Elvesztette csillagát a világ legolcsóbb Michelin-csillagos helye

Kimaradt az idei Michelin Guide-ból az a szingapúri étkezde, amely mostanáig a legolcsóbb Michelin-csillagos fogásról volt híres – írja a CNN cikke alapján a Telex.

A Hawker Chan nevű hely szójás csirkéjéről és sült sertéses rizséről híres, és egy úgynevezett hawker centerben áll. Ez egy jellegzetesen szingapúri gyorsétterem-sor, amely szabad téren található, sok különféle, néhány fogásra specializálódott stand áll egymás mellett, az asztalok pedig közösek. A Hawker Chant 2009-ben alapította a séfje, Chan Hong Meng (ekkor még Liao Fan Hong Kong Soya Sauce Chicken Rice & Noodles néven), a 2,5 dolláros csirkét kínáló étkezde 2016-ban kapott egy Michelin-csillagot. Ebben meg is látta az üzleti lehetőséget Meng, aki elkezdett franchise-láncot felhúzni a brandre, ma már többek között Thaiföldön és a Fülöp-szigeteken is van egységük.

A Telex cikkéből az derül ki, hogy ennek az üzletpolitika-váltásnak köze lehet a Michelin-csillag elvesztéséhez a CNN által megkérdezett gasztroszakértő, KF Seetoh véleménye szerint; sokan úgy érezték, hogy az étel minősége elkezdett romlani, mióta Meng több étkezdét is megnyitott. Seetoh azt mondta, a Michelin a csillagok reputációját védte azzal, hogy a 2021-es Guide-ból kihagyta a Hawker Chant.

A csillagát vesztett étkezde így kommentálta a fejleményt:

„Reméljük, hogy sikerül megértenünk, miért hagyott le minket a Michelin-kalauz az idei listáról. Ugyanakkor azt is megértjük, hogy mindenkinek megvan a saját véleménye, amikor az ételválasztásról van szó. Továbbra is ízletes és megfizethető ételeket fogunk felszolgálni, ez a víziónk és a küldetésünk. Hálásak vagyunk minden Hawker Chan vásárlónknak, akik 12 évvel ezelőtti alapításunk óta támogatnak minket, és mindent megteszünk, hogy jövőre is kiérdemeljük a csillagot”.


Forrás: Telex


Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját

Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját  

Ismét virágzik a Kéknyelű Badacsonyban.
Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten

Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten 

Kína borászati nagyhatalmi címre tör – nem véletlenül.
A lengyel sörgyártás új trendjei

A lengyel sörgyártás új trendjei 

A lengyelországi sörgyártás az alkoholmentes sörök előállítása felé tolódik el a csökkenő alkoholfogyasztási tendenciák miatt.
Új Michelin-csillagos menü az égben

Új Michelin-csillagos menü az égben 

Az Emirates Business osztályán utazók 18 új ételt kóstolhatnak, amelyeket a Moët & Chandon válogatott pezsgőivel párosítottak.
Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen

Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen 

Az idei Balaton Fagyija versenyen 31 kreáció közül a veszprémi Füge Fagyizó MEKKóstollak nevű kreációját ítélték a legjobbnak.
Borünnep Szegeden

Borünnep Szegeden 

A bortermelőkhöz több mint húsz vendéglátós csatlakozik, akik sajtokat és egyéb specialitásokat is kínálnak majd a borok és pálinkák mellé.
Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból

Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból 

Műanyag fóliadarab lehet benne.
Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese

Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese 

Idén 19. alkalommal adták át a Borászok Borásza díjat.
Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen

Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen 

Harmadik alkalommal hirdették meg a versenyt, amelyre 143 nevezés érkezett az ország minden részéből és a Felvidékről.
Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival

Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival 

Mutatjuk az idei első Food Truck Show legizgalmasabb ételeit.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.