Vasárnap zárt a Renoir-kiállítás, közel negyedmillióan látták

Vasárnap zárt a Renoir-kiállítás, közel negyedmillióan látták 

A Szépművészeti Múzeumban a francia mester közel 70 alkotását mutatták be, a vasárnap éjjeli zárásig közel negyedmillióan látták.
Újabb impresszionista óriás érkezik a Szépművészeti Múzeumba

Újabb impresszionista óriás érkezik a Szépművészeti Múzeumba 

Szeptember 22-étől ismét egy francia impresszionista sztár képei töltik meg a múzeum falait: Pierre-Auguste Renoir alkotásai érkeznek egyenesen Párizsból, a Musée d'Orsay-ból és a Musée de l'Orangerie-ból.
Már hétfőnként is látogatható a Szépművészeti Csontváry-kiállítása

Már hétfőnként is látogatható a Szépművészeti Csontváry-kiállítása 

Már több mint 90 ezren voltak kíváncsiak a Szépművészeti Múzeum Csontváry-kiállítására, amely a nagy érdeklődésre való tekintettel már hétfőnként is látogatható, hétvégén pedig korábban, 9 órakor nyitja meg a kapuit az intézmény.
Megnyílt a Csontváry kiállítás a Szépművészetiben

Megnyílt a Csontváry kiállítás a Szépművészetiben 

Közös kiállítással ünnepli Csontváry Kosztka Tivadar születésének 170. évfordulóját a Szépművészeti Múzeum - Magyar Nemzeti Galéria és a pécsi Janus Pannonius Múzeum. Az életművet átfogó módon bemutató tárlat péntektől három hónapig látogatható a Szépművészeti Múzeumban, ezt követően pedig Pécsen lesz látható.
Már több mint százezren voltak kíváncsiak El Greco munkáira

Már több mint százezren voltak kíváncsiak El Greco munkáira 

Október végi megnyitása óta már több mint százezren látogattak el a Szépművészeti Múzeum El Greco-kiállítására.
Megnyílt az El Greco-kiállítás a Szépművészetiben

Megnyílt az El Greco-kiállítás a Szépművészetiben 

Magyarországon először nyílt kiállítás El Greco (Domenikosz Theotokopulosz) életművéből csütörtökön a Szépművészeti Múzeumban, ahol a 16-17. századi krétai-spanyol festő több mint félszáz alkotásával találkozhat a nagyközönség péntektől.
El Greco-festménnyel gazdagodott a Szépművészeti Múzeum

El Greco-festménnyel gazdagodott a Szépművészeti Múzeum 

El Greco egy különleges, magyar vonatkozású remekművével gazdagodott a Szépművészeti Múzeum állandó kiállítása. A Gonzaga Szent Alajos képmása című festményt kedden mutatták be a sajtó képviselőinek.
Matisse-kiállítás: meghosszabbítva

Matisse-kiállítás: meghosszabbítva 

Az eredetileg tervezetthez képest két héttel később, november 1-jén zár a Matisse-kiállítás a Szépművészeti Múzeumban.
Idolok és riválisok a Bécsi Szépművészeti Múzeumban

Idolok és riválisok a Bécsi Szépművészeti Múzeumban 

A versengés áll a középpontjában a Bécsi Szépművészeti Múzeum őszi kiállításának. Az Idolok és riválisok című tárlat nemcsak azt mutatja meg, miként versenyeztek egymással az ókori, a reneszánsz vagy a barokk művészek, hanem újra szembeállít több, akkoriban egymással rivalizáló alkotást is.
Negyedmilliónál többen látták a Bosh-kiállítást a Szépművészetiben

Negyedmilliónál többen látták a Bosh-kiállítást a Szépművészetiben 

A Menny és pokol között - Hieronymus Bosch rejtélyes világa című kiállítás lett a múzeum történetének második leglátogatottabb kiállítása

Már hétfőnként is látogatható a Bosch-kiállítás 

Már több mint százezer látogatója volt a Szépművészeti Múzeum április 9-én megnyílt Bosch-kiállításának, amely ezentúl hétfőn is várja a közönséget.

Nyitva a Szépművészeti Múzeum Barokk csarnoka 

A nagyszabású felújítást követően megnyílt a Szépművészeti Múzeum felújított Barokk csarnoka, így csaknem 80 év után ismét látogatható az épület három, a legfontosabb építészeti stílusjegyeket megidéző, impozáns nagy csarnoka.

