Különleges jármű futott be Szentendrére - érdemes megnézni!

Különleges jármű futott be Szentendrére - érdemes megnézni! 

Az április 1-jén, hétfőn újra megnyitó szentendrei Városi Tömegközlekedési Múzeum legújabb kiállítási darabja egy egykori Margitszigeti Sétajárat.
Egy sorozat arról, hogy mit tartogat számunkra a múlt

Egy sorozat arról, hogy mit tartogat számunkra a múlt 

Új tudományos podcast-sorozatot indított a szentendrei Skanzen. A sorozat epizódjaiban a múzeum tudományos kutatói mesélnek kedvenc témáikról, és hozzák közel a hallgatókhoz a néprajz- és életmódkutatás világát. Beszélgetőtárs Lukács Zsolt rádiós műsorvezető. Hallgatni arany a Skanzent Spotify-on is!
’56 falun - Tematikus hétvége a Skanzenben

’56 falun - Tematikus hétvége a Skanzenben 

A nemzeti ünnep hétvégéjén az ’56-os forradalom időszakának falusi mindennapjait idézi meg a szentendrei Skanzen.
Vissza a természethez

Vissza a természethez 

A környezettudatos megoldások állnak a kilencedik alkalommal megrendezendő Szállodai és Éttermi Szakmai Találkozó középpontjában.
Járó malmok, aktív közösségek a Skanzenben

Járó malmok, aktív közösségek a Skanzenben 

Szeptember 16-án ismét az ország különböző pontjairól érkező tájházakat, hagyományőrző egyesületeket, néptánccsoportokat lát vendégül a Szabadtéri Néprajzi Múzeum.
Rendezvényhelyszín a természet ölelésében

Rendezvényhelyszín a természet ölelésében 

A tervezés során fontos cél volt, hogy az épületek maximálisan kiszolgálják a birtok vendégeit, ugyanakkor mind az építés mind a működés során a lehető legkisebb környezeti lábnyomot hagyják.
Épül az Észak-budai bringasztráda

Épül az Észak-budai bringasztráda 

Kényelem, biztonság, gyorsaság és kevesebb konfliktus: ezek a kulcsszavai az új, 13 kilométeres nyomvonalnak, ami megoldhatatlannak gondolt problémákat hidal át.
Deim Pál szobrot avatnak Szentendrén

Deim Pál szobrot avatnak Szentendrén 

A közösségi összefogással megvalósult köztéri szobrot a 2016-ban ehunyt művész születésnapján, július 29-én 18 órakor adják át a Deim Pál téren.
Múzeumok Éjszakája Szentendrén

Múzeumok Éjszakája Szentendrén 

Idén először a Skanzen is csatlakozott a nyár legnépszerűbb kulturális eseményéhez. Egy város, egy este, egy karszalag: egyetlen éjszaka alatt tíz helyszín számtalan programmal várja a látogatókat.  A Ferenczy Múzeumi Centrum (FMC) nyolc múzeumában a művészetekben, a szentendrei Skanzenben a múltban kalandozhatnak az érdeklődők.
Szentendrén új kerékpárútvonalak alakulnak

Szentendrén új kerékpárútvonalak alakulnak 

Elkezdődött a városrészeket összekötő kerékpáros-nyomvonal kivitelezése.

Tojást is berzselhetünk húsvétkor a Skanzenban 

Ismét színes programkavalkáddal várja a látogatókat húsvétvasárnap és -hétfőn a Skanzen. Tavaszváró mulatsággal, hímes tojással, hétfőn vödrös locsolkodással kelnek életre a régi falusi ünnepek. 

A Skanzenban kiderül, milyen volt '56 falun 

A nemzeti ünnep hétvégéjén a Skanzenben autentikus környezetben elevenednek meg az '56-os forradalom időszakának falusi mindennapjai - tájékoztatta szerkesztőségünket a Szabadtéri Néprajzi Múzeum.

Új, turistabarát menetjegycsomagok a fővárosban 

Két új menetjegycsomagot is bevezettek, amelyekkel a fővárosba érkező turisták és a Budapestről Szentendrére látogatók utazásait könnyítik meg - tájékoztatta A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) kedden az MTI-t.

Kilátó épült a szentendrei Bölcső-hegyen 

Csaknem 30 millió forintból borovifenyő-gerendákból készült kilátót adtak át az 587 méter magas Bölcső-hegyen Szentendrén. 

Négy Duna-menti város, ha összefog 

A Dunakanyar négy városának - Esztergom, Szentendre, Vác és Visegrád - turisztikai szervezeteinek szakmai napján jártunk autentikus környezetben, a szentendrei Skanzenben.

Kerékbilincset vezet be Szentendre 

Április 9-től kerékbilincset alkalmaz a Szentendrei Rendészeti Igazgatóság (Szeri) szabálysértés és szabályszegés esetén - közölte a város önkormányzata szerdán az MTI-vel.

