Itt lesz a Michelin Guide novemberi gálája

November 20-án hallat magáról újra élőben is a neves étteremkalauz. A 2021-es Michelin Guide Spain & Portugal bemutatójára Madridban kerül sor – nem megriadva a járvány által egyik leginkább sújtott ország jelentette helyszíntől. Gwendal Poullennec, a kalauz nemzetközi igazgatója a világhelyzetre való tekintettel méltányos elbírálást ígér - írja a Dining Guide.

2010 és 2013 után a harmadik alkalommal jelentkezik könyvbemutatóval a Michelin Guide a spanyol fővárosban. María Paz Robina, a spanyol és portugál kiadás igazgatója mindenkit biztosított arról, hogy a jelen helyzethez igazodva minden egészségügyi óvintézkedést megtesznek a ceremónia biztonságos lezajlása érdekében. Spanyolország a járvány és az ebből adódó gazdasági válság által az egyik legerősebben sújtott ország Európában, ezért is bátor lépés a madridi helyszínválasztás.

Gwendal Poullennec, a kalauz nemzetközi igazgatója a novemberi rendezvény bejelentése kapcsán ismét megerősítette a pandémia óta többször elhangzott céljukat. A vendéglátás és turizmus jelen helyzetében a legfőbb törekvésük minél közvetlenebbül újra összekapcsolni az éttermeket és a vendégeket. 

„Méltányosak és következesek lesznek az ajánlásaink, és ki fogjuk használni a weboldalaink és digitális szolgáltatásaink előnyeit” – mondta el Poullennec, hozzátéve, hogy a kialakult helyzettől függetlenül a Michelin-csillagok és a többi ajánlás továbbra is ugyanazt fogja jelenteni, mint eddig. Tavaly Sevillában mutatták be a két mediterrán ország legjobbjait ajánló kalauzt, amelyben tizenegy 3 Michelin-csillagos étterem szerepelt, mindegyik Spanyolországból.

Forrás: Dining Guide


Szezonrajt helyett záróra – búcsú egy ikonikus balatoni étteremtől

Szezonrajt helyett záróra – búcsú egy ikonikus balatoni étteremtől 

Évtizedes hagyományokkal rendelkezik a Kisfaludy-ház a balatoni vendéglátás területén, most mégis bezárt.
Nyitva a jelölési lehetőség az idei Gundel Károly-díjra

Nyitva a jelölési lehetőség az idei Gundel Károly-díjra 

A rangos elismerést a vendéglátó szakma legjobbjai kaphatják, évente legfeljebb hárman.
Élelmiszer-outlet nyílt Budapesten

Élelmiszer-outlet nyílt Budapesten 

A budapesti Récsei Centerben lévő felújított élelmiszerbolt több mint 100 négyzetméteren kínál termékeket.
Újabb Michelin-csillagos éttermek Horvátországban

Újabb Michelin-csillagos éttermek Horvátországban 

A Rovinjban található Agli Amici megtartotta két Michelin-csillagát, az egycsillagos éttermek száma pedig tízről tizenkettőre emelkedett Horvátországban.
Villány térségében is megjelent a veszélyes szőlőbetegség

Villány térségében is megjelent a veszélyes szőlőbetegség 

A villányi borvidék szőlőfajtáinak nagy része fogékony a kórokozóra, a terjedés csak hatékony megelőző intézkedésekkel akadályozható meg.
Szürkebarát Párbaj Badacsonytördemicen

Szürkebarát Párbaj Badacsonytördemicen  

Egy igazán egyedülálló, országos jelentőségű boros eseményre készül a Badacsonyi borvidék.
Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon

Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon  

Magyarországon is egyre többen keresik a könnyed, mégis gazdag ízélményeket nyáron – és ebben a sashimi kultúrája kulcsszerepet játszik.
Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban

Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban 

Megállhat a magyar szőlőtermesztés visszaesése, de a klímaváltozás jelentős károkat okozhat az ültetvényekben.
Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány

Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány 

Az idei nyár hivatalos fröccse pedig nem más, mint a Macifröccs.
Helyi termelőkre épít az Auchan – Debrecenből indul az új program

Helyi termelőkre épít az Auchan – Debrecenből indul az új program 

Mert fontosnak tartják, hogy áruházaik térségében lévő termelők, a kis- és középvállalkozások termékei felkerülhessenek az áruházaik polcaira.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.