Már gőzerővel folyik a készülődés Lyonra, akárcsak az európai válogató esetében, csapatunk most is heti hat napot a felkészülési konyhában tölt. A gyakorlóterep a versenykonyha tökéletes mása, minden ugyanott van benne, ahogyan majd Lyonban is lesz. A csapat: Széll Tamás, séf, Szabó Kevin, commis, Vomberg Frigyes, coach és elnökként Hamvas Zoltán segíti majd. A magyar csapat január 24-én, az első versenynapon, azon belül pedig utolsóként rajtol a mezőnyben.
A kreativitást nemcsak a főzésben díjazzák
A főzés mellett a versenyzőt bemutató plakát elkészítése is a rivalizáló országok elmaradhatatlan feladata, amelyek közül a közönség választja ki a legjobbat. Tavaly már sikerült ebben a versenyben győzedelmeskednünk, akkor Széll Tamás plakátja kapta a legtöbb szavazatot. Most tehát eljött a mi időnk, nemcsak szurkolhatunk az újabb hazai sikerekért, de tehetünk is érte: elindult a Bocuse-hoz kapcsolódó plakátverseny, amelynek közönségdíját a legtöbb szavazatot gyűjtő ország kapja!
Az erő az ötletben rejlik
Az idei magyar plakátot a Bocuse d’Or Akadémia felkérésére a korábbi közönségdíjas Széll Tamás fotóját is jegyző Network360 Reklámügynökség, Ruszthy Dávid art director és Sárosi Zoltán fotós közreműködésével készítette. A kreatív koncepció alapja az volt, hogy olyan plakátot alkossanak, amelyen Tamás mellett megjelenik a verseny fő alapanyaga a Bresse-i csirke és ahol megidézik a magyar erdők jellegzetes hangulatát is. A fák között gyalogló séf a versenyre való hosszú felkészülést szimbolizálja, amely leginkább egy kihívásokkal teli utazáshoz hasonlít. A vizuális világ megkomponálásánál arra törekedtek az alkotók, hogy a kép elegáns és letisztult maradjon, ugyanakkor közvetítsen egy csipetnyi finom humort is.
Folytassuk együtt a sikerszériát – egy kattintással most Te is hozzájárulhatsz Széll Tamás újabb győzelméhez! Szavazni az alábbi linken lehet, a „Posters Votes” gombra kattintva: http://www.bocusedor.com/bocuse-d-or-finale-2017-1
Forrás: Vendég&Hotel Online