Fenntartható desztinációs workshopot szervez az MKI

Fenntartható desztinációs workshopot szervez az MKI 

A konferencia- és üzleti rendezvény szektor fenntarthatóságának elősegítése a célja a Magyar Kongresszusi Iroda október 26-ai workshopjának. Az eseményen közreműködik a Global Destination Sustainability Movement nemzetközileg elismert vezetője, Guy Bigwood. Az MKI a szektor szereplőit egy nemzetközi kitekintésre, jó gyakorlatok megosztására és közös gondolkodásra várja - tájékoztatta lapunkat az MKI.
Újabb munkatárssal erősít az MKI

Újabb munkatárssal erősít az MKI 

Destination marketing expert pozícióban csatlakozott a Magyar Kongresszusi Iroda sales csapatához Flórián Laura, aki korábban az Italian Trade Agency (ITA) munkatársaként B2B találkozókat szervezett - tájékoztatta lapunkat az MKI.
A MaReSz-től az MKI-hez igazolt az ismert szakember

A MaReSz-től az MKI-hez igazolt az ismert szakember 

Az Magyar Kongresszusi Iroda által koordinált külföldi és hazai sales, valamint partneri események, FAM trip-ek szervezése mellett, az ügyvezetőt segíti a kiemelt partnerekkel, fenntartókkal való stratégiai együttműködésben, háttér- és lobbianyagok előkészítésében. Célja a rendezvényszakma ismertségének és elismertségének növelése, és minél több nemzetközi nagyrendezvény hazánkba vonzása - tájékoztatta lapunkat az MKI.
Fenntarthatósági pozíciót nyitott a Magyar Kongresszusi Iroda

Fenntarthatósági pozíciót nyitott a Magyar Kongresszusi Iroda 

A Magyar Kongresszusi Iroda (MKI) szeptembertől  új, dedikált pozíciót nyit meg a fenntarthatósági stratégiaalkotás folyamatainak, illetve a kapcsolódó zöld projektek koordinációjára. 
Újra erős magyar jelenlét az IMEX-en Frankfurtban

Újra erős magyar jelenlét az IMEX-en Frankfurtban 

A Magyar Turisztikai Ügynökség és a Magyar Kongresszusi Iroda együttműködésében megvalósuló Magyarország-stand 26 hazai szolgáltató számára teremt bemutatkozási lehetőséget a hivatásturisztika globális seregszemléjén. 
Nemzetközi elismerés a magyar MICE imázsfilmnek

Nemzetközi elismerés a magyar MICE imázsfilmnek 

Arany díjat nyert a Turisztikai Filmfesztiválok Nemzetközi Bizottsága (International Committee of Tourism Film Festivals – CIFFT) imázsfilmek számára meghirdetett világverseny dél-afrikai állomásán a Magyar Kongresszusi Iroda MICE desztinációs kisfilmje.
Másodszor is Event Touch a MaReSz szervezésében

Másodszor is Event Touch a MaReSz szervezésében 

A Magyarországi Rendezvényszervezők és -szolgáltatók Szövetségének első seregszemléjére 2019-ben került sor, március 8-án pedig másodszor is megtartották a konferenciát és a hozzá kapcsolódó beszállítói kiállítást a Hungexpo új kongresszusi épületében.
Újabb üzletkötési fórum Budapesten

Újabb üzletkötési fórum Budapesten 

A Magyar Kongresszusi Iroda (MKI) sikeres pályázatának eredményeként 2022. február 27.- március 1. között hazánkban rendezi a Europe Congress idei első MCE Central & Eastern Europe fórumát - tájékoztatta lapunkat az MKI.
Elkészült a MICE ágazat első hazai gazdasági hatáselemzése

Elkészült a MICE ágazat első hazai gazdasági hatáselemzése 

A szövetségi konferenciák esetén az egy főre vetített gazdasági hatás 44%-kal magasabb, mint a teljes konferenciaszektor vonatkozásában – derül ki abból a kutatássorozatból, amely a  Magyar  Kongresszusi  Iroda  kezdeményezésére indult  el, hiánypótló  módon kimutatva az üzleti rendezvények adott desztinációra gyakorolt eredményét.
Megjelent Európa kongresszusi irodáinak közös stratégiája

Megjelent Európa kongresszusi irodáinak közös stratégiája 

Megszületett a konferencia és üzleti rendezvény ágazat következő évtizedet meghatározó irányelveinek összefoglalója.

Új kommunikációs vezető a Kongresszusi Irodánál 

A Magyar Kongresszusi Iroda (MKI) kommunikációját november 1-jétől Holub Katalin vezeti.

