Macaron nap Paris Budapest módra

Március 20. édesebb nem is lehetne. A Macaron napra a Paris Budapest étterem idén is számos különlegességgel érkezik. Jeremy Cayron, a Paris Budapest étterem francia séfje és cukrász csapata olyan kihagyhatatlan újdonságokkal érkezik majd a rendezvényre, mint a Macaron glacé vagy a Paleo macaron.

Az idei Macaron nap leghűsítőbb macaronja minden bizonnyal a Paris Budapest étterem bazsalikomos, oliva olajos málna sorbet macaronja lesz, a „Macaron glacé”, amelyet á la minute, vagyis helyben elkészítve kínálnak majd.

A savanykás málnás sorbet, mint egy pihe-puha felhő illeszkedik a két ízletes, bazsalikomos macaron ágyba. A Paris Budapest étterem macaron szakértő csapata mindenkire gondoltak. Az Macaron napra készített különleges Paleo macaronjuk elkészítésénél cukor helyett nyírfacukrot, illetve a macaron töltelékeként szolgáló ananászlekvár elkészítésénél zselatin és pektin helyett agar-agart használtak fel. Ezt a macaront így fogyaszthatják cukorbetegek, paleo diétát tartók, illetve laktóz-és gluténérzékenyek.

 

Az idei Henessy-Dining Guide díjkiosztó nagy kedvence, Jeremy Cayron Henessy cognacos macaronja sem hiányozhat a repertoárból. A Ries-link fehérboros macaron tölteléke a Sofitel szálloda saját borából, a Sofitel és Szentesi József, borász együttműködéséből született Ries-link fehérborból készül.

A Macaron nap macaron versenyére, amelynek témája idén a csokoládés macaron lesz, a Paris Budapest csapata egy Guanaja csokoládés-tonkababos macaronnal készül, amelynek tölteléke amaréna meggy lesz. További ízek a Paris Budapesttől az idei évben a zöld teás, amelynek virág alakja nyűgözi majd le a macaron kedvelőket, a Rákóczi-túrós, amely a hagyományos sütemény íze mellett a francia eleganciával hódít, illetve a fahéjas almás diós macaron, amely nagymamánk almás süteményének ízvilágára emlékeztet majd bennünket.

A Paris Budapest étterem csapata izgatottan várja a Macaron napot, ahol igyekeznek majd egy kis hamisíthatatlan francia életérzést vinni a látogatók macaron napjába, egy igazi francia séf tolmácsolásában. Nem véletlenül sorolta a Gusto baráti társaság is az 5 legjobb Macaron közé a Paris Budapest macaronjait, legjobban tesszük, ha az összeset végig kóstoljuk majd.

Forrás: Vendég & Hotel


Csehországi borturisztikai konferencia – magyar résztvevőkkel

Csehországi borturisztikai konferencia – magyar résztvevőkkel 

Három magyar résztvevő a mikulovi Nemzetközi Borturizmus Konferencián.
Etyek nagyra törő terve: felkerülni a világ pezsgő térképére

Etyek nagyra törő terve: felkerülni a világ pezsgő térképére 

Az Etyeki Pezsgő hivatalosan eredetvédett státuszt kapott.
Terített asztal a Balatonnál – gasztro-évadnyitó Tihanyban

Terített asztal a Balatonnál – gasztro-évadnyitó Tihanyban 

Hagyományteremtő„Balaton Expo”-n jelent meg a régió kínálata a Balaton asztalán.
Fontos termék a vendéglátóipar szereplőinek

Fontos termék a vendéglátóipar szereplőinek 

Új névvel és telephelyen, kibővített termékportfólióval és nemzetközi terjeszkedéssel folytatja működését Magyarország vezető újrahasználati rendszere, a Cup Revolution.
Felvásárolták az albán Spar-hálózatot

Felvásárolták az albán Spar-hálózatot 

Koszovó legnagyobb kiskereskedelmi hálózata, a Viva Fresh Store felvásárolta a Spar Albánia üzleteit a helyi Balfin befektetési csoporttól.
Balatoni vörösborokat díjaztak Berlinben

Balatoni vörösborokat díjaztak Berlinben 

Ki mondta, hogy a balatonfüredi borvidék kizárólag fehérborok készítéséhez kiváló terület?
Itthon újabb szarvasmarhatelepen jelent meg a ragadós száj- és körömfájás

Itthon újabb szarvasmarhatelepen jelent meg a ragadós száj- és körömfájás 

Az első tünetek kedden jelentkeztek a Levél településen található, 3000 egyedet számláló szarvasmarha-állományban.
Jön egy stílusos villásreggeli

Jön egy stílusos villásreggeli 

Stílusos Vidéki Villásreggeli Fesztivál és majális- egy igazán ragyogó program a gasztronómia és az utazás szerelmeseinek.
Megújult étlappal vár az etyeki birtok

Megújult étlappal vár az etyeki birtok 

Defend Márk séf és csapata tálalásában mutatják be a friss ötletekre és szezonális alapanyagokra épülő megújult étlapot.
Zenés-táncos estek a Gundelben

Zenés-táncos estek a Gundelben 

Hagyományélesztés modern köntösben: áprilistól zenés-táncos estek a Gundelben.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.