Már ötvenezren látták a budapesti Bosch-kiállítást 

Eddig már ötvenezer látogatója volt a Szépművészeti Múzeum idei legnagyobb vállalkozásának, a Bosch-kiállításnak. A Menny és pokol között - Hieronymus Bosch rejtélyes világa című tárlat április 9-én nyílt meg a nagyközönség előtt.

Tárlatnyitás a Szépművészeti Múzeumban 

A holland királyi légitársaság 2005 óta működik együtt kulturális programok szervezésében a Szépművészeti Múzeummal, ezúttal a Régi Képtár új állandó kiállításához járult hozzá, amelyen Rembrandt által ihletett alkotók művei is megtekinthetők.  

Április 8-án nyílik a Bosch-kiállítás a Szépművészetiben 

Az elmúlt fél évszázad egyik legjelentősebb Bosch-tárlatának ígérkezik a Szépművészeti Múzeum Menny és pokol között - Hieronymus Bosch rejtélyes világa című kiállítása, amely április 8-tól közel kilencven műalkotást, köztük tizenegy Bosch-festményt vonultat fel.

Sztárparádé a Szépművészeti idei kiállítási programjában 

A Szépművészeti Múzeum valaha volt legerősebb kiállítási programja az idei: a Szépművészetiben többek között Bosch-, Matisse- és El Greco-kiállítás, a Magyar Nemzeti Galériában (MNG) Vaszary- és Art deco-tárlat várja a látogatókat, és 2022-ben teljeskörűen befejeződik a Szépművészeti épületének felújítása is - mondta el az intézmény csütörtöki sajtótájékoztatóján a Szépművészeti Múzeum - Magyar Nemzeti Galéria főigazgatója.

Újabb Cézanne-alkotás a Szépművészeti tulajdonában 

Paul Cézanne "Cháteau Colombier látképe" című akvarellje került a Szépművészeti Múzeum gyűjteményébe.

Új koncepció a Szépművészeti Múzeum Régi Képtáránál 

Megújult terekben, újrarendezve nyílt meg a Szépművészeti Múzeum Régi Képtárának új állandó kiállítása.

Nem késett le a Dürer-kiállításról... 

Ha még eddig nem tudta megtekinteni, mert 2021-ig meghosszabbították a Szépművészeti Múzeum kiállítását.

Ismét látogatható a híres Román Csarnok 

Hétvégétől újra nyitva a Szépművészeti Múzeum Román Csarnoka.

Bezár a Szépművészeti és összes tagintézménye 

A járványügyi veszélyhelyzetre való tekintettel a Szépművészeti Múzeum és tagintézményei, a Magyar Nemzeti Galéria, a Hopp Ferenc Ázsiai Művészeti Múzeum és a Vasarely Múzeum március 17-től határozatlan időre bezárnak.

Több mint 100 ezren voltak eddig kíváncsiak Rubensre 

A nagy érdeklődésre való tekintettel a hét minden napján, így hétfőn is látogatható a Rubens, Van Dyck és a flamand festészet fénykora című kiállítás a Szépművészeti Múzeumban. A február közepéig látogatható tárlat utolsó három hétvégéjén – péntektől vasárnapig, január 31-től kezdődően - pedig este nyolc óráig áll nyitva az intézmény.

Hétfőnként is látogatható a Rubens kiállítás 

A nagy érdeklődésre való tekintettel a hét minden napján, így hétfőn is látogatható a Rubens, Van Dyck és a flamand festészet fénykora című kiállítás a Szépművészeti Múzeumban. A csaknem 120 művet bemutató tárlatot október végi megnyitása óta csaknem húszezren tekintették meg.

Hosszabb nyitva tartással zár a Szépművészeti Michelangelo-kiállítása 

Vasárnapig látogatható a Szépművészeti Múzeum Michelangelo-kiállítása, melynek látogatóit a hétvégén hosszabb nyitva tartással, este nyolcig várják.

Michelangelo, Rubens és Dalí is lesz idén Budapesten 

Már több mint százezer látogató kereste fel a tavaly október végén, több éven át tartó felújítás után újranyílt Szépművészeti Múzeumot, ami egy sikeresebb időszaki kiállításhoz hasonló látogatószámot jelent, jelentette be az intézmény. A tervek szerint idén is folytatódik az állandó kiállítás még hiányzó részeinek berendezése, és dolgoznak a középkori művészeti gyűjtemény, köztük a magyar szárnyas oltárok leköltöztetésén a Magyar Nemzeti Galériából - írta meg az Index.

