Horeca Meetup: Egyből a kettőbe

Október 6-án tartottuk szakmai rendezvényünket a Cortile Budapest Hotelben. Nem online, nem is hibrid formában, hanem a helyszínen több mint negyven szakmai vendégünk hallgatta az előadásokat.

Mindenki előtt ismert, hogy a szállodások, éttermesek, sőt, a teljes turisztikai szektor tagjai a koronavírusjárvány legnagyobb vesztesei. Nemcsak nálunk, hanem szerte a világon. Ez azonban nem vigasztaló annak, aki ebben az ágazatban tevékenykedik. Igazi megoldást nem tudtunk nyújtani, hiszen Covid elleni vakcinával nem rendelkezünk, azonban példaértékű megoldásokat bemutathattunk, valamint összegző, előremutató közös gondolkozást kértünk szakmai véleményvezérektől.

Mostani Meetup-unk szereplői is az ország minden területéről érkeztek, és mindannyiuktól azt kértük, fejtsék ki véleményüket, valamint mutassák be, ők hogyan élték túl a Covid első hullámát, és vajon volt-e módjuk, idejük, lehetőségük felkészülni a második hullámra, amelyben most van részünk.

Annak külön örültünk, hogy szakmai közönségünk az ország különböző részeiről érkezett a pesti, tavaly novemberben megnyitott szállodába.

Hamarosan részletesen is beszámolunk a konferencián elhangzottakról, ahol témáink ezúttal a következők voltak:

  • Teljes átalakítási program Covid idején a tatai Platán területén (Előadók: Varga Vivien, tulajdonos, Varró Zoltán, belsőépítész)
  • Költségcsökkentési megoldások a Horeca-területén Covid alatt (Előadó: dr. Szalók Csilla, intézetvezető főiskolai tanár - turizmus és vendéglátás / BGE)
  • Kerekasztal – ki hogy élte túl az első hullámot, és fel lehetett-e készülni a második hullámra? (Résztvevők: Gianni Annoni, étteremtulajdonos / Trattoria Pomo D'Oro, Orbán Zoltán, alapító-tulajdonos / Solinfo PolgárAndrás, vezérigazgató / Thermal Hotel Visegrád, Szarjas Timea, szállodaigazgató / Hotel Sopron, Kovács László - a La Fiesta Party Service Kft. ügyvezető igazgatója, a Magyar Vendéglátók Ipartestületének elnöke
  • Bor, mise, misebor – egy különleges applikáció nyomában (Előadó: Aranyossy Mihály, Belvárosi Főplébániatemplom, Budapest)

 

Forrás: Turizmus Online


A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.
Fesztiválozik a MOHU új automatája

Fesztiválozik a MOHU új automatája 

A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.
Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja 

Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.