Itt a TOP 10 repülős úti cél a tavaszi szünetre

Itt a TOP 10 repülős úti cél a tavaszi szünetre 

Úgy fest, hogy a meghosszabbított tavaszi szünet az utazási kedvre is jó hatással van.
A spanyol melegrekord megdobta az utazási kedvet

A spanyol melegrekord megdobta az utazási kedvet 

Közel másfélszer többen kerestek rá spanyol úti célokra a mediterrán ország melegrekordjának hírére, és a napokban sokan útra is kelnek spanyol úti célok felé.
Távoli úti célok toplistája

Távoli úti célok toplistája 

A Kiwi.com adataiból kiderül, messzebbre utaznak honfitársaink, és több napot is eltöltenek a választott desztináción, valamint korábban vesznek repjegyet, mint tavaly. 
Új repjegy vásárlási mód: jön az árbefagyasztás

Új repjegy vásárlási mód: jön az árbefagyasztás 

Az egyik vezető utazási technológiával foglalkozó vállalat új árrögzítési funkciót vezetett be, amelynek lényege, hogy az utasok akár 72 órára befagyasszák a repülőjegy árát anélkül, hogy azonnal ki kellene fizetniük a teljes összeget. Ez a Price Lock (árrögzítés) szolgáltatás, amelyet a Kiwi.com ügyfelei érhetnek el mostantól.
Így utazik az Y generáció

Így utazik az Y generáció 

Az Y generáció fiatalabb tagjai másként és másért utaznak, mint ugyanezen generáció idősebb tagjai. A Kiwi.com felmérése alapján a 26-33 évesek vágynak leginkább múzeumba, amikor utaznak, míg a 34-42 év köztiek a festői tájat az autójukból szeretnék szemlélni.
A Sziget hetében repülnek hozzánk a legtöbben

A Sziget hetében repülnek hozzánk a legtöbben 

Ahogy már évek óta megszokhattuk, idén augusztusban is a Sziget Fesztivál hetében repülnek a legtöbben hazánkba, mutatják a Kiwi.com-on keresztül leadott foglalási adatok.
Így választ repjegyet a Z generáció

Így választ repjegyet a Z generáció 

Rugalmasan és olcsón: a lehető legkevesebbet költ repülőjegyre egy Z generációs fiatal ma, amikor az utazását szervezi, a kiwi.com legfrissebb felmérése szerint.  
Indul a nyári álommeló ennél a portálnál

Indul a nyári álommeló ennél a portálnál 

Magyar tagja is lesz a Kiwi.com World Travel Hacker csapatának.
Róma, az örök magyar úti cél

Róma, az örök magyar úti cél 

Az olasz főváros lehet az idei sláger a repülővel utazó magyarok körében a Kiwi.com foglalási adatai alapján. Megállapításuk szerint tízből hét honfitársunk négy napnál többet tölt választott úticélján. Továbbra is a kontinensen belüli úti cél a legkeresettebb, de Ázsia egyre népszerűbb.
Nyáron utaznál, de nincs miből?  És ha fizetik a költségeidet?

Nyáron utaznál, de nincs miből? És ha fizetik a költségeidet? 

A Kiwi.com hat bevállalós utazót keres, aki idén nyáron beutazhatja a világot saját útitársával együtt - a cég költségén. A sikeres pályázók 10 ezer eurós keretet kapnak ahhoz, hogy négy hét alatt utazgassanak, és ezt dokumentálják is. Ráadásul amit a költségvetésben megspórolnak, azt meg is tarthatják.

TOP5 hely digitális nomádoknak 

Elgondolkoztál már azon, hogy egy kis időre áthelyezed a bázisod és kipróbálod, hogy milyen különböző helyekről, akár más országokból dolgozni? A digitális nomádok éppen ezt teszik. A Kiwi.com összeállításában olyan városok szerepelnek, ahol a legjobb élni, ha távmunkában dolgozol. Közös bennük, hogy a gyors interneten túl pezsgő a kultúrájuk, éjszakai életük és egy klassz kirándulásra is bármikor felpattanhatunk, ha épp ihletet szeretnénk nyerni. 

Friss felmérés a magyarok utazási szokásairól 

A magyarok 64 százalékát már az utazás tervezése is boldoggá teszi, derül ki a Kiwi.com legújabb felméréséből,

Ez a földrész a magyaroknak nagyon bejön 

Kimagasló a magyarok érdeklődése az ázsiai úticélok iránt: Thaiföldre nőtt meg legjobban a foglalások aránya, a Szaúd-Arábiába szóló repülőjegyekre pedig 14-szer többször kerestek rá idén az utazók, mint tavaly, a Kiwi.com foglalási és keresési adatai alapján.

Minden negyedik magyar megy télen külföldre 

Leginkább a fiatalok mennek külföldre télen: míg közülük minden 3., addig összességében a magyarok 28%-a lépi át az országhatárt a Kiwi.com friss reprezentatív felmérése alapján. Ha mindkét nem utazási preferenciáit nézzük, akkor leginkább a télből a nyárba utazás a vonzó. De míg a nők leginkább a karácsonyi vásárok miatt utaznak, addig a férfiak inkább wellnessezni szeretnének. A tömeget és sorban állást sokkal bosszantóbbnak tartjuk, mint az ünnepek miatt megemelkedett jegyárakat.

