A Hotel Dorotheában ünnepelt a MaReSZ

A Hotel Dorotheában ünnepelt a MaReSZ 

Nagyszabású jubileumi rendezvénnyel ünnepelte fennállásának 30. évfordulóját a Magyarországi Rendezvényszervezők és -szolgáltatók Szövetsége (MaReSz), november 21-én, Budapesten, az újonnan nyitott Dorothea Hotelben.
Átrendeződő rendezvénypiac: fúziók, minőségromlás, kihívások

Átrendeződő rendezvénypiac: fúziók, minőségromlás, kihívások 

A hazai rendezvényipar újra lábra állt a járvány után. Karsai Árpád turisztikai tanácsadó górcső alá vette a Covid óta megjelent új trendeket és a nagy adósságokat is, amelyek törlesztésével jobban mehetne a MICE üzletág Magyarországon.  
A kompromisszumkész rendezvényszervezőké a jövő

A kompromisszumkész rendezvényszervezőké a jövő 

Napjaink egyik központi kérdése lett az energiaárak emelkedése, ami a rendezvényhelyszínek és a szállodák működésére is drasztikus hatással van. A Weco-Travel az év utolsó webináriumán az energiaválság hatásairól, a piaci dinamikákról és az előttünk álló karácsonyi rendezvényszezonról beszélgetett meghívott vendégeivel. 
Hogyan lehet szexibb a rendezvényszakma?

Hogyan lehet szexibb a rendezvényszakma? 

A rendezvénypiacot jellemző munkaerőpiaci kérdéseknek is szenteltek egy kerekasztal-beszélgetést az Event Touch-on. Jól jön minden szorgos kéz: a diákok és a harmadik országbeliek egyaránt.
Omikron vs. turizmus

Omikron vs. turizmus 

A légitársaságok és a rendezvényszervezők már érzik az új covid-variáns negatív hatását.
Last minute a rendezvényszervezésnél

Last minute a rendezvényszervezésnél 

Egy felmérés szerint bizakodóak az üzleti rendezvénypiaci kilátások. A kutatásban részt vett vállalatok 77,3%-a tervez még az idei évben valamilyen rendezvényt, ugyanakkor a szervezést az utolsó pillanatra hagyják, ami nagy kihívás elé állítja a piaci szereplőket - tájékoztatta lapunkat a rendezvenyhelyszinek.hu.

Mentőövre várnak a rendezvényszervezők 

A zenészeknek megítélt támogatási rendszerhez hasonló megoldás bevezetéséért lobbizik az üzleti rendezvényszervezőket és szolgáltatókat tömörítő legnagyobb szakmai szervezet.
Új rendezvényszervezési szabályok léptek életbe

Új rendezvényszervezési szabályok léptek életbe 

Nem nálunk, hanem Málta szigetén.
Új üzemeltetője lesz a Spoon the Boatnak

Új üzemeltetője lesz a Spoon the Boatnak 

A gasztronómia-vendéglátás, rendezvényszervezés és hotelüzemeltetés területén működő, 28 éves múlttal rendelkező cégcsoport vezetőivel a jelenleg zárva tartó állóhajó tulajdonosai a napokban hosszú távú bérleti szerződést kötöttek.
Nehéz lesz a következő két év a rendezvénypiacon

Nehéz lesz a következő két év a rendezvénypiacon 

A szektor teljesítménye 2022-2023-ra állhat vissza a válság előtti szintre – mondta a Világgazdaságnak Ganczer Gábor, a Magyarországi Rendezvényszervezők és -szolgáltatók Szövetségének (Maresz) elnöke.

Rendezvényszervezési konferencia lesz 

A szakmai eseményt a MARESZ szervezi.

Kisebb rendezvényekre is vonatkozik az új rendelettervezet 

A kisebb rendezvényekre is kötelező lesz mentési tervet készíteni egy minisztériumi rendelettervezet alapján; a hatályos szabályozás szerint ez az 50 ezer fősnél nagyobb rendezvényekre kötelező, a szaktárca ezt 5 ezerre csökkentené -  a rendelet tervezete a kormány honlapján jelent meg.

Az olasz lány új ruhája 

Új arculattal és saját rendezvényteremmel ünnepli fennállásának 15. évfordulóját a 90-es években a szakmába berobbanó RagazzArt rendezvényszervező ügynökség.

311 milliós tender a Belügyminisztériumtól 

Két részből álló nyílt közbeszerzési eljárást hirdetett a Belügyminisztérium. A rendezvényszervezési és catering-szolgáltatásokra szóló megbízás összértéke nettó 311 millió forint. 

Gödör mélyén a rendezvénypiac 

Továbbra sem indult meg a kilábalás a rendezvényes szakma válságából, a 2009 és 2010-es súlyos visszaesés után a gödör mélyén vegetál a piac, s a cégek e területen is erősen spórolnak.

760 milliós kormányzati rendezvénytender 

Nettó 400 millió forintos rendezvényes és pr-es tendert írt ki a Miniszterelnökség 2014 év végéig, a keretösszeg 760 millió forintig bővülhet.

90 millió nemzeti ünnepre 

Kilencvenmillió forintot csoportosított át a kabinet az október 23-i nemzeti ünnep lebonyolítására. A Terror Háza Múzeum és az Operaház is beszállt a programba. 

Magyarországon terjeszkedik a DestinationPro 

A közelmúltban indították el Prágában a kizárólag csoportos utazásra és rendezvényszervezésre fókuszáló DestinationPro.com oldalt, amely újszerű megoldásokat kínál a nemzetközi MICE piac szereplői számára.

Mélyponton túl: lassú fejlődés a rendezvénypiacon 

Nincs még áttörés, de halvány remények látszanak a rendezvénypiac talpraállásában. A tizedik alkalommal elkészített 3.200 interjús reprezentatív felmérés szerint a 2009-es és 2010-es súlyos visszaesés után csak igen lassan indul be a rendezvényes szakma. A PROMO DATA Piackutató felmérése szerint a nagyvállalatok a tavalyihoz hasonló összegeket szánnak különböző rendezvényekre: kongresszusokra, konferenciákra, ügyfél- és vevőtalálkozókra, szemináriumokra, csapatépítő tréningekre. 850 rendezvényfelelős jelezte, hogy szívesen fogadja a rendezvényhelyszínek és a szervező szakcégek ajánlatát, s ehhez engedélyezett e-mail címet is adtak.

Esküvő Máltán 

Bohos Krisztina, a Tengerszem Travel Utazási Iroda korábbi irodavezetője több éves rendezvényszervezői és utazásszervezői tapasztalatát kihasználva új esküvő- és rendezvényszervező céget indított be Máltán.

Itt az Üzleti GPS 

Nemcsak megjelenésében exkluzív és különleges, hanem hazai rendezvényszervezők munkájához, vagy csapatépítéshez helyszínt keresőknek kihagyhatatlan új kiadványt jelentetett meg a Professional Publishing Hungary kft. (PPH), Magyarország legnagyobb szaklapkiadó csoportja.

Törvényt a rendezvényszervezésnek! 

Törvényben kellene szabályozni a rendezvények szervezését a fogyasztók egészséges és biztonságos szolgáltatáshoz való alapvető jogának érvényesülése érdekében - közölte a Fogyasztóvédők Országos Egyesülete (FOE) szerdán az MTI-vel.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!