Szintet lép a Csak a Mentes rendezvény

Szintet lép a Csak a Mentes rendezvény 

Új, az eddiginél nagyobb helyszínen, több, mint hetven kiállítóval április 20-21-én rendezik a Csak a Mentes Tavaszi Fesztivált.
Hévíz sem marad ki az augusztus 20-ai hétvégi fesztiválokból

Hévíz sem marad ki az augusztus 20-ai hétvégi fesztiválokból 

Hévízen a fürdés és kirándulás mellett a Bor és Gasztrokorzón lehet hétvégén múlatni a napot, ahol több pincészet számtalan nedűjét kóstolhatják az odalátogatók augusztus 17 - 20. között. 
Hatodjára indítja a nyarat a Szent György-hegy HAJNALIG

Hatodjára indítja a nyarat a Szent György-hegy HAJNALIG 

Június 3-án a találkozásé, a pikniké, a lassulásé, a zenéké, a jó boroké, a naplementéé és a teliholdé a főszerep. A szervezők ezúttal is tartogatnak újdonságot: a látogatók idén „nappali” és „hajnalig” helyszínek között válogathatnak – csaknem 20 pincészet, borbolt, étterem, kert nyit ki, és lesznek új helyszínek is - tájékoztatták lapunkat a szervezők.  
Webinárium: rendezvények az energiaválság idején

Webinárium: rendezvények az energiaválság idején 

A Weco-Travel soron következő webináriumának témája a rendezvénypiac aktuális helyzete lesz.
Hogy lehet fenntartható egy rendezvény?

Hogy lehet fenntartható egy rendezvény? 

A nemzetközi konferencia- és üzleti rendezvények fenntarthatóvá alakításának fontos lépéseit tették meg külföldi szakemberek közreműködésével a szektor hazai képviselői a Hungarian & Budapest Convention Bureau által szervezett edukációs workshopon. Az eseményen egy zöldebb és élhetőbb jövő egyik motorjaként nevesítették a turizmust, és a nagy lábnyomot hagyó rendezvény iparágat. Az adatok és mérhetőség jelentőségét hangsúlyozva jelentették be a GDS-Index rangsorán idén először elindított desztinációs eredményeinket, melyeket 2022. novemberi ICCA kongresszus kapcsán publikálnak majd hivatalosan.
Most pótolják be elmaradt rendezvényeiket a cégek

Most pótolják be elmaradt rendezvényeiket a cégek 

A nyári, szabadságolási szezonban általában csend és nyugalom van – ám az eddigi íratlan, főként megszokáson alapuló szabályt felülírta az igény és a realitás. Már a szeptember-október is kezd betelni a szállodákban - tájékoztatta lapunkat az Eventrend.
Horeca Meetup: Egyből a kettőbe

Horeca Meetup: Egyből a kettőbe 

Október 6-án tartottuk szakmai rendezvényünket a Cortile Budapest Hotelben. Nem online, nem is hibrid formában, hanem a helyszínen több mint negyven szakmai vendégünk hallgatta az előadásokat.
Nyitott pince napok Erdőbényén

Nyitott pince napok Erdőbényén 

Idén augusztus 14-16. között kerül megrendezésre Erdőbényén a már ismert háromnapos esemény: a Bor, mámor, Bénye.
Elmarad a Paloznaki Jazzpiknik

Elmarad a Paloznaki Jazzpiknik 

A Kormány továbbra is hatályban lévő tiltó rendelete alapján.
Új szereplő a rendezvények piacán: jönnek a hibridek

Új szereplő a rendezvények piacán: jönnek a hibridek 

A genfi székhelyű nemzetközi szövetség (UNICEO® - United Networks of International Corporate Event Organizers) nemrégiben rendezte meg első hibrid eseményét Budapesten.

GTM 2020 „Digital Event” 2020. június 22–24. között 

A Német Turisztikai Hivatal (DZT) online rendezvényként tartja az úticél Németország legnagyobb beutazási workshopját június 22–24. között.

Búvárkodni lehet a megújult Dagály fürdőben 

A Budapesti Vízilabda Szövetség, a Budapesti Úszó Szövetség és a Budapesti Búvár Szövetség közreműködésével, a Budapest 2019 Európa Sportfővárosa évad keretében megvalósuló, egész napos Csobbanj, Budapest eseményen a vizes sportok kapják a főszerepet, de nem is akárhogyan.

