Május 7-én mutatta be dr. Érsek M. Zoltán újságíró, Az Utazó magazin főszerkesztője luxus óceánjárókon készített, körülbelül 70 perces filmjét az Uránia Filmszínházban a Tengerjáró Kft.-vel együttműködésben.
A filmben - rövid történelmi áttekintést követően - három luxushajó világába nyerhetünk bepillantást: az Independence of the Seas, a Celebrity Eclipse és a világ jelenleg legnagyobb hajója, a Royal Caribbean International hajótársaság Oasis of the Seas nevű monstrumának kulisszái mögé leshetünk be. Ez utóbbi hajó megépítése 1,4 milliárd dollárba került, 3 évig tartott, és ötször akkora, mint a Titanic, de a korábbi csúcstartónál is másfélszer nagyobb.
A filmből kiderül, hogy a hajók hatalmas olvasztótégelyek, hiszen mind a vendégek, mind a személyzet tagjai a világ különböző tájairól érkeznek – a Celebrity Eclipse-en a film készítésekor például 57 nemzet dolgozott együtt.
Gasztronómia és programkavalkád
A hajókon fontos szerepet kap a gasztronómia, és lényeges, hogy minden ízlést kielégítsenek. Az Oasis of the Seas fedélzetén például összesen 37 étterem, bár és pub található, így az ázsiai konyhától az amerikai hamburgeren és az olasz pizzán át a kifinomult francia fogásokig és tenger gyümölcséig mindenki megtalálja a számára megfelelő ételt. Ráadásul az egyik étterem vezetője nem más, mint az a Keriann Von Raesfeld, aki 2008-ban első amerikaiként és első nőként megnyerte a „Best Young Cook In The World” (A világ legjobb fiatal szakácsa) versenyt.
A film olyan luxusvilágba kalauzol el minket, amit máshol biztosan nem tapasztalhatunk meg: a hadiipar technikáit is felhasználó hajókon akár szörfszimulátort, golfpályát, mászófalat, füvesített területet, színháztermet és vízi színházat, kaszinót, jégpályát, diszkót, vízi élményvilágot és olyan, üzletekkel és bárokkal zsúfolt promenádot is találhatunk, amely egy igazi hangulatos kisvárosra emlékeztet – itt már csak az okozhat fejtörést, hogy épp melyik programot válasszuk.
A Luxus az óceánon című film várhatóan moziban is látható lesz, további információk esetén cikkünket frissítjük.