A borászat, mely az olaszrizlingnek is ismertséget hozott

A borászat, mely az olaszrizlingnek is ismertséget hozott 

Nem volt mögöttük többgenerációnyi tudás, a Zelna mégis pár év alatt a Balatonfüred–Csopaki borvidék menő borászata lett.
Először nyert magyar olaszrizling platinaérmet

Először nyert magyar olaszrizling platinaérmet 

A világ egyik legtekintélyesebb borversenyén olaszrizling fajtaborként először nyert platina elismerést a Zelna Borászat 2021-es olaszrizlingje.
Rizlingek, amelyekre érdemes odafigyelni

Rizlingek, amelyekre érdemes odafigyelni 

Október 12-én kerül sor az Olaszrizling Október Nagykóstolóra. Újdonság, hogy idén a kiállítók az olaszrizling boraik mellett elhozhatják a rajnai rizling tételeiket. A nagykóstolót megelőző bortesztet olaszrizling valamint rajnai rizling kategóriában hirdették meg a szervezők.
Olaszrizling lett az ország legjobb fehérbora

Olaszrizling lett az ország legjobb fehérbora 

A Hegyközségek Nemzeti Tanácsa (HNT) által szervezett 2018. évi Országos Borverseny legjobb fehérborának a Varga Pincészet 2017-es évjáratú Aranymetszés Friss Olaszrizlingjét választották.

Ilyen volt idén az Olaszrizling Szerintünk 

Lezajlott az Olaszrizling Szerintünk Csopakon a Jásdi Pince és a Szent Donát Birtok közös szervezésében nyolcadik alkalommal.
Átkeresztelhetik az olaszrizlinget

Átkeresztelhetik az olaszrizlinget 

Másik neve lehet a hazai olaszrizling-szőlőnek, illetve a belőle készült bornak. Mint a Szabad Föld írta, a magyar borászok új elnevezési javaslatokat küldtek az illetékes nemzetközi testületnek.

Új neve lesz az olaszrizlingnek? 

Közös pályázatot írt ki Magyarország egyik legelterjedtebb fehérszőlőfajtája, az olaszrizling szinonimanevére csütörtökön a Balatoni Kör, a Csopaki Kódex és a Rizlinggeneráció.
Az olaszrizling falujában fejlesztik a turizmust

Az olaszrizling falujában fejlesztik a turizmust 

Egerszólát egyre inkább kitárja kapuit az érdeklődő idegenek előtt – mondta a Turizmus Online-nak Verebélyi György, a község polgármestere. A Gyógyvizek Völgyében elhelyezkedő kis falu nemrég nyerte el a "Magyarország legkedveltebb borvidéki települése" címet.

Megszületett a Balaton Bora 

Egy létrehozandó balatoni régiós termékkategória első példájaként készül 2015-től a Balaton Bora; az olaszrizlingből készítendő bor kritériumrendszerét a hétvégén tette közzé a kezdeményezést meghirdető Balatoni Kör.

Hetvenféle olaszrizling egy helyen 

A Magyarországon legnagyobb mennyiségben termelt és fogyasztott, mégis máig alulértékelt fehér szőlőfajtára hívja fel a figyelmet a Nagy Olaszrizling Kóstoló, amelyet hetven kárpát-medencei pincészet részvételével rendeznek meg szombaton Budapesten, az Olaszrizling Október eseménysorozat keretében.

Egyre többen hajózzák be a bortengert 

A főszezonban foglaltak a szállások, egyre jobb vendéglátóhelyek nyílnak és elárasztják a partot a fesztiválok, de a Balaton, legnépszerűbb belföldi úti célunk ennél jóval többet kínál. A borkedvelők itt 22 borvidékünk közül hat régiót helyben fedezhetnek fel, hogy megtalálják a nyár slágerborát, de várja őket a VinCE Balaton rendezvény is, ahol közel 30 pincészet és számos gasztrokiállító mellett hajós borkurzuson kóstolhatják a helyi és messzi borvidékekről ideérkező különlegességeket.

A bor, mint iránytű 

A borok és gasztronómia – a mindennapokon túl – egyre meghatározóbb szempont a következő úti cél kiválasztásakor is. Ezért az első Magyar-Osztrák Bortalálkozón résztvevő hazai és osztrák borászok erről és két ország közös kihívásairól cserélnek majd tapasztalatot a DiVino Borbárban.

Musthajó és Olaszrizling-verseny 

A Badacsonyi Kör tagjai egy hajón közös mustkészítés kíséretében jelentették be: nemzetközi Olaszrizling fajtaversenyt alapítanak.

Harminc pincészet rizlingjei Csopakon 

Harmadszor rendezik meg pénteken és szombaton Csopakon az Olaszrizling szerintünk elnevezésű borfesztivált, amely most először a nagyközönség számára is látogatható - tájékoztatta az MTI-t Jásdi István borász, a rendezvény szervezője.

Rezedaillat és mandulaíz 

Összesen tizenkét pincészet borait kóstolhatták meg azok az érdeklődők, akik részt vettek a tizennegyedik Egerszóláti Olaszrizling Fesztiválon.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!