Több, mint 60 millió utast repített tavaly a Wizz Air

Több, mint 60 millió utast repített tavaly a Wizz Air 

A légitársaság magyarországi forgalma 29 százalékkal nőtt.
Rekordokkal zárta az októbert a Budapest Airport

Rekordokkal zárta az októbert a Budapest Airport 

Októberben is 1,3 millió felett volt az utasok száma a Liszt Ferenc repülőtéren, a cargo megdöntötte eddigi rekordját, csaknem 20 ezer tonna volt a légiáru mennyisége a múlt hónapban.
Kiemelkedő számokat hozott Kelet-Közép-Európa a máltai turizmusban

Kiemelkedő számokat hozott Kelet-Közép-Európa a máltai turizmusban 

2023 első nyolc hónapjában a Máltára érkező turisták száma kis híján elérte a 2 millió főt (1,986k), ami 7,4%-kal haladta meg az eddig rekordernek számító 2019-es év azonos időszakát.
Rekordnyereség a Ryanairnél

Rekordnyereség a Ryanairnél 

Rekordszintre emelkedett a Ryanair diszkont légitársaság nyeresége az október-decemberi időszakban a hétfőn publikált beszámoló szerint. Az ír székhelyű társaság a foglalási adatok alapján erős húsvéti és nyári időszakra számít az ázsiai és az amerikai forgalom felpörgésével.
Rekord súlyú eper Izraelben

Rekord súlyú eper Izraelben 

Közel 30 dekagramm tömegű epret termesztett egy izraeli gazdálkodó, és ezzel a Guinness Rekordok Könyvébe is bekerült.
Novemberi rekord a Budapest Airportnál

Novemberi rekord a Budapest Airportnál 

A novemberi utasszám az októberi utasforgalmat is túlszárnyalta; 724 626 utas fordult meg ekkor a budapesti légikikötőben. 
Augusztusban rekordot döntött Ausztriában a turizmus

Augusztusban rekordot döntött Ausztriában a turizmus 

A Statistik Austria friss közleménye szerint az idei augusztusban minden korábbi rekordot megdöntött az osztrák szálláshelyeken realizált vendégforgalom, amely elérte a 20,66 millió vendégéjszakát - írja a GD Consulting.
Több mint 96 százalékos utasforgalom csökkenés a Budapest Airport-nál

Több mint 96 százalékos utasforgalom csökkenés a Budapest Airport-nál 

Novemberben mindössze 49 283 utas fordult meg a Budapest Airporton, ami a tavalyi évben ebben az időszakban mért napi utasszámnak felel meg.

Idén is kétszámjegyű növekedés a Sirhán 

Szakmai és üzleti sikerként értékeli az összes részvevő a most véget ért Sirha Budapest Nemzetközi Élelmiszeripari és HoReCa szakkiállítást. A HUNGEXPO Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központban az előző rendezvényhez képest 12%-kal több, mintegy 24.000 látogató volt kíváncsi a gasztronómia, az élelmiszeripar, a pék- és cukrászipar, a szálloda- és vendéglátóipar, valamint a csomagolóipar újdonságaira.

Csehországban is rekordot döntött a turizmus 

Rekordszámú, több mint 22 millió vendég szállt meg tavaly a csehországi szállodákban, panziókban és kempingekben, ami 3,5 százalékkal több, mint 2018-ban - közölte a Cseh Statisztikai Hivatal (CSÚ) pénteken Prágában.

2019-ben ismét rekordot döntött a magyar turizmus 

2019-ben ismét rekordot döntött a magyar turizmus, a főbb mutatószámokat vizsgálva túlszárnyaltuk az előző évet – derül ki a Központi Statisztikai Hivatal pénteken közzétett adataiból. Kiegyensúlyozott külföldi és belföldi vendégforgalom, magas bevételek, dinamikusan emelkedő Szép-kártya forgalom jellemezte 2019-ben az ágazatot. A korábbi évek decembereiben önmagában is rekord hónapnak nevezhető a külföldi vendégforgalom szempontjából, hiszen soha ennyi külföldi vendég nem volt még Magyarországon, mint az év utolsó hónapjában.

105 liter whisky egy palackban 

Egy online aukción 15 000 fontért sikerült túladni az üvegen.

