Horeca Meetup: Egyből a kettőbe

Október 6-án tartottuk szakmai rendezvényünket a Cortile Budapest Hotelben. Nem online, nem is hibrid formában, hanem a helyszínen több mint negyven szakmai vendégünk hallgatta az előadásokat.

Mindenki előtt ismert, hogy a szállodások, éttermesek, sőt, a teljes turisztikai szektor tagjai a koronavírusjárvány legnagyobb vesztesei. Nemcsak nálunk, hanem szerte a világon. Ez azonban nem vigasztaló annak, aki ebben az ágazatban tevékenykedik. Igazi megoldást nem tudtunk nyújtani, hiszen Covid elleni vakcinával nem rendelkezünk, azonban példaértékű megoldásokat bemutathattunk, valamint összegző, előremutató közös gondolkozást kértünk szakmai véleményvezérektől.

Mostani Meetup-unk szereplői is az ország minden területéről érkeztek, és mindannyiuktól azt kértük, fejtsék ki véleményüket, valamint mutassák be, ők hogyan élték túl a Covid első hullámát, és vajon volt-e módjuk, idejük, lehetőségük felkészülni a második hullámra, amelyben most van részünk.

Annak külön örültünk, hogy szakmai közönségünk az ország különböző részeiről érkezett a pesti, tavaly novemberben megnyitott szállodába.

Hamarosan részletesen is beszámolunk a konferencián elhangzottakról, ahol témáink ezúttal a következők voltak:

  • Teljes átalakítási program Covid idején a tatai Platán területén (Előadók: Varga Vivien, tulajdonos, Varró Zoltán, belsőépítész)
  • Költségcsökkentési megoldások a Horeca-területén Covid alatt (Előadó: dr. Szalók Csilla, intézetvezető főiskolai tanár - turizmus és vendéglátás / BGE)
  • Kerekasztal – ki hogy élte túl az első hullámot, és fel lehetett-e készülni a második hullámra? (Résztvevők: Gianni Annoni, étteremtulajdonos / Trattoria Pomo D'Oro, Orbán Zoltán, alapító-tulajdonos / Solinfo PolgárAndrás, vezérigazgató / Thermal Hotel Visegrád, Szarjas Timea, szállodaigazgató / Hotel Sopron, Kovács László - a La Fiesta Party Service Kft. ügyvezető igazgatója, a Magyar Vendéglátók Ipartestületének elnöke
  • Bor, mise, misebor – egy különleges applikáció nyomában (Előadó: Aranyossy Mihály, Belvárosi Főplébániatemplom, Budapest)

 

Forrás: Turizmus Online


 lsmét szent a béke az Aldi-testérek között?

lsmét szent a béke az Aldi-testérek között? 

Több mint hatvan év után egyesülhet az Aldi Nord és az Aldi Süd.
Új piacra törnek be a hazai food truck-osok

Új piacra törnek be a hazai food truck-osok 

Szlovákia felé indulnak a hazai food truck-ok.
Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep

Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep  

A rendezvény 2025. június 4-9. között várja a látogatókat.
Pannonhalmára költözik a Costes Downtown

Pannonhalmára költözik a Costes Downtown 

Június közepén egy szokatlan helyszínen tűnik fel a Michelin-ajánlott Costes Downtown: a Pannonhalmi Főapátság tövében.
Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe

Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe 

Június 1-jét a magyar pezsgő világnapjának választották.
Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon

Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon 

A híradások szerint 70 embert elvittek – akik közül többeket le is tartóztattak.
CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért

CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért 

Ezzel az adománnyal a Master Good a Bátor Tábor nyári táborainak megvalósításához járult hozzá.
Visszahívja édességeit Hollandiában a Haribo

Visszahívja édességeit Hollandiában a Haribo 

Kannabiszt találtak bennük.
Új vizeken Rácz Jenő: házias ízeket kínáló éttermet nyitott a Balaton északi partján

Új vizeken Rácz Jenő: házias ízeket kínáló éttermet nyitott a Balaton északi partján 

Alaposan felkavarva a tó állóvizét: május 29-én megnyílt az Ypsilon by Rácz Jenő étterem az alsóörsi Ypsilon Yacht Club területén.
Török esten Pesten – az elegáns Andrássy Gardenben

Török esten Pesten – az elegáns Andrássy Gardenben 

A Török Konyha Hetének ünnepe , amikor a kultúra egy este alkalmával a tányérra kerül.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.