Érkezik a Michelin Guide Dubajba

Az első gasztrokalauz által ajánlott dubaji helyeket 2022. júniusában mutatják be.

Dubaj több ezer étteremnek ad otthont, amelyek tehetséges nemzetközi és hazai szakácsok vezetésével különböző stílusú konyhák ételeit kínálják, a fine dining-tól a street food-ig.

A Michelin Guide Dubai új perspektívát és új betekintést nyújt majd nyár kezdettől a város kulináris kínálatának sokszínűségébe, kreativitásába és multikulturális jellegébe, amely a hagyományos emirátusi konyhából, valamint a városban élő több mint 200 más nemzetiség konyhájából származik.

Gasztroturisták célpontja

Dubaj 2021-ben 7,28 millió nemzetközi vendégéjszakát eltöltő látogatót fogadott, ami 32 százalékos éves növekedést jelent. Ez fontos jelzője a globális turizmus fellendülésének és annak, hogy a fenntartható növekedés útján járó Dubaj a világ egyik leglátogatottabb úticéljává váljon. A gasztronómiai turizmus – a különböző úticélok étkezési kultúrájának és örökségének felfedezése érdekében történő utazás – növekedésével a kiadvány idei bevezetése kalauzként szolgál majd ahhoz, hogy Dubajt az autentikus kulináris élményekre vágyó ínyencek kedvenc úti céljává tegye, figyelembe véve a látogatók ízlését és pénztárcáját.

Gasztronómiák találkozóhelye

Issam Kazim, CEO, Dubai Corporation for Tourism and Commerce Marketingkijelentette: „Nagyon örülünk, hogy Dubaj bekerült a nemzetközileg elismert Michelin Guide-ba, amely a kulináris élményeket biztosító, kiemelkedő nemzetközi desztinációk egyik leghitelesebb forrása. A 2022-es Tripadvisor Traveller's Choice Awards versenyén az utazók a világ legnépszerűbb úti céljának választották Dubajt. Ez az elismerés egyben annak az elismerése is, hogy nemzetközi gasztronómiai központtá váltunk, amelyet jövőbe tekintő vezetőségünk azon célkitűzése ihletett, hogy Dubajt a világ legnépszerűbb úticéljává tegyük és azzá a várossá, ahol a legjobb élni és dolgozni."

A kiválasztás kritériumai

A kiválasztás a kalauz ellenőrei által alkalmazott, jól bevált módszer szerint történik, annak általánosan alkalmazott öt kritériuma alapján; az alapanyagok minősége, a kiemelkedő konyhaművészet (kulináris technikák), az ízek harmóniája, a séf egyediségének és egyéniségének megjelenése a konyhaművészetében, valamint az étel konzisztenciája mind az idő múlását tekintve, mind a teljes menüt tekintve . Ezeket a kritériumokat valamennyi kiválasztott étteremben alkalmazzák annak érdekében, hogy a világ minden tájáról származó gasztronómusok tájékozottan válasszanak a kiváló minőségű lehetőségek közül.

 

 

Forrás: Dubaji Turisztikai Hivatal / Turizmus Online


Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet”

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet” 

Idei Klasszis TopDesign versenyünkre készülve folytatjuk a 2023. évi Klasszis TopDesign verseny legemlékezetesebb mozzanatainak, szereplőinek bemutatását.
Új  történelmi- és gasztrofesztivál Badacsonytomajon

Új történelmi- és gasztrofesztivál Badacsonytomajon  

A fesztivál hangulatáról az esti órákban zenei produkciók is gondoskodnak.
Tranzit volt - Zsiráf lesz

Tranzit volt - Zsiráf lesz 

2022 október elsején bezárt a Tranzit Art Café a Kosztolányi Dezső tér közelében, ahol most nagyszabású átépítési munkák zajlanak.
Megvan az idei Borászok Borásza győztese

Megvan az idei Borászok Borásza győztese 

A díj történetében először a Borászok Barátja „civil” díjat két arra érdemes személyiségnek is odaítélték. 
Pizza, kutyák és igazi családi program - jön a harmadik Piaggio Pizzafesztivál

Pizza, kutyák és igazi családi program - jön a harmadik Piaggio Pizzafesztivál 

2024. május 3-5. között kerül megrendezésre Kovács Lázár (Lázár Chef) szervezésében a harmadik magyar Piaggio Pizza Fesztivál & Verseny a Kincsem Parkban, a tavaszi Food Truck Show keretében. 
Újabb fejlemények a Ruszwurm és Korona cukrászda ügyében

Újabb fejlemények a Ruszwurm és Korona cukrászda ügyében 

A cukrászdák további sorsát illetően annyit tudni, hogy a Budavári Önkormányzat - a hely tulajdonosaként - nem üzemelteti majd tovább.
Magyar élelmiszerek mutatkoztak be Szingapúrban

Magyar élelmiszerek mutatkoztak be Szingapúrban 

Magyar agrár-és élelmiszeripari termékek mutatkoztak be Ázsia legjelentősebb nemzetközi kiállításán.
Letarolta a fagy a cseh gyümölcsösöket

Letarolta a fagy a cseh gyümölcsösöket 

Az elmúlt száz év legnagyobb gyümölcskáráról számolnak be a cseh gyümölcstermesztők. A károkat az elmúlt napok fagyos időjárása okozta.
Egy napra Budapestre költözik Hollywood

Egy napra Budapestre költözik Hollywood 

Wolfgang Puck Budapestre hozza a nemzetközi filmipar legnagyobb gálájának hangulatát.
Új, buli előtti alapozóhely a pesti Duna-parton

Új, buli előtti alapozóhely a pesti Duna-parton 

Ahol leülsz a barátokkal találkozni egy közös program előtt, aztán onnan nem indulsz tovább.

Interjú

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet”

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet” 

Idei Klasszis TopDesign versenyünkre készülve folytatjuk a 2023. évi Klasszis TopDesign verseny legemlékezetesebb mozzanatainak, szereplőinek bemutatását.
Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.