Felfüggeszti budapesti járatait az Air Malta 

Mégsem repül Budapestre az Air Malta idén nyáron, a tervekkel ellentétben a légitársaság leállítja fővárosunkba irányuló járatait.

Az Air Malta is megkapta az új működési engedélyt 

A légitársaság eleget tett a legújabb európai szabályozásoknak.
Személyi változás az Air Malta képviseletén

Személyi változás az Air Malta képviseletén 

Lehotai Zsófi távozik.

Interaktív bemutatóval ünnepli az Air Malta a negyvenedik évfordulóját 

Interaktív bemutatóval ünnepli az Air Malta 40. évfordulóját. Erre az alkalomra külön honlappal készültek, ami a légitársaság négy évtizedes történetét mutatja be.

Retro Air Malta 

Felszállt az Air Malta első, kereskedelmi játatot is teljesítő, múltidéző festésű gépe.

Velencébe is repül az Air Malta 

Heti három járat indul a sziget és Veneto tartomány székhelye között.
Szerelem a fedélzeten

Szerelem a fedélzeten 

Az Air Malta járatán a kapitány szív alakú repülési útvonallal kérte meg a személyzet egy tagjának kezét. Ezután újabb lánykérés következett a Valentin napi Love Plane-en!

Air Malta: áprilistól heti két budapesti járat 

A heti két járattal akár hosszú hétvégézhetünk is a csöpp szigetország milliónyi csodája közt.
Ilyen a máltai karácsony az Air Malta szerint

Ilyen a máltai karácsony az Air Malta szerint 

Vibráló karácsonyi vásár helyi népzenével fűszerezve, ünnepi finomságok és számtalan gyertya színesíti az Air Malta legújabb szpotját.
Új vezető az Air Malta élén

Új vezető az Air Malta élén 

Louis Giordimainát nevezte ki a légitársaság ügyvezető igazgatójává az Air Malta irányító testülete 2014. január elsejével. A szakember Peter Daviest váltja a poszton. 

Repülő cápák 

Különleges szállítmány volt csütörtökön az Air Malta KM 103-as számú, Londonból Máltára közlekedő járatának. 

Különleges videó az Air Malta-tól 

Új, különleges filmet publikált Youtube csatornáján az Air Malta, amelyben mécsesekkel borították be a Gnejna-öbölt. 

Air Malta: járatnyitás Algírba 

Június 17-től új menetrend szerinti járatot indít az Air Malta Algéria fővárosába, Algírba. 

Több mint 50 ezer lájk az Air Maltának 

Több mint 50 ezer lájkot gyűjtött be az Air Malta Facebookos rajongói oldala, amellyel a légitársaság a top 5 legkedveltebb máltai oldal közé került a közösségi oldalon, közölte a légitársaság a SocialBakers közösségi médiákat elemző cég adatai alapján. 

Az IATA irányítótestületébe választották az Air Malta-vezért 

Az Air Malta ügyvezető igazgatóját, Peter Daviest irányítótestületi tagjává választotta a Nemzetközi Légiközlekedési Szövetség (IATA) áprilisban.  

Lefaragja veszteségeit idén az Air Malta 

Várhatóan erőteljesen csökkenti veszteségeit az Air Malta az idei évben átalakítási programjának köszönhetően.

Magyar dizájn (is) az Air Malta új arculata 

Ritka pillanat, ha az embert olyan mértékben engedik egy be egy repülő aurájába, hogy a hasa alján lévő feliratot olvashatja. Mi megtettük pénteken, amikor a Air Malta flottájának új festését vettük górcső alá. A 2012 júliusában a világ elé tárt dizájnnal máltai gép másodjára járt a Ferihegyen.

Kuriózumokkal is kecsegtet az Unitravel 

Az első igazán tavaszias napon mutatta be idei nyári árualapját partnereinek az Unitravel, amely az 2013-as szezonra három kiadványban gyűjtötte össze ajánlatait, amelyek között megtalálható a hazai piacon slágernek számító desztinációkon kívül pár kevéssé felkapott úti cél, sok-sok vadonatúj körutazás, és számtalan színvonalas szálláslehetőség az egyéni utasok számára.

Melyek lettek a világ legjobb repülőterei? 

Az Airports Council International évente ítéli oda a legjobb repülőterek szolgáltatási színvonalát elismerő Airport Service Quality (ASQ) díjakat. 