Eddigi legjobb hónapját zárta a Danubius Magyarországon 

A Danubius szállodaüzemeltető vállalat havi árbevétele az elmúlt hónapban meghaladta az 5 milliárd forintot. Ezzel a Danubius rekordot döntött: 2019 augusztusa a Danubius Hotels Group fennállásának legeredményesebb hónapja volt Magyarországon.

Minden eddiginél több vendég a Bükki Nemzeti Parkban 

Idén is rekordokat döntött a vendégforgalom a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság bemutatóhelyein, a legtöbb bemutatóhelyen sokkal több vendég fordult meg idén nyáron, mint 2018-ban. – nyilatkozta Nagy Júlia, az Igazgatóság ökoturisztikai vezetője.

Újabb rekordot döntöttek a Horvátországba utazó magyarok 

Szeptember elsején átlépte a 3 milliót a magyar turisták horvátországi vendégéjszakáinak száma, a tavalyi rekordévhez képest idén még több magyar kereste fel az adriai államot - közölte a Horvát Idegenforgalmi Közösség budapesti igazgatója hétfőn az MTI-vel.

Egy fa, 7020 tojás 

Több mint hétezer színes tojással díszítenek fel egy fát Dunaföldváron húsvétra készülve, ezzel újabb rekordra készülnek a város lakói - közölte a város önkormányzata az MTI-vel.

Rekorderedményt ért el tavaly Zalakaros turizmusa 

Több mint 638 ezer vendégéjszakát regisztráltak tavaly Zalakaroson,15 százalékkal többet az egy évvel korábbinál, a város a belföldi vendégek körében egyben a legnépszerűbb település is lett a Balaton régióban - tájékoztatta a Zalakarosi Turisztikai Nonprofit Kft. hétfőn az MTI-t.

Rekordot döntött a turizmus tavaly Párizsban 

A francia kormány gazdaságpolitikája ellen novemberben kezdődött erőszakos tüntetések ellenére rekordszámú, mintegy 50 millió turista érkezett tavaly Párizsba és környékére, ami csaknem négy százalékos emelkedést jelent 2017-hez képest. A látogatók 21,5 milliárd eurót költöttek el a francia fővárosban - derül ki az Ile-de-France régió turisztikai bizottságának adataiból - írja az MTI.

Évről-évre új turisztikai rekord Egerben 

"Eger minden hosszú hétvégén és ünnepen a top foglalási célpontok között szerepelt a hírekben, valamint a kiemelkedő turisztikai vonzerők között is folyamatosan az egri vár szerepelt az élen, s a legkedveltebb attrakciók sorában mindig ott voltak további egri, illetve Eger környéki helyszínek. Óriási eredmény, hogy Eger 2013 óta folyamatosan növekvő, eleve magas látogatottsága az elmúlt öt év során, minden esztendőben tovább emelkedett, öt évvel ezelőtthöz képest 257 ezer a különbség. Néhány éve már félmillió vendégéjszakát számláltak a város szálláshelyei, és tavaly ez a mutató meghaladta a 665 ezret. Mindez nem véletlen: a szolgáltatók, az önkormányzat városfejlesztő munkájának gyakorlatban megmutatkozó elismerése, amely jól példázza Eger vonzerejét is" - mondta sajtótájékoztatón Habis László polgármester.

Budapest Airport: rekordév volt a tavalyi 

A kétszámjegyű forgalombővülés eredményeként a 2018-as évben mintegy 14,9 millió utas fordult meg a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. A magyar főváros repülőtere ezzel tavaly a közép-kelet-európai régió leggyorsabban növekedő forgalmú repülőtere volt. A robusztus növekedésre alapozva a Budapest Airport hosszútávú repülőtér-fejlesztési tervei 225 milliárd forintos (700 millió eurós) beruházási összeggel számolnak, amelyet a repülőtér-üzemeltető a következő években infrastrukturális fejlesztésekre, egyebek között egy új terminálépület megvalósítására kíván fordítani.

Hollandia legmelegebb nyara 

Az idei volt a legmelegebb nyár Hollandiában az elmúlt több mint 300 évben, az időjárási feljegyzések hivatalos kezdete óta - közölte a holland királyi meteorológiai intézet (KNMI).

