Kompromisszum a túlélésért 

A koronavírus második hulláma nem tesz jót az amúgy is megtépázott vendéglátásnak. Ilyenkor decemberben az erős forgalom (lenne) a megszokott, most mégis a túlélésre koncentrálnak az éttermek. A Stand és a Stand25 helyzetéről Széll Tamással a diningguide.hu beszélgetett.
Kivételes helyen nyit éttermet a magyar sztárséf csapata

Kivételes helyen nyit éttermet a magyar sztárséf csapata 

Széll Tamás séf ott nyit új éttermet, ahol korábban kollégája, Huszár Krisztián működtetett egy másikat, amely 2018 végén bezárt, mert az ő koncepciójuk nem működött.
A Bocuse d'Or után a Mátrában folytatja a világ egyik legígéretesebb szakácsa

A Bocuse d'Or után a Mátrában folytatja a világ egyik legígéretesebb szakácsa 

Szabó Kevin két éve még Lyonban a világ legrangosabb szakácsversenyén dolgozott Széll Tamás keze alá, most pedig vidéken tanítja a vendégeket, hogy milyen is az igazán jó magyaros étel.
A magyar sztárséf egy 0 kilométeres olasz konyhában

A magyar sztárséf egy 0 kilométeres olasz konyhában 

November 19-én izgalmas gasztronómiai találkozóra került sor Olaszország egy kis, de gasztronómia szempontjából annál jelentősebb városában, Albában. Itt gyűltek össze ugyanis a magyar és az olasz Bocuse d’Or Akadémia legendás alakjai, hogy egy sajtóvacsora keretén belül a két ország gasztrokultúráját összehasonlítsák, megvitassák és természetesen meg is kóstolják.
Megnyílt Szulló és Széll fine dining étterme

Megnyílt Szulló és Széll fine dining étterme 

Két év után újra fine dining étteremben főz Szulló Szabina és Széll Tamás. Az Onyx éttermet elhagyva először a Hold utcai piacon nyitottak bisztrót Stand25 néven, mely egy éven belül elnyerte a Michelin Guide Bib Gourmand elismerését, most pedig közös tervük újabb állomása következik: megnyitották saját fine dining éttermüket.
Továbbjut-e Pohner Ádám a lyoni Bocuse d Or döntőbe?

Továbbjut-e Pohner Ádám a lyoni Bocuse d Or döntőbe? 

Elrajtolt és célba is ért a magyar csapat a Bocuse d'Or Európai Válogatóján.
Széll Tamás nyit egy újabb Standot

Széll Tamás nyit egy újabb Standot 

Széll Tamás júniusban először vesz részt zsűritagként Bocuse d’Or válogatón, miközben első saját fine dining éttermét is megnyitja.

Széll Tamás séf 

Széll Tamás séf vezeti a Bocuse d'Or szakácsverseny európai döntőjének zsűrijét júniusban Torinóban - jelentették be az esemény római sajtótájékoztatóján kedden.

Kihirdették a Bocuse d'Or Europe mezőnyét 

Közzétették a Bocuse d'Or nemzetközi szakácsverseny idei európai döntőjének mezőnyét; a magyar Pohner Ádám a kétnapos verseny első napján, június 11-én versenyezhet Torinóban.

Erdei Bálint és Széll Tamás is az idei Pro Turismo-díjasok között 

Hat, a turizmushoz is köthető szakember vehette át Seszták Miklós nemzeti fejlesztési minisztertől a turizmus legmagasabb szintű kormányzati elismerését 2017. október 16-án, a budapesti Művészetek Palotájában. A Pro Turismo-díjak rangját idén az is emelte, hogy ünnepélyes átadásukat az ágazat első számú szakmai fóruma, a Turizmus Summit 2017 gálaestjén tartották.

Európai Polgár Díjjal tüntették ki Széll Tamást 

Európai Polgár Díjjal tüntették ki Széll Tamást; az idei Bocuse d'Or szakácsverseny világdöntőjének negyedik helyén végző séf pénteken Budapesten vehette át az Európai Parlament (EP) által alapított elismerést.

Így készült Széll Tamás élőben közvetített főzőshowja 

A Facebookon több mint 30 ezren követték a Lidl akcióját. Bemutatjuk a werkfilmet.

Széll Tamás élőben fog főzni a Facebookon 

A Lidl akciójának lényege, hogy a nézők együtt főzzenek a híres szakáccsal.

Széll Tamás: Mindig nagy dolgokról álmodtam! 

Januárban újabb mérföldkőhöz érkezem. Alig várom, hogy megtörténjen! - hallhatjuk a filmben Széll Tamás magabiztos szavait, mely a budapesti döntő megnyerésének meghatározó pillanataitól a felkészüléssel járó megpróbáltatásokat és az örömteli várakozást örökíti meg.

