Macaron nap Paris Budapest módra

Március 20. édesebb nem is lehetne. A Macaron napra a Paris Budapest étterem idén is számos különlegességgel érkezik. Jeremy Cayron, a Paris Budapest étterem francia séfje és cukrász csapata olyan kihagyhatatlan újdonságokkal érkezik majd a rendezvényre, mint a Macaron glacé vagy a Paleo macaron.

Az idei Macaron nap leghűsítőbb macaronja minden bizonnyal a Paris Budapest étterem bazsalikomos, oliva olajos málna sorbet macaronja lesz, a „Macaron glacé”, amelyet á la minute, vagyis helyben elkészítve kínálnak majd.

A savanykás málnás sorbet, mint egy pihe-puha felhő illeszkedik a két ízletes, bazsalikomos macaron ágyba. A Paris Budapest étterem macaron szakértő csapata mindenkire gondoltak. Az Macaron napra készített különleges Paleo macaronjuk elkészítésénél cukor helyett nyírfacukrot, illetve a macaron töltelékeként szolgáló ananászlekvár elkészítésénél zselatin és pektin helyett agar-agart használtak fel. Ezt a macaront így fogyaszthatják cukorbetegek, paleo diétát tartók, illetve laktóz-és gluténérzékenyek.

 

Az idei Henessy-Dining Guide díjkiosztó nagy kedvence, Jeremy Cayron Henessy cognacos macaronja sem hiányozhat a repertoárból. A Ries-link fehérboros macaron tölteléke a Sofitel szálloda saját borából, a Sofitel és Szentesi József, borász együttműködéséből született Ries-link fehérborból készül.

A Macaron nap macaron versenyére, amelynek témája idén a csokoládés macaron lesz, a Paris Budapest csapata egy Guanaja csokoládés-tonkababos macaronnal készül, amelynek tölteléke amaréna meggy lesz. További ízek a Paris Budapesttől az idei évben a zöld teás, amelynek virág alakja nyűgözi majd le a macaron kedvelőket, a Rákóczi-túrós, amely a hagyományos sütemény íze mellett a francia eleganciával hódít, illetve a fahéjas almás diós macaron, amely nagymamánk almás süteményének ízvilágára emlékeztet majd bennünket.

A Paris Budapest étterem csapata izgatottan várja a Macaron napot, ahol igyekeznek majd egy kis hamisíthatatlan francia életérzést vinni a látogatók macaron napjába, egy igazi francia séf tolmácsolásában. Nem véletlenül sorolta a Gusto baráti társaság is az 5 legjobb Macaron közé a Paris Budapest macaronjait, legjobban tesszük, ha az összeset végig kóstoljuk majd.

Forrás: Vendég & Hotel


Magyar pezsgő a világ legjobbjai között

Magyar pezsgő a világ legjobbjai között 

A Kreinbacher Birtok Prestige Brut tétele aranyérmet vihetett haza a 2025-ös Decanter World Wine Awards-ról.
Ízek Kertje Nagyrédén

Ízek Kertje Nagyrédén 

Nagyréde nem csupán a mátrai borvidék egyik fontos központja, hanem egyre inkább kulturális és gasztronómiai élmények színtere is.
Samut, a kiselefántot örökbe fogadta a Gundel

Samut, a kiselefántot örökbe fogadta a Gundel 

Napi cukiság kimaxolva: a Gundel „család” tagja lett Samu, a kiselefánt.
Balatonfüredi siker a világ legnagyobb borversenyén

Balatonfüredi siker a világ legnagyobb borversenyén 

A Zelna Borászat Peregrina vörösbora aranyérmet nyert a Decanter World Wine Awards-on.
Jön a stuttgarti nemzetközi sütőipari szakkiállítás

Jön a stuttgarti nemzetközi sütőipari szakkiállítás 

Megkezdődtek a 2026-os Südback előkészületei.
Exkluzív vacsora Budapesten: maga Wolfgang Puck főz az este vendégeinek

Exkluzív vacsora Budapesten: maga Wolfgang Puck főz az este vendégeinek 

Négy évtized különleges fogásai a Matild Palotában – egy estén felszolgálva.
Tokaji Eszencia a világ legnagyobb borversenyének élmezőnyében

Tokaji Eszencia a világ legnagyobb borversenyének élmezőnyében 

Idén 22. alkalommal rendezték meg a világ legnagyobb, egyben legjelentősebb hatású borversenyét.
Tokaji koktélok győzelme a Magyarország Itala versenyen

Tokaji koktélok győzelme a Magyarország Itala versenyen 

A tokaji Minaro Hotel bármenedzsere két koktéllal aratott győzelmet a Magyarország Itala 2025 versenyen.
Rizsföldek Magyarországon – helyszíni beszámoló Szarvasról

Rizsföldek Magyarországon – helyszíni beszámoló Szarvasról 

Rizs a magyar alföldről, a Körösök völgyéből.
Kinek, mennyit, mikor? – hazai borravaló körkép

Kinek, mennyit, mikor? – hazai borravaló körkép  

Egy friss felmérésből kiderült, ahol van lehetőség digitális borravalóadásra, ott a vendégek szívesebben honorálják a színvonalas kiszolgálást.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.