Hagyományok, megújulás, évfordulók a Gundelben 

Angelus Barbara és Varga Rózsa, a Gundel jelenlegi és korábbi kommunikációs igazgatója együtt meséltek a 100, illetve a 125. évfordulóját ünneplő étteremről a HoReCa Meetup rendezvényen, majd Kozma Kálmán az innovatív tradíciókat mutatta be, amelyekből kiadós ízelítőt is kaptunk.

FRISSÍTVE! Horeca Meetup - "A megtérülés kulcsa az instabarát dizájn" 

Információ, kapcsolatépítés, csúcsgasztronómia – mindez egy időben, egy helyen: több éven át tartó Business Klub rendezvényünket felváltotta most induló Horeca Meetup programunk, amelynek célja, hogy a hazai szállodások, éttermesek topkörnyezetben szerezzenek olyan információkat, építsenek új kapcsolatokat, amelyek elősegítik a sikeres üzletmenetet, üzemeltetést, miközben high-end gasztronómiát kóstolhatnak, és Horeca-beszállítókkal találkozhatnak közvetlenül.

Turizmus & Vendég Horeca Meetup 

Több éven át tartó Business Klub rendezvényünket felváltja most induló Horeca meetup programunk, amelynek célja, hogy a hazai szállodások, éttermesek topkörnyezetben szerezzenek olyan információkat, építsenek új kapcsolatokat, amelyek elősegítik a sikeres üzletmenetet, üzemeltetést, miközben high-end gasztronómiát kóstolhatnak, és Horeca-beszállítókkal találkozhatnak közvetlenül.

Michelin-listás toprendezvény Budapesten 

Március 26-án Budapest ad otthont a gasztronómiai világ egyik legrangosabb eseményének a Michelin és a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) együttműködésének köszönhetően. A díjátadó gálán mutatják be a Michelin-kalauz európai éttermeinek friss listáját. A különleges eseményen részt vesznek Európa Michelin-csillagos séfjei is, ők köszöntik a Michelin család új tagjait, akik azon vendéglátóegységeket képviselik, melyek 2018-ban újonnan nyerték el a csillagot. 

Budapesten tartja Európai Kongresszusát az UNICEO 

A szövetség több mint 20 országból érkező tagjai a Kempinski Hotel Corvinus-ban fognak találkozni, hogy a céges rendezvények jövőjéről értekezzenek. A rendezvény célja, hogy bemutassa a legújabb tendenciákat valamint erősítse az UNICEO tagok közötti tudásmegosztást. 

Kálmán Imre Emléknapok Siófokon 

Tíz évvel ezelőtt hagyományteremtő szándékkal egy háromnapos fesztivál megrendezésére vállalkozott Siófok városa, mely az elmúlt években majdnem egy hetes rendezvénnyé nőtte ki magát. 

Autómatuzsálemek lepik el Bükfürdőt 

A Bükfürdőről rajtoló kétnapos MiSTER CLASSiC Oldtimer Szuperkupa® futam ötödik alkalommal látogat el a fürdővárosba. 

Alkalmi rendezvényeken is kötelező a számla- és nyugtaadás 

A nyári időszakban sok kereskedő és vendéglős kitelepül alkalmi rendezvényekre, sőt vannak, akik kifejezetten csak ilyen keretek között működnek, értékesítenek. A számla- vagy nyugtaadás az alkalmi rendezvényeken is kötelező, az pedig, hogy kell-e online pénztárgépet használni, a tevékenység statisztikai besorolásától függ - hívta fel a figyelmet az adóhatóság a honlapján. 

Másodszorra rendezték meg az Arab Kulturális Napokat 

A Pesti Vigadóban ünnepélyes keretek között megnyitották az Arab Kulturális Napokat. Az estén beszédet mondott Kövér László a Magyar Országgyűlés elnöke és Marie Antoinette Sedin Palesztina nagykövetasszonya is. Mindketten kihangsúlyozták az arab kultúra fennmaradásának fontosságát. 

Balaton: kevesebb pénz rendezvényekre, több településfejlesztésre 

A balatoni fejlesztési forrásokból az idén kevesebbet adnak a rendezvények támogatására és a közbiztonsági, vízbiztonsági feladatokra, miközben növelték a településfejlesztési beruházások támogatására szánt összeget.

