A Zsidai Csoport mindkét szállodáját ajánlja a MICHELIN Guide

A MICHELIN Guide hivatalos értesítése szerint a csoport mindkét szállodája, a Baltazár Boutique Hotel és a Pest-Buda Design Hotel, bekerült a hotelkalauz 25 magyarországi ajánlott szálláshelyei közé.

A MICHELIN Guide az elmúlt években nemcsak éttermeket, hanem szállodákat is értékel, melyek közül a világ legkiemelkedőbbjei kapják meg a MICHELIN Kulcsot. Ez az elismerés hasonló a gasztronómiai Csillagokhoz, és azoknak a szállodáknak ítélik oda, amelyek a legemlékezetesebb tartózkodási élményt nyújtják.

A Pest-Buda Hotel Magyarország legrégebbi szállodája, mely 1696-ban nyitotta meg kapuit, és 2016-ban teljes körű felújításon esett át.

A design hotel, valamint a hozzá tartozó klasszikus magyar bisztró, a Pest-Buda Bistro, Budapest történelmi szívében, a Budai Várban található.

Pest-Buda Hotel
Pest-Buda Hotel
Fotó: Zsidai Csoport

A stílusos hotel egy igazi gyöngyszem, hisz a 10 gyönyörűen berendezett szoba és lakosztály mindegyike sajátos stílussal és karakterrel rendelkezik. A dizájn bútorokkal berendezett tágas és világos helyiségekben a modern felszereltség mellett a kényelmes berendezést, a minőségi ágyneműt és textíliákat, valamint a francia L'Occitane márka piperecikkeit is élvezhetik a vendégek.

Pest-Buda Hotel
Pest-Buda Hotel
Fotó: Zsidai Csoport

 

A Baltazár Boutique Hotel egy design butikhotel, amely 11 egyedileg kialakított, barátságos és kifinomult szobával és lakosztállyal várja vendégeit a Budai Várban, közvetlenül a Baltazár Bar & Grill Étterem felett.

Baltazár Hotel
Baltazár Hotel
Fotó: Zsidai Csoport

Az elegáns szobákban minden részletre odafigyeltek és a Baltazár közösségi terek eklektikus stílusa mind a 11 szobában és lakosztályban visszaköszön. Minden szoba sajátos bohém hangulatot áraszt, bemutatva a színek, textúrák, művészeti alkotások és grafikai tervezés innovatív keverékét. Az eredeti vintage és modern bútorokkal berendezett szobákban helyi mészkőből készült luxus fürdőszoba található, amelyet a legmagasabb szintű kényelem és technológia egészít ki.


Bővíti lengyelországi portfólióját az IHG Hotels & Resorts

Bővíti lengyelországi portfólióját az IHG Hotels & Resorts  

Az IHG portfóliója Lengyelországban meghaladja a 30 működő és fejlesztés alatt álló szállodát.
Balaton-felvidéki egységekkel bővült az Eventrend portfóliója

Balaton-felvidéki egységekkel bővült az Eventrend portfóliója 

A Hazai Provence butikhotel és a 84 Bisztró a magyar cégcsoporthoz került.
SopronFest idején elegáns szalonzene a Hotel Mimiben

SopronFest idején elegáns szalonzene a Hotel Mimiben 

A soproni Lőverek egy apró. romantikus szálláshelyén igazi házi muzsika szól majd a fesztivál ideje alatt.
Miért fontos az STR a szállodák napi működése során?

Miért fontos az STR a szállodák napi működése során? 

Az STR (Smith Travel Research) egy nemzetközileg elismert rendszer, amely segíti a szállodákat teljesítményük nyomon követésében és összehasonlításában.
Friss trendriport :  hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában

Friss trendriport : hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége elkészítette áprilisi trendriportját a KSH adatai alapján.
Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében

Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében 

A hotellánc a franciaországi WWF-fel partnerségben kidolgozta a fenntartható tengeri eredetű élelmiszerekkel kapcsolatos alapelveket.
KSH: áprilisi vendégérkezés adatok

KSH: áprilisi vendégérkezés adatok 

2025 áprilisában a turisztikai (kereskedelmi, magán- és egyéb) szálláshelyeken 1,4 millió vendég 3,4 millió vendégéjszakát töltött el.
MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője

MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője 

A beszélgetés során arról értekeztek, hogy mit jelent valójában a „luxus desztináció”.
Adatok, irányok, kihívások – Somlyai Zoltán elnöki beszámolója a szállodaipar helyzetéről

Adatok, irányok, kihívások – Somlyai Zoltán elnöki beszámolója a szállodaipar helyzetéről 

Mi történt eddig 2025-ben, és mi vár a hazai szállodaiparra a közeljövőben?
Szállodások tavaszi közgyűlése: fókuszban a hitelezés és a marketing tevékenység

Szállodások tavaszi közgyűlése: fókuszban a hitelezés és a marketing tevékenység 

Helyszíni beszámoló az MSZÉSZ LXI. közgyűléséről, Esztergomból.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.