Az új Michelin Guide bemutatja a Máltán, Gozón és Cominón található kiemelkedő éttermeket, a konyha-stílusok széles skáláját és a kulináris különlegességeket. A 19. század végén alapított Michelin több mint 120 éve a nemzetközi konyhaművészet mércéje, elismerve a világ legjobb konyháit. A Földközi-tenger szívében található Málta gasztronómiai úticéllá fejlődött, olyan ételek széles választékát kínálja, melyeket számos civilizáció befolyásolt, akik Máltát lakták.
A szigetek régóta meglévő és sokszínű kulináris történelmének felkarolása érdekében a Máltai Turisztikai Hivatal a helyi, fenntartható gasztronómiát támogatta, amely kínálatában a tradicionális módszereket igazítja a modern és nyüzsgő éttermi környezethez.
Az első Michelin – csillagos éttermek Máltán a következők:
· De Mondion – Chef Kevin Bonello
· Noni – Chef Jonathan Brincat
· Under Grain – Chef Victor Borg
A Malta Michelin Guide első kiadása nagyon komoly mérföldkő az ország életében, mivel jól jelzi, hogy már a szigetországban is elérhető a csúcsgasztronómia. Az első csillagok pedig tovább erősítik, hogy az ország vendéglátása a helyes irányba tart. Gwendal Pullennec, a Michelin útmutatók nemzetközi igazgatója kifejezésre juttatta izgalmát az első máltai szakasz elindítása kapcsán.
Forrás: Turizmus Online