Márciusban lesz a régió legnagyobb autós rendezvénye Budapesten 

Idén március 24-26 között rendezik meg az Automobil és Tuning Show (AMTS) 2017-et, a régió legnagyobb autós és tuning rendezvényére 15 ország több mint 1500 járművét és 200 kiállítóját várják a Hungexpo Budapesti Vásárközpontba - jelentették be a szervezők sajtótájékoztatón hétfőn Budapesten. 

Kitalálja, melyek hazánk legnépszerűbb rendezvényei? 

A Programturizmus.hu ahogy minden évben, úgy idén is összeállította a portál legnépszerűbb megjelenéseinek listáját.

Lefújták Európa egyik legnagyobb bolhapiacának megrendezését 

Lemondták Európa egyik legnagyobb bolhapiacának, a Lille-i vásárnak a megrendezését a francia hatóságok a nemrég végrehajtott iszlamista erőszakcselekmények miatti biztonsági megfontolásokra hivatkozva - közölte pénteken a BBC.

Több százmillióval támogat nemzetközi sportrendezvényeket az állam 

Több nemzetközi sportrendezvényt támogat a kormány összesen 350 millió forinttal.

Kihívója akadt a kecskeméti repülőnapnak 

Bár tavaly végül elmaradt, Kecskemét neve már egybeforrt a Nemzetközi Repülőnappal. Idén azonban három új nagyrendezvénnyel bővül Nyíregyháza éves kulturális programsorozata, melyből az egyik szintén egy repülőnap lesz.

Hamarosan megtudhatja, hogyan születnek és vándorolnak erdeink 

Országszerte több mint 150 programmal várja az érdeklődőket az Erdők Hete.

Márkás autók sorakoztak a SYMA Rendezvényközpontban 

Péntektől vasárnapig tartott a Mobilitás Autókiállítás és Vásár. A SYMA Rendezvényközpontban helyet kapó háromnapos rendezvényen a hazai márkakereskedők mutatták be a legújabb modelleket, a legfrissebb autóipari innovációkat és járműipari trendeket. Az esemény célja, hogy a hagyományos járművek mellett az e-mobilitásban rejlő lehetőségekre is felhívja a figyelmet, ezért az érdeklődők a Magyarországon forgalmazott elektromos autókat is kipróbálhattak a kiállítás területén kialakított tesztpályán.

Másfél hét alatt csaknem félszáz program Pécsen 

Szórakoztató és tartalmas programkínálattal várja a látogatókat a Pécsi napok rendezvénysorozata, amelyet szeptember 11. és 28. között rendeznek meg a baranyai megyeszékhelyen.

Sportversenyek, koncertek és borok Budapesten 

A fővárosi rendezvények zömét a frekventált belvárosi, Duna közeli körzetekben rendezik meg de – ha nem is akkora reklámerővel – a külső kerületek is bemutatkoznak időnként.

Őszköszöntő JAB-parti 

Bár eredetileg a Vörösmarty téren felállított partisátorban is terveztek találkozási helyszínt üzleti partnereikkel a meghívók, azonban az időjárás közbeszólt. Ezért Európa legnagyobb textilcégének, a németországi JAB Csoportnak magyarországi képviselete Bakody Katalin vezetésével zárt térben, teljesen átalakított bemutatótermükben fogadta vendégeit szeptember elsején, kora este.

Piacok Napja az Erzsébet téren 

Piacok Napja néven indít útjára hagyományteremtő rendezvényt 2014. szeptember 13-án Budapesten, a belvárosi Erzsébet téren a Nem Adom Fel Alapítvány. A programsorozat nem kisebb célt tűzött zászlajára, mint a városlakók fogyasztói attitűdváltásának elindítását, valamint a valós közösségi élményen alapuló személyes interakciók megerősítését. A rendezvényt, amelyhez számos ismert ember is csatlakozott, a WAMP Design Vásár, a Gozsdu Gardrób és a Közös Piac közreműködésével szervezi az Alapítvány. A Piacok Napja része a korábban indult „Kezdjetek szeretni..” nevet viselő programsorozatnak.

