Jézuska ingyenes parkolást hoz az ünnepek alatt

Jézuska ingyenes parkolást hoz az ünnepek alatt 

Ismét ingyenes lesz a parkolás Budapesten és több nagyvárosban december 24. és január 1. közt – olvasható a BKK honlapján. 
Bécs vezetése figyel a közösségi közlekedés zavartalanságára

Bécs vezetése figyel a közösségi közlekedés zavartalanságára 

Egy éves bérlet árát fizetheti ki szeptember közepétől az, aki úgy parkolja le az autóját Bécsben, hogy akadályozza a buszt vagy a villamost.
Mától kényelmesebb a tátrai nyaralás

Mától kényelmesebb a tátrai nyaralás 

Elindult Tátralomnicon, az egykori Eurocamp területén az ingyenes parkolás a turisták számára és transzferbusz szolgáltatás: Tatranská Lomnica - Tatranská Matiare - Biela voda útvonalon.
Mostantól büntetik a szabálytalanul parkolókat Ferencvárosban

Mostantól büntetik a szabálytalanul parkolókat Ferencvárosban 

Hétfőtől 10 ezer forint szabálysértési bírsággal bünteti a ferencvárosi közterület-felügyelet azokat az autósokat, akik lakossági engedély nélkül este 6 és reggel 7 között a kizárólagos lakossági parkolóhelyeken hagyják autóikat a IX. kerületben - közölte az Ferencvárosi Önkormányzat az MTI-vel.
Bécs, parkolás, új koncepció

Bécs, parkolás, új koncepció 

Egy éve vezették be a város egész területére kiterjedő, egységes parkolási rendszert Bécsben, amivel véget vetettek az ingyenes parkolásnak az osztrák fővárosban. Kevesebb idegen autó, több szabad parkolóhely és kisebb autóforgalom az elmúlt hónapok mérlege.
A vendégeknek is kedvezményes a parkolás Hévízen

A vendégeknek is kedvezményes a parkolás Hévízen 

Januártól olyan bérletrendszert vezetnek be Hévízen a fizetőparkolókban, amelynek révén a vendégként érkezők is kedvezménnyel állhatnak meg autóikkal - közölte a város polgármestere kedden sajtótájékoztatón.
Nemcsak Budapesten, Szombathelyen is nő a parkolási díj

Nemcsak Budapesten, Szombathelyen is nő a parkolási díj 

Hatszáz forint lesz a legdrágább parkolás óránként.
Eldőlt: bírság jár a szabálytalanul parkoló bérrollerek után

Eldőlt: bírság jár a szabálytalanul parkoló bérrollerek után 

Bírságot szabhatnak ki nyártól Budapest több belső kerületében a nem kijelölt helyeken parkoló mikromobilitási eszközök, így a kölcsönzött kerékpárok, elektromos rollerek után - döntött a Fővárosi Közgyűlés szerdán a közterület-használatra vonatkozó egyes szabályok módosításával.
A járvány enyhülésének biztos jele: Bécsben ismét fizetős a parkolás

A járvány enyhülésének biztos jele: Bécsben ismét fizetős a parkolás 

Az osztrák intézkedések a koronavírus terjedése ellen hatásosnak bizonyultak, azonban messze még a krízishelyzet vége. A bécsi városvezetés azonban a parkolási díjak újbóli bevezetéséről döntött.

Négyszáz ingyenes belvárosi parkolóhely szűnik meg Szegeden 

Négyszáz ingyenes, fenntartott belvárosi parkolóhely megszüntetéséről döntött pénteken a szegedi közgyűlés, amely emellett megvonta a parlamenti és önkormányzati képviselőktől, valamint a díszpolgároktól az ingyenes parkolás lehetőségét is.

A bulinegyed és a Liget Projekt 

Erzsébetvárosi civilek, az Új7 2019 Facebook csoport szervezett egy eseményt, amely során olyan Terézvárost és Erzsébetvárost érintő kérdések is szóba kerültek, melyre a törvénykezés szintjén lehet hatni, ezért aktuális a választások előtt. A „Bulinegyed” országgyűlési képviselőjelöltjeinek vitája az Erőművház dísztermében zajlott. A meghívást elfogadta Dr. Bokros Lajos (MOMA), Döme Zsuzsanna (MKKP) Moldován László (LMP),  Soproni Tamás (Momentum), Dr. Oláh Lajos (DK). Nem kívánt élni a lehetőséggel Stummer János (Jobbik). Dr. Bajkai István (Fidesz-KDNP), Nyiri Gábor (Együtt) pedig nem jelzett vissza.

