Érkezik a Michelin Guide Dubajba

Az első gasztrokalauz által ajánlott dubaji helyeket 2022. júniusában mutatják be.

Dubaj több ezer étteremnek ad otthont, amelyek tehetséges nemzetközi és hazai szakácsok vezetésével különböző stílusú konyhák ételeit kínálják, a fine dining-tól a street food-ig.

A Michelin Guide Dubai új perspektívát és új betekintést nyújt majd nyár kezdettől a város kulináris kínálatának sokszínűségébe, kreativitásába és multikulturális jellegébe, amely a hagyományos emirátusi konyhából, valamint a városban élő több mint 200 más nemzetiség konyhájából származik.

Gasztroturisták célpontja

Dubaj 2021-ben 7,28 millió nemzetközi vendégéjszakát eltöltő látogatót fogadott, ami 32 százalékos éves növekedést jelent. Ez fontos jelzője a globális turizmus fellendülésének és annak, hogy a fenntartható növekedés útján járó Dubaj a világ egyik leglátogatottabb úticéljává váljon. A gasztronómiai turizmus – a különböző úticélok étkezési kultúrájának és örökségének felfedezése érdekében történő utazás – növekedésével a kiadvány idei bevezetése kalauzként szolgál majd ahhoz, hogy Dubajt az autentikus kulináris élményekre vágyó ínyencek kedvenc úti céljává tegye, figyelembe véve a látogatók ízlését és pénztárcáját.

Gasztronómiák találkozóhelye

Issam Kazim, CEO, Dubai Corporation for Tourism and Commerce Marketingkijelentette: „Nagyon örülünk, hogy Dubaj bekerült a nemzetközileg elismert Michelin Guide-ba, amely a kulináris élményeket biztosító, kiemelkedő nemzetközi desztinációk egyik leghitelesebb forrása. A 2022-es Tripadvisor Traveller's Choice Awards versenyén az utazók a világ legnépszerűbb úti céljának választották Dubajt. Ez az elismerés egyben annak az elismerése is, hogy nemzetközi gasztronómiai központtá váltunk, amelyet jövőbe tekintő vezetőségünk azon célkitűzése ihletett, hogy Dubajt a világ legnépszerűbb úticéljává tegyük és azzá a várossá, ahol a legjobb élni és dolgozni."

A kiválasztás kritériumai

A kiválasztás a kalauz ellenőrei által alkalmazott, jól bevált módszer szerint történik, annak általánosan alkalmazott öt kritériuma alapján; az alapanyagok minősége, a kiemelkedő konyhaművészet (kulináris technikák), az ízek harmóniája, a séf egyediségének és egyéniségének megjelenése a konyhaművészetében, valamint az étel konzisztenciája mind az idő múlását tekintve, mind a teljes menüt tekintve . Ezeket a kritériumokat valamennyi kiválasztott étteremben alkalmazzák annak érdekében, hogy a világ minden tájáról származó gasztronómusok tájékozottan válasszanak a kiváló minőségű lehetőségek közül.

 

 

Forrás: Dubaji Turisztikai Hivatal / Turizmus Online


Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka

Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka  

A Kvaterka idén lett hétéves, ezért úgy gondolták a szervezők, ideje felfrissülni.
 lsmét szent a béke az Aldi-testérek között?

lsmét szent a béke az Aldi-testérek között? 

Több mint hatvan év után egyesülhet az Aldi Nord és az Aldi Süd.
Új piacra törnek be a hazai food truck-osok

Új piacra törnek be a hazai food truck-osok 

Szlovákia felé indulnak a hazai food truck-ok.
Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep

Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep  

A rendezvény 2025. június 4-9. között várja a látogatókat.
Pannonhalmára költözik a Costes Downtown

Pannonhalmára költözik a Costes Downtown 

Június közepén egy szokatlan helyszínen tűnik fel a Michelin-ajánlott Costes Downtown: a Pannonhalmi Főapátság tövében.
Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe

Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe 

Június 1-jét a magyar pezsgő világnapjának választották.
Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon

Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon 

A híradások szerint 70 embert elvittek – akik közül többeket le is tartóztattak.
CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért

CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért 

Ezzel az adománnyal a Master Good a Bátor Tábor nyári táborainak megvalósításához járult hozzá.
Visszahívja édességeit Hollandiában a Haribo

Visszahívja édességeit Hollandiában a Haribo 

Kannabiszt találtak bennük.
Új vizeken Rácz Jenő: házias ízeket kínáló éttermet nyitott a Balaton északi partján

Új vizeken Rácz Jenő: házias ízeket kínáló éttermet nyitott a Balaton északi partján 

Alaposan felkavarva a tó állóvizét: május 29-én megnyílt az Ypsilon by Rácz Jenő étterem az alsóörsi Ypsilon Yacht Club területén.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.