kirándulóhelyen valósít meg turisztikai fejlesztéseket a somogyi erdőben, ennek egyik állomása a Balatonberény-Somoshegy területén épített kilátó, melyről megcsodálható az egyedülálló balatoni panoráma. A Magyar Természetjáró Szövetség partnerségével megvalósuló projekt célja az erdei szabadidős tevékenységek kapcsolatrendszerének kialakítása – különösen a gyalogos járásmód fejlesztésével - tájékoztatta lapunkat a társaság.
Kilátóavatás Kápolnapusztán

Kilátóavatás Kápolnapusztán 

Szombaton átadták a kápolnapusztai bivalyrezervátum kilátóját.
Új attrakció Nyíregyháza turisztikai kínálatában

Új attrakció Nyíregyháza turisztikai kínálatában 

Kilátót alakítottak ki a város főterén álló római katolikus templom tornyában, ahonnan gyönyörű panoráma nyílik a belvárosra.
Kilátó épült a szentendrei Bölcső-hegyen

Kilátó épült a szentendrei Bölcső-hegyen 

Csaknem 30 millió forintból borovifenyő-gerendákból készült kilátót adtak át az 587 méter magas Bölcső-hegyen Szentendrén. 
Önnek melyik a kedvenc hazai kilátója és turistaháza?

Önnek melyik a kedvenc hazai kilátója és turistaháza? 

Elindult a közönségszavazás az ország kedvenc kilátójára és turistaházára, az érdeklődők az Aktív Magyarország Facebook-oldalán a képek kedvelésével választhatják ki kedvenc helyszíneiket október 25-ig - tudatta az Aktív Magyarországért Felelős Kormánybiztosi Iroda csütörtökön az MTI-vel.
Új turisztikai fejlesztés a Naplás-tónál

Új turisztikai fejlesztés a Naplás-tónál 

Budapest XVI. kerületében, a Naplás-tónál a kerületi önkormányzat és a Pilisi Parkerdő Zrt. együttműködésében megvalósított kilátót adtak át.
Kizárólag vízen megközelíthető kilátótoronyok épülnek

Kizárólag vízen megközelíthető kilátótoronyok épülnek 

Két ökoturisztikai létesítmény építésébe is kezdett a Békatutaj Egyesület, amelyekhez az Aktív Magyarországért Felelős Kormánybiztosi Iroda 35 millió forint költségvetési támogatást biztosít. A tervek szerint 2021-es szezonban már üzemelő mindkét új kilátó kizárólag vízen lesz megközelíthető, és mindkettő Poroszlóhoz közel, a Hortobágyi Nemzeti Park területén kap helyet.

Kilátó épült a Zengőn 

Átadták a Mecsek legmagasabb csúcsán, a Zengőn épült kilátót szerdán - tájékoztatta a Baranya Megyei Önkormányzat az MTI-t.

Kilátó és múzeum nyílik a Széll Kálmán tér szomszédságában 

Jövőre fejeződhet be az egykori Posta-palota átépítése és azon túl, hogy az MNB irodájaként fog üzemelni, más funkciókat is kap az épület, ennek részeként a korábban nem látogatható terek is bejárhatóvá válnak. Zubreczki Dávid, az Urbanista alapítója mutatta be fotókon, hogy milyen lesz a kilátás, az új nevén Buda Palotaként emlegetett épület kilátójából.

Hány kontinens látszik innen tiszta időben? 

Átadták pénteken a kékestetői tévétoronyban lévő megújult kilátót, ahol a beruházás eredményeként modern belső térrel, új világítással és a korábbinál több vizes helyiséggel várják a látogatókat.

Az első év eredménye: 31 ezer kiránduló 

A Dunakanyarra egyedülálló panorámát nyújtó Prédikálószéki-kilátóra egy évvel ezelőtt szerelt látogatottság számlálót a Pilisi Parkerdő Zrt. A számláló adatai szerint ez idő alatt több mint 31 ezer kiránduló fordult meg a kilátóban, hogy még magasabbról tekinthesse meg a Dunakanyar csodáit. Ez az adat, illetve az erdei turizmus és a kilátók kiemelkedő népszerűsége összhangban van az Országos Erdészeti Egyesület által 2017-ben végzett országos reprezentatív erdőismereti közvélemény kutatás eredményeivel is.