Általános óvatosság 

Szolid és kockázatkerülő - röviden így jellemezhető előzetesen a 2013-as nyári charter szezon. A mai magyar gazdasági realitásokat messzemenően figyelembe vevő hozzáállás nyugodt, meglepetésektől mentes nyarat ígér.

Új egyenruhában az Air Malta stewardessek 

Júniusban már a megújult formaruhát viselő légi utaskísérőkkel találkozhatnak azok, akik az Air Maltával repülnek. 

Málta, nyitva! 

Elkezdődött a szezon Máltán: október végéigig heti két járat száll fel, sőt, novemberben extra járatot is indítana az Air Malta.

Külföldi megrendelők segítenek kilábalni a válságból 

A gazdasági világválság az autókölcsönzői piacot is keményen érintette 2009-ben. Az előzetes adatok alapján az idén a külföldi megrendelőknek köszönhetően – ha lassan is, de - megindult a fellendülés. Körképünkben a vezető hazai társaságok képviselői számolnak be tapasztalataikról, újdonságaikról.

Személycsere a Hertznél 

2010. október 01-től a Hertz International értékesítési és marketing feladatait Lehotai Zsófia veszi át.

Lezárult a Nyerjen máltai utazást a Fradival! játék 

Véget ért a Máltai Idegenforgalmi Hivatal, az Air Malta és az FTC Labdarúgó Zrt. közös tavaszi nyeremény játéka.

Optimalizálás és együttműködés 

Csökkenő utasszám, kevesebb gépmozgás jellemezte az utóbbi nyári charterszezonokat a 2007-es csúcsévet követően. A széles kínálatot nyújtó, mégis különösen gyenge 2009-es nyár után idén visszafogottabb választékkal álltak elő a cégek, így a legjobb esetben is csak stagnálás, rosszabb esetben további 10-15%-os utasszámcsökkenés várható az idén nyáron.

Zakinthosz és a Costa del Sol az Unitravel 2010-es újdonságai 

A két új mediterrán üdülődesztináció és a több megújult illetve most először kínált körutas program mellett új termékkel is előrukkolt idén az Unitravel, amely 2010-es nyári árualapját kedden mutatta be partnereinek.

Málta lesz a Kartago nyári újdonsága 

A tavaly már bevált struktúrával, arculattal és árualappal, vadonatúj máltai programokkal kiegészülve jelent meg a Kartago Tours 500 oldalas, színes képekkel gazdagon illusztrált nyári programfüzete, amelyet szerdán mutattak be a budai vári Hilton szállodában.

Óvatos duhajok 

A tavalyihoz hasonlóan az idei téli szezont is óvatosan tervezték meg a túraszervezők, a maroknyi charterjárat többsége közeli úti célokba repül. Az egzotikus utakra vágyók a Travel Service járatain Thaiföldre, Kenyába és a Zöldfoki-szigetekre juthatnak el, más távoli úti célokba menetrend szerinti járatokat kínálnak a tour-operátorok.

Hihetetlen átverések a légitársaságoknál 

Az Európai Bizottság legfrissebb felmérése szerint többek között a Malév, a Wizz Air, a Ryanair és az EasyJet is szerepel azon a "szürke" listán, melynek szereplői honlapjaikon megtévesztő információkkal próbálják magukhoz csalogatni az utazni vágyókat. A Hírszerző feltérképezte, hogy az itthon is elérhető társaságok milyen ajánlatokkal bombáznak minket, s ezekből mi igaz.

Újabb járatokat indít a SWISS International Air Lines légitársaság Budapestről 

Tovább nő a Budapest és Svájc között közlekedő SWISS járatok számra: 2009. május 18-tól a svájci légitársaság immár naponta indít repülőgépet Genfbe.

Rendhagyó Air Malta-bemutató 

Az Air Malta menetrend szerint Budapestre közlekedő Airbus 319- es járatát és a ferihegyi repülőtér működését tanulmányozhatták közelről április 10-én a légitársaság partnerei.

Rendhagyó bemutatót tartott Ferihegyen az Air Malta 

Az Air Malta menetrend szerint Budapestre közlekedő Airbus 319-es járatát és a ferihegyi repülőtér működését tanulmányozhatták közvetlen közelről az Air Malta árpilis 10-i különleges rendezvényén a légitársaság szakmai partnerei.

Heti két járat szezonban Máltára 

A tavalyihoz hasonlóan idén nyáron (május 12-étől szeptember végéig) ismét heti két járatot indít Valettára az idén 35 éves Air Malta (KM) – hangzott el a légitársaság keddi rendezvényén.

