Elvesztette csillagát a világ legolcsóbb Michelin-csillagos helye

Kimaradt az idei Michelin Guide-ból az a szingapúri étkezde, amely mostanáig a legolcsóbb Michelin-csillagos fogásról volt híres – írja a CNN cikke alapján a Telex.

A Hawker Chan nevű hely szójás csirkéjéről és sült sertéses rizséről híres, és egy úgynevezett hawker centerben áll. Ez egy jellegzetesen szingapúri gyorsétterem-sor, amely szabad téren található, sok különféle, néhány fogásra specializálódott stand áll egymás mellett, az asztalok pedig közösek. A Hawker Chant 2009-ben alapította a séfje, Chan Hong Meng (ekkor még Liao Fan Hong Kong Soya Sauce Chicken Rice & Noodles néven), a 2,5 dolláros csirkét kínáló étkezde 2016-ban kapott egy Michelin-csillagot. Ebben meg is látta az üzleti lehetőséget Meng, aki elkezdett franchise-láncot felhúzni a brandre, ma már többek között Thaiföldön és a Fülöp-szigeteken is van egységük.

A Telex cikkéből az derül ki, hogy ennek az üzletpolitika-váltásnak köze lehet a Michelin-csillag elvesztéséhez a CNN által megkérdezett gasztroszakértő, KF Seetoh véleménye szerint; sokan úgy érezték, hogy az étel minősége elkezdett romlani, mióta Meng több étkezdét is megnyitott. Seetoh azt mondta, a Michelin a csillagok reputációját védte azzal, hogy a 2021-es Guide-ból kihagyta a Hawker Chant.

A csillagát vesztett étkezde így kommentálta a fejleményt:

„Reméljük, hogy sikerül megértenünk, miért hagyott le minket a Michelin-kalauz az idei listáról. Ugyanakkor azt is megértjük, hogy mindenkinek megvan a saját véleménye, amikor az ételválasztásról van szó. Továbbra is ízletes és megfizethető ételeket fogunk felszolgálni, ez a víziónk és a küldetésünk. Hálásak vagyunk minden Hawker Chan vásárlónknak, akik 12 évvel ezelőtti alapításunk óta támogatnak minket, és mindent megteszünk, hogy jövőre is kiérdemeljük a csillagot”.


Forrás: Telex


Megnyílt a Dobay Cukrászda és Pékség a BudaParton

Megnyílt a Dobay Cukrászda és Pékség a BudaParton 

Harmadik cukrászdáját nyitotta a gasztronómia területén két évtizedes tapasztalattal rendelkező VakVarjú Csoport Budapest egyik legmenőbb, legdinamikusabban fejlődő részén, a festői és egyben lazulós hangulatú BudaParton.
Nagy hazai borravaló-körkép: kinek és mennyit jattolnak a magyarok?

Nagy hazai borravaló-körkép: kinek és mennyit jattolnak a magyarok?  

 A digitális fizetés és a számlába beépített szervizdíj terjedésével folyamatosan átalakul a borravaló intézménye is.
Friss felmérés növényi alapú italok fogyasztásáról

Friss felmérés növényi alapú italok fogyasztásáról 

A Danone Magyarország 2024-ben részt vett az öt kelet-közép-európai országban végzett régiós kutatásban, amely a fogyasztók étkezési szokásait mérte fel.
Megdőlt a világ leghosszabb bagettjének rekordja

Megdőlt a világ leghosszabb bagettjének rekordja 

A rekordot idáig Olaszország tartotta egy több, mint 132 méteres bagettel.  
Főszerepben a nők az idei Gourmet Fesztiválon

Főszerepben a nők az idei Gourmet Fesztiválon 

A „sétáló országkóstoló” ezúttal is nagyot merít a hazai kulináris kínálatból.
Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet”

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet” 

Idei Klasszis TopDesign versenyünkre készülve folytatjuk a 2023. évi Klasszis TopDesign verseny legemlékezetesebb mozzanatainak, szereplőinek bemutatását.
Business Superbrands-díjas a METRO Nagykereskedelem és a METRO Gasztroakadémia

Business Superbrands-díjas a METRO Nagykereskedelem és a METRO Gasztroakadémia 

A METRO Nagykereskedelem és a METRO Magyarország tudásközpontja, a METRO Gasztroakadémia is elnyerte idén a megtisztelő címet.
Rangos nemzetközi építészeti díjat nyert a Zazie Bistro & Bar

Rangos nemzetközi építészeti díjat nyert a Zazie Bistro & Bar  

A BigSEE ljubljanai nemzetközi design díj Winner kategóriájának nyertese lett az eddig csak délben nyitva tartó, mostantól azonban már esténként is vendégeit váró, BudaParton lévő topvendéglátóhely.
Meghalt Brindás János "Papi", a híres mesterszakács

Meghalt Brindás János "Papi", a híres mesterszakács 

A Békés Megyei Culinary Team Olimpiai és Világbajnoki csapatának felkészülésében is nagy szerepet töltött be.
Málna mennyország és egy különleges újdonság: indul a Kürtőskalács Vigalom

Málna mennyország és egy különleges újdonság: indul a Kürtőskalács Vigalom 

Az egyik főszereplő a Bejglibon lesz!

Interjú

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet”

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet” 

Idei Klasszis TopDesign versenyünkre készülve folytatjuk a 2023. évi Klasszis TopDesign verseny legemlékezetesebb mozzanatainak, szereplőinek bemutatását.
Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.