Máltára is hullott 3 Michelin csillag

Idén február végén jelent meg az első Malta Michelin Guide és három máltai étterem is egy-egy Michelin csillaggal indította a szezont.

Az új Michelin Guide bemutatja a Máltán, Gozón és Cominón található kiemelkedő éttermeket, a konyha-stílusok széles skáláját és a kulináris különlegességeket. A 19. század végén alapított Michelin több mint 120 éve a nemzetközi konyhaművészet mércéje, elismerve a világ legjobb konyháit. A Földközi-tenger szívében található Málta gasztronómiai úticéllá fejlődött, olyan ételek széles választékát kínálja, melyeket számos civilizáció befolyásolt, akik Máltát lakták.

A szigetek régóta meglévő és sokszínű kulináris történelmének felkarolása érdekében a Máltai Turisztikai Hivatal a helyi, fenntartható gasztronómiát támogatta, amely kínálatában a tradicionális módszereket igazítja a modern és nyüzsgő éttermi környezethez.

Az első Michelin – csillagos éttermek Máltán a következők:

· De Mondion – Chef Kevin Bonello

· Noni – Chef Jonathan Brincat

· Under Grain – Chef Victor Borg

A Malta Michelin Guide első kiadása nagyon komoly mérföldkő az ország életében, mivel jól jelzi, hogy már a szigetországban is elérhető a csúcsgasztronómia. Az első csillagok pedig tovább erősítik, hogy az ország vendéglátása a helyes irányba tart. Gwendal Pullennec, a Michelin útmutatók nemzetközi igazgatója kifejezésre juttatta izgalmát az első máltai szakasz elindítása kapcsán.

Forrás: Turizmus Online


Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf

Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf 

Vajon mit keresett ott?
Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál

Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál 

Megnyílt a Varjúvár étterem a Várkert Bazárban.
SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron

SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron 

A Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT), a nívós vidéki gasztronómiát képviselők szövetsége a Rosinante Fogadóba készül április 5-én.
Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból

Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból 

A vásárcsarnok állapota az elmúlt évtizedek során folyamatosan romlott.
Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról

Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról 

Ezzel a bővülés dinamikája visszatért a 2021-ben és 2022-ben mért 3 százalék körüli mértékhez.
Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést

Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést 

Vége a helyben sütésnek – a Főpolgármesteri Hivatal döntése szerint.
A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe?

A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe? 

Pedig ideje lenne, mert a tej egy ideje fontos szerepet játszik a kólagyártó cég életében.
Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese

Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese 

Több mint 2400 minta versenyzett a XV. Quintessence pálinka- és párlatversenyen.
Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte

Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte 

Több mint 35 millió forintos bírságot szabtak ki az ételrendelési portál üzemeltetőjére.
A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori

A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori 

Van egy családi alapítású olasz cég, amelyik professzionális, egyedi tervezésű konyhai rendszereket tervez, és le is gyártja saját tervezésű konyháit, konyhaszigeteit.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.