A Zsidai Csoport mindkét szállodáját ajánlja a MICHELIN Guide

A MICHELIN Guide hivatalos értesítése szerint a csoport mindkét szállodája, a Baltazár Boutique Hotel és a Pest-Buda Design Hotel, bekerült a hotelkalauz 25 magyarországi ajánlott szálláshelyei közé.

A MICHELIN Guide az elmúlt években nemcsak éttermeket, hanem szállodákat is értékel, melyek közül a világ legkiemelkedőbbjei kapják meg a MICHELIN Kulcsot. Ez az elismerés hasonló a gasztronómiai Csillagokhoz, és azoknak a szállodáknak ítélik oda, amelyek a legemlékezetesebb tartózkodási élményt nyújtják.

A Pest-Buda Hotel Magyarország legrégebbi szállodája, mely 1696-ban nyitotta meg kapuit, és 2016-ban teljes körű felújításon esett át.

A design hotel, valamint a hozzá tartozó klasszikus magyar bisztró, a Pest-Buda Bistro, Budapest történelmi szívében, a Budai Várban található.

Pest-Buda Hotel
Pest-Buda Hotel
Fotó: Zsidai Csoport

A stílusos hotel egy igazi gyöngyszem, hisz a 10 gyönyörűen berendezett szoba és lakosztály mindegyike sajátos stílussal és karakterrel rendelkezik. A dizájn bútorokkal berendezett tágas és világos helyiségekben a modern felszereltség mellett a kényelmes berendezést, a minőségi ágyneműt és textíliákat, valamint a francia L'Occitane márka piperecikkeit is élvezhetik a vendégek.

Pest-Buda Hotel
Pest-Buda Hotel
Fotó: Zsidai Csoport

 

A Baltazár Boutique Hotel egy design butikhotel, amely 11 egyedileg kialakított, barátságos és kifinomult szobával és lakosztállyal várja vendégeit a Budai Várban, közvetlenül a Baltazár Bar & Grill Étterem felett.

Baltazár Hotel
Baltazár Hotel
Fotó: Zsidai Csoport

Az elegáns szobákban minden részletre odafigyeltek és a Baltazár közösségi terek eklektikus stílusa mind a 11 szobában és lakosztályban visszaköszön. Minden szoba sajátos bohém hangulatot áraszt, bemutatva a színek, textúrák, művészeti alkotások és grafikai tervezés innovatív keverékét. Az eredeti vintage és modern bútorokkal berendezett szobákban helyi mészkőből készült luxus fürdőszoba található, amelyet a legmagasabb szintű kényelem és technológia egészít ki.


 Vizuális élményteremtés a luxusvendéglátásban

Vizuális élményteremtés a luxusvendéglátásban 

A luxusvendéglátás világában minden apró részlet számít – legyen szó egy exkluzív enteriőrről, tökéletesen megkomponált menüsorról vagy az alkalmazottak megjelenéséről.
Szállodanyitás Tatán, az Öreg-tó partján

Szállodanyitás Tatán, az Öreg-tó partján 

Már csak pár napot kell aludni, és nyit a tatai négy csillag superior minősítésű Malom és Kacsa Boutique Hotel.
Nő az online foglalásos vendégéjszakák száma Európában

Nő az online foglalásos vendégéjszakák száma Európában 

A vendégéjszakák száma 2025 első negyedévében 2024 azonos időszakához képest 4,8 százalékkal nőtt.
MSZÉSZ: már lehet jelentkezni az Év Technológiai Újítása pályázatra

MSZÉSZ: már lehet jelentkezni az Év Technológiai Újítása pályázatra 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége idén is meghirdette társult tagjai részére az Év Technológiai Újítása pályázatot.
Designhotel a Lánchídnál – új szállodát nyitott a CPI Hotels

Designhotel a Lánchídnál – új szállodát nyitott a CPI Hotels 

A cseh anyacéggel rendelkező hotellánc új Mamaison szállodája már várja vendégeit Budapest szívében.
15 éve vörösben – a Kempinski ikonikus nagyköveteinek ünnepe

15 éve vörösben – a Kempinski ikonikus nagyköveteinek ünnepe 

Idén 15 éves a Lady in Red program, amely a Kempinski szállodalánc egyik legjellegzetesebb arculati eleme.
Friss, ropogós trendriport – 2025 májusi szállodai forgalomról

Friss, ropogós trendriport – 2025 májusi szállodai forgalomról 

Az idei év ötödik hónapjában Magyarországon 987 szálloda üzemelt.
Elégedett a szaktárca a tavasz utolsó hónapjában elért turisztikai eredményekkel

Elégedett a szaktárca a tavasz utolsó hónapjában elért turisztikai eredményekkel 

NGM: tovább dübörög a turizmus a hazai szálláshelyeken.
Négycsillagos reptéri szálloda Debrecenben

Négycsillagos reptéri szálloda Debrecenben 

Bemutatkozott az ibis Styles Debrecen Airport Hotel.
KSH-gyorsjelentés a hazai szálláshelyek májusi forgalmáról

KSH-gyorsjelentés a hazai szálláshelyek májusi forgalmáról 

Áprilisban a turisztikai szálláshelyeken 1,4 millió vendég 3,4 millió vendégéjszakát töltött el.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.