Széll Tamás gőzerővel készül 

A 2017-es lyon-i Bocuse d’Or versenyre a felkészülés már javában folyik, azonban most rajtunk a sor, hogy támogassuk és újabb győzelemhez segítsük a magyar csapatot! Méghozzá közönségszavazással a magyar csapat plakátjára.

Szullo Szabina, Széll Tamás és Hamvas Zoltán elment az Onyxból 

Szakít egymással a Michelin-csillagos Onyx és az étterem sous-séfjeként, versenyzőként és reklámarcként is híressé vált Széll Tamás. Széll az étteremben együtt dolgozott barátnőjével, Szulló Szabinával, aki szintén távozik. A két szakács azt a valamivel előttük távozó Hamvas Zoltán üzletvezetőt követi, akivel annak idején együtt érkeztek az Onyxhoz a Kempinskiből - írja a 444.hu

Széll Tamás és az otthon készíthető szarvasgulyás 

A TV Paprika saját gyártású, Bocuse d’Or: Aranyséf címmel készít négyrészes gasztrosorozat. A főszereplő Széll Tamás séf lesz, a Bocuse d’Or-győztes csapatával együtt. 

Széll Tamás lett Európa legjobb szakácsa 

Magyarország május 11-én a gasztronómia területén történelmet írt: Széll Tamás és csapata nyerte a Bocuse d’Or budapesti döntőjét, így biztosítva egyben helyét a jövő évi lyoni világversenyen. A második helyezett Norvégia, a harmadik pedig Svédország lett.

Fő helyre kerültünk a világ topgasztrotérképén! 

Fő helyre kerültünk a világ topgasztrotérképén!

Bocuse d'Or Europe: keddtől indul a jegyvásárlás 

A leglelkesebb érdeklődők korlátozott számban szurkolói jegyet válthatnak a világ legrangosabb szakácsversenyére és testközelből követhetik a Bocuse d’Or európai döntőjén versenyző séfeket, köztük a Széll Tamás vezette magyar csapatot. A májusban Budapesten tartandó gasztronómiai csúcseseményen a szakmai látogatók mellett először Magyarországon nyílik lehetőség a nagyközönség részvételére is. Az online jegyvásárlásra április 6.-14.00 órától lesz lehetőség a http://sirha-budapest.com/regisztracio-jegyvasarlas oldalon.

Tarolt az Onyx, de a két Costes sem adta alább 

Tarolt az Onyx, de a két Costes sem adta alább

Színre lép a gímszarvasborjú és a dunai kecsege 

Hatan versenyeztek a világ egyik legrangosabb szakácsversenye, a Bocuse d’Or európai döntőjébe jutásért. Széll Tamás és csapata (Onyx étterem) képviseli Magyarországot május 10–11-én a Bocuse d’Or Europe-on, amelynek idén Budapest lesz a házigazdája.

Újra indul Széll Tamás a Bocuse d’Oron 

Újra indul Széll Tamás a Bocuse d’Oron

Sikeresen szerepeltünk a Bocuse d’Or döntőn 

Norvégia, Ørjan Johannessen nyerte a rangos Bocuse d’Or szakácsverseny döntőjét, az USA ezüst, Svédország bronz szoborral térhetett haza. A 24 nemzet, a világ legjobb szakácsai között Molnár Gábor és csapata a 13. helyen végzett; az európai mezőnyt nézve a legjobb tízben voltak, hasonlóan a Stockholmban elért eredményhez, és megelőztek olyan rutinos versenyzőket, mint Kanada. A legjobb plakátért járó különdíjat Magyarország kapta, közel kétezer szurkoló támogatta voksával Molnár Gábort. „A csapat sikeres szereplése egy újabb mérföldkő, ismét hazai séf bizonyította a kivételes nemzetközi mezőnyben, hogy Magyarországot ideje felrajzolni a világ gasztronómiai térképére” – mondta Hamvas Zoltán, a Bocuse d’Or Akadémia elnöke, aki a zsűriben pontozott.

Indul a Bocuse d’Or 

Kezdetét vette kedden a Bocuse d’Or, a kulináris világ hatalmas jelentőségű szakácsversenyének világdöntője, amelynek történelme során most először végre magyar versenyzőért is izgulhatunk: hazánkat Széll Tamás, a Michelin csillagos Onyx étterem séfje képviseli a Rubik-kocka koncepcióján alapuló versenymenüjével.

Homár, rombuszhal, ír marhabélszín és…? 

Ilyenre eddig még sosem volt példa: magyar résztvevő is szerepel a január 30-án, Lyonban sorra kerülő, a világ legrangosabb főzőversenyeként számon tartott Bocuse D’Or világdöntőjén! Széll Tamás séf (Onyx étterem, Budapest) a brüsszeli elődöntőn olyan klasszis gasztro nagyhatalmak versenyzőit előzte meg, amilyen Olaszország, Spanyolország vagy éppen Németország…
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!