Új munkatárs a Karos Spa-ban 

Új, rendezvényekért felelős kolléga bővíti a Karos Spa csapatát.

A város jegyzője tiltotta meg a 2000 fős rendezvény megtartását Tiszafüreden 

Tiszafüred jegyzője csütörtöki határozatában megtiltotta a 2. Hajógyári nap elnevezéssel meghirdetett, szombatra tervezett rendezvény megtartását - olvasható a tiszafüredi önkormányzat honlapján.

Rozémaraton sok kedves őrülttel 

A szombati nagy futással alighanem elérte az egyik csúcspontját a villányi buli, de abban is biztosak vagyunk, hogy további ormok bevételére indultak itt egyesek és kettesek.

Kisebb rendezvényekre is vonatkozik az új rendelettervezet 

A kisebb rendezvényekre is kötelező lesz mentési tervet készíteni egy minisztériumi rendelettervezet alapján; a hatályos szabályozás szerint ez az 50 ezer fősnél nagyobb rendezvényekre kötelező, a szaktárca ezt 5 ezerre csökkentené -  a rendelet tervezete a kormány honlapján jelent meg.

A Mátrában értekeztek a Lufthansa City Center utazásszervezői 

7 év után visszatért Magyarországra a Lufthansa City Center network regionális tréningje és konferenciája.

Macaron nap Paris Budapest módra 

Március 20. édesebb nem is lehetne. A Macaron napra a Paris Budapest étterem idén is számos különlegességgel érkezik. Jeremy Cayron, a Paris Budapest étterem francia séfje és cukrász csapata olyan kihagyhatatlan újdonságokkal érkezik majd a rendezvényre, mint a Macaron glacé vagy a Paleo macaron.

Elmarad a Miskolci Kocsonyafesztivál 

Idén mégsem tartják meg a Miskolci Kocsonyafesztivált - tájékoztatta az MTI-t Rózsa Edit, a fesztivál alapítója kedden.

Levendulás ganache-sal nyert az ARAZ cukrásza 

A VinCE Magazin 5. alkalommal rendezte meg Közép-Európa legszebb és legnagyobb boreseményét a VinCE Budapest Wine Show-t. 2014. március 2-án a rendezvényen cukrász versenyt szerveztek.

Tarolt a KávéBár Bazár 

Hatalmas érdeklődés mellett zajlott a hétvégi KávéBár Bazár, több mint kétezer-ötszáz vendég kóstolt kávékat, párlatokat és borokat a Corinthia szállóban. A rendezvényen ötven kiállító termékeit ismerhették meg a látogatók, és a kávéillat már a körúton érződött.

London felkészült az anti-Valentin napra 

Február 14-én London ideális helyszín lehet a szerelmes párok látványától émelygőknek. Idén a brit fővárosban több rendezvény is megrendezésre kerül anti-Valentin nap témában. 

Az Országos Menedzser Teniszbajnokságot a Neckermann is támogatta 

Az Országos Menedzser Teniszbajnokságot immáron 9. alkalommal és már regionálisan rendezték meg. A döntő október 5-én volt Budapesten, ahol pontverseny alapján díjazták a legjobbakat.

Moszkvában kínálják a világhírű magyar kacsamájat 

Magyarország kiemelt vendége a szerdán megnyílt Arany Ősz - 2013 oroszországi élelmiszeripari kiállításnak, amelyre Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter vezetésével érkezett a tárca küldöttsége Moszkvába.

Idén is csúcsot dönthet a Spar Budapest Maraton 

Huszonnyolcadik alkalommal kerül sor vasárnap a Spar Budapest Maraton futófesztiválra, melyen a profik a hagyományoknak megfelelően az országos bajnoki címekért versengenek majd a klasszikus, 42,195 kilométeres távon.

Kulturális sikersztori a Kodály Központban 

Márta István, a pécsi Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft. ügyvezetője október 8-án a Rózsavölgyi Szalonban beszélt a pécsi Kodály Központ 2013/2014-es műsorterveiről.

Sportolásra motivál a World Walking Day 

Túrákkal, egészséges életmódot népszerűsítő programokkal, sportversenyekkel és számos más rendezvénnyel várják az érdeklődőket a World Walking Day elnevezésű nemzetközi programsorozaton, amelyhez Magyarország október 12-én és 13-án csatlakozik.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!