A Michelin Guide a Balaton környékén is körülnézett

Egy kis örömhír is érkezett a nem túl fényes szezon zárására: két balatoni szakácsnő is szerepel a Michelin-kalauz legjobb magyar női séfeket bemutató összeállításában.

Egyre erősödik a magyarországi gasztronómia, és ezzel együtt az elmúlt években megnőtt a éttermeket vezető női séfek száma is, kezdi a cikket a Michelin Guide.

Árkosi Erika, a kapolcsi 84 Bisztró és Szikra Gabriella, a fonyódi Konyhám Stúdió 365 konyhafőnöknői meséltek az étteremkalauz magazinjának.

Árkosi Erika 2012-ben költözött vissza Magyarországra, ahol családjával 2014-ben megnyitották a tapolcai Pura Vida éttermet, majd átvették az egykori keszthelyi Palettától (jelenleg tavasztól őszig Balatonbogláron és állandó nyitvatartással Budapesten működik) a Phoenix kikötőben lévő éttermet is, de kapacitáshiány végül mindkét helyet elengedték. 2020-ban vették át a kapolcsi Hazai Provence panzió éttermét, a 84 Bisztrót, ahol magyaros és mediterrán ihletésű fogásokat kínálnak, a külsős vendégek számára is.

Szikra Gabi a szezonálisan nyitva tartó balatonfenyvesi A Konyhám strandbisztróval robbant be a balatoni gasztronómiába, és több strandételverseny-győztes fogás fűződik a nevéhez. Szeretett volna egy négy évszakos éttermet is, 2021 év végén megnyitotta Renczés Gáborral a A Konyhám Stúdió 365 nevű éttermet Fonyódon. Az étterem azóta megkapta a Michelin Tányér jelölést.

A két séffel a We Love Balaton készített interjút >>

 

Forrás: We Love Balaton


Bezárt a Rutin Budaörsön

Bezárt a Rutin Budaörsön 

Pallag Dávid alapító-tulajdonos videóban mesélt a helyzetről.
Exkluzív csúcsgasztronómiai találkozó a Bükk lábánál

Exkluzív csúcsgasztronómiai találkozó a Bükk lábánál 

Borsod vármegyébe érkezik a legendás Thummerer Pincészet országjárása.
Csányi Sándor pincészete nem tud kikeveredni a veszteségből

Csányi Sándor pincészete nem tud kikeveredni a veszteségből 

Utoljára 2020-ban volt nyereséges a cég, bár akkor is mindössze 3,3 milliós profitot könyvelhetett el.
További magyar sikerek a rizlingek világbajnokságán

További magyar sikerek a rizlingek világbajnokságán 

A Gottwald családi pincészetének két olaszrizling bora is arany, illetve platina értékelést kapott a rangos Grow du Monde versenyen.
Változik a Frei-koncepció: könyvesboltok ölelése helyett önálló kávézók

Változik a Frei-koncepció: könyvesboltok ölelése helyett önálló kávézók 

Frei Tamás rövid időre megszakítva világ körüli kávés körútját néhány napra Magyarországra látogatott, és ha már ideérkezett, június 11-én felavatta legújabb flagship-kávézóját.
Bajban a McDonald's - égető a munkaerőhiány, túl gyors a fluktuáció

Bajban a McDonald's - égető a munkaerőhiány, túl gyors a fluktuáció 

A McDonald's, mint sok más étteremlánc, súlyos munkaerőhiánnyal küzd világszerte. Ennek oka összetett, most megpróbáljuk végig venni nehézségeik okait.
A sportközvetítések és a sör lendítheti fel a balatoni turizmust

A sportközvetítések és a sör lendítheti fel a balatoni turizmust 

Az elmúlt évek  tapasztalatai azt mutatják, hogy egy-egy világverseny idején, hétköznapokon 20-40 százalékkal, de hétvégéken akár 150 százalékkal is megnőhet a balatoni éttermekben, sörözőkben megforduló vendégek száma.
Ez történt az idei METRO Fenntartható Gasztronómia Fórum és Díjátadón

Ez történt az idei METRO Fenntartható Gasztronómia Fórum és Díjátadón  

Ahol a fő téma a generációk megértése a jövőkompatibilis vendéglátásért volt.
Mutatjuk 2024 legjobb cukrászdáit

Mutatjuk 2024 legjobb cukrászdáit 

Ide menjünk sütizni, ha valami kivételesre vágyunk - az idei legédesebb kísértések.
Újdonságokkal jön a bulinegyed ikonikus bárja

Újdonságokkal jön a bulinegyed ikonikus bárja 

Mostantól a laza esték mellett új, minden nap elérhető brunch-kínálattal, juice-okkal és szezonális ételekkel találkozhatnak a vendégek.