Horeca Meetup: Egyből a kettőbe

Október 6-án tartottuk szakmai rendezvényünket a Cortile Budapest Hotelben. Nem online, nem is hibrid formában, hanem a helyszínen több mint negyven szakmai vendégünk hallgatta az előadásokat.

Mindenki előtt ismert, hogy a szállodások, éttermesek, sőt, a teljes turisztikai szektor tagjai a koronavírusjárvány legnagyobb vesztesei. Nemcsak nálunk, hanem szerte a világon. Ez azonban nem vigasztaló annak, aki ebben az ágazatban tevékenykedik. Igazi megoldást nem tudtunk nyújtani, hiszen Covid elleni vakcinával nem rendelkezünk, azonban példaértékű megoldásokat bemutathattunk, valamint összegző, előremutató közös gondolkozást kértünk szakmai véleményvezérektől.

Mostani Meetup-unk szereplői is az ország minden területéről érkeztek, és mindannyiuktól azt kértük, fejtsék ki véleményüket, valamint mutassák be, ők hogyan élték túl a Covid első hullámát, és vajon volt-e módjuk, idejük, lehetőségük felkészülni a második hullámra, amelyben most van részünk.

Annak külön örültünk, hogy szakmai közönségünk az ország különböző részeiről érkezett a pesti, tavaly novemberben megnyitott szállodába.

Hamarosan részletesen is beszámolunk a konferencián elhangzottakról, ahol témáink ezúttal a következők voltak:

  • Teljes átalakítási program Covid idején a tatai Platán területén (Előadók: Varga Vivien, tulajdonos, Varró Zoltán, belsőépítész)
  • Költségcsökkentési megoldások a Horeca-területén Covid alatt (Előadó: dr. Szalók Csilla, intézetvezető főiskolai tanár - turizmus és vendéglátás / BGE)
  • Kerekasztal – ki hogy élte túl az első hullámot, és fel lehetett-e készülni a második hullámra? (Résztvevők: Gianni Annoni, étteremtulajdonos / Trattoria Pomo D'Oro, Orbán Zoltán, alapító-tulajdonos / Solinfo PolgárAndrás, vezérigazgató / Thermal Hotel Visegrád, Szarjas Timea, szállodaigazgató / Hotel Sopron, Kovács László - a La Fiesta Party Service Kft. ügyvezető igazgatója, a Magyar Vendéglátók Ipartestületének elnöke
  • Bor, mise, misebor – egy különleges applikáció nyomában (Előadó: Aranyossy Mihály, Belvárosi Főplébániatemplom, Budapest)

 

Forrás: Turizmus Online


Európai éttermek a világ legjobbjainak listáján

Európai éttermek a világ legjobbjainak listáján 

A gasztronómiai világ kiválóságai előtt, június 5-én hirdették ki a The World's 50 Best Restaurants 2024-es rangsorát.
A nyár leglátványosabb borversenye Budapesten

A nyár leglátványosabb borversenye Budapesten 

Hétvégén rendezik a "Winelovers 100 - 100 legjobb magyar bor” versenyt.
A Camponában nyílt a gyorsétteremlánc legújabb egysége

A Camponában nyílt a gyorsétteremlánc legújabb egysége 

A XXII. kerületben történt jelentős mértékű beruházások növelték a környék potenciálját, de a bevásárlóközpont könnyű megközelíthetősége is fontos szempont volt az étteremlánc számára.
A pesti Andrássy út egy új izgalmas hellyel gazdagodott

A pesti Andrássy út egy új izgalmas hellyel gazdagodott 

A hely, ahol még az egyszerű zsírosdeszka is igazi gasztro műalkotás.
Elindult a fiatalokat megcélzó nyári boros kampány

Elindult a fiatalokat megcélzó nyári boros kampány 

Június 1-jén a Magyar Bormarketing Ügynökség elindította a fiatalokat célzó országos Buborékok nyara kampányát.
Megkóstoltuk az olaszok kedvenc fagylaltját

Megkóstoltuk az olaszok kedvenc fagylaltját 

Gianni Annoni bemutatta nekünk legújabb fagylaltkínálatát, amelyeket a legjobb alapanyagokból, hagyományos receptek alapján készítenek és a Candy hűtőinek köszönhetően a legtökéletesebb hőfokon kínálnak.
Durrantottak a somlói pezsgőkészítők a világ legrangosabb versenyén

Durrantottak a somlói pezsgőkészítők a világ legrangosabb versenyén 

A Kreinbacher Birtok Brut Classic és Prestige Brut pezsgői aranyérmet vihettek haza a 2024-es Decanter World Wine Awards-ról, Londonból.
Életműdíj a villányi borásznak

Életműdíj a villányi borásznak 

A most díjazott villányi szakembert a 2017-ben alapított Életmű Díj átadásán családtagjai, a Magyar Bor Akadémia tagjai és barátai köszöntötték.
Szalonnás fagylalt és többezer dolláros nuggets: amerikai mekikben tesztelték az AI-t

Szalonnás fagylalt és többezer dolláros nuggets: amerikai mekikben tesztelték az AI-t 

A technológia már a kezdetek kezdetén ellentmondásos volt, bár eleinte csak azért aggódott mindenki, hogy a mesterséges intelligencia elveszi majd az emberek munkáját.
Görögnek már a vevők felé a magyar görög dinnyék

Görögnek már a vevők felé a magyar görög dinnyék 

Jövő hétvégétől érkeznek a Lidl Magyarország raktáraiba a kizárólag magyar termelőktől és beszállítóktól származó görögdinnyék.