Változik a parkolási rend a fővárosban 

A Fővárosi Közgyűlés szerdán több kerületi parkolási szabály módosításához járult hozzá, így például új fizetős övezetet alakított ki Újpesten.

Ezerrel több parkolóhely lett a repülőtéren 

Alig két hónap alatt elkészült a Budapest Airport újabb parkoló fejlesztése, ezúttal további ezerrel nőtt a férőhelyek száma a 2. Terminál közelében. A repülőtéren ezzel nem kevesebb, mint 4700 különböző kategóriájú parkolóhely kínál helyet az autósoknak. 

Az Aeropark régi helyén is parkolhatnak nyártól az autósok a repülőtéren 

Újabb ezer parkolóhely kialakítását kezdte meg a Budapest Airport; a szabadtéri repülőgép múzeum, az Aeropark régi helyén is parkolhatnak nyártól az autósok. A Budapest Airport az új parkoló átadása után ezzel nem kevesebb, mint 4 700, különböző kategóriájú új helyet kínál az autósoknak.

Ingyen parkolhatunk Miskolcon 

De csak vasárnapig, a rendkívüli hómennyiség miatt.

Sokba fájhat, ha rossz helyen parkol Bécsben 

Csaknem 2300 alkalommal állták el tavaly szabálytalanul parkoló autók a villamos- és buszjáratok útját Bécsben. Emiatt az utasoknak akár 40 percet is kellett várakozniuk, 650 esetben pedig csak a gépkocsi elvontatása segített.

Rekord után fejlesztések 

1037: ennyin múlott, hogy a ferihegyi repülőtér nem 10,3 millió utast szolgált ki 2015-ben. Nem nagy különbség, Jost Lammers, a Budapest Airport vezérigazgatója szerint ez az év végi Lufthansa-sztrájk hozománya. De ennek híján is fennállásának legnagyobb utasszámát könyvelhette el tavaly a repülőtér. A jövő pedig egészen fényesnek tűnik – tudtuk meg a vezérigazgatótól egy sajtóreggelin.

Brussels Airlines: nyolc nap parkolás ajándékba 

A Brussels Airlines hosszú távú business osztályára való foglalás esetén most nyolc napig ingyen lehet parkolni a Budapest Airport Holiday parkolójában.

Ruszinkó Ádám a turizmust érintő parkolásról egyeztet a főpolgármesterrel 

A turizmus számára fontos, hogy a megközelíthetőségre, a parkolásra hasznos megoldások szülessenek - hangsúlyozta Ruszinkó Ádám, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) turizmusért felelős helyettes államtitkára az okos parkolás, a városi mobilitás lehetőségeit bemutató szerdai konferenciát megelőző sajtótájékoztatón, Budapesten.

A BKK elképzelései a budapesti turistabuszok parkolásáról 

Az utóbbi években nincs idegenforgalmi szezon, melynek során ne borzolnák a buszos cégek és utazási irodák idegeit a turistabuszok parkolási rendjének változásai. Változott-e valami idén?

Kerekesszékek lepik el Budapest parkolóit 

Megesett már Önnel, hogy elkésett egy megbeszélésről, egy fontos eseményről vagy egy interjúról, mert nem talált parkolóhelyet?

Megváltozott a mobilparkolás telefonszáma 

2014. július 1-jétől a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. veszi át Budapesten a mobilparkolás üzemeltetését, ekkortól változik a mobilparkolásra használható telefonszám is. Az új szolgáltató megjelenésével a BKK mint közszolgáltató csak a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. útján biztosíthatja a mobilparkolási szolgáltatást. Az eddig használt telefonszámok 2014. július 1-jétől nem használhatók, azokra sem SMS-sel, sem pedig telefonhívással parkolásidíj-fizetés nem indítható.