Van, aki kiszáll, van, aki elszáll 

A gazdasági válság hatására több utazásszervező kiszállt a chartereztetésből, a többiek általában, ha nem is látványosan, de csökkentették a nyárra kínált kapacitásaikat. Új desztináció alig akad, de az utazási irodák számos újdonsággal próbálják magukhoz csalogatni az utasokat. A legnépszerűbb repülőgépes desztinációk listáját várhatóan Görögország, Törökország, Egyiptom és Tunézia vezeti majd az idén is, de továbbra is népszerű lesz Bulgária. Érdekes jelenség a luxusutak – például Dubai – iránti kereslet növekedése.

Kapacitást bővít az Air Malta 

Az Air Malta légitársaság évek óta sikeresen üzemelteti egész évben közvetlen járatait Budapest és Málta között.

Teljes a létszám és új a honlap a Globair-nél 

Felállt a Globair végleges csapata – tájékoztatott Csényi Csaba ügyvezető.

Közlekedési sztrájk Máltán 

Július 14-én Máltán és Gozón bizonytalan idejű sztrájkba kezdtek a tömegközlekedési dolgozók.

Nyári szezon: biztos a bizonytalanság 

A tavalyi túlzott kapacitások után várhatóan az idén sem konszolidálódik a helyzet a nyári charterpiacon – derül ki körképünkből. A Malév és a Travel Service piacvezető szerepe felcserélődött, miközben egy új tour-operátor is feltűnt a színen. Több utazásszervező a prémiumszegmens felé próbál nyitni, és a klubüdülések kínálata is folyamatosan bővül. Az előfoglalás egyre népszerűbb, az eddigi tapasztalatok alapján azonban a kereslet csökken, így a szezonban újra akciózások várhatók.

Málta, a fesztiválok országa 

A máltai nyelv az arab, az olasz és az angol különleges keveréke. Ugyanez a sajátos elegy az élet minden területén megfigyelhető. E különleges hely, a Budapest területénél is kisebb mediterrán szigetcsoport, Málta és kistestvérei, Gozo és Comino, 840 mérföldnyire, alig kétórás repülésre találhatók tőlünk.

Málta a budapesti Nagycsarnokban 

Negyedik alkalommal mutatkozik be Málta a Fővám téri Nagycsarnokban, amelynek keretében az érdeklődők megismerhetik az idei újdonságokat, a szigetországra utaztatók (AB Agro, Budavár Tours, Neckermann, Unitravel) legfrissebb ajánlatait, a hagyományos máltai ízeket és hangulatot.

Az Air Malta új vezérképviselete a Globair Hungary Kft. 

2008. február 18-tól a Globair Hungary Kft. az Air Malta légitársaság új magyarországi vezérképviselete.

Új hidroplán járatok Málta és Gozo között 

Július 23-tól már hidroplánnal is lehet Málta és Gozo között közlekedni.

Air Malta járatok 

Sikeres volt az Air Malta tavalyi első téli járata, így a légitársaság novembertől ismét járatot indít a Budapest–Málta–Budapest (visszafelé megállás Bécsben) útvonalon.

Borúra derű? 

Az utaztatók többségének nem sok jót hozott a most záruló téli charterszezon, nyáron azonban már piaci bővülésben reménykednek a túraszervezők még akkor is, ha a kedvezőtlen jövedelmi viszonyok és a várható túlkínálat nem ezt indokolja. Az idén, kikerülve az esetleges árfolyamcsapdát, drágább euróval kalkulálták áraikat, ennek ellenére azt tapasztalják, hogy egyre többen foglalják le korán útjukat.

Máltai turisztikai napok a Nagycsarnokban 

Ma egész nap, és holnap délelőtt a fővám téri Nagycsarnokban a Máltai turisztikai napok rendezvénysorozatra várják a látogatókat.

Unitravel – Málta szakértője 

Múlt héten tartotta katalógus-bemutatóját az Unitravel Utazásszervező Iroda.

Bővülésben bíznak az utaztatók 

Előző lapszámunkban az idei téli charterkínálatról írtunk. Mostani összeállításunkban terjedelmi okok miatt a teljesség igénye nélkül ízelítőt igyekszünk adni az idei tél egyéb újdonságaiból is. Az egzotikus utak mellett a síújdonságokról is olvashatnak írásunkban.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!