Turistarekord Antalyában 

Rekordszámú, csaknem 6 millió turista érkezett az év eleje óta légi úton a dél-törökországi Antalya tartományba, 37 százalékkal több, mint egy évvel korábban - írta kedden a Milat török napilap.

422 ezer látogató a Múzeumok éjszakáján 

Rekordot döntött a látogatók száma a Múzeumok éjszakája országos rendezvényein: június 23-án országszerte összesen 422 ezer látogatót regisztráltak a résztvevő intézmények - közölte az MTI-vel az Emberi Erőforrások Minisztériumának Kultúráért Felelős Államtitkársága szerdán.

Csúcsot döntött a Sound 

A közönség közel 60 ország fiataljaiból állt. A 165 ezres látogatószámmal a 2016-os esemény rekordja dőlt meg: idén 8000 résztvevővel voltak többen, mint 2 évvel ezelőtt.

Rekord New Yorkban 

Az elmúlt évben rekordszámú, 7,35 millió látogató kereste fel a New York-i Metropolitan Múzeumot - írta pénteken a The New York Times.

Rekordszámú turista Szlovákiában 

A szlovák szaktárca adatai szerint 2017-ben 5,4 millió turistát regisztráltak Szlovákiában, ez rekordszámnak számít és mintegy 7 százalékos növekedést jelent az egy évvel korábbihoz képest.

A valaha volt legjobb 12 hónap 

A Wizz Air ma közzétette legújabb statisztikáit, melyek szerint a légitársaság történetének legjobb 12 hónapos időszakát zárta. Rekordszámú, több mint 30 millió utas választotta a légitársaságot az elmúlt év során, ami 24%-os növekedést jelent az azt megelőző 12 hónaphoz képest.

A tavalyinál is több magyar megy idén Horvátországba? 

Az év első három hónapjában jelentősen nőtt Horvátországban a magyar turisták száma, a bővülés közel 50 százalékos - tájékoztatott a Horvát Idegenforgalmi Közösség budapesti képviseletvezetője kedden.

Kihasználtsági rekord a kereskedelmi légi járatokon 

A kereskedelmi légi járatok kihasználtsága 2017-ben minden eddiginél magasabbra, átlagosan 81,4 százalékra emelkedett globálisan, az értékesített utaskilométerben mért teljesítmény pedig 7,6 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbi szintet - közölte a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) csütörtökön.

Újra rekordmennyiségű turista Spanyolországban 

Spanyolország 81,8 millió külföldi turistát fogadott tavaly, ami 8,6 százalékos növekedés 2016-hoz képest - közölte a spanyol statisztikai hivatal csütörtökön. A tájékoztató szerint ezzel ismét megdőlt a látogatók számának éves rekordja, ráadásul a világon Spanyolország lett a második legnépszerűbb úti cél Franciaország után és az Egyesült Államok előtt.

Rekord: 15%-ot nőtt tavaly a belföldi turisztikai piac 

Ez derült ki a Szallas.hu friss elemzéséből. Az idei évet tekintve is optimisták a szakemberek.

Rekordszámú vendégéjszakát töltöttek el a magyarok Horvátországban 

A két ország turisztikai kapcsolatainak történetében először 2017-ben átlépte a 3 milliót a magyarok vendégéjszakáinak száma Horvátországban. 

Rekordot döntött tavaly a szlovén turizmus 

Novemberig 4,4 millió belföldi és külföldi vendég összesen 11,3 millió vendégéjszakát töltött el az országban - közölte Maja Pak, a szlovén turisztikai szövetség elnöke.

Egyre több a magyar utas 

Rekordot döntött a légi utasforgalom tavaly az Európai Unióban, az utasok száma mintegy 6 százalékkal bővült az előző évhez képest és megközelítette az egymilliárdot - közölte szerdán az uniós statisztikai hivatal (Eurostat).

Minden rekord megdőlt idén a horvát turizmusban 

Minden rekordot megdöntött az év első nyolc hónapjában a horvátországi turizmus: 15 millió belföldi és külföldi vendég 85 millió vendégéjszakát töltött el az országban, előbbi 14, utóbbi 13 százalékos növekedés a tavalyi év ugyanezen időszakához viszonyítva - közölte Gari Capelli horvát idegenforgalmi miniszter szerdai sajtótájékoztatóján. 

