Dubaj több ezer étteremnek ad otthont, amelyek tehetséges nemzetközi és hazai szakácsok vezetésével különböző stílusú konyhák ételeit kínálják, a fine dining-tól a street food-ig.
A Michelin Guide Dubai új perspektívát és új betekintést nyújt majd nyár kezdettől a város kulináris kínálatának sokszínűségébe, kreativitásába és multikulturális jellegébe, amely a hagyományos emirátusi konyhából, valamint a városban élő több mint 200 más nemzetiség konyhájából származik.
Gasztroturisták célpontja
Dubaj 2021-ben 7,28 millió nemzetközi vendégéjszakát eltöltő látogatót fogadott, ami 32 százalékos éves növekedést jelent. Ez fontos jelzője a globális turizmus fellendülésének és annak, hogy a fenntartható növekedés útján járó Dubaj a világ egyik leglátogatottabb úticéljává váljon. A gasztronómiai turizmus – a különböző úticélok étkezési kultúrájának és örökségének felfedezése érdekében történő utazás – növekedésével a kiadvány idei bevezetése kalauzként szolgál majd ahhoz, hogy Dubajt az autentikus kulináris élményekre vágyó ínyencek kedvenc úti céljává tegye, figyelembe véve a látogatók ízlését és pénztárcáját.
Gasztronómiák találkozóhelye
Issam Kazim, CEO, Dubai Corporation for Tourism and Commerce Marketing, kijelentette: „Nagyon örülünk, hogy Dubaj bekerült a nemzetközileg elismert Michelin Guide-ba, amely a kulináris élményeket biztosító, kiemelkedő nemzetközi desztinációk egyik leghitelesebb forrása. A 2022-es Tripadvisor Traveller's Choice Awards versenyén az utazók a világ legnépszerűbb úti céljának választották Dubajt. Ez az elismerés egyben annak az elismerése is, hogy nemzetközi gasztronómiai központtá váltunk, amelyet jövőbe tekintő vezetőségünk azon célkitűzése ihletett, hogy Dubajt a világ legnépszerűbb úticéljává tegyük és azzá a várossá, ahol a legjobb élni és dolgozni."
A kiválasztás kritériumai
A kiválasztás a kalauz ellenőrei által alkalmazott, jól bevált módszer szerint történik, annak általánosan alkalmazott öt kritériuma alapján; az alapanyagok minősége, a kiemelkedő konyhaművészet (kulináris technikák), az ízek harmóniája, a séf egyediségének és egyéniségének megjelenése a konyhaművészetében, valamint az étel konzisztenciája mind az idő múlását tekintve, mind a teljes menüt tekintve . Ezeket a kritériumokat valamennyi kiválasztott étteremben alkalmazzák annak érdekében, hogy a világ minden tájáról származó gasztronómusok tájékozottan válasszanak a kiváló minőségű lehetőségek közül.
Forrás: Dubaji Turisztikai Hivatal / Turizmus Online