Búcsúzik dr. Ruszinkó Ádám

Búcsúzik dr. Ruszinkó Ádám 

Dr. Ruszinkó Ádám május 31-ével - közel két év után - leköszönt turizmusért felelős helyettes államtitkári posztjáról, a Magyar Fürdőszövetség tagjaitól levélben búcsúzott.

2022-re vezető gazdasági ágazat lesz a gyógyturizmus 

A gyógyturizmus Magyarország egyik stratégiai ágazata, gyorsan növekvő piac - hangsúlyozta Ruszinkó Ádám, a Nemzetgazdasági Minisztérium turizmusért felelős helyettes államtitkára a Greet Vienna elnevezésű ingatlanfejlesztési konferencián tartott előadásában kedden Bécsben.

Szükséges a Szép-kártya 

Szükséges a Szép-kártya

TIMEA és a kérők 

Drasztikusan átalakulhat a turizmusirányítás eddigi rendszere, amennyiben megvalósul az a kiszivárgott tervezet, amely egy állami csúcsszerv létrehozását tűzte ki célul.

Ázsiában nyithatunk turisztikai képviseleteket az idén 

Az előzetes várakozások szerint idén 5-6 százalékkal nőhetnek a turisztikai bevételek - mondta dr. Ruszinkó Ádám, a Nemzetgazdasági Minisztérium turizmusért felelős helyettes államtitkára -, ami a tavalyi 10%-nál mérsékeltebb emelkedést jelent.

Bemutatták TIMEA-t 

Egy év kihagyás után 2015 decemberében újra megrendezte szakmai nyílt napját a Magyar Turizmus Zrt., az eseményen a szakmabeliek találkozhattak a társaság külképviselőivel is.

Nagy az esély a 2015-ös rekordra a turizmusban 

Ismét rekordévet zárhat a magyar turizmus, már novemberben csaknem teljesültek a 2015-re kitűzött célok, decemberre várhatóan kiemelkedő eredményekről számolnak majd be a szálláshelyek - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) turizmusért felelős helyettes államtitkára szerdán az M1 aktuális csatornán.
Ha jön a hideg és a hó, kezdődhet a hazai síszezon

Ha jön a hideg és a hó, kezdődhet a hazai síszezon 

Bár még nincs hó, de a síelést szeretők már készülnek, átmosták a ruhákat, kiglancolták a cipőket, és azon morfondíroznak, jó-e még a tavalyi léc, vagy béreljenek majd. „Síelj itthon!”címmel rendeztek sajtótájékoztatót hazánk síturizmusának helyzetéről és a lehetséges fejlesztési irányokról.

„Akkor jut eszükbe Budapest, amikor Londonra, Párizsra nincsen pénzük” 

A november 26-án, a Hilton Budapest Hotelben, a Diplomacy&Trade Conferences által megrendezett MeetingPlaceBudapest konferencián a hivatásturizmus szakemberei egymásnak panaszkodtak. Az NGM és a Főváros illetékesei idő előtt távoztak. A nagy befogadóképességű kongresszusi központra pedig még várhatunk.

Gazdára talált az ezredik napraforgó 

A jánkmajtisi Bíró Vendégház kapta meg az 1000. falusi szálláshely nemzeti tanúsító védjegyet, amelyet Ruszinkó Ádám turizmusért felelős helyettes államtitkár adott át a nyírségi településen rendezett csütörtöki ünnepségen.

Huszonnegyedik helyen állunk a világranglistán 

Rendületlen a növekedés a turizmusban, az augusztusi és az első nyolc havi adatok alapján az idei ismét rekordév lehet az ágazatban - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) turizmusért felelős helyettes államtitkára Budapesten. Hazánk a nemzetközi turistaérkezéseket tekintve a globális toplista 24. helyén áll.

A kínai turizmusdiplomáciai sikerektől az üres vidéki nyaralókig 

Egy évvel ezelőtt foglalta el pozícióját dr. Ruszinkó Ádám, a Nemzetgazdasági Minisztérium turizmusért felelős helyettes államtitkára, ebből az alkalomból foglalta össze a sajtónak az elmúlt időszak történéseit és a várható legfontosabb eseményeket.

A menekülthelyzet nem érinti a hazai turizmust 

A hazai turizmust nem érinti a migráció, nem alakult ki drámai helyzet, az eddigi sikereket folytatni lehet - mondta Ruszinkó Ádám, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) turizmusért felelős helyettes államtitkára csütörtökön este az M1 aktuális csatornán.

A kínai turizmusdiplomáciai sikerektől az üresen álló vidéki nyaralókig 

Egy évvel ezelőtt foglalta el pozícióját dr. Ruszinkó Ádám, a Nemzetgazdasági Minisztérium turizmusért felelős helyettes államtitkára, ebből az alkalomból foglalta össze a sajtónak az elmúlt időszak történéseit és a várható legfontosabb eseményeket.

Újraindult a szakmai párbeszéd a turizmusban 

Öt év kihagyás után június 23-án hivatalos formában is újraindult a párbeszéd a szakma képviselői és az államigazgatás között, miután a Nemzetgazdasági Minisztérium összehívta a Nemzeti Turisztikai Fórumot.

Merre tovább a hazai egészségturizmusban? 

A címben feltett kérdésre keresték a választ a szakértők a Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Kara és a Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola közös rendezvényén. 

Célzott támogatások kellenek a turizmus fejlesztéséhez 

Az állami és európai uniós támogatási lehetőségek, források minél célzottabb felhasználásával lehet a turizmust fejleszteni - mondta Ruszinkó Ádám, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) turizmusért felelős helyettes államtitkára az M1 aktuális csatorna székelyföldi stúdiójában szombaton.

