Érkezik a Michelin Guide Dubajba

Az első gasztrokalauz által ajánlott dubaji helyeket 2022. júniusában mutatják be.

Dubaj több ezer étteremnek ad otthont, amelyek tehetséges nemzetközi és hazai szakácsok vezetésével különböző stílusú konyhák ételeit kínálják, a fine dining-tól a street food-ig.

A Michelin Guide Dubai új perspektívát és új betekintést nyújt majd nyár kezdettől a város kulináris kínálatának sokszínűségébe, kreativitásába és multikulturális jellegébe, amely a hagyományos emirátusi konyhából, valamint a városban élő több mint 200 más nemzetiség konyhájából származik.

Gasztroturisták célpontja

Dubaj 2021-ben 7,28 millió nemzetközi vendégéjszakát eltöltő látogatót fogadott, ami 32 százalékos éves növekedést jelent. Ez fontos jelzője a globális turizmus fellendülésének és annak, hogy a fenntartható növekedés útján járó Dubaj a világ egyik leglátogatottabb úticéljává váljon. A gasztronómiai turizmus – a különböző úticélok étkezési kultúrájának és örökségének felfedezése érdekében történő utazás – növekedésével a kiadvány idei bevezetése kalauzként szolgál majd ahhoz, hogy Dubajt az autentikus kulináris élményekre vágyó ínyencek kedvenc úti céljává tegye, figyelembe véve a látogatók ízlését és pénztárcáját.

Gasztronómiák találkozóhelye

Issam Kazim, CEO, Dubai Corporation for Tourism and Commerce Marketingkijelentette: „Nagyon örülünk, hogy Dubaj bekerült a nemzetközileg elismert Michelin Guide-ba, amely a kulináris élményeket biztosító, kiemelkedő nemzetközi desztinációk egyik leghitelesebb forrása. A 2022-es Tripadvisor Traveller's Choice Awards versenyén az utazók a világ legnépszerűbb úti céljának választották Dubajt. Ez az elismerés egyben annak az elismerése is, hogy nemzetközi gasztronómiai központtá váltunk, amelyet jövőbe tekintő vezetőségünk azon célkitűzése ihletett, hogy Dubajt a világ legnépszerűbb úticéljává tegyük és azzá a várossá, ahol a legjobb élni és dolgozni."

A kiválasztás kritériumai

A kiválasztás a kalauz ellenőrei által alkalmazott, jól bevált módszer szerint történik, annak általánosan alkalmazott öt kritériuma alapján; az alapanyagok minősége, a kiemelkedő konyhaművészet (kulináris technikák), az ízek harmóniája, a séf egyediségének és egyéniségének megjelenése a konyhaművészetében, valamint az étel konzisztenciája mind az idő múlását tekintve, mind a teljes menüt tekintve . Ezeket a kritériumokat valamennyi kiválasztott étteremben alkalmazzák annak érdekében, hogy a világ minden tájáról származó gasztronómusok tájékozottan válasszanak a kiváló minőségű lehetőségek közül.

 

 

Forrás: Dubaji Turisztikai Hivatal / Turizmus Online


Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf

Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf 

Vajon mit keresett ott?
Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál

Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál 

Megnyílt a Varjúvár étterem a Várkert Bazárban.
SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron

SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron 

A Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT), a nívós vidéki gasztronómiát képviselők szövetsége a Rosinante Fogadóba készül április 5-én.
Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból

Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból 

A vásárcsarnok állapota az elmúlt évtizedek során folyamatosan romlott.
Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról

Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról 

Ezzel a bővülés dinamikája visszatért a 2021-ben és 2022-ben mért 3 százalék körüli mértékhez.
Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést

Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést 

Vége a helyben sütésnek – a Főpolgármesteri Hivatal döntése szerint.
A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe?

A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe? 

Pedig ideje lenne, mert a tej egy ideje fontos szerepet játszik a kólagyártó cég életében.
Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese

Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese 

Több mint 2400 minta versenyzett a XV. Quintessence pálinka- és párlatversenyen.
Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte

Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte 

Több mint 35 millió forintos bírságot szabtak ki az ételrendelési portál üzemeltetőjére.
A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori

A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori 

Van egy családi alapítású olasz cég, amelyik professzionális, egyedi tervezésű konyhai rendszereket tervez, és le is gyártja saját tervezésű konyháit, konyhaszigeteit.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.