Horeca Meetup: Egyből a kettőbe

Október 6-án tartottuk szakmai rendezvényünket a Cortile Budapest Hotelben. Nem online, nem is hibrid formában, hanem a helyszínen több mint negyven szakmai vendégünk hallgatta az előadásokat.

Mindenki előtt ismert, hogy a szállodások, éttermesek, sőt, a teljes turisztikai szektor tagjai a koronavírusjárvány legnagyobb vesztesei. Nemcsak nálunk, hanem szerte a világon. Ez azonban nem vigasztaló annak, aki ebben az ágazatban tevékenykedik. Igazi megoldást nem tudtunk nyújtani, hiszen Covid elleni vakcinával nem rendelkezünk, azonban példaértékű megoldásokat bemutathattunk, valamint összegző, előremutató közös gondolkozást kértünk szakmai véleményvezérektől.

Mostani Meetup-unk szereplői is az ország minden területéről érkeztek, és mindannyiuktól azt kértük, fejtsék ki véleményüket, valamint mutassák be, ők hogyan élték túl a Covid első hullámát, és vajon volt-e módjuk, idejük, lehetőségük felkészülni a második hullámra, amelyben most van részünk.

Annak külön örültünk, hogy szakmai közönségünk az ország különböző részeiről érkezett a pesti, tavaly novemberben megnyitott szállodába.

Hamarosan részletesen is beszámolunk a konferencián elhangzottakról, ahol témáink ezúttal a következők voltak:

  • Teljes átalakítási program Covid idején a tatai Platán területén (Előadók: Varga Vivien, tulajdonos, Varró Zoltán, belsőépítész)
  • Költségcsökkentési megoldások a Horeca-területén Covid alatt (Előadó: dr. Szalók Csilla, intézetvezető főiskolai tanár - turizmus és vendéglátás / BGE)
  • Kerekasztal – ki hogy élte túl az első hullámot, és fel lehetett-e készülni a második hullámra? (Résztvevők: Gianni Annoni, étteremtulajdonos / Trattoria Pomo D'Oro, Orbán Zoltán, alapító-tulajdonos / Solinfo PolgárAndrás, vezérigazgató / Thermal Hotel Visegrád, Szarjas Timea, szállodaigazgató / Hotel Sopron, Kovács László - a La Fiesta Party Service Kft. ügyvezető igazgatója, a Magyar Vendéglátók Ipartestületének elnöke
  • Bor, mise, misebor – egy különleges applikáció nyomában (Előadó: Aranyossy Mihály, Belvárosi Főplébániatemplom, Budapest)

 

Forrás: Turizmus Online


Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.