Sorbanállás nélkül ehetünk a Food Truck Show-n 

A szezonnyitót Szentendrén, a Kacsakő előtti Duna-parton rendezik július 17. és 19. között, ahol debütál a fesztiválra fejlesztett előrendelő applikáció.

Megújult a szentendrei Kmetty Múzeum 

Felújítva és újrarendezett állandó kiállítással nyílik meg szombaton a Kmetty János (1889-1975) festő, grafikus hagyatékát gondozó szentendrei múzeum.

Változás Szentendre és Békásmegyer közlekedésében 

Karbantartási munkák miatt a hétvégén pótlóbusz jár a szentendrei (H5) HÉV helyett a Batthyány tér és Békásmegyer között, a szerelvények rövidített útvonalon, csak Békásmegyer megállótól közlekednek - közölte az Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

Megelevenedik Erdély a szentendrei Skanzenben 

Erdélyt fogja idézni áttelepített épületekkel a szentendrei Skanzen új tájegysége. 

Új turisztikai látványosság nyílt Szentendrén 

Szentendrén, a Duna hullámain, a Görög utcánál új turisztikai látványosság nyílt 2017. július 14-én. A Riverside többfunkciós úszómű kulturális-, sport- és gasztrosziget a város különleges színfoltja lesz.

Tűz, a fény és szerelem Szentendrén 

Szentendre - a Horvát Önkormányzattal együttműködésben - három napos fesztivállal ünnepli június utolsó hétvégéjén a nyári napfordulót, Szent Iván napját, a szentendrei dalmátság hagyományos ünnepét: az Ivan Dan-t.

Turisztikai célú Public Art és Land Art pályázat Szentendrén 

Közösségi interakciókra épülő, kötetlen műfajú, de Szentendrére utaló és fényképek készítésére, megosztására ösztönző alkotások létrehozására hív fel a Szentendre és Térsége TDM Nonprofit Kft. A pályázat olyan ideiglenes jelleggel megvalósítandó, széles közönségréteget megszólító művészeti alkotások elkészítését célozza, amelyek alkalmasak a városban élők és az oda érkező vendégek figyelmének felkeltésére. Az alkotások létrehozásának elsődleges célja, hogy elősegítse Szentendre látogatottságának növelését, valamint hozzájáruljon a város népszerűsítéséhez.

Megnyílik Szentendre első legális szabadstrandja 

Pénteken nyílik meg Szentendre első legális szabadstrandja - közölte a város polgármestere.

Kultúra minden mennyiségben a Dunakanyarban 

A Dunakanyar sokszínű kínálatát és újdonságait május 12-én szezonnyitó sajtótájékoztatón mutatták be Visegrádon. A térség kerékpáros turizmusának fejlesztése a rendezvény visszatérő gondolata volt, amelynek megvalósulása az idegenforgalom és a helyi lakosok számára is sokat jelentene. Aktualitást adott az újságírók meghívásának, hogy tanúi lehettek a visegrádi hajóállomás ünnepélyes átadásának is.

Csökken a Dunakanyar környezetterhelése 

Öt, a szentendrei szennyvíz-agglomerációhoz tartozó település csatornahálózata bővült, a 3800 háztartást érintő, több mint 4 milliárd forintos fejlesztés záró rendezvényét kedden tartották Pócsmegyeren.

Párizsként láthatjuk viszont Szentendrét Rowan Atkinson filmjében 

2015. szeptember 28. és 30. között, hétfőtől szerdáig Rowan Atkinson brit színésszel forgattak filmet Szentendre belvárosában.

Kilenc dunakanyari település és Óbuda sürgeti az EuroVelo 6 megépítését 

Kilenc dunakanyari település, valamint Óbuda írta alá szombaton Szentendrén a nemzetközi kerékpárút dunakanyari szakaszának mielőbbi megépítésére vonatkozó nyilatkozatot.

Összefogtak a Szentendrei járás és a Dunakanyar települései az EuroVelo 6-ért 

A Szentendrei járás, illetve a Dunakanyar települései 2015. szeptember 5-én, szombaton 9:00 órakor közös nyilatkozatot írnak alá, melyben az EuroVelo 6 kerékpárút Pest megyei szakaszának megépítését sürgetik. A kezdeményezést Óbuda is támogatja.

Elhunyt Füzes Endre, a szentendrei Skanzen egykori főigazgatója 

Életének 84. évében szerda hajnalban elhunyt Füzes Endre néprajzkutató, muzeológus, a szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeum egykori főigazgatója – közölte a Skanzen sajtóreferense az MTI-vel.

Hol fürödjünk a Dunában? 

Nyári vízminőség-jelentés indul a Dunakanyar strandjainál. A méréseket az ÁNTSZ végzi havonta, a Coca-Cola Magyarország támogatásával. Az eredményeket június 29-től az iloveduna.hu oldalon lehet elolvasni. 

