Tarolt a KávéBár Bazár

Hatalmas érdeklődés mellett zajlott a hétvégi KávéBár Bazár, több mint kétezer-ötszáz vendég kóstolt kávékat, párlatokat és borokat a Corinthia szállóban. A rendezvényen ötven kiállító termékeit ismerhették meg a látogatók, és a kávéillat már a körúton érződött.

Az ismert kereskedelmi márkák mellett megjelentek a hazánkban is egyre népszerűbb mikropörkölők, s a világ legjobb termőterületeiről érkező kávékat ízlelhette meg a közönség. Kiváló párosításnak bizonyultak a borok is a kávé mellé, hiszen amint az előadásokból kiderült, az ízjegyek, a fajta és a termőterület mindkét ital esetében meghatározó szempontok.

A kétnapos eseményen öt szakmai - s ebből négy országos - bajnokság is zajlott. Lelkes közönség kísérte a kávés szakma versenyeit, az AeroPress bajnokságonbajnok különböző k Szalczer Péter nyert, ő képviselheti hazánkat a világversenyen. A jelentős pénzdíjazású B1-Be the One barista bajnokságot Várady Tibor barista nyerte, aki többszörös ávés kategóriákban, s az egyik népszerű, „újhullámos” budapesti kávézó tulajdonosa.

 

Hatalmas érdeklődés mellett készültek a legfinomabb koktélok is, s a flair mixerek akrobatikus mutatványokkal fűszerezték meg a kevert italokat. Az idei országos koktélbajnok Ódor András, a látványos flair kategóriában pedig Deák Olivér bizonyult a legjobbnak, ők utaznak a fokvárosi világbajnokságra szeptember végén. A Magyar Sommelier Bajnokságon is megjelent a hazai boros szakma színe-java. Dr. Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter köszöntötte a résztvevőket, és az összetett, elméleti és gyakorlati feladatokból álló szakmai versenyt Szik Mátyás sommelier nyerte.

 

A bajnokságokkal párhuzamosan futó szemináriumok, vezetett kóstolók is teltházzal mentek. Horváth Lajos és Kis Zoltán kávés világbajnokok rámutattak arra, milyen különbségek vannak egyfajta kávé különböző pörkölési módjai között. Szántó Tibor csokoládémester előadásában a kakaó útját, illetve a csokoládé készítését ismerhették meg a vendégek, a kóstolóban pedig forró csokoládék is szerepeltek.

 

Keresztes Ferenc bártender top prémium minőségű vodkákat kóstoltatott, melyekből úgynevezett molekuláris vodkakoktélokat is készített, melyek inkább kísérőfalatként, mint italként funkcionálhatnak egy bár itallapján. Alexandra Geay, az A.E. Dor cognac-háztól érkezett párlatszakértő előadása a cognac-ok világába kalauzolta az érdeklődőket. Itt is lehetőség volt különleges tételek ízlelésére, s a kóstolók a kiállítói standokon folytatódtak. Rumbár, vodkastand, pálinkák és hazai borászatok várták az érkezőket, de kísérőfalatokból sem volt hiány mangalica sonkától a macaronokig.

A Corinthia szálló Atrium teraszán egy kiállítás is helyet kapott a hétvégére, az Everybody Needs Art kortárs képzőművészeti ügynökség nyolc hazai, egy japán és egy olasz képzőművész munkáit mutatta be a közönségnek Fekete Leves címmel. Az ötödik alkalommal megrendezett esemény szervezője, Szuna Noémi szerint az idei év volt eddig a legsikeresebb, s a tervek szerint a KávéBár Bazárral nemcsak Budapesten, hanem az ország más helyszínein is találkozhatnak a vendégek a közeljövőben.

Forrás: Vendég & Hotel


Pazar panoráma, téglasüti és üzleti kapcsolatok

Pazar panoráma, téglasüti és üzleti kapcsolatok 

Bemutatkozott a Clarion Hotel Vienna South.
NGM: februárban 1 millió feletti vendégérkezés a hazai szálláshelyeken

NGM: februárban 1 millió feletti vendégérkezés a hazai szálláshelyeken 

A belföldi vendégek száma 5,4 százalékkal 485 ezerre nőtt, míg a külföldi turisták száma több mint 22 százalékkal 536 ezer főre emelkedett.
Ennyit ettek-ittak egy év leforgása alatt a Tribe hotel vendégei

Ennyit ettek-ittak egy év leforgása alatt a Tribe hotel vendégei 

Beszédes adatok és izgalmas tapasztalatok egy hotel első évéből – így indult a TRIBE Budapest Stadium.
Moore-jelentés: a globális hotelipar eredményei 2024-ben

Moore-jelentés: a globális hotelipar eredményei 2024-ben 

A gazdasági kihívások és a geopolitikai bizonytalanság ellenére rekordévet zárt a nemzetközi szállodaipar.
Danubius-kutatás: mi számít a vendégnek, ha Budapesten foglal szállást?

Danubius-kutatás: mi számít a vendégnek, ha Budapesten foglal szállást? 

A Danubius Hotels (DH) a budapesti szállodáikba látogató külföldi turisták körében végzett kutatást.
Az egész hétvége a kutyabarátságról szól a tokaji ötcsillagos házban

Az egész hétvége a kutyabarátságról szól a tokaji ötcsillagos házban 

Ezzel hívja fel a figyelmet a felelős állattartásra a Minaro Hotel Tokaj MGallery.
Az Accor hűségprogramja immár százmilliós tagsággal rendelkezik

Az Accor hűségprogramja immár százmilliós tagsággal rendelkezik 

A szállodacsoport globális hűség- és kedvezményprogramja most köszöntötte százmilliomodik tagját.
Határmenti családbarát szálloda az Accent Hotels portfóliójában

Határmenti családbarát szálloda az Accent Hotels portfóliójában 

Olyan megoldásokkal, amelyek a gyerekkel érkező vendégek kényelmét szolgálják.
Így állnak a foglalások eddig a tavaszi időszakban

Így állnak a foglalások eddig a tavaszi időszakban 

A Szallas.hu legfrissebb adatai szerint.
Kastélyszállodások éves találkozója az alsópetényi Prónay-kastélyban

Kastélyszállodások éves találkozója az alsópetényi Prónay-kastélyban 

Sikeresen lezajlott a Magyar Kastélyszállodák és Történelmi Épületek Szövetségének éves közgyűlése.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.