Pert nyert Lánchíd-ügyben a BKK

Pert nyert Lánchíd-ügyben a BKK 

Jogszerűtlenül marasztalta el a Közbeszerzési Döntőbizottság (KDB) a Lánchíd-felújítás beruházóját és kivitelezőjét, amikor tavaly májusban 15-15 millió forintos bírságot szabott ki rájuk. A Fővárosi Törvényszék ítélete alapján a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) és az A-Híd Zrt. pert nyert a KDB ellen. A Közbeszerzési Hatóság szerint azonban ettől még megtörtént a jogsértés.
Perli a fővárost a gellérthegyi sikló beruházója

Perli a fővárost a gellérthegyi sikló beruházója 

Ha a főváros nem akarja megépíteni, akkor a kormánnyal szövetkezne a látványos felvonót tervező cég.
Tanárok perlik a légitársaságot az iskolára ürített üzemanyag miatt

Tanárok perlik a légitársaságot az iskolára ürített üzemanyag miatt 

Négy kaliforniai tanár beperelte a Delta Air Linest, aminek az egyik utasszállítója a Los Angeles-i reptérre visszafordulva üzemanyagtól szabadult meg, és ezt épp egy iskola fölött tette meg.
Svájcban perelhetnek a hozzátartozók a Hableány-katasztrófa miatt

Svájcban perelhetnek a hozzátartozók a Hableány-katasztrófa miatt 

Svájcban magasabb összegű kártérítésre számíthatnak a hozzátartozók. Munkavédelmi vizsgálat is indult az ügyben.
Fővárosi utazási iroda ellen indítottak pert

Fővárosi utazási iroda ellen indítottak pert 

Egy fővárosi utazási iroda az ország különböző városaiban közvetítők által kötött tisztességtelen szerződéseket ügyfeleivel, ezért pert indítottak ellene - közölte a Fővárosi Főügyészség kedden.
Bulgária kormánya nem nyert, a Föld igen

Bulgária kormánya nem nyert, a Föld igen 

Fontos lépés történt az UNESCO Világörökség részét képező bulgáriai Pirin Nemzeti Park védelmében. A WWF partnereivel pert nyert Bulgária kormánya ellen, amelynek tervei megnyitották volna az építkezések előtt a nemzeti park területét.
Pert nyert a Gazdasági Versenyhivatallal szemben az utazási iroda

Pert nyert a Gazdasági Versenyhivatallal szemben az utazási iroda 

2016. októberében a Gazdasági Versenyhivatal 1,6 millió forint bírságot szabott ki az Unitravelre a fogyasztók megtévesztésére hivatkozva. Az utazásszervező bírósági keresetet nyújtott be a határozat ellen. A perben nemrégiben hozott ítéletet a Fővárosi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság: az Unitravelnek adtak igazat a GVH-val szemben.
Szállodát perel az Eagles a Hotel California név használata miatt

Szállodát perel az Eagles a Hotel California név használata miatt 

Az amerikai Eagles együttes, amelynek Hotel California című száma 1976-ban óriási sláger volt, beperelt egy ezzel azonos nevű mexikói szállodát. 
Malév-csőd: nagybank ellen nyert pert egy utazási iroda

Malév-csőd: nagybank ellen nyert pert egy utazási iroda 

Hazai kisvállalkozás - az STA Travel - győzelmével zárult a Malév csődjét követő per a második legnagyobb magyarországi bank, a K&H ellen – tájékoztatta lapunkat az utazási iroda. Hozzátették: a döntés precedensértékű 4,5 évvel a Malév-csőd után. 

Nyaralásról a bíróságra: amikor nem az utas nyeri a pert 

Utazási irodai körökben nemrég kapott szárnyra a hír, miszerint az egyik utazásközvetítőt közel két évvel ezelőtt egy dominikai nyaralás után beperelte az egyik utasa, miután elégedetlenségének adott hangot elsősorban a szállodával kapcsolatban. Az utas a hosszú huzavonát követően azonban végül elveszítette a pert.

900 milliót kell fizetnie Esztergomnak az élményfürdő miatt zajló perben 

Esztergomnak több mint 900 millió forintot kell megfizetni az élményfürdő építésével kapcsolatos per részítélete alapján. Az önkormányzatot képviselő ügyvédi iroda a város fellebbezését egy nap késedelemmel nyújtotta be, így a végzés jogerőre emelkedett - közölte a polgármester pénteken az MTI-vel.

Boeingek is leszállhatnak már a péri reptéren 

Átadták a Győrhöz közeli Pér repterét, amelyet mintegy 6,6 millió eurós beruházással tettek alkalmassá Boeing-737 és Airbus 320 típusú gépek indítására és fogadására.

Tovább fejlődik a péri reptér 

Újabb fejlesztéseket tervez a Győrhöz közeli Pér reptere a most záruló menet után - közölte a légikikötőt üzemeltető társaság ügyvezető igazgatója szerdán Péren, a kisgépes üzleti repüléssel foglalkozó rendezvényen.

Európai Bíróság előtt a pórul járt magyar utasok ügye 

Milliárdokba kerülhet az államnak, hogy az utazási irodákkal kapcsolatos jogi szabályozás nem garantálja az utazások árának teljes megtérülését csőd esetén, miközben egy uniós irányelv ezt írja elő, írja a NOL.hu. 

Nagygépeket is fogadhat a péri reptér 

Júniusban már működhet a meghosszabbított kifutópályával és elektronikus leszállástámogató rendszerrel felszerelt péri repülőtér - mondta a projektet bemutató hétfői sajtótájékoztatón a légikikötőt működtető társaság legnagyobb tulajdonosa, az Audi Motor Hungaria Kft. ügyvezetésének elnöke, Thomas Faustmann.

Perre viszi a Chèque Déjeuner 

Ellehetetlenítette a tevékenységüket a kormány, ezért a Világbankhoz fordul a cég - adta hírül a Hír24 a Chèque Déjeuner Kft.

Májusban hetekre leáll a péri reptér 

A fejlesztés miatt hetekre leáll májusban a forgalom a péri repülőtéren - közölte az MTI érdeklődésére Vadász László, a légikikötőt üzemeltető Győr-Pér Airport Kft. ügyvezető igazgatója.

Engedélyt kapott a péri reptér fejlesztése 

A Győrhöz közeli péri reptér bővítéséhez szükséges engedélyeket megszerezték, elindultak a munkák közbeszerzési eljárásai – közölte Vadász László, a légikikötőt üzemeltető társaság ügyvezető igazgatója az MTI érdeklődésére.

Rekordot döntött a péri repülőtér 

Utasszám-rekorddal és nullszaldó körüli gazdálkodással zárta tavalyi évét a Győr-Pér repülőtér - közölte az MTI érdeklődésére kedden a légikikötőt működtető társaság ügyvezető igazgatója.

Perel az Air Berlin 

Kártérítést követel az Air Berlin német légitársaság, amiért a tervezettnél több mint egy évvel később készül el az új berlini repülőtér.

Franciául nem-e beszélsz?! Beperellek! 

Egy kanadai pár beperelte az Air Canada légitársaságot, amiért két járatán, Kanadába és az Egyesült Államokba tartón sem biztosított franciául beszélő személyzetet.

Bajban a péri reptér 

Nyílt versenytárgyaláson adja el a péri repülőtérben és az azt működtető társaságban meglévő üzletrészét a Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat – döntött szombaton, zárt ülésen a képviselő-testület.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!