Macaron nap Paris Budapest módra

Március 20. édesebb nem is lehetne. A Macaron napra a Paris Budapest étterem idén is számos különlegességgel érkezik. Jeremy Cayron, a Paris Budapest étterem francia séfje és cukrász csapata olyan kihagyhatatlan újdonságokkal érkezik majd a rendezvényre, mint a Macaron glacé vagy a Paleo macaron.

Az idei Macaron nap leghűsítőbb macaronja minden bizonnyal a Paris Budapest étterem bazsalikomos, oliva olajos málna sorbet macaronja lesz, a „Macaron glacé”, amelyet á la minute, vagyis helyben elkészítve kínálnak majd.

A savanykás málnás sorbet, mint egy pihe-puha felhő illeszkedik a két ízletes, bazsalikomos macaron ágyba. A Paris Budapest étterem macaron szakértő csapata mindenkire gondoltak. Az Macaron napra készített különleges Paleo macaronjuk elkészítésénél cukor helyett nyírfacukrot, illetve a macaron töltelékeként szolgáló ananászlekvár elkészítésénél zselatin és pektin helyett agar-agart használtak fel. Ezt a macaront így fogyaszthatják cukorbetegek, paleo diétát tartók, illetve laktóz-és gluténérzékenyek.

 

Az idei Henessy-Dining Guide díjkiosztó nagy kedvence, Jeremy Cayron Henessy cognacos macaronja sem hiányozhat a repertoárból. A Ries-link fehérboros macaron tölteléke a Sofitel szálloda saját borából, a Sofitel és Szentesi József, borász együttműködéséből született Ries-link fehérborból készül.

A Macaron nap macaron versenyére, amelynek témája idén a csokoládés macaron lesz, a Paris Budapest csapata egy Guanaja csokoládés-tonkababos macaronnal készül, amelynek tölteléke amaréna meggy lesz. További ízek a Paris Budapesttől az idei évben a zöld teás, amelynek virág alakja nyűgözi majd le a macaron kedvelőket, a Rákóczi-túrós, amely a hagyományos sütemény íze mellett a francia eleganciával hódít, illetve a fahéjas almás diós macaron, amely nagymamánk almás süteményének ízvilágára emlékeztet majd bennünket.

A Paris Budapest étterem csapata izgatottan várja a Macaron napot, ahol igyekeznek majd egy kis hamisíthatatlan francia életérzést vinni a látogatók macaron napjába, egy igazi francia séf tolmácsolásában. Nem véletlenül sorolta a Gusto baráti társaság is az 5 legjobb Macaron közé a Paris Budapest macaronjait, legjobban tesszük, ha az összeset végig kóstoljuk majd.

Forrás: Vendég & Hotel


Az idei év legjobb pezsgőjét kóstolhatjuk a főváros tetején

Az idei év legjobb pezsgőjét kóstolhatjuk a főváros tetején 

Komplex élmények és különleges koktélok is várnak a Hilton Budapest tetején található White Raven skybarban.
Megint egy skybar-nyitás: ezúttal a pesti oldalon

Megint egy skybar-nyitás: ezúttal a pesti oldalon 

Átadták a skybart a WING fejlesztésű ibis&TRIBE Budapest Stadium Hotelben, teljes szolgáltatáspalettájával várja látogatóit a Libertyben lévő szálloda-duo.
Vendéglátósok éves közgyűlése a Gundelben

Vendéglátósok éves közgyűlése a Gundelben 

Május 15-én a Magyar Vendéglátók Ipartestületének (MVI) vezetősége és tagsága a Gundel étteremben tartotta éves közgyűlését.
Dél-amerikai "füst" a budai vár lábánál - megnyílt az UMO

Dél-amerikai "füst" a budai vár lábánál - megnyílt az UMO 

A hely koncepciója a négy alapelem, a tűz, a víz, a föld, és a levegő köré rendeződött, ahol a vendég minden érzékszervére egyszerre hatnak a multikulturális gasztronómiai élmények.
Hogyan és mennyit grilleznek nyáron a magyarok?

Hogyan és mennyit grilleznek nyáron a magyarok?  

Azokat, akik sütögetni szoktak leginkább az ételek ízvilága, a jó idő, a társaság és a tűz hangulata csábítja a grillezésre.
Különleges helyszín nyílik a Duna part egyik legszebb szakaszán

Különleges helyszín nyílik a Duna part egyik legszebb szakaszán 

Művészet, kultúra és kikapcsolódás városlakóknak.
Leállt a termelés a világ leghíresebb csípős szósz gyártójánál

Leállt a termelés a világ leghíresebb csípős szósz gyártójánál 

A rajongók állítólag rohamosan felvásárolják a még piacon lévő készleteket.
BUD Wine: kiválasztották a Budapest Airport borait

BUD Wine: kiválasztották a Budapest Airport borait 

A BUD Wine címért öt kategóriában mérettettek meg a borászatok.
Igazi borkülönlegesség volt a kínai elnök búcsúajándéka

Igazi borkülönlegesség volt a kínai elnök búcsúajándéka 

Orbán Viktor miniszterelnök Hszi Csin-pinget egy 1949-es évjáratú Tokaji Aszúval ajándékozta meg.
Űzött őz és társai - a Zazie fúziós elemeket rejtő vacsorával bővítette kínálatát

Űzött őz és társai - a Zazie fúziós elemeket rejtő vacsorával bővítette kínálatát 

Friss, laza és pimasz gasztronómia. Tavalyi nyitása óta ez jellemző a Bíró Dani vezette, Kopaszi-öböl partján nyitva lévő Zazie-ra.

Interjú

Klasszis TopDesign 2023 győztesünk: „Nem vagyunk azok a feladós típusok”

Klasszis TopDesign 2023 győztesünk: „Nem vagyunk azok a feladós típusok”  

Interjú a Klasszis TopDesign 2023 verseny egyik díjazottjával.
Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet”

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet” 

Idei Klasszis TopDesign versenyünkre készülve folytatjuk a 2023. évi Klasszis TopDesign verseny legemlékezetesebb mozzanatainak, szereplőinek bemutatását.
Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.