GTM 2020 „Digital Event” 2020. június 22–24. között

A Német Turisztikai Hivatal (DZT) online rendezvényként tartja az úticél Németország legnagyobb beutazási workshopját június 22–24. között.

A COVID-19- járvány miatt a DZT szoros egyeztetésben a vendéglátó Mecklenburg–Elő-Pomeránia Turisztikai Egyesülettel (TMV) úgy döntött, hogy a Germany Travel MartTM (GTM) rendezvényt 2021-re halasztja.

Petra Hedorfer, a DZT igazgatótanácsi elnöke ezzel kapcsolatban így nyilatkozott: „Annak érdekében, hogy ápoljuk és tovább építsük a nagyon fontos kapcsolatot a németországi turisztikai partnereink, a nemzetközi vásárlók és szakmai résztvevők között, ebben az évben a GTM-et digitális rendezvényként tartjuk meg. Ezzel hidat építünk a 2020/2021-es helyreálltó programok és a következő valós GTM között.”

Tobias Woitendorf, a TMV ügyvezetője szerint: „Már ma nagyon várjuk, hogy a nemzetközi utazási szakma key account-jait üdvözölhessük Mecklenburg–Elő-Pomerániában a GTM-en 2021. április 25–27. között. A rendezvény előkészületei már elkezdődtek. A virtuális GTM 2020-at pedig arra fogjuk használni, hogy a szövetségi államunkat egy webinárium segítségével mint vonzó desztináció prezentáljuk.”

A kiállítók és a szakmai vásárlók, az ún. hosted buyerek közötti live meetingeken kívül a már megszokott networking-eszköz keretén belül a DZT további digitális kommunikációs lehetőségeket is integrál, mint például webináriumok vagy lehívható tartalmak (ondemand).

A virtuális GTM 2020 rendezvényen való részvétel a német partnerek számára 79 euróba kerül. Az érdeklődők  online regisztrálhatnak.

Azok a partnerek, akik már benne vannak a GTM levelezési listájában, automatikus üzenetet kapnak.

A GTM fennállásának 46 éve alatt különösen hatékony platformnak bizonyult az üzleti kapcsolatok és a szerződéskötések terén a nemzetközi utazási szakma több mint 500 key account-ja és a németországi kiállítók között. A több mint 45 országból érkező részvevők a workshop napjain több mint 20 ezer személyes üzleti megbeszélést folytatnak.

Forrás: DZT


A madridiak Balatonja a magyarok kedvence

A madridiak Balatonja a magyarok kedvence  

A magyarok körében azért is lett népszerű a terület, mert más spanyol régiókhoz képest jóval könnyebben megközelíthető.
Hatalmas veszteségekre készül a párizsi kulturális szektor az olimpia miatt

Hatalmas veszteségekre készül a párizsi kulturális szektor az olimpia miatt 

 „Mi vagyunk a nagy vesztesek” – mondják a párizsi kulturális szektorban dolgozók.
Az Etna továbbra sincs nyugton - lezárták Catania repterét

Az Etna továbbra sincs nyugton - lezárták Catania repterét 

Lezárták a szicíliai Catania repülőterét, amelyet hamueső temetett be az Etna vulkán kitörése miatt kedden.
Prémium úti cél Törökországban

Prémium úti cél Törökországban 

A török félsziget a hírességek kedvenc "prémium” úti célja.
Pompeii, a betemetett város

Pompeii, a betemetett város 

A kapun belépve megcsap a történelem szaga – a hatalmas kövekkel kirakott utcákat járva úgy érzem magam, mintha egy időgép visszavitt volna az ókorba.
Idehaza egy idegenforgalmi képviselettel kevesebb

Idehaza egy idegenforgalmi képviselettel kevesebb  

A Tunéziai Idegenforgalmi Hivatal budapesti képviselete a következő információt küldte szerkesztőségünkbe.
Magyarok nélkül megállna Ausztria

Magyarok nélkül megállna Ausztria 

Tíz év alatt több mint a duplájára nőtt a magyarok létszáma Ausztriában, ami napjainkban már meghaladja a 107 ezret.
Öt lenyűgöző nemzeti park Horvátországban

Öt lenyűgöző nemzeti park Horvátországban 

Ha a nyaralást Horvátországba tervezi, mindenképp érdemes felfedezni az Adriai-tengeren található természeti kincseket.
Borravaló körkép: ennyit illik adni a különböző országokban

Borravaló körkép: ennyit illik adni a különböző országokban 

A borravaló megítélése kultúránként és nemzetenként változó: ami az egyes országokban szokás, az egy másikban akár sértés is lehet. 
Boldogság-automaták és szerelmeslevelek a turizmus szolgálatában

Boldogság-automaták és szerelmeslevelek a turizmus szolgálatában 

Linz kirobbanóan sikeres a magyar látogatók körében is.

Interjú

Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni

Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni 

A két Michelin-csillagos étterem konyháját vezető séffel többek közt a versenyről és megosztó ételekről beszélgetünk, és mesél arról is, miért nem követi a trendeket.
Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető

Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető 

Az idei újdonságokról és megújulásról a borászat tulajdonosával, Dunai Ágnessel beszélgettünk.
Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél”

Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél” 

Csernus Imrével szőlőről, borokról és a vidéki életről beszélgettünk, és nemrég megjelent könyve kapcsán egy kicsit rólunk, magyarokról is.