Próbaútra indul Kína első óceánjárója

Próbaútra indul Kína első óceánjárója 

Elhagyta a sanghaji hajógyári dokkot Kína első hazai építésű óceánjáró üdülőhajója kedden - számolt be az eseményről a CGTN állami tartalomszolgáltató.
Szállodabrand debütál a luxushajóutak piacán

Szállodabrand debütál a luxushajóutak piacán 

A Ritz Carlton Yacht Collection első hajója, az Evrima, októberben száll vízre a Földközi-tengeren, és ezzel új korszakát nyitja meg a luxus hajóutaknak.
Járattörlések a luxus hajóutak piacán is

Járattörlések a luxus hajóutak piacán is 

Törölt járatok, korlátozott szolgáltatások a nagy turistahajókon. Ezt az iparágat is sújtja a munkaerőhiány.
Európába érkezett a világ legnagyobb tengerjáró hajója

Európába érkezett a világ legnagyobb tengerjáró hajója 

Barcelona kikötőjébe érkezett a Wonder of the Seas (magyarul: Tengerek csodája) nevű tengerjáró hajó, amely 362 méteres hosszúságával jelenleg a világ legnagyobbjának számít a kategóriájában. Az "úszó várost" három év építkezés után először márciusban, az Egyesült Államokban mutatták be, a nyár folyamán pedig Barcelonából indul majd többnapos mediterrán kirándulásokra - tájékoztatta lapunkat a társaság.
Világsztárok óvják Velencét az üdülőhajóktól

Világsztárok óvják Velencét az üdülőhajóktól 

Nyílt levélben szólítják fel az olasz kormányt Velence védelmére, miután kiderült, hogy hatalmas üdülőhajók akarnak elhaladni a Szent Márk-tér közelében. A petíciót 21 híresség, köztük Mick Jagger és Tilda Swinton is aláírta.
Zöldítés helyett még jobban mérgezik a tengert az óceánjárók

Zöldítés helyett még jobban mérgezik a tengert az óceánjárók 

Nem hoztak jó eredményeket a tengeri hajózással járó szennyezés visszaszorítását célzó intézkedések: a kibocsátás csökkentése ahhoz vezet, hogy a vízi járművek a tengereket és óceánokat, ezáltal pedig az emberek által is fogyasztott halakat és egyéb vízi állatokat szennyezik mérgező anyagokkal – derült ki abból a belső jelentésből, amelyet a Guardian szerzett meg.
Már 61 koronavírus-fertőzött van a karantén miatt veszteglő óceánjárón

Már 61 koronavírus-fertőzött van a karantén miatt veszteglő óceánjárón 

A vírusfertőzés miatt veszteglő hajón 2666 utas és 1045 fős legénység tartózkodik, összesen 56 országból. Három magyar is dolgozik rajta.

Tíz utas fertőződött meg koronavírussal egy japán üdülőhajón 

Legalább tíz utasnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést a Japán partjainál karantén alá helyezett óceánjárón – írta az MTI a japán egészségügyi miniszter bejelentése alapján.
Guinness-rekordra hajt a Viking egyik luxushajója

Guinness-rekordra hajt a Viking egyik luxushajója 

Augusztus 31-én kihajózott Londonból a Viking Sun, ami 930 vendéget visz egy 245 napig tartó luxusutazásra a fedélzetén. A cég egészen a Guinness Rekordok Könyvéig szeretne elhajózni, a leghosszabb luxushajóút kategóriájában, írja a CNN.
Turistahajónak ütközött egy tengerjáró Velencében

Turistahajónak ütközött egy tengerjáró Velencében 

Vasárnap reggel fél kilenckor a Giudecca-csatornánál az MSC Opera tengerjáró összeütközött egy kisebb hajóval, aminek 130-an tartózkodtak a fedélzetén. Egyes források szerint többen vízbe estek, a balesetről készült videókon pedig látszik, ahogyan a parton többen menekülőre fogták.

Kié a luxus? 

Kik jönnek Magyarországra luxust keresve? Kik mennek el innen ugyanezzel a céllal? Mivel lehet megfogni őket? A WTM kutatásai alapján az 1980 és 2000 között születettek a luxusutazások felének résztvevői. Milyen tapasztalataik vannak ezzel a korosztállyal kapcsolatban a hazai szakembereknek? Utánajártunk.

Feltámadhat a világ leggyorsabb óceánjárója 

Néhány hónapja bombaként robbant a hír a tengerhajózással foglalkozó szaksajtóban; több mint 20 évnyi kikötői rozsdásodás után megmenekülhet a világ (mai napig) leggyorsabb óceánjárója, az SS United States.

Befutott a kikötőbe a világ legnagyobb óceánjárója 

A világ legnagyobb utasszállító luxushajója, a Harmony of the Seas akkora, mint négy focipálya, és van rajta egy tíz emelet magas csúszda is. 