Magyar a világ legnagyobb múzeumi videófala 

A világ legnagyobb méretű múzeumi interaktív videófalát a Magyar Kultúra Napján mutatják be a Szépművészeti Múzeumban január 22-én.

Ismét nyitva a Szépművészeti 

A több mint három évig tartó felújítási munkálatokat követően október legutolsó napjától látogatható a Szépművészeti Múzeum. A múzeum történetének legnagyobb és legátfogóbb rekonstrukciós munkálatai során nem csupán a múzeumi épület újult meg, hanem a gyűjtemény eredeti koncepciójához visszatérve a múzeum állandó kiállításait is újrarendezték. A felújított múzeum az új állandó tárlatok mellett a Leonardo da Vinci és a budapesti lovas című kamara-kiállítással várja majd a látogatókat - tájékoztatott kedden az intézmény.

Toulouse-Lautrec Munkácsy nyomába szegődik 

A pekingi Szépművészeti Akadémián (Beijing Fine Art Academy) mutatkozik be a Szépművészeti Múzeum Toulouse-Lautrec kollekciójából válogatott kiállítás. A Toulouse-Lautrec világa című, szeptember 30-án nyílt, 90 litográfiát bemutató tárlat a francia művész első átfogó kiállítása a kínai fővárosban. A pekingi Akadémián nem először találkozhatnak magyar anyaggal, három évvel ezelőtt Munkácsy Mihály művei mutatkoztak be ugyanitt - közölte hétfőn a Szépművészeti Múzeum.

A látogatók csak álmodozhattak arról, milyen lehetett 

Október végén nyílik meg a több mint három évig tartó felújítást követően a Szépművészeti Múzeum, amely az új állandó tárlatok és az újjászületett Román csarnok mellett a Leonardo da Vinci és a budapesti lovas című kamaratárlattal várja a közönséget.

Komárom "egy egyedülálló attrakcióval kerül fel a múzeumi térképre" 

A Liget Budapest Projekt keretében hatmilliárd forintos beruházással felújítják a komáromi Csillag erődöt és itt mutatják be a Szépművészeti Múzeum gipsz szobormásolatait. A beruházás alapkövét csütörtökön helyezték el az erőd udvarán.

Remekművek Budapestről Madridban 

Remekművek Budapestről - A reneszánsztól az avantgárdig címmel mutatja be a budapesti Szépművészeti Múzeum és a Magyar Nemzeti Galéria gyűjteményének 500 évet átfogó, 90 alkotását pénteken nyíló nagyszabású kiállításán a madridi Thyssen-Bornemisza Múzeum.

Év végére megújul, jövőre kinyit a Szépművészeti Múzeum 

Az év végére befejeződik a Szépművészeti Múzeum átfogó rekonstrukciója, a látogatók előtt pedig - a műtárgyak visszaköltöztetése után - 2018 őszén nyílik meg a megújult épület.

Látta már a Szépművészeti 70 éve zárva tartó Román csarnokát? 

Felújítják a 2. világháborúban súlyos károkat szenvedett Román csarnokot, korszerűsítik az elavult fűtőrendszert, elvégzik a komplex akadálymentesítést, klimatizálják a kiállítóterek egy részét, valamint új kiállító- és közönségforgalmi tereket, korszerű restaurátor- és raktárműhelyeket alakítanak ki 2018 elejére a Szépművészeti Múzeumban.

Párizsba utaznak a Szépművészeti remekművei 

A párizsi Musée du Luxembourgban nyílik kiállítás kedden a Szépművészeti Múzeum és a Magyar Nemzeti Galéria gyűjteményének nyolcvanöt remekművéből, többek között Dürer, Veronese, El Greco, Tiepolo, Cézanne, Rippl-Rónai és Vaszary munkáiból.

Milánóba utaztak a Szépművészeti Múzeum csúcsművei 

A milánói Palazzo Realéban nyílik kiállítás Raffaellótól Schieléig címmel szerdán a Szépművészeti Múzeum és a Magyar Nemzeti Galéria gyűjteményének 76 legfontosabb kincséből.

Bezárták a Szépművészeti Múzeumot 

Hétfőn kezdődött a Szépművészeti Múzeum rekonstrukciója; a hároméves beruházás során megújul az 1945 óta romos Román csarnok, kijavítják a tetőzetet, valamint új kiállítótereket, műtárgyraktárat és éttermet hoznak létre.

