Szallas.hu: húsvéti locsolkodás helyett wellnesshotelben lazulás

A négynapos húsvéti hosszú hétvége és a tavaszi szünet sok magyarnak üdüléssel telik a szállásfoglaló portál adatai szerint. A két- és a hároméjszakás tartózkodások a legnépszerűbbek, ezek összesen a foglalások 80 százalékát teszik ki. Eger, Gyula és Hajdúszoboszló vezetik a legnépszerűbb úti célok listáját. Eddig a márciusban az online kifizetett összegek közel 30 százalékát fizették SZÉP kártyával. 

Közeleg a következő hosszú hétvége, a négynapos húsvét, és az április nyolcadikáig tartó tavaszi szünet. A portál foglalási adataiból kiderül, hogy

a húsvéti foglalások 73 százaléka non-hotel szállástípusba (apartman, vendégház, panzió stb.), 27 százaléka hotelbe szól. Utóbbi esetén a négycsillagos kategória a legkeresettebb,

a vendégek 14 százaléka választotta. De nem sokkal maradtak le a háromcsillagos szállodák sem (11%).  

A foglalások 43 százaléka két éjszakára, 36 százaléka három éjszakára, 20 százaléka pedig egy éjszakára szól

– mondta Kelemen Lili, a portál sajtószóvivője. További érdekesség, hogy az egy fős utazások száma ezúttal kimondottan alacsony (3%), és csaknem minden harmadik húsvéti utazó wellness-szálláshelyen pihen. 

Forrás: Andrássy Kúria & Spa, Tarcal
Forrás: Andrássy Kúria & Spa, Tarcal

A legnagyobb turisztikai régiók közül Észak-Magyarország a legnépszerűbb. Pillanatnyi állás szerint hármas holtversenyben a Balaton, a Dél-Alföld és a Nyugat-Dunántúl követik a sorban - a foglalások 12-12 százalékát tették meg eddig ezekbe a régiókba. A települések közül Eger, Gyula, Hajdúszoboszló a legnépszerűbb jelenleg mind foglalási szám, mind vendégéjszakaszám alapján. Pécs, Szeged, Miskolc, Budapest, Hévíz, Nyíregyháza és Siófok is a top tíz úti cél között szerepel a portál adatai alapján.

A bruttó szobaárbevétel és a vendégéjszakaszám alapján az egy főre eső átlagos éjszakánkénti ár 12 824 forint.

2024 januárjától ismét csak a pihenésre fordítható a SZÉP kártya, és ez meg is érződik a foglalásokon.

Eddig márciusban az online kifizetett összegek 28,3%-át fizették SZÉP kártyával

– mondta Kelemen Lili.

 


MTÜ-értékelés az idei első félévről

MTÜ-értékelés az idei első félévről 

A budapesti és a vidéki szálláshelyek forgalmát, vendégéjszaka alakulások számát vették górcső alá.
Hét elején átadták a budai Bem téren épült új luxushotelt

Hét elején átadták a budai Bem téren épült új luxushotelt 

A belsőépítészeti terveket a holland sztárdesigner, Marcel Wanders készítette, a magyar 3h Építészirodával közösen.
Alakul a budapesti reptérnél épülő négycsillagos szálloda

Alakul a budapesti reptérnél épülő négycsillagos szálloda 

Szerkezetkész az újabb terminálkapcsolatú szálloda Ferihegyen.
Frissítő újdonságokkal vár nyáron a Hotel Clark Budapest!

Frissítő újdonságokkal vár nyáron a Hotel Clark Budapest!  

A főváros szívében, a Lánchíd és a Budai Vár lábánál található 5 csillagos Hotel Clark számtalan üdítő újdonságot és felfrissülést kínál ezen a forró nyáron nem csak a városba látogató külföldi, de a hosszú hétvégi „staycation”-re vágyó hazai vendégnek is.
MSZÉSZ Társult tagok - pályázati lehetőség

MSZÉSZ Társult tagok - pályázati lehetőség 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége (MSZÉSZ) Társult tagjai részére idén is meghirdeti az „Év Technológiai Újítása" pályázatot.
Igazgatóváltások az Accent Hotels-nél

Igazgatóváltások az Accent Hotels-nél 

A szállodalánc csapata két új szakemberrel bővült.
Itt a Michelin Guide ajánlást kapott hazai hotelek teljes listája

Itt a Michelin Guide ajánlást kapott hazai hotelek teljes listája 

A júniusi négy új minősítéssel együtt már huszonöt magyar szálláshely került be a világszerte ismert Michelin Guide által ajánlott szálláshelyek közé.
Új generációs, jól kereső utazó közönséget céloz meg kisfilmjeivel ez a budapesti ötcsillagos hotel

Új generációs, jól kereső utazó közönséget céloz meg kisfilmjeivel ez a budapesti ötcsillagos hotel  

A belvárosi Vörösmarty téren található Dorothea Hotelről sugároz bemutató kisfilmeket júliusban a CNBC International a kereskedelmi műsoridejében.
Gasztronómiai kalandok, időutazás és egy 120 éves hotel

Gasztronómiai kalandok, időutazás és egy 120 éves hotel 

A 120. születésnapját ünneplő legendás győri szálláshelyen jártunk.
Itt az év Green Collection Szállodája

Itt az év Green Collection Szállodája 

Ez az ötcsillagos pesti belvárosi hotel nyerte el „Az Év Green Collection Szállodája” címet Japánban.

Interjú

Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni

Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni 

A két Michelin-csillagos étterem konyháját vezető séffel többek közt a versenyről és megosztó ételekről beszélgetünk, és mesél arról is, miért nem követi a trendeket.
Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető

Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető 

Az idei újdonságokról és megújulásról a borászat tulajdonosával, Dunai Ágnessel beszélgettünk.
Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél”

Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél” 

Csernus Imrével szőlőről, borokról és a vidéki életről beszélgettünk, és nemrég megjelent könyve kapcsán egy kicsit rólunk, magyarokról is.