Tarolt a KávéBár Bazár

Hatalmas érdeklődés mellett zajlott a hétvégi KávéBár Bazár, több mint kétezer-ötszáz vendég kóstolt kávékat, párlatokat és borokat a Corinthia szállóban. A rendezvényen ötven kiállító termékeit ismerhették meg a látogatók, és a kávéillat már a körúton érződött.

Az ismert kereskedelmi márkák mellett megjelentek a hazánkban is egyre népszerűbb mikropörkölők, s a világ legjobb termőterületeiről érkező kávékat ízlelhette meg a közönség. Kiváló párosításnak bizonyultak a borok is a kávé mellé, hiszen amint az előadásokból kiderült, az ízjegyek, a fajta és a termőterület mindkét ital esetében meghatározó szempontok.

A kétnapos eseményen öt szakmai - s ebből négy országos - bajnokság is zajlott. Lelkes közönség kísérte a kávés szakma versenyeit, az AeroPress bajnokságonbajnok különböző k Szalczer Péter nyert, ő képviselheti hazánkat a világversenyen. A jelentős pénzdíjazású B1-Be the One barista bajnokságot Várady Tibor barista nyerte, aki többszörös ávés kategóriákban, s az egyik népszerű, „újhullámos” budapesti kávézó tulajdonosa.

 

Hatalmas érdeklődés mellett készültek a legfinomabb koktélok is, s a flair mixerek akrobatikus mutatványokkal fűszerezték meg a kevert italokat. Az idei országos koktélbajnok Ódor András, a látványos flair kategóriában pedig Deák Olivér bizonyult a legjobbnak, ők utaznak a fokvárosi világbajnokságra szeptember végén. A Magyar Sommelier Bajnokságon is megjelent a hazai boros szakma színe-java. Dr. Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter köszöntötte a résztvevőket, és az összetett, elméleti és gyakorlati feladatokból álló szakmai versenyt Szik Mátyás sommelier nyerte.

 

A bajnokságokkal párhuzamosan futó szemináriumok, vezetett kóstolók is teltházzal mentek. Horváth Lajos és Kis Zoltán kávés világbajnokok rámutattak arra, milyen különbségek vannak egyfajta kávé különböző pörkölési módjai között. Szántó Tibor csokoládémester előadásában a kakaó útját, illetve a csokoládé készítését ismerhették meg a vendégek, a kóstolóban pedig forró csokoládék is szerepeltek.

 

Keresztes Ferenc bártender top prémium minőségű vodkákat kóstoltatott, melyekből úgynevezett molekuláris vodkakoktélokat is készített, melyek inkább kísérőfalatként, mint italként funkcionálhatnak egy bár itallapján. Alexandra Geay, az A.E. Dor cognac-háztól érkezett párlatszakértő előadása a cognac-ok világába kalauzolta az érdeklődőket. Itt is lehetőség volt különleges tételek ízlelésére, s a kóstolók a kiállítói standokon folytatódtak. Rumbár, vodkastand, pálinkák és hazai borászatok várták az érkezőket, de kísérőfalatokból sem volt hiány mangalica sonkától a macaronokig.

A Corinthia szálló Atrium teraszán egy kiállítás is helyet kapott a hétvégére, az Everybody Needs Art kortárs képzőművészeti ügynökség nyolc hazai, egy japán és egy olasz képzőművész munkáit mutatta be a közönségnek Fekete Leves címmel. Az ötödik alkalommal megrendezett esemény szervezője, Szuna Noémi szerint az idei év volt eddig a legsikeresebb, s a tervek szerint a KávéBár Bazárral nemcsak Budapesten, hanem az ország más helyszínein is találkozhatnak a vendégek a közeljövőben.

Forrás: Vendég & Hotel


Európa legjobbjai közt az ötcsillagos tokaji szálláshely

Európa legjobbjai közt az ötcsillagos tokaji szálláshely 

Szálloda, gasztronómia és wellness terén Európa legjobbjai közé választották a Minaro Hotel Tokaj MGallery-t.
Ismert szállodai szakember a Pullman Budapest hotel élén

Ismert szállodai szakember a Pullman Budapest hotel élén 

Az Accor prémium nemzetközi szállodamárkája, a Pullman Hotels & Resorts november 1-jétől Szabó Áront nevezte ki a Pullman Budapest szálloda új igazgatójának.
Új tulajdonosnál a hányatott sorsú budai Design Hotel

Új tulajdonosnál a hányatott sorsú budai Design Hotel 

Az egykori négycsillagos hotelben már a felújítási munkálatok is elkezdődtek.
Tarolt a Prónay-kastély egy exkluzív díjkiosztón

Tarolt a Prónay-kastély egy exkluzív díjkiosztón 

November 16-án tartották a Heritage Hotels of Europe Awards gáláját, amelynek során Európa történelmi szállodáinak legjobbjait ünneplik.
Hotel Divinus*****Superior: Kimagasló eredmények az Everguest megoldásaival

Hotel Divinus*****Superior: Kimagasló eredmények az Everguest megoldásaival 

A Hotel Divinus*****Superior az Everguest egyik legösszetettebb projektje.
„Zöld Szálloda” elismerés Szántódon

„Zöld Szálloda” elismerés Szántódon 

A „Zöld Szálloda” cím mellett a Mövenpick BalaLand az elmúlt év során további rangos díjakat is elnyert.
Ízelítő a 2025. évi HOTCO konferencia programjából

Ízelítő a 2025. évi HOTCO konferencia programjából 

Az idén januárban Bécsben megrendezésre kerülő eseményen az iparág vezetői találkoznak, hogy feltárják a vendéglátás jövőjét meghatározó kulcsfontosságú trendeket, kihívásokat és lehetőségeket.
Egy sokszínű szállodalánc bemutatkozása Budapesten

Egy sokszínű szállodalánc bemutatkozása Budapesten 

Alapvetően üzleti utazókat és szabadidős vendégeket várnak Best Western (BW) hotelekbe – a lánchoz 19 márka, 4 ezer taghotellel, több mint 100 országban szerepel az ernyőmárka egységeiként
Különleges videón az ikonikus budai szálló aranykora

Különleges videón az ikonikus budai szálló aranykora 

Új korszak kezdetéhez érkezett a Hotel Gellért, Budapest egyik legismertebb és legkedveltebb történelmi épülete, hiszen októberben megkezdődött a szálloda felújítása.
Milyenek a kilátások év végéig a Balatonnál?

Milyenek a kilátások év végéig a Balatonnál? 

A szántódi ötcsillagos szálloda üzemeltetői szerint év végéig kitarthat a nyártól kezdődő, októberben kissé alábbhagyó, de még mindig jelentős utazási kedv.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.