Pályázat Szentendre arculatára 

Szentendre Város Önkormányzata pályázatot hirdet új városi logó és szlogen tervezésére.

Bike, boat, Szentendre 

2015. május 13-án rendezték meg a Cityrama utazási irodai és szállodai partnerei részvételével az iroda új kerékpáros túrájának bemutatóját. A túrára 23 fős társaság gyűlt össze. A Cityrama két vezetője, dr. Erdei Bálint és Szabó Krisztián fogadta a vállalkozó kedvűeket.

2015 az összefogás éve a Dunakanyarban 

Visegrádon sajtótájékoztató keretén belül mondták el, hogy ez az év a Dunakanyarban lévő városok összefogásának éve lesz. Együttesen fejlesztik az infrastruktúrát, és törekednek arra, hogy növeljék a vendégéjszakák számát, éppen ezért kedvezményekkel és számos kulturális programmal készülnek a külföldi és belföldi vendégeknek.

Palócok, parasztkomédia és sárkányeregetés húsvétkor 

A trivago.hu utazási weboldal a közelgő ünnep alkalmából összeállított egy toplistát a legjobb húsvéti úti célokról vidéken. Az 5 város hagyományőrző programjaival, kulturális látnivalóival vívta ki magának az elismerést; mindegyik tökéletes választás egy családi hosszú hétvégéhez.

Művésztea Szentendrén 

Kiállítás, teázás, beszélgetés a helyi művészekkel, tér és idő a szentendrei művészeteknek - ez mind a „Művésztea”, amely egy innovatív kezdeményezés a Polgármesteri Hivatalban.

A jeruzsálemi Izrael Múzeum anyagából nyílt kiállítás Szentendrén 

A jeruzsálemi Izrael Múzeum zsidó kéziratok és szertartási tárgyak anyagából nyílt tárlat szerdán a Szentendrei Képtárban – mondta el az MTI-nek Kálnoki-Gyöngyössy Márton, a Ferenczy Múzeum igazgatója, a Magyar Vidéki Múzeumok Szövetsége (MVMSZ) elnöke.

Magyar weboldal és lobbifilm kapott nemzetközi díjat Moszkvában 

A szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeum honlapja, valamint a magyar szellemi kulturális örökséget bemutató és népszerűsítő film kapott díjat Moszkvában egy nemzetközi audiovizuális fesztiválon.

Magyarországi szerb egyházművészeti kiállítás Moszkvában 

Magyarországi szerb egyházművészeti tárgyakból nyílt kiállítás a moszkvai Rubljov múzeumban szerdán.

Olimpikon vízilabdázó és művészek múzeumi teremőrként 

Kósz Zoltán olimpikon vízilabdázóval és tanítványaival, Aknay János Kossuth-díjas festőművésszel és György Péter esztétával is találkozhat önkéntes múzeumi teremőri szerepben a szentendrei kismúzeumokban szerdától szombatig a nagyközönség.

Ínyenc levesbár nyílt Szentendrén 

Máhr Attila Jr., a hosszú múltra visszatekintő Aranysárkány Vendéglő séfje és tulajdonosa újabb gasztronómiai vállalkozásba vágott. Ezúttal a "gyorsan finomat" elv alapján megálmodott My Soup levesbár megnyitójára került sor november 16-án.

66 milliós feladat Szentendrétől 

A szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeum nettó 66,38 millió forint értékű szerződést kötött rendezvényes tenderének nyertesével. A Hamu és Gyémánt, valamint az AG-Média és a PLT konzorciuma indult. 

Több mint szomszéd 

A horvát népi kultúra eddig kiállításon soha nem szerepelt tárgyaiból mutat be reprezentatív válogatást a Néprajzi Múzeum szeptember 11-től.

Megújult a szentendrei Pajor Kúria 

Megújult a szentendrei Pajor Kúria épülete, melynek állami támogatással megvalósuló állandó kiállítását Halász János kultúráért felelős államtitkár nyitotta meg 2013. június 18-án.

Ferenczy Múzeum nyílik Szentendrén 

A napokban Szentendrére kiemelt médiafigyelem irányult a mobilgát sikere kapcsán. Ehhez hasonló nagyságrendű siker és újdonság az új Ferenczy Múzeum átadása, melyre június 18-án kerül sor. 

Átadták Szentendre első négycsillagos szállodáját 

Ünnepélyes keretek között adták át Szentendre első négycsillagos szállodáját, a Hotel Bükköst.

Új kiállítással bővült a szentendrei Skanzen 

Kocsik és szekerek címmel új, interaktív állandó kiállítás látható péntektől a szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeum egyik pajtájában.

Közlekedési Múzeum nyílik Szentendrén 

Húsvéthétfőtől ismét látogatható Szentendrén az egykori kocsiszín ma már műemléki épületében a Városi Közlekedési Múzeum - közölte a BKV és a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) csütörtökön az MTI-vel.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!