Tarolt a KávéBár Bazár

Hatalmas érdeklődés mellett zajlott a hétvégi KávéBár Bazár, több mint kétezer-ötszáz vendég kóstolt kávékat, párlatokat és borokat a Corinthia szállóban. A rendezvényen ötven kiállító termékeit ismerhették meg a látogatók, és a kávéillat már a körúton érződött.

Az ismert kereskedelmi márkák mellett megjelentek a hazánkban is egyre népszerűbb mikropörkölők, s a világ legjobb termőterületeiről érkező kávékat ízlelhette meg a közönség. Kiváló párosításnak bizonyultak a borok is a kávé mellé, hiszen amint az előadásokból kiderült, az ízjegyek, a fajta és a termőterület mindkét ital esetében meghatározó szempontok.

A kétnapos eseményen öt szakmai - s ebből négy országos - bajnokság is zajlott. Lelkes közönség kísérte a kávés szakma versenyeit, az AeroPress bajnokságonbajnok különböző k Szalczer Péter nyert, ő képviselheti hazánkat a világversenyen. A jelentős pénzdíjazású B1-Be the One barista bajnokságot Várady Tibor barista nyerte, aki többszörös ávés kategóriákban, s az egyik népszerű, „újhullámos” budapesti kávézó tulajdonosa.

 

Hatalmas érdeklődés mellett készültek a legfinomabb koktélok is, s a flair mixerek akrobatikus mutatványokkal fűszerezték meg a kevert italokat. Az idei országos koktélbajnok Ódor András, a látványos flair kategóriában pedig Deák Olivér bizonyult a legjobbnak, ők utaznak a fokvárosi világbajnokságra szeptember végén. A Magyar Sommelier Bajnokságon is megjelent a hazai boros szakma színe-java. Dr. Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter köszöntötte a résztvevőket, és az összetett, elméleti és gyakorlati feladatokból álló szakmai versenyt Szik Mátyás sommelier nyerte.

 

A bajnokságokkal párhuzamosan futó szemináriumok, vezetett kóstolók is teltházzal mentek. Horváth Lajos és Kis Zoltán kávés világbajnokok rámutattak arra, milyen különbségek vannak egyfajta kávé különböző pörkölési módjai között. Szántó Tibor csokoládémester előadásában a kakaó útját, illetve a csokoládé készítését ismerhették meg a vendégek, a kóstolóban pedig forró csokoládék is szerepeltek.

 

Keresztes Ferenc bártender top prémium minőségű vodkákat kóstoltatott, melyekből úgynevezett molekuláris vodkakoktélokat is készített, melyek inkább kísérőfalatként, mint italként funkcionálhatnak egy bár itallapján. Alexandra Geay, az A.E. Dor cognac-háztól érkezett párlatszakértő előadása a cognac-ok világába kalauzolta az érdeklődőket. Itt is lehetőség volt különleges tételek ízlelésére, s a kóstolók a kiállítói standokon folytatódtak. Rumbár, vodkastand, pálinkák és hazai borászatok várták az érkezőket, de kísérőfalatokból sem volt hiány mangalica sonkától a macaronokig.

A Corinthia szálló Atrium teraszán egy kiállítás is helyet kapott a hétvégére, az Everybody Needs Art kortárs képzőművészeti ügynökség nyolc hazai, egy japán és egy olasz képzőművész munkáit mutatta be a közönségnek Fekete Leves címmel. Az ötödik alkalommal megrendezett esemény szervezője, Szuna Noémi szerint az idei év volt eddig a legsikeresebb, s a tervek szerint a KávéBár Bazárral nemcsak Budapesten, hanem az ország más helyszínein is találkozhatnak a vendégek a közeljövőben.

Forrás: Vendég & Hotel


Kihirdették az Év Szállodája 2024 pályázat nyerteseit

Kihirdették az Év Szállodája 2024 pályázat nyerteseit 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége 2025. januárjában ismét meghirdette az Év Szállodája pályázatot. Mutatjuk az idei győzteseket.
Accor-csoport: helyzetjelentés 2024-ről

Accor-csoport: helyzetjelentés 2024-ről 

Soha rosszabb évet.
10+1 újdonság a HoReCa Design Kiállításon

10+1 újdonság a HoReCa Design Kiállításon 

Az idei HoReCa Design Kiállítás, amely a Bútor, Lámpa, Dekor Kiállítás részeként látogatható, számtalan innovatív és különleges termékkel várja a szakmai érdeklődőket.
ibis-kutatás: „Az élmények többet érnek az anyagi javaknál”

ibis-kutatás: „Az élmények többet érnek az anyagi javaknál” 

Friss ibis-kutatás az idei utazási szokásokról.
Firenze frekventált helyén új egységet nyitott az a&o

Firenze frekventált helyén új egységet nyitott az a&o 

Az új szálláshely a Piazza del Duomótól 30 perc sétára található a városközpontban.
Az Accor Csoporthoz került a debreceni szálláshely

Az Accor Csoporthoz került a debreceni szálláshely 

Győztest hirdettek a négycsillagos Hotel Lycium bérbeadásának pályázatán.
Jól jön a Valentin-nap a hazai szállodásoknak

Jól jön a Valentin-nap a hazai szállodásoknak 

Sok pár utazással tölti idehaza is az eredetileg Angliában és Amerikában a szerelmesek ünnepeként számon tartott február 14-ét, és az azt követő hétvégét.
A budapesti Kempinski ismét ott a Forbes Travel Guide előkelő listáján

A budapesti Kempinski ismét ott a Forbes Travel Guide előkelő listáján 

A Kempinski Hotel Corvinus Budapest “négycsillagos” besorolást kapott..
Tavasszal nyit az ibis Styles hotel a debreceni reptéren

Tavasszal nyit az ibis Styles hotel a debreceni reptéren 

Ez lesz az első szálloda az ország második legforgalmasabb repülőtere, a Debreceni Nemzetközi Repülőtér közvetlen közelében
Év Szállodája díjátadó gála  – még lehet jelentkezni!

Év Szállodája díjátadó gála – még lehet jelentkezni!  

Február 21-én részese lehet az év egyik legexkluzívabb szállodai eseményének.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.