Horvátországi beutazás 2023-ban: csillogó eredmények

Horvátországi beutazás 2023-ban: csillogó eredmények 

Minden eddigi rekordot megdöntött a magyar beutazó turisták száma déli szomszédunknál.
Külföldön két kézzel szórják a pénzüket a magyarok

Külföldön két kézzel szórják a pénzüket a magyarok  

Már 1200 milliárd forintot költöttünk - többször utaztunk és sokkal több napot töltöttünk július-szeptemberben külföldi utazásokon, mint tavaly ilyenkor. Az egy évvel korábbinál folyó áron 50 százalékkal többet, 610 milliárd forintot költöttünk külföldön szállásra, szolgáltatásokra, üzemanyagra és étkezésre.
Ha karácsony, akkor Párizs fényei a legvonzóbbak

Ha karácsony, akkor Párizs fényei a legvonzóbbak 

A magyaroknak a külföldi városok közül Párizs kapcsolódhat össze leginkább a karácsonnyal, hiszen a vezető cseh utazási portál adatai alapján ahogy tavaly, úgy idén is a francia fővárosba repülhet a legtöbb honfitársunk a közelgő ünnepi időszakban.
20 százalékkal nőtt a karácsonyi büdzsé

20 százalékkal nőtt a karácsonyi büdzsé 

Ünnepi kiadásokra 118 000 forinttal terveznek idén a magyarok, akik pedig ajándékoznak, 47 000 forintos keretben gondolkodnak. A többség az aktuális havi jövedelméből fedezi a költségeket és van, aki évvégi pulykapénzre is számít a munkáltatójától. A karácsonyfa nem lesz kisebb, a nagy ünnepi sütés-főzéshez pedig az anyagi nehézségek idején is ragaszkodunk.
Megvan, hová vitték a pénzüket a magyarok a Balaton helyett

Megvan, hová vitték a pénzüket a magyarok a Balaton helyett 

Miközben a belföldi turizmus csökken, a magyarok külföldi utazásaiban nyoma sincs a visszaesésnek, derül ki a Bank360.hu elemzéséből. 
Felmérés: hová és miért utazik az új generáció?

Felmérés: hová és miért utazik az új generáció? 

A régió országaihoz hasonlóan a magyarok is legfőképp azért utaznak, hogy felfedezhessenek egy idegen kultúrát. A Kiwi.com reprezentatív kutatásából az is kiderül, hogy hazánkból az új generáció egy-egy kiállítás, koncert kedvéért szívesen utazik külföldre.
Jóval több magyar repül az ünnepek alatt, mint három éve

Jóval több magyar repül az ünnepek alatt, mint három éve 

14 %-kal több magyar utazik repülővel az idei ünnepek alatt, mint három évvel ezelőtt a Kiwi.com adatai alapján. A rövidebb repülőútra szóló jegyek átlagosan 1 euróval kerülnek többe, mint három éve, de aki 1500 km-nél messzebbre repül, annak átlagosan 20% körüli emelkedéssel kell kalkulálnia. Globálisan Bangkok, az európai utazók körében pedig London a legnépszerűbb úti cél, de hazánk sem panaszkodhat: Budapest mind a globális mind pedig az európai foglalási listán az előkelő top10-ben szerepel - tájékoztatta lapunkat a légitársaság.
A repülőtéri káoszok ellenére júliusban is útra kel a magyar

A repülőtéri káoszok ellenére júliusban is útra kel a magyar 

Csaknem megduplázódott Európában a törölt repülőjáratok száma nyáron a tavaszi hónapokhoz képest, a kiszámíthatatlanság ellenére mégis sokan választanak repülős nyaralást, derül ki a Kiwi.com adatai alapján.
A minőség is számít a szállás kiválasztásánál

A minőség is számít a szállás kiválasztásánál 

A szállás kiválasztásánál az ár mellett az elhelyezkedés és a minőség is fontos szempont egy friss felmérés szerint - derül ki a Danubius Hotels és az Opinio piackutató friss, reprezentatív felméréséből.
Mit terveznek idén nyárra a magyarok? A Google keresési adatai alapján

Mit terveznek idén nyárra a magyarok? A Google keresési adatai alapján 

A turizmus idén újra növekedési pályára állhat. A Google keresési adatai arról árulkodnak, hogy a magyarok all inclusive álomnyaralásokat terveznek. Az idei böngészések alapján nem csökken a belföldi úti célok népszerűsége a külföldi desztinációk iránti felfutó érdeklődés mellett sem.