Több mint 150 százalékkal több légiutas itthonról 

Globálisan és európai szinten is nőtt az utazási kedv, de hazánkból extrémen megnövekedett a repülőjegyfoglalások száma a Kiwi.com-on keresztül.

Jóval több magyar repül az ünnepek alatt, mint három éve 

14 %-kal több magyar utazik repülővel az idei ünnepek alatt, mint három évvel ezelőtt a Kiwi.com adatai alapján. A rövidebb repülőútra szóló jegyek átlagosan 1 euróval kerülnek többe, mint három éve, de aki 1500 km-nél messzebbre repül, annak átlagosan 20% körüli emelkedéssel kell kalkulálnia. Globálisan Bangkok, az európai utazók körében pedig London a legnépszerűbb úti cél, de hazánk sem panaszkodhat: Budapest mind a globális mind pedig az európai foglalási listán az előkelő top10-ben szerepel - tájékoztatta lapunkat a légitársaság.

Ahány ország, annyi karácsonyi furcsa szokás 

Az izlandiak egy gonosz macska elől rejtőzködnek, Norvégiában eldugják a seprűket, az írek 12 állomásból álló kocsmatúrára indulnak, a finneknél pedig a Karácsonyi Béke nyilatkozat felolvasásával indul az ünnep.  

A Sziget hetében csúcson járnak a repülőjáratok 

A Sziget Fesztivál hetében repülnek a legtöbben hazánkba, a cseh székhelyű utazási portál adatai szerint.   

Felmérés: mindegy, hogy hová, csak induljunk! 

Ez az első olyan nyár, amikor az összes Covid-19-hez kapcsolódó korlátozást feloldották, ami óriási fellendülést hozott a repülőjegy foglalásokban a Kiwi.com adatai alapján.

Így írta át a repülési szokásokat az orosz-ukrán háború 

A koronavírus miatt a repülés jóval olcsóbb lett. Bár ez a tendencia nem biztos, hogy folytatódik a háború miatt, hiszen az üzemanyagárak emelkedése, illetve a kereslet erősödése hatással lehet az árakra.

A Revolut és a Kiwi.com új szintet lép 

Partnerséget kötött a Revolut és a Kiwi.com, a globális utazási technológiai vállalat az utazás ösztönzése érdekében.

Drasztikusan kevesebbet repülünk üzleti célból a járvány hatására 

A koronavírusjárvány megjelenése előtt üzleti utakon gyakran résztvevők egy része már csak alkalmanként repül, az alkalmi utazások gyakorisága pedig a felére csökkent a COVID-19 miatt – mutatják a Kiwi.com reprezentatív felmérésének adatai.

Így repültünk 2021-ben 

Bátrabban utaztunk, mint mások: a tavalyi foglalások a magyarok körében meghaladták a járvány előtti érték háromnegyedét szemben a globális 69%-os adattal – mutatják a Kiwi.com statisztikái. Leginkább tengerpartra repültünk tavaly, a legtöbben kedden foglaltak, és pénteki napot választottak az indulásra, a legforgalmasabb hónap pedig a szeptember volt. Hazánk népszerűsége nagyot nőtt, a Kiwi.com keresőjébe közel 98 milliószor írták be Budapestet. Az átlagos repülőjegyárak csökkenő tendenciát mutatnak, és ez a trend a Kiwi.com szakértője szerint idén is folytatódik.

London helyett Moszkvába utaznak a magyarok 

Mi magyarok decemberben évek óta Londonba utazunk legszívesebben, de idén Moszkva lett a legnépszerűbb úti cél.

Moszkva és Párizs vezeti a magyarok foglalási listáit 

Decembertől márciusig Moszkva és Párizs vezetik a magyarok foglalási listáit, de a teljes listát tekintve kedveltek a kellemesebb klímájú úticélok.

Kik szeretik a legjobban Budapestet? 

Budapest Európa egyik legszebb, legizgalmasabb fővárosa. Bizonyíték erre az évi több millió turista, akik a világ minden pontjáról látogatnak hozzánk. De mégis, mely országokból érkezik a legtöbb repülőjegy foglalás Budapestre, melyik korosztály számára a legvonzóbb úti cél, egyedül, vagy párban érkeznek-e, mennyi időt maradnak és az év mely időszaka a legsűrűbb? A cseh székhelyű utazási technológiai vállalat, a Kiwi.com az elmúlt 3 évet összehasonlító adatai* megmutatják - tájékoztatta lapunkat a társaság.

Ezek voltak a magyarok kedvenc nyári úti céljai 

A Kiwi.com legfrissebb adatai* azt mutatják, hogy a magyarok idén nyáron sokkal többet utaztak, mint egy évvel korábban. A nyári foglalások elérték a 2019-es foglalások 70%-át. A leglátogatottabb városok közé tartozott Berlin, Párizs, London, Barcelona és Lisszabon. A top10-be egyéb hagyományos spanyol, olasz és görög nyaralóhelyek mellett egyetlen nem európai úti cél, Tel-Aviv fért. A korábbi évekhez képest megváltozott a jegyek átlagára (36%-kal csökkent 2019-hez képest), valamint az emberek egyre rugalmasabbak az utazások foglalásakor, csökkent az idő a foglalás és az indulás időpontja között - tájékoztatta lapunkat a társaság.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!