Rekordforgalmat hozott a július a repülőtéren 

Minden korábbi utasforgalmi rekord megdőlt júliusban a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren: még sohasem fordult elő, hogy egyetlen hónapban az induló és az érkező utasok száma meghaladta volna az 1 millió háromszázezret. A rekord forgalomhoz nyilvánvalóan hozzájárultak a sportesemények is, így a Budapesten rendezett FINA 2017 úszó- és vízilabda VB valamint a Forma-1-es Magyar Nagydíj is.

Csúcson van a légi áru- és utasforgalom bővülési üteme 

Hét éves csúcsán volt a légi áruforgalom és tizenkét éves csúcsán az utasforgalom bővülési üteme az első fél évben az előző évihez viszonyítva a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) adatai szerint.

Turisztikai rekordok Ausztriában 

A szomszédos Ausztria turizmus-gazdasága jól teljesít, egymás után sorra dölnek meg a rekordok. Az elmúlt 140 év alatt, mióta az osztrák turizmus-statisztika lézetik, nem volt még ilyen jó féléve az ágazatnak, mint 2017 év első felében – hangsúlyozza Kovács Balázs, Ausztriában élő turisztikai szakember, a GD Consulting ügyvezetője. 

Fürdőszövetség: számos fürdő rekordbevételt érhet el idén 

Ha az időjárás egész augusztusban hasonlóan forró marad, számos fürdő rekord vendégszámot és bevételt érhet el idén - közölte a magyar Fürdőszövetség. 

Rekordszámú turista látogatott Japánba 

Rekordszámú turista látogatott Japánba az idei második negyedévben, amit a szakértők részben a jen gyengülésével indokoltak. 

Új rekord a Lufthansa Csoportnál 

Mintegy 60 millióan utaztak a Csoport légitársaságai által üzemeltetett járatok fedélzetén 2017 első fél évében – többen, mint eddig bármikor.

Megtelt Budapest a hétvégére 

A Szallas.hu adatai szerint a fővárosi szállodák csaknem teltházzal üzemeltek a hétvégén.

Sosem látott rekord Spanyolország turizmusában 

Spanyolországban idén továbbra is rekordokat dönt a turizmus; az év első kilenc hónapjában 60,3 millió külföldi turista utazott a dél-európai országba, ami több mint 10 százalékos növekedés a tavalyi adatokhoz képest - közölte hétfőn a spanyol statisztikai hivatal (INE).

Látogatócsúcs: közel félmillió fesztiválozó vette be idén a Szigetet 

Ismét megdőlt a Sziget fesztivál látogatottsági csúcsa. A végleges adatok még nem állnak rendelkezésre, de Gerendai Károly főszervező kedd este elmondta: több mint 490 ezren voltak a Szigeten egy hét alatt.

Már megvan a 2017-es VOLT Fesztivál időpontja 

Idén is megdőlt a látogatórekord a 24. Telekom VOLT Fesztiválon, június 28. és július 2. között 148 ezren buliztak a Lővér kempingben - közölte a VOLT Fesztivál sajtóirodája.

Rekordszámú vendéggel Hajdúszoboszló aratta a babérokat 2015-ben 

Remek turisztikai évet zárt Hajdúszoboszló 2015-ben. Az alföldi fürdőváros önkormányzati statisztikái - amelyek a kereskedelmi szálláshely adatai mellett már az egyéb szálláshelyek eredményeit is tartalmazzák - több rekorderedményt is mutatnak.

Soha nem járt még ennyi magyar Horvátországban, mint tavaly 

A horvát állam 20 éves története során soha ennyi magyar nem járt még az adriai országban - közölte a Horvát Idegenforgalmi Közösség.

Rekord a turizmusban: soha ennyi látogató nem volt Magyarországon 

Beigazolódtak a várakozások, a turizmus újabb rekordévet zárt 2015-ben - jelentette ki Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter budapesti sajtótájékoztatóján, a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) szerdán közzétett adatait kommentálva.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!