Széll Tamás nyit egy újabb Standot

Széll Tamás júniusban először vesz részt zsűritagként Bocuse d’Or válogatón, miközben első saját fine dining éttermét is megnyitja.

Már csak néhány nap van hátra a Bocuse d’Or európai válogatójáig, ahol Pohner Ádám és a magyar csapat az első versenynapon, június 11-én fog szerepelni, negyedik rajtolóként. A Bocuse d’Or Europe római sajtótájékoztatóján néhány hete hivatalosan is kihirdették, hogy Torinóban Széll Tamásnak és Hamvas Zoltánnak is kiemelt szerepe lesz a zsűriben. Széll Tamás az elnöki pulpituson foglal majd helyet Enrico Crippa, a torinói versenyelnök és Carlo Cracco séf társaságában, a kóstolózsűriben pedig Hamvas Zoltán presidentként képviseli Magyarországot. „Nagy megtiszteltetés Tamásnak, hogy az előző európai válogató győzteseként meghívták a zsűribe, és fontos momentum is a magyar gasztronómia számára, mert azt bizonyítja, hogy jelentős nyomot hagytunk a világ gasztronómiai térképén. Ilyen presztízsű megmérettetésen ilyen kiemelt pozícióban még nem szerepelt magyar szakember” – mondta el Széll Tamás szerepéről Hamvas Zoltán, a Magyar Bocuse d’Or Akadémia elnöke.

Széll Tamás pontosan tudja, hogy milyennek kell lennie egy Bocuse d'Or versenyételnek, hiszen kétszer is versenyzett, összességében éveket foglalkozott a Bocuse d'Orral. Rendkívüli módon leegyszerűsítve a Bocuse d'Oron olyan ételt kell főzni, ami minden zsűritagnak tetszik, most azonban – sok-sok év után – alkalma lesz megtapasztalni, hogy ez mennyire sikerül a résztvevő országok csapatainak: „Lehet, hogy az európai válogatókkal kapcsolatban is bevezetik azt a hagyományt, hogy mindig meghívják a zsűribe az előző nyertest, hiszen Lyonban ez már régóta bevett szokás. Torinóba ezért hívtak meg a nemzetközi zsűribe. Szerencsés dolog és nagyon várom, mert végre lesz lehetőségem versenykörülmények között megkóstolni a különböző csapatok ételeit. Ezidáig csak elképzelésem volt, vajon mi lehet a különbség a különböző országok tányérjai között, ezt csak képek alapján tudtam megítélni” – árulta el a verseny előtt Széll Tamás.

A nyár első hónapja nem csak a Bocuse d’Or európai válogatója miatt izgalmas időszak Széll Tamás életében. Szulló Szabinával első fine dining éttermük megnyitására is koncentrálniuk kellett: „A magyar csapat felkészítésébe nem kapcsolódtunk be olyan intenzíven. Kóstolókon természetesen részt vettünk, de a STAND megnyitásával kapcsolatban nagyon sok a teendő és a feladat. Június végétől fogadjuk az első vendégeket. Amíg mi kint leszünk Olaszországban, csapatunk többi tagja folyamatosan az éttermen dolgozik. Miután hazajövünk, két hetünk lesz a nyitás előtt. Egy séf mindig saját étteremről álmodik, és hogy ha ez sikerül, akkor beteljesül egy álom. Nekünk ezt jelenti a STAND.”

Forrás: Vendég & Hotel


Szigorítás az energiaitalok piacán

Szigorítás az energiaitalok piacán 

A jogszabály célja a fiatalok körében tapasztalható aggasztó energiaital-fogyasztási trendek visszaszorítása.
Lazulós programokkal indul a szezon a Kopaszi-gát menő helyén

Lazulós programokkal indul a szezon a Kopaszi-gát menő helyén 

Idén május elsejével nyitja meg kapuit a Kopaszi-gáton a Flava Beach Bár és Büfé.
Lehet kísérletezni, de a magyarok továbbra is a dobostortát imádják

Lehet kísérletezni, de a magyarok továbbra is a dobostortát imádják 

A 140 éves dobostorta továbbra is maga mögé utasítja a teljes desszertmezőnyt.
Jön a Balaton Fagyija közönségkóstolás

Jön a Balaton Fagyija közönségkóstolás  

Május 9-én rendezik meg az idei Balaton Fagyija választást egy kompon, amely a Tihany és Szántód közötti távon közlekedik.
Texasban nyílik a világ első nyomtatott kávézója

Texasban nyílik a világ első nyomtatott kávézója 

Brownsville-ben, Texasban készül megnyitni a világ első 3D nyomtatott kávézóját a Starbucks.
A világ tíz legjobb kávézója

A világ tíz legjobb kávézója 

Egy ausztráliai kávézó került a dobogó tetejére. Az olaszok labdába sem rúgnak.
Bővült a támogatásra pályázható italboltok köre

Bővült a támogatásra pályázható italboltok köre 

Az 1000-2000 fő közötti települések italüzletei is pályázhatnak a 3 milliós támogatásra.
Új gasztroélménytér Miskolc belvárosában

Új gasztroélménytér Miskolc belvárosában 

Fényfestés, zene, borok és gasztroélmények a Miskolci Soho-ban.
Bajban a hazai sertéstenyésztő ágazat

Bajban a hazai sertéstenyésztő ágazat 

A gazdák több százezer sertést nem tudnak értékesíteni, miközben a vidéki térségeket csődhullám fenyegeti.
Argentin borok Budapesten

Argentin borok Budapesten  

Idén is bemutatkozott Budapesten a Malbec, e világhírű argentin borfajta, az egyik legnagyobb hazai borkereskedésben.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.