Egyre nagyobb gond a turistabuszok parkolása Budapesten 

Levelet írt Tarlós István főpolgármesternek a magyarországi beutaztató utazási irodák nevében Molnár Gabriella, a Magyar Utazásszervezők és Utazásközvetítők Szövetsége elnöke a turistabuszok parkolásával kapcsolatos, egyre súlyosabbá váló problémák miatt.

Tiltakoznak az idegenvezetők 

A Magyarországi Idegenvezetők Szövetsége tiltakozik a Bazilikánál levő buszos parkolási lehetőségek részleges megszüntetése ellen. 

Nyári sláger lett az online parkolás a reptéren 

Újabb tartalék-parkolóhelyeket kellett a Budapest Airportnak előkészítenie a 2. Terminál környékén, nehogy ki kelljen tenni a „megtelt” táblát a Holiday Plus és a Holiday Parkolóra. Két hónap igen népszerűvé vált az előzetes, számítógépes parkolófoglalás az autós utasok körében, közölte lapunkkal a reptérüzemeltető.

A ferihegyi parkolók sem ússzák meg a 21. századot 

Júliusra, vagyis a nyári nagy utazási szezonra az összes repülőtéri parkolóautomatát bankkártya leolvasó készülékkel látta el a Budapest Airport, így az ügyfélszolgálati irodák mellett már az összes fizető ponton lehetőség van a kártyás fizetésre a repülőtéren. Az utasok és autósok által régóta várt parkolói szolgáltatásra egyelőre még nincs sok példa az országban - közölte a Budapest Airport kedden.

Nem lesz központi parkolási szabályozás Bécsben 

Lekerült a napirendről a fizetőparkoló-övezetek szabályozásának központosítása Bécsben egy helyi népszavazás eredménye alapján.

Bécs után Budapesten a legdrágább a parkolás 

A parkolóhelyek az elmúlt években messze a legjövedelmezőbb ingatlantípusnak bizonyultak a BDO Magyarország összegzése szerint. A tanulmányból kiderül, Bécs után Budapesten hozzák a legtöbb bevételt a parkolóhelyek. 

10 perc ingyen parkolás a repülőtéren 

Tíz percig ingyenesen lehet megállni a repülőtéren, az azt meghaladó várakozás után azonban fizetni kell - írja a Dehír, debreceni hírportál.

A beutaztatók szerint nem sikersztori a ferihegyi parkolás 

Két hete szerdán látott napvilágot a Budapest Airport (BUD) azon közleménye, melyben elismerően nyilatkozik a 2012 augusztusában bevezetett, új parkolási rendszerről. E szerint a „A repülőtér termináljai előtti közlekedés biztonságosabb és gördülékenyebb, mint valaha.” Ugyanakkor a közleményben igen kevés szó esik a Ferihegy utasforgalmának szintén jelentős hányadát „ráhordó” turistabuszokról, az azokat bérlők, üzemeltetők elégedettégéről.

Több helyen kell fizetni a parkolásért Bécsben 

Október 1-jétől további városrészekre terjesztik ki a fizetős parkolást az osztrák fővárosban.

Ferihegy: a parkolás lényegében megszűnik 

"Heteken belül teljesen megújul a Budapest Airport parkolási rendszere a 2. Terminálnál, amint az átalakítási munkálatok véget érnek. A repülőtér üzemeltetője a terminál előtti utakra telepített behajtási rendszerrel nagyobb áteresztő kapacitást és magasabb szintű biztonságot vár" - tájékoztatott közleményében a Budapest Airport csütörtökön.

Drágul a parkolás Bécsben 

Emelkednek a parkolási díjak és a büntetések március elsejétől Bécsben.

Ingyenes lesz a parkolás Zalakaroson 

Március elejével megszűnik a fizetős parkolás Zalakaroson, ahol a kieső bevételt turisztikai marketingre költött összegnek könyvelik el.