Kimagasló elégedettséggel zárult az m&i Private Europe 2021  

ROI felmérést is végzett a Magyar Kongresszusi Iroda kutatási részlege a hazai kiállítók aktív közreműködésével - tájékoztatta lapunkat a Magyar Kongresszusi Iroda.

Bővült a Magyar Kongresszusi Iroda csapata 

A Magyar Kongresszusi Iroda szakmai csapata új pozícióval bővült, kialakításra került a gazdasági vezető pozíció, amelyet szeptember 13-tól Gellért Mónika tölt be - tájékoztatta szerkesztőségünket az MKI.

2800 tárgyalás, 142 szakmai résztvevő 

A Magyar Kongresszusi Iroda tavalyi sikeres pályázásának köszönhetően 2021. augusztus 31-szeptember 3. között Budapest először adott otthont az m&i Private Europe 2021 MICE üzletkötési fórumának. Az esemény 4 napja alatt 73 szolgáltató és 69 üzletfél találkozott és bonyolított összesen 2800 tárgyalást - tájékoztatta lapunkat az MKI.

Simon Anna a Magyar Kongresszusi Iroda új kutatója 

Az MKI működésének sikerében kiemelt jelentőségű a kutatás-elemzési terület. Augusztus 30-tól Simon Anna látja el a szakértői feladatot.

Eleöd Orsolya a Hilton Budapest-nél folytatja 

A Magyar Kongresszusi Iroda munkatársa augusztus 23-tól a Hilton Budapest marketing- és kommunikációs menedzsereként folytatja.

Az MKI csatlakozott a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamarához 

A Magyar Kongresszusi Iroda júliusban csatlakozott a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamarához.

Személyi változás a Magyar Kongresszusi Irodánál 

Eleöd Orsolyát, a Magyar Kongresszusi Iroda PR- és kommunikációs menedzserét új kihívások várják.

Nemzetközi konferenciadömping az első félévben 

A Magyar Turizmus Zrt. Magyar Kongresszusi Igazgatósága (MKI) 2011 első félévére vonatkozóan is elkészítette statisztikai elemzését a hazai hivatásturisztikai piac alakulásáról.

Biztató eredményekkel zárult a németországi MICE road show 

A Magyar Turizmus Zrt. németországi képviselete, a Zrt. Magyar Kongresszusi Irodája, valamint a Danubius Hotels összefogásának eredményeként jött létre az a három állomásból álló MICE workshop, amely ezen a héten került megrendezésre Németországban.

Nincs megállás a hazai hivatásturizmusban 

17 ezer résztvevővel több mint 90 nemzetközi konferenciát bonyolítottak hazánkban az év első három hónapjában Magyar Turizmus Zrt. Magyar Kongresszusi Irodája tájékoztatása szerint.

Növekedési pályára állt a hazai hivatásturizmus 

A Magyar Turizmus Zrt. Magyar Kongresszusi Irodája (MKI) partnerei közreműködésével 2010-ben is figyelemmel kísérte a magyarországi rendezvénypiac változásait, trendjeit . A negyedéves statisztikai elemzések összesítése alapján Magyarországon 2010-ben összesen 537 nemzetközi konferenciát rendeztek, amelyeken több mint 125.000 fő vett részt. Az MKI partnerei az év során 321 nemzetközi, és több mint 16.500, a nemzetközi szervezetek kritériumai alapján az egyéb kategóriába sorolható rendezvényről nyújtottak tájékoztatást. Ez az adat, az MKI saját kutatásai alapján további 216 nemzetközi rendezvénnyel egészült ki. 2010-ben a nemzetközi konferenciák kísérőrendezvényeként 73 nemzetközi kiállítás is zajlott hazánkban.

Biztatóan alakul a hazai hivatásturizmus 

2010 első kilenc hónapjában összesen 235 nemzetközi konferencián több mint 60 ezer fő vett részt Magyarországon.

Hivatásturisztikai tanulmányutat szervez a Magyar Turizmus Zrt. 

Október 20-án megnyitotta kapuit a VIII. Business Travel Show kétnapos szakmai kiállítás és konferencia. A sajtótájékoztatóval egybekötött megnyitón Horváth Gergely, a Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgatója hangsúlyozta, hogy a Társaság új vezetése kiemelt céljának tekinti a konferenciaturizmus élénkítését.

Fellendülőben a hazai hivatásturizmus 

2010 első félévében 43 000 résztvevővel összesen 160 nemzetközi konferencia került megrendezésére sor Magyarországon - tájékoztatott a Magyar Turizmus Zrt. (MT Zrt.)
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére