A Michelin Guide a Balaton környékén is körülnézett

Egy kis örömhír is érkezett a nem túl fényes szezon zárására: két balatoni szakácsnő is szerepel a Michelin-kalauz legjobb magyar női séfeket bemutató összeállításában.

Egyre erősödik a magyarországi gasztronómia, és ezzel együtt az elmúlt években megnőtt a éttermeket vezető női séfek száma is, kezdi a cikket a Michelin Guide.

Árkosi Erika, a kapolcsi 84 Bisztró és Szikra Gabriella, a fonyódi Konyhám Stúdió 365 konyhafőnöknői meséltek az étteremkalauz magazinjának.

Árkosi Erika 2012-ben költözött vissza Magyarországra, ahol családjával 2014-ben megnyitották a tapolcai Pura Vida éttermet, majd átvették az egykori keszthelyi Palettától (jelenleg tavasztól őszig Balatonbogláron és állandó nyitvatartással Budapesten működik) a Phoenix kikötőben lévő éttermet is, de kapacitáshiány végül mindkét helyet elengedték. 2020-ban vették át a kapolcsi Hazai Provence panzió éttermét, a 84 Bisztrót, ahol magyaros és mediterrán ihletésű fogásokat kínálnak, a külsős vendégek számára is.

Szikra Gabi a szezonálisan nyitva tartó balatonfenyvesi A Konyhám strandbisztróval robbant be a balatoni gasztronómiába, és több strandételverseny-győztes fogás fűződik a nevéhez. Szeretett volna egy négy évszakos éttermet is, 2021 év végén megnyitotta Renczés Gáborral a A Konyhám Stúdió 365 nevű éttermet Fonyódon. Az étterem azóta megkapta a Michelin Tányér jelölést.

A két séffel a We Love Balaton készített interjút >>

 

Forrás: We Love Balaton


Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje

Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje 

Az ország egyik legnevesebb séfje szerepel kiadónk, a Klasszis Média idén is megrendezésre kerülő, szállodákat és éttermeket megcélzó designversenyének zsűrijében.
Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból

Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból 

A nagykóstolón több mint húsz Kárpát-medencei pincészet mintegy ötven borával ismerkedhetnek meg a látogatók.
Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején

Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején 

Ismét megnyitotta kapuit Budapest egyik legkülönlegesebb skybarja, a Hilton Budapest szálloda tetején található White Raven.
Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon

Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon 

Ismét a Kincsem Parkban gyülekeznek a legjobb mozgó street foodosok.
Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc

Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc 

A McDonald’s jelentős forgalomcsökkenést jelentett be az idei első negyedévre vonatkozóan.
Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata

Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata 

Új séf, új étlap, új élmények.
Ilyen lesz a Balaton egyik legújabb étterme

Ilyen lesz a Balaton egyik legújabb étterme 

Május végén nyitja meg kapuit Alsóörsön az Y by Rácz Jenő étterem, amely a Michelin-csillagos séf, Rácz Jenő vezetésével várja a vendégeket.
Szigorítás az energiaitalok piacán

Szigorítás az energiaitalok piacán 

A jogszabály célja a fiatalok körében tapasztalható aggasztó energiaital-fogyasztási trendek visszaszorítása.
Lazulós programokkal indul a szezon a Kopaszi-gát menő helyén

Lazulós programokkal indul a szezon a Kopaszi-gát menő helyén 

Idén május elsejével nyitja meg kapuit a Kopaszi-gáton a Flava Beach Bár és Büfé.
Lehet kísérletezni, de a magyarok továbbra is a dobostortát imádják

Lehet kísérletezni, de a magyarok továbbra is a dobostortát imádják 

A 140 éves dobostorta továbbra is maga mögé utasítja a teljes desszertmezőnyt.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.