Új feladatok 2012-től a BKK hatáskörében 

A Fővárosi Közgyűlés döntései alapján 2012. január 1-jétől a Budapesti Közlekedési Központ látja el a fővárosi főutak és műtárgyak, illetve tömegközlekedési útvonalak kezelését, Budapest összes útján a forgalmi rend kialakításával, a jelzőlámpa-rendszer fenntartásával kapcsolatos feladatokat, a tömegközlekedési kezelői feladatokat (menetrend-módosítások és viteldíj-változások döntésre előkészítése), a taxiközlekedéssel kapcsolatos szervezési feladatokat, a taxiállomások üzemeltetését, a várakozó helyek fenntartását és üzemeltetését, valamint a teherforgalmi behajtási hozzájárulások – önkormányzat nevében történő - kiadásával kapcsolatos egyes közszolgáltatási feladatokat. A BKK hatáskörébe tartoznak a Főváros tulajdonában álló belvárosi főutakon a parkolással kapcsolatos közfeladatok is, tájékoztatta lapunkat a BKK.

Drágább lett a parkolás Szombathelyen 

Drágult a parkolás hétfőtől Szombathelyen is: minden parkolási zónában egységesen 20 forinttal emelkedtek az árak, így a zöldben 100 forintba, a sárgában 200 forintba, a pirosban pedig 300 forintba kerül egy órányi parkolás.

A látogatóknak drágább lesz a parkolás Bécsben 

A jobb levegő és a több parkolóhely érdekében jövő márciustól többet kell fizetni a parkolásért az osztrák fővárosban. A helyiek ugyanakkor olcsóbban jutnak az éves matricájukhoz.

Bírság a tilosban parkoló bringáknak 

Októbertől a tilosban parkoló kerékpárokat is megbírságolják a Milánó közeli Cernusco sul Naviglio utcáin. A nem fizetők járműveit megsemmisítik.

A parkoló ideiglenesen nem üzemel 

A Műcsarnoknál a közelmúltban beindított turistabusz-parkoló, a Nemzeti Vágta 2011 kulturális rendezvény idején szünetel, tájékoztatta lapunkat a BTDM Nonprofit Kft.

MABEUSZ: nyár és ami azután jön 

Legutóbbi megbeszélésén vette számba a Magyar Beutaztatók Szövetsége (MABEUSZ) nyáron elvégzett feladatait és jelölte ki az újakat. Ferihegyi buszparkolás, új szolgáltatók és együttműködés a TDM szervezetekkel szerepeltek a napirenden. Munkatársunktól

Változik a buszok parkolási rendje a reptéren 

2011. augusztus 15-től ideiglenesen változik a 2-es Terminál érkezési szintjén a buszok parkolási rendje, tájékoztatta a TurizmusOnline-t a MUISZ.

Ingyen parkolhatnak a turistabuszok 

Egy évek óta húzódó probléma megoldására kerülhet sor most a Fővárosi Önkormányzat és szervezetei jóvoltából - közölte a Turizmus Online-nal a BTSZK.

Megoldódik a buszos utasfelvétel a reptéren 

Elérte az árolló a Budapest Airport parkolóját is: a budapesti repülőtéren minimum 30 %-kal lettek olcsóbbak a hosszútávú parkoló árai, de kéthetes parkolás esetén csak a korábbi ár felét kell fizetni. A Budapest Airport az új árszabás bevezetését a nyaralási szezonhoz időzítette, azaz július 1-től indul az árzuhanás. A számítás egyik alapja az volt, hogy a hosszútávú, tehát minimum egyhetes parkolás, ami nagyjából egy külföldi nyaralás ideje, olcsóbb legyen a parkoló, mint egy oda-vissza út a fővárosba taxival.

Új fizető parkolók és mélygarázs Eger belvárosában 

Turistákat is szolgáló, helyi igényeket is kielégítő újabb parkolókat alakítanak ki Eger belvárosában és annak környékén. Munkatársunktól

Átalakul a parkolási rendszer Keszthelyen 

A belváros megújításával egyidejűleg átalakítják Keszthelyen a parkolási rendszert, nagy befogadóképességű tömbparkolókat alakítanak ki a városközpont tehermentesítése, valamint a turisták és a helyben élők jobb kiszolgálása érdekében - közölte a város polgármesteri hivatala az MTI-vel.

Nem parkolhatnak buszok az Abaligeti-barlang előtt 

Március 1-től megszűnik az Abaligeti-barlang előtti parkolóban a buszok parkolási lehetősége.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!