Itt lesz a Michelin Guide novemberi gálája

November 20-án hallat magáról újra élőben is a neves étteremkalauz. A 2021-es Michelin Guide Spain & Portugal bemutatójára Madridban kerül sor – nem megriadva a járvány által egyik leginkább sújtott ország jelentette helyszíntől. Gwendal Poullennec, a kalauz nemzetközi igazgatója a világhelyzetre való tekintettel méltányos elbírálást ígér - írja a Dining Guide.

2010 és 2013 után a harmadik alkalommal jelentkezik könyvbemutatóval a Michelin Guide a spanyol fővárosban. María Paz Robina, a spanyol és portugál kiadás igazgatója mindenkit biztosított arról, hogy a jelen helyzethez igazodva minden egészségügyi óvintézkedést megtesznek a ceremónia biztonságos lezajlása érdekében. Spanyolország a járvány és az ebből adódó gazdasági válság által az egyik legerősebben sújtott ország Európában, ezért is bátor lépés a madridi helyszínválasztás.

Gwendal Poullennec, a kalauz nemzetközi igazgatója a novemberi rendezvény bejelentése kapcsán ismét megerősítette a pandémia óta többször elhangzott céljukat. A vendéglátás és turizmus jelen helyzetében a legfőbb törekvésük minél közvetlenebbül újra összekapcsolni az éttermeket és a vendégeket. 

„Méltányosak és következesek lesznek az ajánlásaink, és ki fogjuk használni a weboldalaink és digitális szolgáltatásaink előnyeit” – mondta el Poullennec, hozzátéve, hogy a kialakult helyzettől függetlenül a Michelin-csillagok és a többi ajánlás továbbra is ugyanazt fogja jelenteni, mint eddig. Tavaly Sevillában mutatták be a két mediterrán ország legjobbjait ajánló kalauzt, amelyben tizenegy 3 Michelin-csillagos étterem szerepelt, mindegyik Spanyolországból.

Forrás: Dining Guide


Letarolta a fagy a cseh gyümölcsösöket

Letarolta a fagy a cseh gyümölcsösöket 

Az elmúlt száz év legnagyobb gyümölcskáráról számolnak be a cseh gyümölcstermesztők. A károkat az elmúlt napok fagyos időjárása okozta.
Egy napra Budapestre költözik Hollywood

Egy napra Budapestre költözik Hollywood 

Wolfgang Puck Budapestre hozza a nemzetközi filmipar legnagyobb gálájának hangulatát.
Új, buli előtti alapozóhely a pesti Duna-parton

Új, buli előtti alapozóhely a pesti Duna-parton 

Ahol leülsz a barátokkal találkozni egy közös program előtt, aztán onnan nem indulsz tovább.
Magyar natúr borok bemutatkozása Stockholmban

Magyar natúr borok bemutatkozása Stockholmban 

Stockholmban mutatkozott be több fiatal magyar borász április 22-én, egy belvárosi, a fiatal közönség körében is népszerű étteremben.
Molnár Bence az Arany Kaviár új séfje

Molnár Bence az Arany Kaviár új séfje 

Április 26-tól új séf vezeti az Arany Kaviár Étterem konyháján a munkát.
Édes élet a májusi Glamping pikniken

Édes élet a májusi Glamping pikniken 

A Nomád Hotel & Glamping 9. alkalommal rendezi szezonnyitó piknikjét május utolsó vasárnapján.
Ezen a badacsonyi hétvégén minden a Szürkebarátról szól

Ezen a badacsonyi hétvégén minden a Szürkebarátról szól 

A Bortriatlon egy nagyon izgalmas rendezvény, aminek egyik fontos állomása a Szürkebarát Hétvége.
Séfváltás a Lidl Konyha élén

Séfváltás a Lidl Konyha élén 

Nem akárki érkezik a cégcsoport konyhájára: egy Michelin-díjat kapó ifjú séf váltja a korábbi, Michelin-csillagos konyhát irányító séfet.
Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia

Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia 

A Visegrádi Alap támogatásával létrejött nemzetközi eszmecserére öt országból érkeztek előadók és résztvevők.  
Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban

Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban 

Újabb büfékocsik, bővülő ételkínálat, nemzetközi ízek várják a látogatókat.. és persze pizza és hamburger minden mennyiségben.

Interjú

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?