Elemzés: a városnézés vezet, de már sokan utaznak tengerpartra 

Márciusban és áprilisban még Ausztria volt a legnépszerűbb úti cél az online utasbiztosítást kötők körében, májusban viszont Olaszország ugrott az élre. Már sokan mentek tengerpartra, de még a városnézés volt a legnépszerűbb program - derül ki a Bank360.hu adataiból. 

Idén a magyarok fele tervez külföldi nyaralást 

Itthon pedig a jó árakat és elsősorban a vízpartokat keresik.

A covid előtti szinten a foglalások száma az ALDI-nál 

A 2021-ben mért adatok tükrében.

Síhelyzet Ausztriában 

A 2021-22-es téli szezonban már nyitva vannak a a síterepek az osztrákoknál – azonban kizárólag az oltottak számára látogathatók.

A magyarokat viselte meg legjobban Európában a járvány 

Egy friss, 12 országban végzett kutatás szerint a magyarok érezték meg a leginkább a járvány hatásait Európában.

Sajátos vendégvárás néhány horvát szálláshelyen 

Az utolsó pillanatban törlik a magyarok korábbi foglalását, viszont tény, visszautalják a befizetett foglalási díjat.

A Kvarner-öbölben és Isztrián nyaral a legtöbb magyar 

A jelenleg Horvátországban nyaraló közel 860 ezer turistából mintegy 740 ezer külföldi, áll a Horvát Idegenforgalmi Közösség legfrissebb közleményében.

Itthon vagy külföldön? 

A portfolio.hu részletes elemzése arról, hol lesz idén drágább a nyaralás: belföldön vagy a közkedvelt külföldi desztinációk valamelyikén?

A magyarok többségének utólag gőze nincs, hogy mit vásárolt kártyával 

Magyarországon az ügyfelek közel 80 százaléka néha nem tudja utólag beazonosítani bankkártyás vásárlásait, és a kelet-közép-európai régióban is hasonló az arány, derül ki a Mastercard 11 ország részvételvével készített nemzetközi kutatásából.

Merre indulnak most a magyarok? 

Zárva a legtöbb sípálya, azonban egyre több  egzotikus nyaralóhely nyitva, amelynek szinte a teljes gazdasága a turizmusból él.

A teljes Magyarország kockázatot jelent 

Magyarország teljes egészét felvették pénteken az új típusú koronavírus (SARS-Cov-2) terjedése miatt kockázatosnak minősülő területek listájára Németországban. Senkinek nem tanácsolják, hogy hozzánk utazzon.

Megvan a jegy Lyon-ba: a magyarok ott lesznek a Bocuse d'Or döntőjében 

Biztosította helyét a magyar csapat a Bocuse d’Or lyoni döntőjébe: Veres Istvánék a 9. helyen végeztek a tallinni Európai Válogatón.  

Tovább tart a magyarok rohama Nagy-Britanniába 

Júniusban újabb 2500 magyar regisztrált az Egyesült Királyságban, hogy a Brexit után is szabadon vállalhasson munkát – derül ki a brit belügyminisztérium adataiból. Az érintetteknek még van egy évük a regisztrációt végrehajtani, így a jelenlegi 104 ezres szám még biztosan emelkedni fog.

Erdély, Jesolo, Kéktúra 

Mi a közös bennük? Mindjárt kiderül.

Felmérés: jönnek az egy-két napos programok 

Mert kevési szabadnap maradt idén nyaralásra.

Hová utazik idén a magyar? 

Félreértés ne essék: elsősorban nem külföldi úticélokról, hanem hazai desztinációkról lesz most szó. A Lounge Group felmérése alapján, amit a Magyar Turisztikai Ügynökség felkérésére készítettek.

A tengert idén inkább kihagyják a magyarok 

Tenger helyett vidékre vágynak a magyarok az idén egy elemzés szerint.

A magyarok több mint a fele utazni készül a járvány után 

Milyen változások várhatók a turizmusban? - PODCAST

Két gép indult közel 300 magyarért Észak-Amerikába 

Kanadában és az Egyesült Államokban rekedt 257 magyarért indult két repülőgép kedden - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az MTI-nek.

A Külügyminisztérium nem utazási iroda! 

Minden lehetséges módon segítik a hurrikán miatt a Szent Márton-szigetről kimentett magyarok hazajutását, nem igaz, hogy magukra hagyták őket, valamint az sem, hogy nem ajánlottak fel segítséget költségeik finanszírozásához - tudatta Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) sajtófőnöke.

A legtöbb Nagy-Britanniában élő magyar a vendéglátásban dolgozik 

A Nagy-Britanniában dolgozó közép-európai országok polgárairól készített felmérést a brit statisztikai hivatal (ONS). 

