Széll Tamás nyit egy újabb Standot

Széll Tamás júniusban először vesz részt zsűritagként Bocuse d’Or válogatón, miközben első saját fine dining éttermét is megnyitja.

Már csak néhány nap van hátra a Bocuse d’Or európai válogatójáig, ahol Pohner Ádám és a magyar csapat az első versenynapon, június 11-én fog szerepelni, negyedik rajtolóként. A Bocuse d’Or Europe római sajtótájékoztatóján néhány hete hivatalosan is kihirdették, hogy Torinóban Széll Tamásnak és Hamvas Zoltánnak is kiemelt szerepe lesz a zsűriben. Széll Tamás az elnöki pulpituson foglal majd helyet Enrico Crippa, a torinói versenyelnök és Carlo Cracco séf társaságában, a kóstolózsűriben pedig Hamvas Zoltán presidentként képviseli Magyarországot. „Nagy megtiszteltetés Tamásnak, hogy az előző európai válogató győzteseként meghívták a zsűribe, és fontos momentum is a magyar gasztronómia számára, mert azt bizonyítja, hogy jelentős nyomot hagytunk a világ gasztronómiai térképén. Ilyen presztízsű megmérettetésen ilyen kiemelt pozícióban még nem szerepelt magyar szakember” – mondta el Széll Tamás szerepéről Hamvas Zoltán, a Magyar Bocuse d’Or Akadémia elnöke.

Széll Tamás pontosan tudja, hogy milyennek kell lennie egy Bocuse d'Or versenyételnek, hiszen kétszer is versenyzett, összességében éveket foglalkozott a Bocuse d'Orral. Rendkívüli módon leegyszerűsítve a Bocuse d'Oron olyan ételt kell főzni, ami minden zsűritagnak tetszik, most azonban – sok-sok év után – alkalma lesz megtapasztalni, hogy ez mennyire sikerül a résztvevő országok csapatainak: „Lehet, hogy az európai válogatókkal kapcsolatban is bevezetik azt a hagyományt, hogy mindig meghívják a zsűribe az előző nyertest, hiszen Lyonban ez már régóta bevett szokás. Torinóba ezért hívtak meg a nemzetközi zsűribe. Szerencsés dolog és nagyon várom, mert végre lesz lehetőségem versenykörülmények között megkóstolni a különböző csapatok ételeit. Ezidáig csak elképzelésem volt, vajon mi lehet a különbség a különböző országok tányérjai között, ezt csak képek alapján tudtam megítélni” – árulta el a verseny előtt Széll Tamás.

A nyár első hónapja nem csak a Bocuse d’Or európai válogatója miatt izgalmas időszak Széll Tamás életében. Szulló Szabinával első fine dining éttermük megnyitására is koncentrálniuk kellett: „A magyar csapat felkészítésébe nem kapcsolódtunk be olyan intenzíven. Kóstolókon természetesen részt vettünk, de a STAND megnyitásával kapcsolatban nagyon sok a teendő és a feladat. Június végétől fogadjuk az első vendégeket. Amíg mi kint leszünk Olaszországban, csapatunk többi tagja folyamatosan az éttermen dolgozik. Miután hazajövünk, két hetünk lesz a nyitás előtt. Egy séf mindig saját étteremről álmodik, és hogy ha ez sikerül, akkor beteljesül egy álom. Nekünk ezt jelenti a STAND.”

Forrás: Vendég & Hotel


Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.