Átadták a felújított Lila-hegyi kilátót 

Pénteken nyílt meg a nagyközönség számára a Nyúl és Győrújbarát közötti kilátótorony.

Újranyitott a cserháti kilátó 

A napokban fejeződtek be a kilátó felújítási munkálatai, 

Turisztikai attrakcióval bővül a Buda Palota 

A korábbi Postapalota, új nevén Buda Palota átépítése jelenleg is zajlik. A megújuló épület nem csak irodaházként funkcionál majd, hiszen tornya turisztikai attrakció lesz.

Veszélyessé vált a fonyódi Walkó kilátó 

A fonyódi magaspart tetején megdőlt a Walkó kilátó, a város képviselő-testülete legutóbbi ülésén 8 millió forintot szavazott meg a közvetlen balesetveszély elhárítására, de a végleges megoldáshoz állami segítségre van szükség - mondta Hidvégi József polgármester.

Az Őrtoronyból csodálhatjuk a Tihanyi apátság és a Balaton látképét 

November 2-án adták át az új tihanyi kilátót, ahonnan az apátság és a Balaton is látható.

Magyar királyok emléke és ingyen wifi az új pilisi kilátóban 

A Pilisi Parkerdő Zrt. a Prédikálószéken, a Visegrádi-hegység 639 méter magas csúcsán adta át és nyitotta meg legújabb kilátóját a természetjáró társadalom előtt. A 12 méteres létesítmény még tovább növelheti a közismert kirándulóhely vonzerejét, egyben tovább bővíti a Pilisi Parkerdő Zrt. közjóléti és turisztikai beruházásainak sorát.

Az új kilátóból még a Magas-Tátrát is látni Mályinkán 

Az év nagy részében turista nagyüzem működik Mályinkán – mondta lapunknak Győrfi Gábor, a közel félezer lakosú kis borsodi falu polgármestere. Télen a közeli Bánkútra – a sípályára -, nyáron viszont a főleg a helyi és a környékbeli nevezetességek megismerésére érkeznek ide a vendégek.

Ötezren a Boldog Özséb-kilátóban 

Az elmúlt négy hónapban ötezer látogató kereste fel a Dunántúli-középhegység legmagasabb pontján lévő Boldog Özséb-kilátót - közölte a Pilisi Parkerdő Zrt. szóvivője.

42 kilométerre is ellátni a világ legkarcsúbb tornyából 

A világ legkarcsúbb tornyát adják át csütörtökön a dél-angliai Brightonban: a 161 méter magas épület egy különleges kilátó, amelyről akár 42 kilométerre is lehet látni.

Turistaházat és kilátót avattak a Hármashatár-hegyen 

A Pilisi Parkerdő legújabb közjóléti beruházásával tovább bővült a Hármashatár-hegyen a turisták számára rendelkezésre álló látványosságok száma. Az állami erdészeti társaságok társadalmi szerepvállalása egyre nagyobb mértékű – emelte ki beszédében Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter.

16 méteres kilátót építettek a Kis-Kopasz-hegyen 

Kilátót épített Tatabányától délre, a Kis-Kopasz-hegyen a Vértesi Erdő Zrt., a vörösfenyőből készült, 16 méter magas tornyot pénteken adták át.

Új kilátót adtak át Veszprémben 

Átadták a Gizella királyné kilátót csütörtökön Veszprémben, a 70 hektáros Gulya-dombi parkerdő területén álló létesítmény 71 millió forintból újult meg.

Tematikus sétákkal és koncertekkel pezsdül fel a Hármashatár-hegy 

"A Mihegyünk" néven igazi közösségi térré alakul a Hármashatár-hegy új kilátója, a Hangár Bistro és az erdei iskola által határolt terület. A projekt megálmodói családi programokban, felnőtt rendezvényekben, egy valódi közösségteremtő, természetközeli projektben gondolkoznak.

Nemzetközi versenyen aratott fölényes győzelmet a Galya-kilátó 

A Galya-kilátó megnyerte az egyik legjelentősebb amerikai online építészeti magazin, az Architizer A+ Awards közönségdíját a Renováció kategóriában.