Többet utaznak és költenek utazásra a magyarok 

A magyar háztartások több mint fele, 51,1 százaléka tervez utazást idén nyáron, ez jelentős emelkedés 2012-höz képest, amikor mindössze 34,5 százalékuk tervezett valamilyen nyaralást. Folyamatosan emelkedik azok aránya, akik külföldre és belföldre is terveznek utazást a szezonban, és dinamikusan nő a nyaralásra szánt összeg: 4 év alatt 54 százalékkal emelkedett, a 2013-as 10 ezer forint körüli összeg helyett idén már átlagosan 16 ezer forintnál valamivel többet terveznek elkölteni fejenként és éjszakánként a háztartások. A legnépszerűbb magyar úti cél továbbra is a Balaton, külföldre pedig a legtöbben Horvátországba mennek nyaralni.

Minden harmadik magyar elutazik pünkösdkor 

A pünkösdi hosszú hétvégére minden harmadik magyar tervez utazást,  az Oszkár.com Telekocsi felmérése szerint ugyanakkor sokan majd csak az utolsó pillanatban döntenek a programjukról. A legtöbben Budapestről indulnak, és várhatóan Miskolc, Pécs és Nyíregyháza felé veszik az irányt. Az utazni indulók sem szánnak sokat az ünnepekre, fejenként mindössze 20 ezer forintból szeretnénk kihozni a hétvégét. 

Így szeretnek minket a csehek 

Leginkább a szlovákokat és a lengyeleket, legkevésbé az arabokat és a romákat kedvelik a csehek - derült ki abból az országos közvélemény-kutatásból, amely azt kutatta, milyen a többségi cseh lakosság viszonya az országban élő más nemzetiségű kisebbségi lakossági csoportokhoz.

Az idei szezonban a Balaton lesz a magyarok legnépszerűbb úti célja 

z év első négy hónapjának forgalmi adatai és az előrejelzések szerint az idei nyári szezonban a Balaton lesz a magyarok legnépszerűbb úti célja - mondta a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke az M1 aktuális csatornán csütörtökön.

Idén újra rekordot dönthetnek a magyarok Horvátországban 

Az év első négy hónapjában, a tavalyi 20 éves rekord után tovább nőtt a magyar turisták száma és ott tartózkodásuk ideje Horvátországban - tájékoztatta a Horvát Idegenforgalmi Közösség magyarországi képviseletvezetője csütörtökön az MTI-t.

Félig üres vagy félig tele? 

A nyári hónapokban sorra jelentek meg a magyarok utazási szokásait firtató kutatások. Bár a felmérések általában csupán 1200 ember megkérdezésével készültek, az eredmények általában összhangban vannak, és az derül ki belőlük, hogy csak minden második magyar tudott elmenni nyaralni az idén, közülük is csak minden második jutott el külföldre.

Dizájnos infografika Katar lakosságáról 

A gyarapodó lakosságú Katar lakosságáról látványos infografikát jelentetett meg a dohai bq magazin. Az ábrából kiderül, hogy a katari lakosság valójában csak egy kisebbség az országban, sokkal több indiai illetve nepáli él az arab országban, de a népességlistában magyarok is szerepelnek.

Magyarok attrakcióját csodálják Romániában 

A román főváros alapításának 555. évfordulójára rendezett ünnepség fő attrakciója lesz az a fényfestés, amelyet egy magyar szakemberekből álló csapat mutat be a bukaresti parlament épületén.

Ismét rekordot döntöttek a magyar nyaralók Horvátországban 

Újabb rekordot döntve, a tíz legfontosabb küldő állam között arányaiban is a legnagyobb vendégszám- és vendégéjszaka-növekedést mutatnak Horvátországban a magyar turisták adatai az eltelt nyolc hónapban - tájékoztatta a Horvát Idegenforgalmi Közösség budapesti képviseletének vezetője kedden az MTI-t.

A magyar lakosság kevesebb mint fele megy idén nyaralni 

A hazai internetezők körében végzett felmérés tanúsága szerint a lakosság mindössze 46 százaléka tervez üdülést idén, a vakációzók 79 százaléka júliusban vagy augusztusban utazik el, és átlagosan nyolc napot szán pihenésre - derül ki a Budapest Bank szerdán közölt felméréséből.

Egy infoábra az ásványvízfogyasztásról 

Hogyan alakult a magyarok ásványvízfogyasztása 32 év alatt?

Saját bora, dala, szépségkirálynője lesz a Magyar Világtalálkozónak 

Az Uránia Nemzeti Filmszínházban ismertették a május 19. és 26. között immár harmadszorra megrendezésre kerülő rendezvény programjait.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!