Konkrét problémák, általános válaszok a személyszállítási konferencián 

„Adtak a” fekáliának „egy pofont” - nem szerettük volna szó szerint idézni az egyik budapesti buszos vállalkozó véleményét a szerdán, a zsámbéki vezetéstechnikai pálya, a Driving Camp területén az idei Bus Expo alkalmából megrendezett konferencia különjárati - turistabuszok kihívásait tárgyaló - szekcióüléséről, de nem ő volt az egyetlen, aki úgy érezte, előrelépés az évek óta problémás területeken ezúttal sem történt.

A kkv-szektor járhat jól a következő uniós fejlesztési időszakkal 

Akár 300 milliárd forint EU-s támogatást is kaphat a turizmus 2015-20 között - újságolta dr. Ruszinkó Ádám, turizmusért felelős helyettes államtitkár az Utazás kiállítás szakmai napján megrendezett turizmus szakmai fórumon. A pályázati kiírások nyáron már megjelenhetnek.

MUISZ-vacsora: minden hely elkelt 

Óriási érdeklődés kísérte a Magyar Utazási Irodák Szövetsége ez évi első vacsoráját, amelyet a napokban rendeztek meg a belvárosi Aszú étteremben. Közel hatvan fő jelezte részvételét az esten, ami végül valóban telt ház előtt zajlott.

Szakmai konzultáció kezdődött a gyógyhelyek fejlesztéséről 

A magyarországi gyógyhelyek önkormányzatainak és turisztikai desztináció menedzsment szervezeteinek képviselőivel konzultált Ruszinkó Ádám turizmusért felelős helyettes államtitkár és munkatársai február 4-én. A téma a gyógyhelyi fejlesztésekre 2020-ig rendelkezésre álló európai uniós források felhasználása volt.

„Senkinek sem akarjuk előírni, mit tegyen szabadidejében” 

„Lehetőséget ajánlunk” - toldotta meg a címben idézett szavait Ruszinkó Ádám, az NGM turizmusért felelős helyettes államtitkára. A lehetőség pedig az lenne, hogy az emberek szabaddá vált vasárnapjukat „családjukkal, szeretteikkel” turisztikai szolgáltatóknál (is) töltsék. 

Kétmilliárd forinttal több jut 2015-ben turizmusra 

A turizmus közel 5 milliárd forintos kerettel szerepel a 2015-ös költségvetésről szóló törvényben, ami azt jelenti, hogy több mint kétmilliárd forinttal több jut jövőre az ágazatra - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium turizmusért felelős helyettes államtitkára az MTI-nek adott év végi interjújában.

Új elnök és tisztújítás az utazási irodák szövetségénél 

Tisztújítást tartott hétfői ünnepi közgyűlésén a Magyar Utazásszervezők és Utazásközvetítők Szövetsége (MUISZ). Molnár Gabriella elnök asszony 14 év után lemondott posztjáról, a tagság új elnököt választott Erdei Bálint személyében.

Ruszinkó Ádám a turizmust érintő parkolásról egyeztet a főpolgármesterrel 

A turizmus számára fontos, hogy a megközelíthetőségre, a parkolásra hasznos megoldások szülessenek - hangsúlyozta Ruszinkó Ádám, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) turizmusért felelős helyettes államtitkára az okos parkolás, a városi mobilitás lehetőségeit bemutató szerdai konferenciát megelőző sajtótájékoztatón, Budapesten.

Meg kell tanítani az embereket vízen élni, járni! 

Az ukázt Baráth Etele, Magyar Kajak-Kenu Szövetség elnöke adta ki annak apropóján, hogy szövetsége a Nemzetgazdasági Minisztériummal vállvetve bevezeti a vízi megállóhelyek védjegyrendszerét, melynek szimbóluma stílusosan az evezőlapát lesz. 

Ruszinkó Ádám a TDM-szervezetek fontos teendőiről 

A parádfürdői Erzsébet Park Hotelben tartott XII. Országos TDM Konferencián dr. Ruszinkó Ádám turizmusért felelős helyettes államtitkár többek között a hazai turizmus számait ismertette, és a TDM-szervezetekkel kapcsolatos lényeges tennivalókról is beszámolt.

Új elnök a Magyar Egészségturizmus Marketing Egyesületnél 

A MEME megválasztotta dr. Ruszinkó Ádám utódját.

Bemutatkoztak a hazai turizmus új irányítói 

A sajtó képviselői a szeptember 27-i Turizmus Világnapja alkalmából tartott sajtótájékoztatón ismerhették meg a hazai turizmusért felelős új vezetőket.

Turisztikai tanácsadók nyílt levele 

Nyílt levelet írt a Turisztikai Tanácsadók Szövetsége (TUTSZ) dr. Ruszinkó Ádám frissen kinevezett turisztikai helyettes államtitkárnak, nyolc pontban foglalták össze a legfőbb tennivalókat.

A MISZ üdvözli az új helyettes államtitkár kinevezését 

A Magyarországi Idenvezetők Szövetsége üdvözli Dr. Ruszinkó Ádám turisztikai helyettes államtitkári kinevezését. 

Online portál a V4 térség gyógy- és wellness létesítményeiről 

Az új online portál a gyógyulásra vágyó, vagy csak wellness élmények iránt érdeklődő ügyfélkör teljes körű tájékoztatását és minél konkrétabb választási lehetőségét szolgálja.

Hidroplán a Dunán 

75 évvel ezelőtt a budapesti Gellért szállodában született meg a Nemzetközi Fürdőszövetség elődje.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!