Egész Budapestre rálátni az új kilátóból 

A főváros közvetlen közelében lévő Hármashatár-hegy turisztikai fejlesztési programja keretében elkészült, és péntektől már látogatható a Pilisi Parkerdő Zrt. teljes budapesti panorámát kínáló kilátópontja.

Szavazzon ön is, hogy világhírű legyen a magyar kilátó! 

Rangos nemzetközi díjra esélyes a Galya-kilátó: az építmény bekerült a legnagyobb amerikai online építészmagazin, az Architizer éves versenyébe Renováció kategóriában. A jelöltek két díjra esélyesek: a szakmai zsűri elismerése mellett közönségdíjat is nyerhetnek.

Felújított turistaház, új kilátó és tanösvény a Dél-Bakonyban 

Felújított turistaházat, új kilátót és tanösvényt vehetnek birtokba a turisták a Dél-Bakonyban. Bitay Márton állami földekért felelős államtitkár az ünnepélyes átadáson szólt arról, hogy ezek a Földművelésügyi Minisztérium támogatásával megvalósult fejlesztések tovább szélesítik a VERGA Zrt. közjóléti tevékenységét. 

Különleges kilátót adtak át Piliscsabán 

Új kilátó épült a Piliscsaba határában lévő, 447 méter magas Nagy-Kopasz hegy tetején. A népszerű, fából készült építő-logikai játék, a Jenga alapján tervezett, 11,5 méter magas építmény Dévényi Antalról, Bedő Albert-díjas erdészről kapta a nevét. Az avató ünnepségen Habsburg Mihály főherceg, Fazekas Sándor, földművelésügyi miniszter, Dr. Tarnai Richárd, Pest megyei kormánymegbízott, valamint Zambó Péter, a Pilisi Parkerdő Zrt. vezérigazgatója mondott köszöntőt.

A négymilliárd dolláros panoráma 

Nem nehéz megjósolni, hogy hamarosan hosszú sorok kígyóznak majd az egykori World Trade Center helyén. A május 27-én megnyíló új New York-i kilátóra már április elejétől lehet jegyet venni, s a megnyitót követő első napokra már szinte reménytelen a bejutás. Ez is bizonyítja: a kilátó remek üzlet.

Megvan a nyertes: egymillió forint jár a Velencei-tavi kilátó győztes pályázatáért 

Kihirdették a Velencei-tó északi partján megvalósuló Bence-hegyi kilátóra kiírt, összesen 1 millió forint díjazású építészeti ötletpályázat eredményét csütörtökön Budapesten.

Kalocsáig ellátni Szekszárd új kilátójából 

Átadták csütörtökön Szekszárdon, a Bati-keresztnél, a Kéktúra útvonala mentén épült kilátót, a Szekszárdi-dombság egyik legmagasabb pontján emelt építmény a Gemenc Zrt. legújabb turisztikai fejlesztése.

Földváron épül a Balaton legkülönlegesebb kilátója 

Látványos szakaszába érkezett a balatonföldvári hajózási múzeum és kilátó építése. A város délnyugati kapujában, a magaspart ligetes területén álló, félig hajót formázó építményen már a kilátótorony lépcsőit szerelték a napokban.

Ön rá merne lépni a kínai panorámaútra? 

A Skywalk prototípusa és névadója a Grand Canyon 1212 méter magas sziklameredélyén épült. Az építmény üvegpadlója és üvegkorlátja révén lélegzetelállító kilátást nyújt a világhírű kanyon mélyére, melyet a kínaiak is megirigyeltek.

Építészeti ötleteket várnak az új velencei kilátó elkészítéséhez 

Építészeti ötletpályázatot hirdetett egy új kilátó terveinek elkészítésére a Velencei-tó és Térsége, a Váli-völgy, Vértes Térségi Fejlesztési Tanács és a Vadex Mezőföld Erdő- és Vadgazdálkodási Zrt. - jelentette be a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára a helyszínen tartott csütörtöki sajtótájékoztatón.

Átadták az új hármashegyi kilátót 

A Nyírerdő Zrt. az elmúlt három évben mintegy 300 millió forint értékű fejlesztést valósított meg a Debrecen környéki erdőkben - közölte a város polgármestere csütörtökön sajtótájékoztatón.

