A Michelin Guide a Balaton környékén is körülnézett

Egy kis örömhír is érkezett a nem túl fényes szezon zárására: két balatoni szakácsnő is szerepel a Michelin-kalauz legjobb magyar női séfeket bemutató összeállításában.

Egyre erősödik a magyarországi gasztronómia, és ezzel együtt az elmúlt években megnőtt a éttermeket vezető női séfek száma is, kezdi a cikket a Michelin Guide.

Árkosi Erika, a kapolcsi 84 Bisztró és Szikra Gabriella, a fonyódi Konyhám Stúdió 365 konyhafőnöknői meséltek az étteremkalauz magazinjának.

Árkosi Erika 2012-ben költözött vissza Magyarországra, ahol családjával 2014-ben megnyitották a tapolcai Pura Vida éttermet, majd átvették az egykori keszthelyi Palettától (jelenleg tavasztól őszig Balatonbogláron és állandó nyitvatartással Budapesten működik) a Phoenix kikötőben lévő éttermet is, de kapacitáshiány végül mindkét helyet elengedték. 2020-ban vették át a kapolcsi Hazai Provence panzió éttermét, a 84 Bisztrót, ahol magyaros és mediterrán ihletésű fogásokat kínálnak, a külsős vendégek számára is.

Szikra Gabi a szezonálisan nyitva tartó balatonfenyvesi A Konyhám strandbisztróval robbant be a balatoni gasztronómiába, és több strandételverseny-győztes fogás fűződik a nevéhez. Szeretett volna egy négy évszakos éttermet is, 2021 év végén megnyitotta Renczés Gáborral a A Konyhám Stúdió 365 nevű éttermet Fonyódon. Az étterem azóta megkapta a Michelin Tányér jelölést.

A két séffel a We Love Balaton készített interjút >>

 

Forrás: We Love Balaton


Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf

Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf 

Vajon mit keresett ott?
Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál

Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál 

Megnyílt a Varjúvár étterem a Várkert Bazárban.
SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron

SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron 

A Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT), a nívós vidéki gasztronómiát képviselők szövetsége a Rosinante Fogadóba készül április 5-én.
Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból

Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból 

A vásárcsarnok állapota az elmúlt évtizedek során folyamatosan romlott.
Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról

Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról 

Ezzel a bővülés dinamikája visszatért a 2021-ben és 2022-ben mért 3 százalék körüli mértékhez.
Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést

Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést 

Vége a helyben sütésnek – a Főpolgármesteri Hivatal döntése szerint.
A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe?

A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe? 

Pedig ideje lenne, mert a tej egy ideje fontos szerepet játszik a kólagyártó cég életében.
Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese

Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese 

Több mint 2400 minta versenyzett a XV. Quintessence pálinka- és párlatversenyen.
Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte

Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte 

Több mint 35 millió forintos bírságot szabtak ki az ételrendelési portál üzemeltetőjére.
A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori

A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori 

Van egy családi alapítású olasz cég, amelyik professzionális, egyedi tervezésű konyhai rendszereket tervez, és le is gyártja saját tervezésű konyháit, konyhaszigeteit.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.