Megkezdődött a Szépművészeti Múzeum felújítása 

A három évig tartó felújítás során megújul az épület több csarnoka és új egységekkel is bővül a múzeum.

Szombaton jelmezben bulizhatunk a Szépművészeti Múzeumban 

Koncertekkel, tárlatvezetésekkel, filmvetítéssel, éjszakai nyitva tartással, különleges programokkal búcsúzik látogatóitól a február 15-én éjfélkor három évre bezáró Szépművészeti Múzeum.

A Múzeumi negyed tervpályázatának eredménye - íme a látványtervek 

Lezárult a Városligetbe tervezett múzeumi épületekre kiírt nyílt nemzetközi tervpályázat; a csaknem félezer anonim pályamű közül a nemzetközi zsűri döntése alapján a Néprajzi Múzeum a francia Vallet de Martinis DIID Architectes, a Magyar Zene Háza a japán Sou Fujimoto Architects, míg a FotóMúzeum Budapest és a Magyar Építészeti Múzeum a magyar Középülettervező Zrt. tervei alapján épülhet meg 2018-ra.

Különleges záróprogramokkal készül a Szépművészeti Múzeum 

Programsorozattal búcsúzik a felújítás miatt rövidesen bezáró Szépművészeti Múzeum. A 2015. február 15-i zárásig hétvégi tárlatvezetések, kamarakoncertek, családi nap, múzeumi időutazás, a holland aranykort idéző jelmezbál és egész napos múzeumbúcsúztató finisszázs várja a látogatókat, akik szeretnének még találkozni a Szépművészeti Múzeum műtárgyaival a közel három évig tartó rekonstrukciós munkálatok megkezdése előtt. 

Nagyszabású kiállításon láthatók Rembrandt és Vermeer festményei 

Több mint 100 festő 178 alkotását vonultatja fel a Szépművészeti Múzeum péntektől látogatható, Rembrandt és a holland arany évszázad című kiállítása, melynek közönsége más munkák mellett húsz Rembrandt-művel és három Vermeer-festménnyel találkozhat.

A Szépművészeti madridi kiállításáról akart lopni egy turista 

Egy francia állampolgárságú turista megrongálta a Szépművészeti Múzeum és a Magyar Nemzeti Galéria Art on the Street from Budapest című, madridi szabadtéri kiállítását; az elkövető egy Leonardo-grafika másolatát próbálta ellopni a szombatról vasárnapra virradó éjszaka.

Madridi molinókon a Szépművészeti és a Nemzeti Galéria remekművei 

Madrid belvárosában mutatja be 25 remekművét, mások mellett El Greco, Leonardo, Raffaello és Munkácsy műveinek pontos reprodukcióit Art on the Street from Budapest címmel óriásmolinókon a Szépművészeti Múzeum és a Magyar Nemzeti Galéria (MNG).

Vasárnaptól újra látogatható a Ráth György Múzeum 

A Szépművészeti Múzeum és az Iparművészeti Múzeum megállapodásának köszönhetően június 1-től újra látogatható a Ráth György Múzeum.

Egyiptomi sírkamra Szegeden 

Április 9-én, szerdán, várhatóan 11 óra körül érkeznek a Kass Galéria egyiptomi sírkamrájának kincsei Szegedre. A fáraók Egyiptoma című kiállítás első helyszínét pénteken nyitják meg.

Átrendezték és kibővítették az egyiptomi gyűjteményt 

Új szerzeményekkel - köztük az egyiptomi gyűjtemény eddigi legjelentősebb vásárlásával - kiegészülve és újrarendezve nyílt meg csütörtökön a Szépművészeti Múzeum immár csaknem 500 műtárgyat felvonultató egyiptomi állandó kiállítása.

Art on the Street from Budapest 

Barcelona legnépszerűbb tengerparti sétányán mutatja be gyűjteménye 26 remekművét, többek között Raffaello, El Greco, Velázquez és Szinyei Merse munkáinak élethű reprodukcióit Art on the Street from Budapest címmel óriásmolinókon keddtől a Szépművészeti Múzeum és a Magyar Nemzeti Galéria (MNG).

Hosszabbítás: tovább lesz látható a Schiele-kiállítás 

Két héttel később, szeptember vége helyett október 13-án zár be a Szépművészeti Múzeum Egon Schiele és kora című kiállítása, amelyen a bécsi korai expresszionizmus nagy hatású alkotója és a stílus számos további bécsi képviselője mutatkozik be.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!