A világ legjobb új turisztikai attrakciói 

Ötletes, sok esetben futurisztikus turisztikai attrakciók valósultak meg az elmúlt egy évben világszerte – témaparkok, múzeumok, szédületes kilátók és kannabisz-turizmus. Válogatás a teljesség igénye nélkül.

A jövő tavasszal nyitják a megújult galyatetői kilátót 

Megújul az Országos Kéktúra útvonal legmagasabb kilátója, a galyatetői Péter hegyesén levő kilátó. A műszaki munkálatokat hamarosan befejezik.

Új kilátót adtak át a Pilisben 

Új kilátó épült a Pilisben, a 756 méter magas Pilis-tetőn. A Dunántúli-középhegység legmagasabb pontján most átadott, több mint 17 méter magas építmény Boldog Özsébről kapta nevét, aki a 13. században a térségben élő remetéket összegyűjtve alapította meg az egyetlen magyar férfi szerzetesrendet, a pálosok rendjét. Az avató ünnepségen Dr. Bitay Márton Örs, állami földekért felelős államtitkár, Dr. Tarnai Richárd, Pest megyei kormánymegbízott, Thuróczy Lajos, a Magyar Természetjáró Szövetség tiszteletbeli elnöke, valamint Zambó Péter, a Pilisi Parkerdő Zrt. vezérigazgatója mondott köszöntőt. Az új kilátót ezt követően P. Hesz Attila pálos szerzetes áldotta meg. 

11 méteres Jenga-toronyból élvezhetjük a kilátást 

A piliscsabaiak és a természetjárók számára örömhír, hogy a Pilisi Parkerdő Zrt. új kilátó építését kezdi meg a Piliscsabától északra fekvő Nagy-Kopaszon. Az építménnyel már a második hasonló elnevezésű pilisi helyszínen gyönyörködhetünk a látványban, hiszen a Nagykovácsitól délre található Nagy-Kopaszon már évek óta kedvelt túracélpont a Csergezán Pál-kilátó.

Új kilátó épül a Pilisben 

A Pilisi Parkerdő Zrt. turisztikai fejlesztései sorában egy hajdani geodéziai torony születik újjá kilátóként. A régóta tervezett új kilátót várhatóan már az őszi kirándulószezonban átadják a nagyközönségnek. 

Átadták a Fekete István kilátót Veszprém megyében 

Átadták Veszprém megyében a 20 méter magas Fekete István kilátót és a 8 állomásból álló tanösvényt; a fejlesztésre, amely A jövő kezünkben van beruházási program keretében készült a Veszprémi Erdőgazdaság Zrt. (Verga) 37, 5 millió forintot fordított.

A világ legmagasabb kilátói 

Ki ne ismerné az égig érő paszuly meséjét? A felhők feletti misztikus kirándulásra, gyönyörű kilátással. A világ fejlődésével úgy néz ki, ez többé már nem csak egy mese. A világ legmagasabb kilátóit skywalk-nak nevezik, hiszen egy igazi égi sétára invitálnak minket. Zavartalan kilátások, ameddig a szemeink elláthatnak.

Kilátót emeltek a Papod hegyen 

A HM VERGA VESZPRÉMI Erdőgazdaság Zrt. 2013. október 17-én ”A jövő a kezünkben van” című közjóléti fejlesztéseinek keretében átadta a Vitéz Bertalan Árpád kilátót.

Jézus-kilátót avatnak Székelyföldön 

Csaknem huszonhárom méter magas az a Jézus Szíve-kilátó, amelyet szombaton avatnak fel a székelyföldi Gordon tetőn, írja a hirado.hu.

Megnyílnak az erdők a lakosság számára 

2013. május 23-án Veszprémben, a Városháza Kossuth-termében Tengerdi Győző, a HM VERGA VESZPRÉMI Erdőgazdaság Zrt. vezérigazgatója sajtótájékoztatót tartott az erdőgazdaság közjóléti fejlesztéseiről és beruházásairól. A rendezvényen köszöntőt mondott Porga Gyula, Veszprém polgármestere. Az eseményt megnyitotta Dr. Navracsics Tibor, miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter, országgyűlési képviselő. 
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!