Alaszkától New Yorkig: luxushajóval az északnyugati átjárón 

Katasztrófavédelmi gyakorlatot tartanak az amerikai és kanadai parti őrség illetékesei április 13-án, felkészülendő annak a luxustengerjárónak az esetleges mentésére, amely először fog végighaladni augusztusban az északnyugati átjárón.

Úton a világ legnagyobb óceánjárója 

Megkezdte első próbaútját a világ legnagyobb óceánjárója a nyugat-franciaországi partoknál.

Szakács voltam a világ egyik legnagyobb óceánjáróján 

Míg nekünk, magyaroknak örök kedvenc turisztikai célpontunk a Balaton és Horvátország, addig az Egyesült Államok lakosainak a szinte kötelező egyetemi évek után jön egy európai trip, majd a „cruising”, vagyis az óceánjárózás.

A tengerhajózás jövője 

A nagy óceánjárók akár napi 600 tonna üzemanyagot is elhasználhatnak, ezért egyre jelentősebb a törekvés az alternatív megoldásokra. Visszatérnek a vitorlák?

Öt órát töltött a tengerben egy óceánjáró vízbe esett utasa 

Öt órát várt a megmentésre egy vízbeesett férfi a Karib-tengeren, miután átesett egy óceánjáró korlátján. Végül egy arra járó másik hajó vette fel a bajba került utast - közölte a CNN.

Úszó tengeri kikötőt építenek Hollandiában 

Hollandiában úszó tengeri kikötőt építenek, ahol a legnagyobb óceánjárók is könnyen kiköthetnek. 

Ilyen az igazi luxus az óceánon 

Több mint egy órás filmben leshetünk be a luxus óceánjárók varázslatos világába és kulisszái mögé dr. Érsek M. Zoltán felvételein keresztül.

Úszó város az Atlanti-óceánon 

Erről álmodozik Roger M. Gooch floridai vállalkozó, aki egyelőre szponzorokat keres 10 milliárd dolláros terve kivitelezéséhez. A hatalmas vízi komplexum a The Freedom Ship név alatt futna. 

Kilép a Viking a német piacról 

Kilép a túl erős versenyt diktáló német piacról a Viking River Cruises folyami hajózási társaság, amely a jövőben az angol nyelvű piacokra fókuszál majd, írja az FVW. 

Európába jön a világ legnagyobb óceánjárója 

A világ legnagyobb óceánjárója, az Oasis of the Seas 2014-ben egy rövid őszi szezonra Európába érkezik.

Júniusban vízre száll a Princess új hajója 

Júniusban bocsátják vízre a Princess Cruises új hajóját, a 3600 személyes Royal Princess-t.

Indul a Royal Caribbean két új hajójának építése 

Az első darab acéllemez kivágásával elkezdődött a Royal Caribbean újgenerációs óceánjáróinak építése. 

Billboard-slágerlisták szólnak a Celebrity hajóin 

A Celebrity Cruises egyedi licence-szerződést kötött a Billboarddal. A fedélzeti programsor tartalmaz játékos show-műsorokat, zenei műveltségi vetélkedőket és témapartikat.

Először lépte át a hajós utasok száma a 20 milliót 

Világszerte 10 százalékkal nőtt a hajós nyaralások száma tavaly 2010-hez képest. A növekedés közel 2 millióval több hajós utast jelent, amellyel a hajós körutakon résztvevők száma meghaladta a 20 milliót, derül ki egy most kiadott összeállításból. 

Costa Crociere: egyre több kártérítési per indul 

Olaszországban és az Egyesült Államokban egymás után indulnak a kártérítési perek a Costa Crociere és ennek tulajdonosa, a Carnival hajótársaság ellen a január 13-án zátonyra futott üdülőhajó túlélői és az áldozatok rokonai részéről.

Elavult evakuálási stratégia is közrejátszott a hajótragédiában? 

Egy brit biztonsági szakértő szerint a biztonsági előírások nem tartottak lépést a luxusóceánjáró-ipar gyors fejlődésével. 

A Concordia balesete az eddigi legdrágább tengeri katasztrófa? 

A legalább hat halálos áldozatot követelő Costa Concordia-baleset minden idők legdrágább tengeri katasztrófájaként vonulhat be a történelembe.

Luxushajó-baleset: két magyarról nem tudni 

Zátonyra futott és oldalára dőlt a Costa Concordia óceánjáró hajó Olaszország partjainál. A hírek három halálos áldozatról szólnak, a magyar utasok sértetlenek.

Hajózási iparág: csúcsra járatva 

A hajózási üzletág stabil növekedést mutatott az elmúlt évtizedben, s ma már 250 hatalmas luxus óceánjáró hasítja a vizeket – jórészt teltházzal.

Új óceánjáró a Földközi-tengeren 

Megtette első útját a Celebrity Silhouette.  A július végén Hamburgban vízre bocsátott luxus óceánjáró a „menetrendszerű járatok” előtt a római Civitavecchia kikötőből tett háromnapos próbautat.  Munkatársunktól
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!